Zoom . Τι είναι

Zoom . Τι είναι

Zoom . Εγχειρίδιο /Manual βασικής χρήσης

Zoom. Τι είναι |  Zoom εγχειρίδιο / manual : Το Zoom είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο διάσκεψης βίντεο με έναν τοπικό, επιτραπέζιο πελάτη και μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους χρήστες να συναντιούνται στο διαδίκτυο, με ή χωρίς βίντεο.

Οι χρήστες zoom μπορούν να επιλέξουν να εγγράψουν περιόδους σύνδεσης, να συνεργαστούν σε έργα και να μοιραστούν ή να σχολιάσουν ο ένας τις οθόνες του άλλου, όλα με μία εύχρηστη πλατφόρμα.

Το Zoom προσφέρει ποιοτική απόδοση βίντεο, ήχου και ασύρματης κοινής χρήσης οθόνης σε συστήματα δωματίων Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Blackberry, Zoom Rooms και H.323 / SIP.

Σαν dreamweaver.gr χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα του zoom τόσο για συναντήσεις – συσκέψεις με τους πελάτες μας κατά την διάρκεια ενός project κατασκευής e-shop π.χ. όπως επίσης και για εκπαιδευτικούς λόγους για τα διάφορα σεμινάρια που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων.

Αυτός ο οδηγός γρήγορης εκκίνησης σάς καθοδηγεί να ξεκινήσετε με τον νέο σας λογαριασμό Zoom, συμπεριλαμβανομένων βασικών βημάτων όπως ο προγραμματισμός της πρώτης συνάντησής σας, η λήψη του προγράμματος-πελάτη Zoom και η ενημέρωση του προφίλ σας Zoom.

Είτε μόλις εγγραφήκατε στον δικό σας λογαριασμό Zoom είτε έχετε προσκληθεί σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό, διαβάστε αυτόν τον οδηγό γρήγορης εκκίνησης για μια σύνοψη των επόμενων βημάτων σας και κάντε κλικ στους ενσωματωμένους συνδέσμους για να μάθετε περισσότερα.

Αυτό το άρθρο καλύπτει:

  • Εγγραφή και ενεργοποίηση του λογαριασμού Zoom
  • Σύνδεση στον λογαριασμό Zoom στον Ιστό
  • Ενημέρωση του προφίλ σας
  • Προγραμματισμός της πρώτης σας συνάντησης
  • Λήψη του προγράμματος-πελάτη Zoom
  • Έναρξη δοκιμαστικής συνάντησης
  • Ξεκινώντας την πρώτη σας συνάντηση ως οικοδεσπότης
  • Προσκαλώντας άλλους να συμμετάσχουν στη συνάντησή σας
  • Συμμετοχή σε συνάντηση άλλου χρήστη
  • Εγγραφή και ενεργοποίηση του λογαριασμού Zoom

Εγγραφή σε υπάρχοντα λογαριασμό

Εάν σας προσκαλούνται σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Zoom (no-reply@zoom.us). Μόλις λάβετε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση λογαριασμού ζουμ / Activate Your Zoom Account..

Δημιουργία του δικού σας λογαριασμού

Για να εγγραφείτε στον δικό σας δωρεάν λογαριασμό, επισκεφθείτε το zoom.us/signup και εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας. Θα λάβετε ένα email από το Zoom (no-reply@zoom.us). Σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση λογαριασμού / Activate Account.

Σύνδεση στον λογαριασμό Zoom στον Ιστό

Μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Zoom στον ιστό ανά πάσα στιγμή, στο zoom.us/signin. Μόλις συνδεθείτε, χρησιμοποιήστε τον πίνακα στην αριστερή πλευρά για να πλοηγηθείτε στην πύλη ιστού Zoom. Μπορείτε να ενημερώσετε το προφίλ σας, να προγραμματίσετε μια σύσκεψη, να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις σας και άλλα.

Ενημέρωση του προφίλ σας

Μπορείτε να ενημερώσετε το προφίλ σας προσθέτοντας μια εικόνα προφίλ, να ορίσετε τη ζώνη ώρας σας, να ενημερώσετε τον κωδικό πρόσβασής σας και άλλα. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο προφίλ Zoom, συνδεθείτε στην πύλη Web Zoom και κάντε κλικ στο Profile.

