Προώθηση ιστοσελίδων SEO 2020

Προώθηση ιστοσελίδων SEO 2020

 

Πως να ελέγξετε αν η Google έκανε έλεγχο χειροκίνητα στην ιστοσελίδα σας. Seo προώθηση ιστοσελίδας

 

Γνωρίζετε πώς η Google αποφασίζει ποια ιστοσελίδα θα βαθμολογηθεί νούμερο 1, 2, 3 κλπ για κάθε λέξη κλειδί;

Έχουν έναν αλγόριθμο που το αποφασίζει.Αλλά όπως θα γνωρίζετε, οι αλγόριθμοι δεν είναι τέλειοι. Για αυτό τον λόγο, η Google προσπαθεί συνεχώς να τον βελτιώνει.Ένας τρόπος, με τον οποίο προσπαθούν να βελτιώσουν τον αλγόριθμό τους είναι μέσω Αξιολογητών/ Βαθμολογητών Ποιότητας Αναζήτησης.

Τι είναι οι Αξιολογητές/Βαθμολογητές Ποιότητας Αναζήτησης;

Η Google γνωρίζει ότι πάντα υπάρχει περιθώριο τα αποτελέσματα αναζήτησης να βελτιωθούν. Και ένας τρόπος είναι η ανάθεση σε ανθρώπους να αξιολογούν τις κατατάξεις για την κάθε λέξη κλειδί.Οπότε, σε ολόκληρο τον κόσμο, η Google έχει ανθρώπους που χειροκίνητα αξιολογούν ιστοσελίδες. Αξιολογούν κάθε ιστοσελίδα βασισμένοι σε συγκεκριμένες οδηγίες.
Η λίστα με τις οδηγίες είναι μακρά, όμως είναι σημαντικό οι Αξιολογητές / Βαθμολογητές να μην επηρεάζουν άμεσα τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αντίθετα, ανατροφοδοτούν τους μηχανικούς, οι οποίοι προγραμματίζουν τον αλγόριθμο ώστε να είναι πιο συναφής με τις αναζητήσεις.

Τώρα, η καίρια ερώτηση είναι, πώς γνωρίζεις εάν η ιστοσελίδα σου έχει αξιολογηθεί;Πρώτα, θα πρέπει να κάνετε είσοδο στον λογαριασμό σας στα Google Analytics και να επισκεφθείτε την αναφορά audience review.

Προώθηση ιστοσελίδων SEO
Προώθηση ιστοσελίδων SEO

Στη συνέχεια, πατήστε «add segment».

Η οθόνη σας θα πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι:

Προώθηση ιστοσελίδας SEO
Προώθηση ιστοσελίδας SEO

Στη συνέχεια, πατήστε στο «+ New Segment»

SEO Προώθηση ιστοσελίδας
SEO Προώθηση ιστοσελίδας

Η οθόνη σας θα πρέπει να μοιάζει με την παραπάνω εικόνα.

Τώρα θα ήθελα να πατήσετε “conditions”, το οποίο βρίσκεται κάτω από το “Advanced”. Άπαξ και το κάνετε, συμπληρώστε τα παρακάτω ώστε να είναι ίδια με την παρακάτω εικόνα και πατήστε “save”.

Προώθηση ιστοσελίδας σεο
Προώθηση ιστοσελίδας σεο

Απλώς σιγουρευτείτε ότι όταν συμπληρώνετε τον πίνακα πατάτε στο κουμπί “or” και όχι στο κουμπί “and”. Επίσης, σιγουρευτείτε ότι επιλέγετε “Source” στην πρώτη κολόνα. Τώρα που δημιουργήσατε το νέο segment, είναι η ώρα να δείτε εάν κάποιος Βαθμολογητής / Αξιολογητής Ποιότητας έχει δει την ιστοσελίδα σας.

Πώς να εντοπίσετε τους Αξιολογητές/ Βαθμολογητές Ποιότητας.

Όταν βρίσκεστε στο Google Analytics, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε επιλέξει το νέο Segment που μόλις δημιουργήσατε.
Εάν αντιγράψατε σωστά από την παραπάνω εικόνα, θα έχετε δώσει τίτλο “Search Engine Evaluators”. Όταν θα το επιλέξετε, πιθανότατα θα βλέπετε ένα γράφημα που μοιάζει περίπου με την παρακάτω εικόνα.

Σεο Προώθηση ιστοσελίδας
Σεο Προώθηση ιστοσελίδας

Θα παρατηρήσετε ότι το παραπάνω γράφημα δείχνει ότι κανένας Αξιολογητής / Βαθμολογητής Ποιότητας δεν επισκέφθηκε την ιστοσελίδα μας την ορισμένη περίοδο, το οποίο είναι φυσιολογικό καθώς δεν επισκέπτονται καθημερινά κάθε σελίδα, και σε πολλές περιπτώσεις, δεν επισκέπτονται και καθόλου.

Το επόμενο που θα παρατηρήσετε είναι ότι δίπλα από τον τίτλο “Audience Overview” υπάρχει το σύμβολο της ασπίδας με κίτρινο χρώμα. Εάν το σύμβολο είναι πράσινο, τότε είναι καλό.

Το κίτρινο δείχνει ότι τα δεδομένα είναι δειγματοληπτικά.

