WordPress 4.8. Τι καινούργιο υπάρχει.

WordPress 4.8. Τι καινούργιο υπάρχει.

Στις 8 Ιουνίου 2017 κυκλοφόρησε η έκδοση 4.8 του WordPress. Αυτή η έκδοση ονομάστηκε “Evans” προς τιμήν του πιανίστα και συνθέτη τζαζ, William John “Bill” Evans. Έκανε το όνομα του όντας ο κύριος αναμορφωτής της αρμονικής γλώσσας του τζαζ πιάνου. Αυτό περιελάμβανε ηχητικές χορδές, ελλειπτικούς τόνους, μη συμβατικές αλλαγές και συντονισμούς.

Ο Evans ενέπνευσε μουσικά τον χαρακτήρα “Seb” στο έργο “La La Land”. Μια από τις πιο σημαντικές του συνθέσεις είναι το “Βαλς για την Ντέμπυ.” Έλαβε 7 βραβεία  Grammy και τιμήθηκε το 1994 με το βραβείο Grammy για την Συνολική του Προσφορά στην Μουσική. Ο Bill Evans πέθανε στις 15 Σεπτεμβρίου 1980.

Όπως το wordpress άνοιξε νέους ορίζοντες στην κατασκευή ιστοσελίδων πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη έκδοση έχει να προσφέρει πολλά στην διαδικασία αυτή. Σαν πρώτο συμπέρασμα και θέλοντας να σας δώσουμε μια πρόγευση η νέα έκδοση του wordpress είναι web design oriented  θέλοντας να δώσει μια σειρά οπτικοακουστικών εργαλείων στην διάθεση του web designer αλλά και του ειδικού στο seo που προωθεί την ιστοσελίδα σας. Νομίζουμε ότι η έμφαση που δίνει το wordpress στην έκδοση του αυτά στα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά είναι ενδεικτικά των νέων τάσεων όπου παρατηρούμε στις Ηνωμένες Πολιτείες για κάθε 1 δολάριο που ξοδεύεται για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας να αντιστοιχούν 10 για την προώθηση της ίδιας ιστοσελίδας. Εξάλλου τι νόημα έχει η ύπαρξη μιας ιστοσελίδας αν μέσω προωθητικών και διαφημιστικών ενεργειών στο διαδίκτυο αυτή δεν έρθει σε επαφή με τις πλατιές μάζες και το εξειδικευμένο κοινό που αναζητά ο κάθε ιδιοκτήτης μιας ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. (εκτός αν στόχος μας είναι να θέσουμε υποψηφιότητα σε ένα διαγωνισμό web design αναζητώντας την πρώτη θέση ή απλά να γητεύσουμε το μόνο φίδι που δεν γητεύεται. Τον εγωισμό μας.)

ΤΙ ΝΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ WORDPRESS 4.8

Σε αυτήν την έκδοση έγιναν αρκετές αναβαθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνουν λειτουργίες οι οποίες σας βοηθούν να εκφραστείτε και να απεικονίσετε το εμπορικό σας όνομα.

Αυτή η αναβάθμιση περιλαμβάνει βελτιώσεις στους συνδέσμους, τρία νέα widgets μέσων για εικόνες, ήχο και βίντεο, ένα αναβαθμισμένο widget κειμένου που υποστηρίζει οπτική επεξεργασία, και μια αναβαθμισμένη ενότητα για τα νέα στο πίνακα γεγονότων σας, η οποία εμφανίζει επερχόμενα γεγονότα του WordPress. Τα widgets αυτά μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τόσο τις όποιες διαφημιστικές σας ενέργειες στο διαδίκτυο ή και την προώθηση των ιστοσελίδων σας και μάλιστα με ένα τρόπο εντυπωσιακό με την χρήση εικόνας, ήχουν και βίντεο. Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε περισσότερα!

Νέα Widgets του WordPress στο WP 4.8

Τα Widgets σας βοηθούν στο να περιλαμβάνετε πράγματα του WordPress στις ιστοσελίδες σας. Μερικά από τα πιο γνωστά widgets είναι τα “Πρόσφατες Αναρτήσεις σε Blog,” Κατηγορίες Blog,” και widgets “κειμένου”. Συνήθως εμφανίζονται σε μια πλαϊνή μπάρα αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε όλο το σαιτ σας.

Widget Εικόνας

Θελήσατε ποτέ να προσθέσετε μια εικόνα προσώπου ή μια άλλη εικόνα στην πλαϊνή σας μπάρα; Δεν χρειάζεται πια να χρησιμοποιείτε widget Κειμένου και HTML. Το Widget Εικόνας απλοποιεί την προσθήκη μιας εικόνας στην ιστοσελίδα σας.

