Το YouTube Music κυκλοφορεί επανασχεδιασμένο (2023)

Το YouTube Music κυκλοφορεί επανασχεδιασμένο

 

YouTube Music: Ότι πρέπει να γνωρίζετε

 

Στην εποχή της ψηφιακής μουσικής, οι πλατφόρμες streaming όπως το YouTube Music διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στον τρόπο που ακούμε και ανταλλάσσουμε μουσικές εμπειρίες. Αλλά πώς εξελίσσονται αυτές οι υπηρεσίες για να προσαρμοστούν στις ανάγκες και τις προσδοκίες των χρηστών;

Στο παρόν άρθρο, θα εξετάσουμε τις πρόσφατες αλλαγές στην εφαρμογή YouTube Music, οι οποίες περιλαμβάνουν μια σημαντική ανασχεδίαση της σελίδας “Τώρα Παίζει” – Now Playing και την προσθήκη κοινωνικών χαρακτηριστικών όπως η δυνατότητα σχολιασμού όπως μπορείτε να διαβάσετε σε άρθρο του 9to5google.com που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μέσα από επόμενες ενότητες, θα διερευνήσουμε τις βελτιώσεις στον χειρισμό, την κοινωνική διάσταση που προστίθεται στην εφαρμογή, καθώς και τη διάθεση και τη συμβατότητα της νέας ενημέρωσης σε διάφορες συσκευές. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα των αλλαγών που έχουν επέλθει, ενώ ταυτόχρονα να αναδείξουμε τις επιπτώσεις τους στην καθημερινή εμπειρία των χρηστών.

Τι είναι το YouTube Music ;

 

YouTube Music είναι μια υπηρεσία μουσικής που προσφέρει επίσημα άλμπουμ, singles, βίντεο, remixes, live εμφανίσεις και πολλά άλλα για Android, iOS και επιτραπέζιους υπολογιστές

Η υπηρεσία προσφέρεται σε δύο εκδόσεις: μια δωρεάν έκδοση με διαφημίσεις και μια επί πληρωμή έκδοση, το YouTube Music Premium, που παρέχει ακρόαση χωρίς διαφημίσεις, λειτουργία εκτός σύνδεσης και πολλά άλλα πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η υπηρεσία αποτελεί την προσπάθεια της Google να ανταγωνιστεί άλλες μουσικές υπηρεσίες όπως το Spotify και το Apple Music. Υπάρχουν δύο εκδόσεις του YouTube Music: μια δωρεάν έκδοση με την προβολή διαφημίσεων και μια επί πληρωμή έκδοση, το YouTube Music Premium, που παρέχει ακρόαση χωρίς διαφημίσεις, λειτουργία εκτός σύνδεσης και πολλά άλλα πρόσθετα χαρακτηριστικά.

Οι συνδρομητές του YouTube Music Premium μπορούν να παρακολουθούν βίντεο χωρίς διαφημίσεις, να κατεβάζουν μουσική στην κινητή συσκευή τους για να την απολαύσουν εκτός σύνδεσης, να ακούνε μουσική χωρίς βίντεο, καθώς και να ακούνε μουσική ενώ χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές ή ενώ η οθόνη της συσκευής τους είναι σβηστή

Για να χρησιμοποιήσετε το YouTube Music, απλά κατεβάστε την εφαρμογή στην κινητή συσκευή σας (Android ή iOS) ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του YouTube Music από τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας.

Συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στη Google και αρχίστε να αναζητάτε και να ακούτε τη μουσική που σας ενδιαφέρει.

 

Πλεονεκτήματα που προσφέρει το Youtube Music ;

 

Το YouTube Music προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους χρήστες του, τα οποία περιλαμβάνουν:

 • Πρόσβαση σε εκατομμύρια τραγούδια και βίντεο: Οι χρήστες μπορούν να ακούσουν επίσημα άλμπουμ, singles, βίντεο, remixes, live εμφανίσεις και πολλά άλλα
 • Δωρεάν έκδοση με διαφημίσεις: Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία χωρίς κόστος, αν και θα πρέπει να αντέξουν την συχνή εμφάνιση διαφημίσεων.
 • YouTube Music Premium: Η επί πληρωμή έκδοση προσφέρει ακρόαση χωρίς διαφημίσεις, λειτουργία εκτός σύνδεσης και πολλά άλλα πρόσθετα χρήσιμα χαρακτηριστικά.
 • Προσαρμοσμένες προτάσεις: Το YouTube Music προτείνει μουσική βάσει των προτιμήσεων καθώς και του ιστορικού ακρόασης έκαστου χρήστη
 • Δημιουργία λίστες αναπαραγωγής και ραδιοφωνικών σταθμών: Οι χρήστες πλέον μπορούν να δημιουργήσουν προσωπικές λίστες αναπαραγωγής και να ακούσουν ραδιοφωνικούς σταθμούς  απολαμβάνοντας την μουσική της αρεσκείας τους
 • Συμβατότητα με διάφορες συσκευές: Το YouTube Music είναι διαθέσιμο σε Android, iOS και επιτραπέζιους υπολογιστές

Αυτά τα πλεονεκτήματα καθιστούν το YouTube Music μια ελκυστική επιλογή για τους λάτρεις της μουσικής που θέλουν να ακούσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια και να ανακαλύψουν νέα κομμάτια.

 

 Η ενημέρωση στις εφαρμογές σε Android & iOS

 

Ενότητα 1: Εισαγωγή και Κύριες Αλλαγές

Youtube Music για android και ios Το YouTube Music ανακοίνωσε μια νέα ενημέρωση για τις εφαρμογές του σε Android και iOS, που περιλαμβάνει μια σημαντική ανασχεδίαση της σελίδας “Τώρα Παίζει” (Now Playing). Η κύρια προσθήκη είναι η δυνατότητα σχολιασμού στα τραγούδια, τα βίντεο και τα επεισόδια podcast.

Αυτή η αλλαγή έρχεται μια εβδομάδα μετά την προσθήκη των στίχων των τραγουδιών σε πραγματικό χρόνο.

Το εικονίδιο του εξώφυλλου του τραγουδιού είναι τώρα λίγο μεγαλύτερο και βρίσκεται σε υψηλότερη θέση στη σελίδα.

Επίσης, τα ονόματα των τραγουδιών και των καλλιτεχνών είναι τώρα στοιχισμένα αριστερά. Η τελευταία ανασχεδίαση της σελίδας “Τώρα Παίζει” – Now Playing είχε γίνει το 2020.

Προσεγγίζοντας την λειτουργικότητα των social media

 

Ενότητα 2: Βελτιωμένος Χειρισμός και Κοινωνική Διάσταση

Μια άλλη σημαντική αλλαγή είναι η προσθήκη ενός καρουσέλ με στρογγυλεμένα κουμπιά για διάφορες ενέργειες όπως “Αρέσει”, “Σχόλια”, “Αποθήκευση στη Λίστα”, “Κοινοποίηση”, “Λήψη”, και “Ραδιόφωνο”.

Προηγουμένως, τέσσερις από αυτές τις ενέργειες ήταν κρυμμένες και απαιτούσαν το πάτημα του εξωφύλλου του τραγουδιού για να εμφανιστούν. Η νέα διάταξη τοποθετεί περισσότερα στοιχεία ελέγχου στο κάτω μέρος της οθόνης, καθιστώντας την πρόσβαση πιο εύκολη. Όλες οι άλλες επιλογές παραμένουν στο μενού υπερχείλισης.

Επιπλέον, η δυνατότητα σχολιασμού προσθέτει μια κοινωνική διάσταση στο YouTube Music που δεν υπήρχε προηγουμένως, περιορισμένη μόνο στις λίστες αναπαραγωγής. Οι χρήστες μπορούν τώρα να διαβάζουν και να γράφουν σχόλια, επιτρέποντας την αλληλεπίδραση με άλλους φανς και την ανταλλαγή απόψεων.

Η χρήση των media controls στις εφαρμογές YouTube Music για Android και iOS έχει γίνει πιο εύχρηστη και λειτουργική με τις τελευταίες ενημερώσεις. Στο Android 13, το YouTube Music προσφέρει τώρα έναν “squiggly media player”, ο οποίος προσθέτει μια κινούμενη γραμμή προόδου μεταξύ των κουμπιών “προηγούμενο” και “επόμενο”, ενώ τα κουμπιά “repeat” και “shuffle” βρίσκονται στη δεξιά γωνία της οθόνης. Αυτή η ενημερωμένη γραμμή προόδου αλλάζει χρώματα για να ταιριάζει με το τρέχον εξώφυλλο του άλμπουμ (Android Police).