 

 

Προγραμματισμός της πρώτης σας συνάντησης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προγραμματίσετε μια σύσκεψη, συμπεριλαμβανομένης της πύλης ιστού Zoom, μέσω του προγράμματος-πελάτη Zoom ή με μία από τις επεκτάσεις ή τις προσθήκες του. Ακολουθούν ορισμένες βασικές οδηγίες για τον προγραμματισμό της πρώτης σας συνάντησης.

Συνδεθείτε στην διαδικτυακή πύλη Zoom.

Κάντε κλικ στο Συναντήσεις / Meetings
Κάντε κλικ στην επιλογή Προγραμματισμός σύσκεψης / Schedule a Meeting.

Επιλέξτε την ημερομηνία και την ώρα της συνάντησης σας.
(Προαιρετικό) Επιλέξτε άλλες ρυθμίσεις που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
Κάντε κλικ στο Αποθήκευση / Save.

Λήψη του προγράμματος-πελάτη Zoom

Μπορείτε να κάνετε λήψη του Zoom Desktop Client για Mac, Windows, ChromeOS και Linux, καθώς και την εφαρμογή Zoom Mobile για iOS και Android από τη σελίδα “Λήψεις / Download“.

Έναρξη δοκιμαστικής συνάντησης

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια δοκιμαστική συνάντηση Zoom για να εξοικειωθείτε με το Zoom και να δοκιμάσετε το μικρόφωνο / ηχεία σας προτού συμμετάσχετε σε μια συνάντηση Zoom. Επισκεφτείτε το zoom.us/test και κάντε κλικ στην επιλογή Συμμετοχή / Join

Ξεκινώντας την πρώτη σας συνάντηση ως οικοδεσπότης /host

Ως οικοδεσπότης /host της σύσκεψης, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ξεκινήσετε τη συνάντησή σας. Οι επερχόμενες συναντήσεις σας θα εμφανίζονται στην καρτέλα Συναντήσεις του υπολογιστή / Meetings tab του Zoom για επιτραπέζιους υπολογιστές ή την εφαρμογή για κινητά.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη / Start με το όνομα της σύσκεψης. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τις συναντήσεις σας από την πύλη διαδικτύου Zoom.

Συνδεθείτε στο My Meetings.

Στην ενότητα Επερχόμενες συναντήσεις / Upcoming Meetings, κάντε κλικ στο Έναρξη / Start δίπλα στη σύσκεψη που θέλετε να ξεκινήσετε.

Το Zoom πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα για να ξεκινήσει η σύσκεψη.

Προσκαλώντας άλλους να συμμετάσχουν στη συνάντησή σας

Η πρόσκληση άλλων για συμμετοχή στη συνάντησή σας είναι τόσο απλή όσο η κοινή χρήση της πρόσκλησης ή ο σύνδεσμος συμμετοχής /link . Μπορείτε να το κάνετε, αφού προγραμματίσετε τη συνάντησή σας κάνοντας κλικ στην Αντιγραφή της πρόσκλησης / Copy the Invitation.

Συμμετοχή σε συνάντηση άλλου χρήστη

Υπάρχουν πολλοί τρόποι συμμετοχής σε μια σύσκεψη, αλλά ο ευκολότερος τρόπος είναι να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο σύνδεσης που παρείχε ο οικοδεσπότης της σύσκεψης. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στην επιλογή Συμμετοχή / Join in στο πρόγραμμα Zoom και να εισαγάγετε το αναγνωριστικό σύσκεψης / meeting ID.

Πλεονεκτήματα του zoom

Η διαδικτυακή διάσκεψη με video επαναπροσδιορίζεται.  Χρησιμοποιώντας βίντεο HD και φωνή, το Zoom φέρνει την καινοτομία σε συναντήσεις και διαδικτυακά σεμινάρια. Το Zoom διαθέτει επίσης δυναμική ανίχνευση φωνής και επιλογή εμφάνισης πλήρους οθόνης ή προβολή γκαλερί ή και τα δύο χρησιμοποιώντας διπλή ροή ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης που χρησιμοποιείται.

Εάν είστε πιο χαλαροί, επιτρέπεται να συμμετάσχετε ως συμμετέχων μόνο για προβολή ή ακρόαση μέσω τηλεφώνου, όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Φιλικό για κινητά. Το Zoom διαθέτει μια πλούσια σε χαρακτηριστικά εφαρμογή για κινητά για iOS και Android, επιτρέποντάς σας να συνδέεστε ουσιαστικά από οπουδήποτε με σύνδεση διαδικτύου.