Widget Βίντεο

Το widget για βίντεο σας επιτρέπει να προσθέσετε οποιοδήποτε βίντεο από την Βιβλιοθήκη Μέσων σας στην πλαϊνή μπάρα της ιστοσελίδας σας. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες με αυτό το widget.

Για παράδειγμα, μπορείτε να απευθύνετε χαιρετισμούς στους επισκέπτες σας με ένα βίντεο καλωσορίσματος ή να παρουσιάζεται την τελευταία σας καταχώρηση στο vlog σας.

Widget Ήχου

Οι λάτρεις των διαδικτυακών ραδιοφωνικών μεταδόσεων θα το λατρέψουν αυτό. Μπορείτε τώρα να προσθέσετε το αρχείο ήχου σας στην Βιβλιοθήκη των Μέσων σας και χρησιμοποιώντας αυτό το widget, μπορείτε να προβάλλετε το πιο πρόσφατο σας επεισόδιο διαδικτυακής ραδιοφωνικής μετάδοσης στην πλαϊνή σας μπάρα. Καλό ακούγεται, έτσι;

Widget Πλούσιου Κειμένου

Το Widget Πλούσιου Κειμένου ενσωματώνει τον ίδιο επιμελητή που χρησιμοποιείτε για την δημιουργία μια σελίδας η μιας δημοσίευσης σε ένα blog. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο όπως, λίστες, συνδέσμους και πολλά άλλα σε αυτό το widget.

Όρια Συνδέσμων

Αντιμετωπίσατε ποτέ προβλήματα στο να δημιουργήσετε συνδέσμους χρησιμοποιώντας τον Οπτικό Επιμελητή (Visual Editor) όπου το κείμενο γύρω από τους συνδέσμους καταλήγει να συμπεριλαμβάνετε στο κείμενο που θέλατε να συνδέσετε; Τώρα λοιπόν, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.

Κοντινά Γεγονότα WordPress

Τώρα, στον Πίνακα Εργασιών του Διαχειριστή σας θα δείτε ποια γεγονότα της κοινότητας του WordPress συμβαίνουν κοντά σας. Για παράδειγμα, το WordCamp είναι ένα γεγονός που υποστηρίζεται από το WordPress  και το οποίο παρακολουθούν συνήθως οι έμποροι και οι προγραμματιστές. Επομένως γιατί μην αποτελούν μέρος της κοινότητας του WordPress και οι πελάτες τους;

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ WORDPRESS ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ

Οι παρακάτω λειτουργίες και επιδιορθώσεις στοχεύουν στο να κάνουν τους προγραμματιστές ευτυχισμένους. Και όπως λένε, οι χαρούμενοι προγραμματιστές φτιάχνουν υπέροχα σαιτ!

Αν θέλετε να δείτε μια πλήρη περιγραφή της κάθε λειτουργίας, επισκεφτείτε την ανακοίνωση κυκλοφορίας του WordPress 4.8.

  • Πιο Εύκολα Προσβάσιμες Επικεφαλίδες στον Πίνακα του Διαχειριστή
  • Αφαίρεση της Υποστήριξης του Πυρήνα για αρχεία WMV και WMA
  • Αναβαθμίσεις για δίκτυα από σαιτ (Multisite)
  • Επεξεργαστής Κειμένου JavaScript API
  • Widgets Μέσων API
  • Μεταβλητή Εξατομίκευση Πλάτους
  • Το WordPress 4.8 δεν Υποστηρίζει πια τον Internet Explorer 10 και τις προηγούμενες εκδόσεις

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ 4.8 ΤΟΥ WORDPRESS;

Κάθε φορά ο λόγος είναι ο ίδιος. Πρέπει να διατηρήσετε μια καλή απόδοση του σαιτ σας και πρέπει να το προστατεύσετε από εκμεταλλεύσιμες αδυναμίες οι οποίες μπορεί να σας κάνουν να χάσετε την πρόσβαση στο σαιτ σας, με αποτέλεσμα να πρέπει να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να το επισκευάσετε και να το ενεργοποιήσετε ξανά. Μετά από αυτήν την κυκλοφορία, πιθανώς θα υπάρξουν και κυκλοφορίες που αφορούν την ασφάλεια. Μείνετε συντονισμένοι!

Αναζητάτε ένα γραφείο για κατασκευή ιστοσελίδων με εμπειρία, το οποίο να μπορεί να δημιουργήσει ένα επαγγελματικό σαιτ για εσάς και το οποίο να είναι φιλικό στις μηχανές αναζήτησης και εύκολο να το διαχειριστείτε; Αν ναι τότε νομίζουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε. Καλέστε μας στο 210 77 13 284 ή στείλτε μας email στο s at dreamweaver.gr και θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να αποσαφηνίσουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Για την dreamweaver.gr

Θανάσης Δαβαλάς

Rate this post
Close Popup