Στο iOS, αν θέλετε να ακούσετε το YouTube Music στο παρασκήνιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον web browser Firefox ή Opera για να παίξετε τη μουσική και να ελέγξετε την αναπαραγωγή από το Control Center (Tech Advisor).

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι το YouTube δεν είναι απλώς μια πλατφόρμα αναπαραγωγής βίντεο, αλλά ένα πλήρες social media κανάλι με δική του κοινότητα, διαλόγους και αλληλεπιδράσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι στρατηγικές και οι κανόνες που ισχύουν για τη διαφήμιση στα social media είναι εξίσου εφαρμοστέες εδώ.

Η δημιουργία περιεχομένου που είναι συνδεδεμένο με την κοινότητα, η αξιοποίηση των δεδομένων αναλυτικών για την κατανόηση του κοινού και η χρήση των διαφημιστικών εργαλείων της πλατφόρμας για την επίτευξη στόχων είναι όλα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν πρόκειται για την προώθηση μιας μάρκας ή ενός προϊόντος στο YouTube. Γιαυτό και σε ένα δημοφιλές εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων που αφορά το digital marketing βλέπουμε το youtube μαζί με facebook, instagram και TikTok.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που αναδεικνύει την προσπάθεια του youtube να “μιμηθεί” την λειτουργικότητα των social media είναι και το χαρακτηριστικό του MixTape

Ποια είναι η λειτουργία του Mixtape στο YouTube Music;

 

Η λειτουργία Mixtape στο YouTube Music σας επιτρέπει να δημιουργήσετε προσωπικές λίστες αναπαραγωγής με τα αγαπημένα σας τραγούδια και να τις κοινοποιήσετε με άλλους χρήστες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μοιραστείτε τη μουσική που σας αρέσει με φίλους και οικογένεια, καθώς και να ανακαλύψετε νέα τραγούδια από τις προτάσεις των άλλων χρηστών.

Για να δημιουργήσετε μια προσωπική λίστα αναπαραγωγής στο YouTube Music, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή YouTube Music ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του YouTube Music από τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας.
 • Αναζητήστε το τραγούδι που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα αναπαραγωγής.
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των τριών κουκκίδων δίπλα στο τραγούδι και επιλέξτε “Προσθήκη σε λίστα αναπαραγωγής”.
 • Επιλέξτε μια υπάρχουσα λίστα αναπαραγωγής ή δημιουργήστε μια νέα πατώντας “Νέα λίστα αναπαραγωγής”.
 • Για να κοινοποιήσετε μια λίστα αναπαραγωγής με άλλους χρήστες, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
 • Επιλέξτε τη λίστα αναπαραγωγής που θέλετε να κοινοποιήσετε από τη βιβλιοθήκη σας.
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Κοινή χρήση” (μοιάζει με ένα κύκλο με τρία σημεία που συνδέονται).
 • Επιλέξτε τον τρόπο κοινοποίησης που προτιμάτε (π.χ., μέσω email, μηνύματος, κοινωνικών δικτύων) και ακολουθήστε τις οδηγίες για να στείλετε το σύνδεσμο της λίστας αναπαραγωγής στους παραλήπτες.

Διάθεση και συμβατότητα

 

Ενότητα 3: Διάθεση και Συμβατότητα

Η ανασχεδιασμένη έκδοση της σελίδας “Τώρα Παίζει” – Now Playing άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως στο YouTube Music για Android, μετά από πρώτες δοκιμές τον Ιούνιο. Ωστόσο, δεν έχει ακόμα εμφανιστεί σε όλες τις συσκευές.

Αν δεν βλέπετε τις αλλαγές, μπορείτε να δοκιμάσετε να κλείσετε εξαναγκασμένα την εφαρμογή από τη σελίδα πληροφοριών της εφαρμογής. Η ενημέρωση είναι επίσης διαθέσιμη στο iOS, αλλά χρησιμοποιεί ακόμα τον παλιό “miniplayer” και όχι τη μόνιμη έκδοση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η τελευταία ανασχεδίαση πήρε πάνω από ένα χρόνο για να φτάσει στο iPhone.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο blog μας κάνοντας κλικ εδώ

 

5/5 - (1 vote)
Close Popup