wordpress τι είναι

wordpress τι είναι

Ένας μικρός οδηγός που εξηγεί τι είναι το wordpress για αρχάριους

wordpress τι είναι :Τι είναι το WordPress; Στον πυρήνα του, το WordPress είναι ο απλούστερος, πιο δημοφιλής τρόπος για να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο ή ιστολόγιο (blog).

Στην πραγματικότητα, το WordPress διαθέτει πάνω από το 38,8% όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο. Ναι – περισσότεροι από ένας στους τέσσερις ιστότοπους που επισκέπτεστε πιθανώς τροφοδοτούνται από το WordPress.

Είναι ένα συντριπτικό ποσοστό χρήσης αν σκεφθούμε τις αμέτρητες τεχνολογικές πλατφόρμες που υπάρχουν για τον σκοπό αυτό και καταδεικνύουν με εμφαντικό τρόπο την μεγάλη επιτυχία της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Σε ελαφρώς πιο τεχνικό επίπεδο, το WordPress είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα με άδεια χρήσης βάσει του GPLv2, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει ή να τροποποιήσει το λογισμικό WordPress δωρεάν.

Ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου είναι βασικά ένα εργαλείο που διευκολύνει τη διαχείριση σημαντικών πτυχών του ιστότοπού σας – όπως το περιεχόμενο – χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζετε τίποτα σχετικά με τον προγραμματισμό.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι το WordPress κάνει τη κατασκευή μιας ιστοσελίδας μια διαδικασία αν όχι προσβάσιμη σε όλους  σίγουρα την καθιστά μια ευκολότερη και οικονομικότερη διαδικασία.

Τι είναι το WordPress; Με απλά λόγια, είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο

Τι είδους ιστότοποι μπορεί να κάνει το WordPress;

Πριν από πολλά χρόνια, το WordPress ήταν κυρίως ένα εργαλείο για τη δημιουργία ενός ιστολογίου (blog) , παρά για πιο παραδοσιακούς ιστότοπους. Αυτό όμως δεν ισχύει για πολύ καιρό.

Σήμερα, χάρη στις αλλαγές στον βασικό κώδικα, καθώς και στο τεράστιο οικοσύστημα προσθηκών  και θεμάτων του WordPress, μπορείτε να δημιουργήσετε οποιονδήποτε τύπο ιστότοπου με το WordPress.

Για παράδειγμα, όχι μόνο το WordPress τροφοδοτεί μεγάλο αριθμό επιχειρηματικών ιστότοπων και ιστολογίων, αλλά είναι και ένας δημοφιλής τρόπος για να δημιουργήσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου!

Με το WordPress, μπορείτε να δημιουργήσετε:

και σχεδόν οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ WordPress.org και WordPress.com;

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο blog μας για την διαφορά μεταξύ WordPress.org και WordPress.com με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά εδώ είναι η σύντομη έκδοση:

Το WordPress.org, το οποίο συχνά ονομάζεται WordPress που φιλοξενείται αυτόματα, είναι το δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα WordPress που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον δικό σας web host για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που είναι 100% δικός σας.

Το WordPress.com είναι μια κερδοσκοπική, αμειβόμενη υπηρεσία που υποστηρίζεται από το λογισμικό WordPress.org. Είναι απλό στη χρήση, αλλά χάνετε μεγάλο μέρος της ευελιξίας του αυτο-φιλοξενούμενου WordPress.

Τις περισσότερες φορές, όταν οι άνθρωποι λένε «WordPress», εννοούν το αυτό-φιλοξενούμενο WordPress που είναι διαθέσιμο στο WordPress.org.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε για να ξεκινήσετε με το αυτό-φιλοξενούμενο WordPress είναι η αγορά web hosting και ένα όνομα τομέα.

Ποιος έκανε το WordPress και πόσο καιρό έχει περάσει;

Το WordPress δημιουργήθηκε ως αυτόνομο έργο από το 2003, το οποίο προήλθε από ένα προηγούμενο έργο που ονομάζεται b2 / cafelog.

Το WordPress είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα, οπότε σήμερα δημιουργείται από μια τεράστια κοινότητα συνεργατών. Αλλά αν θέλαμε να εντοπίσουμε τις ρίζες του WordPress στις ρίζες του, η αρχική του δημιουργία ήταν μια συνεργασία μεταξύ του Matt Mullenweg και του Mike Little.

Από τότε, ο Matt Mullenweg έγινε σε μεγάλο βαθμό το πρόσωπο του WordPress. Και είναι επίσης ο ιδρυτής της Automattic, η οποία είναι η εταιρεία πίσω από την κερδοσκοπική υπηρεσία WordPress.com.

Η ιστορία του WordPress μεταξύ της ίδρυσής του ως πλατφόρμας blog το 2003 και σήμερα είναι μεγάλη. Αρκεί όμως να πούμε ότι το WordPress προχώρησε και, χάρη στους συνεισφέροντες και την τεράστια κοινότητά του, εξελίχθηκε στην πιο δημοφιλή λύση για τη δημιουργία οποιουδήποτε τύπου ιστότοπου.

