Web Design 2021

Web Design 2021

Οι τάσεις στην κατασκευή ιστοσελίδων / web design για το 2021

Web Design 2021 : Φέτος υπήρξε έτος χωρίς προηγούμενο με κύριο χαρακτηριστικό του την αλλαγή και τις προκλήσεις που επέφερε η πανδημία του covid – 19.

Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν αγωνιστεί να ευθυγραμμιστούν με αυτό που ονομάζεται «νέα κανονικότητα» στον επιχειρηματικό κόσμο – συμπεριλαμβανομένης της απομακρυσμένης εργασίας και της ώθησης των πωλήσεων όλο και περισσότερο στο διαδικτυακό χώρο.

Ως εταιρεία που θέλετε να μεταβείτε στο 2021  με ένα σχέδιο για να ξανασυνδεθέτε με τη βάση καταναλωτών στην οποία βασίζεστε για τα κέρδη σας είναι καιρός να κάνετε μια προκαταρκτική πρόβλεψη για το ποιες θα είναι οι απαιτήσεις στον χώρο της δημιουργίας ιστοσελίδων για το 2021

Το να κάνεις προβλέψεις για πράγματα που δεν εξαρτώνται από εσένα είναι κάτι που είναι άχαρο και δεν γίνεται χωρίς κάποιο φόβο. Παρ \’όλα αυτά, ας επισημάνουμε τους βασικούς τομείς του σχεδιασμού ιστοσελίδων του επόμενου έτους.

Η ακόλουθη λίστα βασίζεται στην εμπειρία της ομάδας μας από το 2001 στον χώρο της κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων.

Flat Design / Επίπεδη σχεδίαση

Το 2020, σχεδιαστές και προγραμματιστές δημιούργησαν καθαρούς και απλούς ιστότοπους για καλύτερη προβολή σε smartphone και tablet.

Η επισκεψιμότητα από smartphone αυξάνεται σταθερά, καθώς αλλάζει τη στάση απέναντι στον σχεδιασμό ιστοσελίδων. Τώρα ένας ιστότοπος και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα / eshop, προσαρμοσμένος κυρίως στις απαιτήσεις θέασης από κινητά τηλέφωνα  δεν φαντάζει σαν ιδιοτροπία.

Ο καθαρός μινιμαλιστικός σχεδιασμός είναι ελκυστικός για χρήστες κινητών συσκευών και προσωπικών υπολογιστών. Όσον αφορά τη βελτιστοποίηση SEO τέτοιοι ιστότοποι είναι προτιμότεροι. Η google καθώς και οι άλλες μηχανές αναζήτησης μπορούν και “διαβάζουν” πολύ καλύτερα τέτοιους ιστοτόπους και φυσικά αυτό αντικαθρεπτίζεται στα οργανικά αποτελέσματα της google

Μην κάνετε το λάθος να υποθέσετε ότι μια επίπεδη σχεδίαση έχει δύο διαστάσεις . Τον μινιμαλισμό και  την πρακτικότητα. Αντιμετωπίστε το πιο πολύ ως μια φιλοσοφία να απαλλαγείτε από περιττές σχεδιαστικές παρεμβολές και να εστιάσετε σε σημαντικά στοιχεία του ιστότοπου.

Όταν σε πολλά web sites / eshops βλέπουμε να δεσπόζουν τεράστιες γραφιστικές κατασκευές δίνοντας την αίσθηση του “στριμώγματος” εντός μιας ιστοσελίδας , τα φωτεινά χρώματα, τα καθαρά άκρα και οι ανοιχτοί χώροι θεωρούνται ως μια ανάσα καθαρού αέρα για τον επισκέπτη / χρήστη / πελάτη μιας ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ο μινιμαλισμός και η επικράτηση της λειτουργίας σε σχέση με τη φόρμα δεν καθιστούν την επίπεδη σχεδίαση βαρετή. Τουναντίον τα ζωντανά χρώματα, οι ανεπιτήδευτες εικονογραφήσεις, οι απλές εικόνες και γραμματοσειρές – όλα αυτά μαζί στην κατάλληλη δοσολογία προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακό με κάποια ιστοσελίδα που προσπαθεί με σχεδιαστικά “τεχνάσματα” να εκπλήξει τον επισκέπτη.

Βασικό χαρακτηριστικό της  επίπεδης σχεδίασης είναι ότι δεν βασίζεται στη φωτογραφία, επομένως είναι πιο εύκολο να φορτώσει η ιστοσελίδα σας.