Προώθηση ιστοσελίδων

Εάν βλέπετε το κίτρινο σύμβολο, μειώστε το εύρος των ημερών και θα δείτε να μετατρέπεται σε πράσινο δίπλα από το κείμενο “Audience Overview”, όπως στην παρακάτω εικόνα.

Γενικά, είναι σπάνιο να επισκέπτονται κάθε μήνα την σελίδα σας οι Βαθμολογητές/ Αξιολογητές Ποιότητας. Αλλά όσο επεκτείνετε το εύρος της ημερομηνίας, θα μπορέσετε να τους εντοπίσετε.

Προώθηση ιστοσελίδας

Άπαξ και τους εντοπίσετε, μπορείτε να μειώσετε το εύρος της ημερομηνίας ώστε οι πληροφορίες να μην εμφανίζονται δειγματοληπτικά, ώστε να μπορέσετε να εμβαθύνετε και να δείτε ποιο μέρος της ιστοσελίδας σας κοιτούσαν.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας

Το κλειδί στο να αναλύσετε τι κοιτούσαν οι Αξιολογητές/ Βαθμολογητές Ποιότητας στην ιστοσελίδα σας είναι να κοιτάξετε στην αναφορά “Site Content” στα Google Analytics και αυτό θα σας βοηθήσει να εμφανίσετε αποτελέσματα παρόμοια με αυτά που εμφανίζονται στην παραπάνω φωτογραφία.

Για να φτάσετε σε αυτή την αναφορά, κάντε κλικ στο “Behavior”, στη συνέχεια “Site Content” και τέλος “All Pages”.

Τι μπορώ να κάνω με τις παραπάνω πληροφορίες;

Ο σκοπός ενός Αξιολογητή / Βαθμολογητή Ποιότητας είναι να βοηθήσει στη βελτίωση του Αλγόριθμου της Google. Είτε έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας είτε όχι, ο σκοπός σας θα πρέπει να είναι η ιστοσελίδα σας να είναι η καλύτερη στον τομέα που δραστηριοποιήστε.

Μπορείτε να το πετύχετε κάνοντας τις εξής ενέργειες:

1. Ακολουθήστε τις οδηγίες ποιότητας που έχει αναρτήσει η Google. Είναι συνολικά 168 σελίδες αλλά και με απλή ανάγνωση θα έχετε μια καλή κατανόηση του τι ψάχνουν να βρουν.
2. Πάντα να έχετε τον χρήστη σε πρώτη προτεραιότητα. Ναι, θέλετε να εμφανίζεστε πιο ψηλά, αλλά μην εστιάσετε στην Google, εστιάστε στον χρήστη. Μακροπρόθεσμα αυτό θα σας βοηθήσει να βρεθείτε πιο ψηλά, καθώς ο σκοπός της Google είναι να βελτιστοποιηθεί ο αλγόριθμος για τις προτιμήσεις των χρηστών, πάνω από το χτίσιμο συνδέσμων και το SEO.
Αυτή είναι η βάση της μεθοδολογίας που χρησιμοποιούμε στην προώθηση ιστοσελίδων στην DreamWeaver.Gr

Σύνοψη

Εάν Αξιολογητές / Βαθμολογητές επισκέπτονται ανά διαστήματα την σελίδα σας, μην τρομάζετε. Δεν σημαίνει ότι η σελίδα σας θα ανέβει ή θα κατέβει στα αποτελέσματα αναζήτησης. Επίσης εάν δεν εντοπίσετε να έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας, πάλι μην τρομάζετε. Δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε καλή κατάταξη στα αποτελέσματα της Google.
Όσο η ιστοσελίδα σας γίνεται πιο γνωστή, θα δείτε ότι οι πιθανότητες να σας επισκεφθούν Αξιολογητές/ Βαθμολογητές Ποιότητας αυξάνονται. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επικεντρωθείτε στο να έχετε περισσότερο ικανοποιημένους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας. Δημιουργήστε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για εκείνους και θα είστε κερδισμένοι μακροπρόθεσμα.

Εξάλλου γιατί προχωρήσατε στην κατασκευή ενός eshop αν όχι για να προσελκύσετε όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους πελάτες σε αυτό ; Βλέπετε λοιπόν ότι η εμπειρία του χρήστη / πελάτη αγοραστή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διαδικασία προώθησης μιας ιστοσελίδας και από αυτήν και την θέση που λαμβάνετε στις μηχανές αναζήτησης μεταβάλλεται δραστικά ο αριθμός των ανθρώπων που θα εντοπίσουν μέσα από αυτές το ηλεκτρονικό σας κατάστημα , αυξάνοντας την επισκεψιμότητα σας άρα και τις δυνατότητες πώλησης μέσω του eshop σας.

Γιαυτό στην dreamweaver.gr πιστεύουμε ακράδαντα στην ολιστική προσέγγιση στην διαδικασία κατασκευής ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και μιας ιστοσελίδας εμπλέκοντας ενεργά και από την πρώτη στιγμή την διαδικασία της προώθησης της ιστοσελίδας και των διαφημιστικών ενεργειών στα social media και στο διαδίκτυο γενικότερα.  Θα χαρούμε ιδιαίτερα να μας καλέσετε στο 210 74 84 84 5 για να συζητήσουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες σας ενώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο την πηγή πληροφόρησης μας για αυτό το άρθρο , Neil Patel όσο και τον φίλο και συνεργάτη μας Βίκτορα Γασπαράκη.

Δαβαλάς Θανάσης

Rate this post
Close Popup