Ποιος χρησιμοποιεί το WordPress;

Το WordPress χρησιμοποιείται από μεμονωμένα άτομα, μεγάλες επιχειρήσεις και από όλους!  Το site που διαβάζετε , το dreamweaver.gr δημιουργήθηκε με WordPress! . Πολλές άλλες γνωστές ιστοσελίδες χρησιμοποιούν επίσης το WordPress.

Η πιο διάσημη ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με wordpress  είναι αυτή του Λευκού Οίκου. Whitehouse.gov . Ο επίσημος ιστότοπος Whitehouse.gov υποστηρίζεται από το WordPress

Η Microsoft χρησιμοποιεί το WordPress για να τροφοδοτήσει το επίσημο ιστολόγιό της. Χρησιμοποιεί επίσης το WordPress για την τροφοδοσία ιστολογίων για συγκεκριμένα προϊόντα όπως τα Windows και το Skype.

Ακόμα και διάσημα συγκροτήματα αγαπούν το WordPress! Ο ιστότοπος των Rolling Stones υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου από το WordPress.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress;

Εντάξει, έτσι πάνω από το 38,8% όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο χρησιμοποιούν WordPress, συμπεριλαμβανομένων γνωστών οντοτήτων όπως ο Λευκός Οίκος και η Microsoft.

Τι γίνεται όμως με εσάς; Γιατί να χρησιμοποιήσετε το WordPress;

Λοιπόν, ανεξάρτητα από τον τύπο ιστότοπου που θέλετε να δημιουργήσετε, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το WordPress. Εδώ είναι μερικά από τα μεγαλύτερα:

Το WordPress είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του WordPress είναι ότι είναι δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Αν και θα χρειαστεί να πληρώσετε λίγο για τη φιλοξενία, δεν θα χρειαστεί ποτέ να πληρώσετε μόνο για να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό WordPress, κάτι που δεν συμβαίνει με άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Πέρα από αυτό, μπορείτε επίσης να βρείτε πολλές προσθήκες και θέματα ανοιχτού κώδικα για να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης και λειτουργίας του ιστότοπού σας.

Το WordPress είναι επεκτάσιμο

Ακόμα κι αν δεν είστε προγραμματιστής, μπορείτε εύκολα να τροποποιήσετε τον ιστότοπό σας χάρη στο τεράστιο οικοσύστημα θεμάτων και προσθηκών του WordPress:

  • Θέματα – αυτά αλλάζουν κυρίως τον τρόπο εμφάνισης του ιστότοπού σας.
  • Πρόσθετα – αυτά αλλάζουν κυρίως τον τρόπο λειτουργίας του ιστότοπού σας. Οι προσθήκες μπορεί να είναι κάτι μικρό, όπως μια φόρμα επικοινωνίας ή τεράστια, όπως η δημιουργία ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου.

Επί του παρόντος, υπάρχουν πάνω από 50.000 δωρεάν πρόσθετα WordPress και 5.000 δωρεάν θέματα WordPress, καθώς και τόνοι premium επιλογών. Αυτό σημαίνει – έχετε πολλές επιλογές!

Το WordPress είναι εύκολο στην εγκατάσταση

Σκέφτεστε ότι πρέπει να είστε ιδιοφυΐα τεχνολογίας για να δημιουργήσετε τη δική σας ιστοσελίδα; Ξανασκέψου το! Εάν μπορείτε να κάνετε κλικ σε μερικά κουμπιά, μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress στον ιστότοπό σας.

Το WordPress είναι ευέλικτο

Έχουμε ήδη αγγίξει αυτό, αλλά το WordPress είναι υπέροχο επειδή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε σχεδόν οποιοδήποτε τύπο ιστότοπου. Ακόμα καλύτερα, ο ιστότοπός σας μπορεί επίσης να εξελιχθεί μαζί σας.

Θέλετε να προσθέσετε ένα φόρουμ στον υπάρχοντα ιστότοπό σας στο WordPress; Κανένα πρόβλημα – απλώς εγκαταστήστε την προσθήκη bbPress!

Θέλετε να προσθέσετε ένα κοινωνικό δίκτυο; Μην ανησυχείς! Απλώς χρησιμοποιήστε το πρόσθετο BuddyPress.

Δεν είστε ποτέ κλειδωμένοι σε ένα συγκεκριμένο σύνολο λειτουργιών – μπορείτε πάντα να προσαρμόζεστε και να εξελίσσεστε.

Επειδή το WordPress είναι τόσο δημοφιλές, είναι εύκολο να βρείτε βοήθεια εάν αντιμετωπίσετε ποτέ προβλήματα. Υπάρχουν σωροί δικτυακών τόπων να αντλήσετε πληροφορίες και φυσικά πολλά βιβλία για το wordpress όπως αυτό των δικών μας συγγραφέων Θανάση Δαβαλά και Άννας Αγγελάκη.

Τι είναι λοιπόν το WordPress;

Το WordPress είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος δημιουργίας ιστότοπου για μια πληθώρα λόγων κάποιων εκ των οποίων αναπτύξαμε εν συντομία στο άρθρο αυτό. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε τύπο ιστότοπου, από ένα blog μέχρι και ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου / eshop, το WordPress είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Θα χαρούμε να μας καλέσετε στο 210 74 84 84 5 ή να μας στείλετε email στο s at dreamweaver dot gr για να συζητήσουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

 

 

Rate this post
Close Popup