Μια ομάδα που “zoomάρει” μαζί, παραμένει μαζί. Το zoom κάνει την ομαδική συνεργασία ευκολότερη!  Εκτός από το ότι είναι συμβατό με Mac, Windows, Linux, iOS και Android, το πρόγραμμα διαθέτει δυνατότητες ομαδικής και ιδιωτικής συνομιλίας, κοινή χρήση οθόνης από τηλέφωνα, tablet, φορητούς υπολογιστές ή επιτραπέζιους υπολογιστές. Επιπλέον, σας επιτρέπει να σχολιάσετε και να ελέγξετε κοινόχρηστα έγγραφα καθώς και να κερδίσετε έλεγχο του πληκτρολογίου, του ποντικιού και ακόμη και του πίνακα τρίτου.
Συναντήσεις με όλες τις ευκολίες, δηλαδή.

Έχετε την επιλογή να ξεκινήσετε μια άμεση συνάντηση ή να προγραμματίσετε μια σύσκεψη. Όταν προγραμματίζετε μια συνάντηση, θα σας εκχωρηθεί ένα Προσωπικό αναγνωριστικό σύσκεψης για κοινή χρήση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Ως οικοδεσπότης έχετε ειδικά προνόμια για την εγγραφή μιας συνάντησης ή σίγασης των συμμετεχόντων. Το zoom σάς επιτρέπει να δημιουργείτε εγγραφές MP4 και M4A καθ \’όλη τη διάρκεια
της σύσκεψης και προσφέρει προσθήκες για το Google Chrome και το Outlook.

Να είστε βέβαιοι ότι και ο διαμοιρασμός είτε μέσω επιτραπέζιου υπολογιστή είτε μέσω της εφαρμογής κινητού, είναι στην υψηλότερη ποιότητα.

Μπορείτε ακόμη και να ενεργοποιήσετε τη βελτιστοποίηση και μεταφορά ήχου για κοινή χρήση βίντεο. Εκτός από όλα αυτά, οι συμμετέχοντες έχουν την επιλογή να σηκώσουν ουσιαστικά το χέρι τους για άδεια να κάνουν μια ερώτηση ή να μιλήσουν σε μια ομάδα. Και χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα διάσπασης των συμμετεχόντων σε ομάδες στο Zoom, οι οικοδεσπότες μπορούν
να ορίσουν το χρόνο για συνεργασία σε μικρές ομάδες χωρίς να κλείσουν τη γενική συνάντηση.

Η ασφάλεια είναι προτεραιότητα. Εκτός από το να έχετε το δικό σας  όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης, το Zoom εφαρμόζει και Secure Socket Layer (SSL) κρυπτογράφηση και κρυπτογράφηση AES 256-bit. Το zoom διαθέτει πρόσβαση βάσει ρόλου στοιχεία ελέγχου ελέγχου και λειτουργίας διαχειριστή.

Είναι δωρεάν! Σωστά, δεν πληρώνεις τίποτα. Αλλά φυσικά, έχετε την επιλογή πληρωμής και αναβάθμισης για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ακόμη περισσότερες δυνατότητες που προσφέρει το Zoom.

Απεριόριστος αριθμός συναντήσεων. Κατά τη χρήση της δωρεάν έκδοσης, μπορείτε να έχετε όσες συνεδρίες θέλετε!

Μειονεκτήματα του Zoom

Όταν χρησιμοποιείτε το δωρεάν πρόγραμμα Zoom, υπάρχει όριο διάρκειας συνάντησης 40 λεπτών. Φυσικά, αυτό το όριο μπορεί να επεκταθεί χρησιμοποιώντας μια πληρωμένη έκδοση.

Επίσης, με το δωρεάν πρόγραμμα Zoom, επιτρέπονται έως 50 συμμετέχοντες ανά συνεδρία. Και πάλι, αυτή η δυνατότητα αναβαθμίζεται χρησιμοποιώντας την έκδοση Pro.

Πηγές
Zoom Website: Zoom.us
Zoom τιμές : Zoom.uc/pricing
Zoom Εγχειρίδιο Χρήσης /  Tutorials: https://support.zoom.us/hc/enus/categories/201137166-AudioVideo-Sharing

Rate this post
Close Popup