Για την διαχείριση ιστότοπου, αυτό σημαίνει δύο χρήσιμα πράγματα:

Μια ελαφριά ιστοσελίδα και ένα γρήγορο e-shop στην φόρτωση θα παραδώσει γρήγορα ένα πρώτο  μήνυμα στους πελάτες. Δεν έχει σημασία πώς έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο: από το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή τους.

Οι βελτιστοποιημένοι ιστότοποι , όπως προαναφέραμε, είναι πιο ελκυστικοί για τις μηχανές αναζήτησης: Google, Bing και άλλες μηχανές αναζήτησης.

Ένας ιστότοπος με επίπεδη σχεδίαση είναι πιο πιθανό να βρεθεί σε καλή θέση για τις μηχανές αναζήτησης. Και οι επισκέπτες τείνουν να παραμένουν στη σελίδα περισσότερο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επίπεδη σχεδίαση έγινε δημοφιλής και θα παραμείνει έτσι το 2021 όπως όλα δείχνουν.

Expressive typography /Εκφραστική τυπογραφία

Δεν αφήνονται οι σχεδιαστές ιστοσελίδων άοπλοι χωρίς τις φωτογραφίες τους και τα περίπλοκα σχέδια τους;

Όχι, έχει αλλάξει μόνο το σημείο αναφοράς. Στην τυπογραφία του 2020 μια λέξη κοστίζει χιλιάδες φωτογραφίες. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτήν τη δήλωση αφού πρώτα πάρουμε μια ιδέα του τι είναι η εκφραστική τυπογραφία κάνοντας κλικ εδώ

Κάποιοι θα υποστηρίξουν: «η τυπογραφία» δεν ακούγεται σαν ένα ενδιαφέρον στοιχείο σχεδίασης. Τι έχει σημασία αν έχετε μια γοτθική ή μοντέρνα γραμματοσειρά στον τίτλο, με ή χωρίς serifs;

Κάθε λύση στην τυπογραφία είναι ικανή να μεταφέρει σκέψεις και να προκαλέσει συσχετίσεις όχι χειρότερες από τις φωτογραφίες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες είναι διατεθειμένες να πληρώσουν για την ανάπτυξη των δικών τους γραμματοσειρών και να τις κάνουν μέρος της μάρκας.

Η Intel και η Airbnb έχουν επενδύσει σημαντικούς πόρους στη δημιουργία μοναδικών γραμματοσειρών. Στο Facebook, το γράμμα F είναι ένα λογότυπο και ένα σημαντικό στοιχείο ισοδύναμο με τα χρώματα της εταιρείας, μπορείτε να το ελέγξετε με ένα πρότυπο iPhone.

Η εκφραστική τυπογραφία και η επίπεδη σχεδίαση δημιουργούν ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο μείγμα web design. Θα προσελκύσουν την προσοχή του αναγνώστη / επισκέπτη και το ενδιαφέρον του θα διαρκέσει περισσότερο από τον παραδοσιακό βαρύ σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Live logos and activated animation / Ζωντανά λογότυπα και ενεργοποιημένα κινούμενα σχέδια

Τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης είναι πολύ καλά στην εμφάνιση κινούμενων σχεδίων. Η σύγχρονη κινούμενη εικόνα δεν απαιτεί πολλούς πόρους για να είναι ελκυστική.

Διαδραστική ζωτικότητα που προσελκύει τον αναγνώστη, προσελκύει την προσοχή,  άρα όχι μόνο επιδεικνύει αποτελεσματικά αλλά και αναδεικνύει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.

Το κινούμενο σχέδιο αποτυπώνεται καλά στην συνείδηση του πελάτη – επισκέπτη με άμεσο θετικό αποτέλεσμα ο πελάτης να θυμάται την επωνυμία σας.

Το κινούμενο λογότυπο θα αφηγηθεί την ιστορία της μάρκας και της εταιρείας καλύτερα από την παραδοσιακή στατική εικίνα. Το λογότυπο είναι η πρώτη εικόνα με την οποία έρχεται σε επαφή ο πελάτης.

Είναι καλύτερο εάν μεταφέρει πολλά θετικά συναισθήματα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Εξυπνότερα chatbots

Τα chatbots σε ιστότοπους και σε ηλεκτρονικά καταστήματα δεν είναι καινούργια. Μπορεί να έχετε αλληλεπιδράσει με τέτοιες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται αντί των ανθρώπων, κυρίως σε λειτουργίες που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση πελατών.

Ωστόσο, στο εγγύς μέλλον, τα chatbots που χρησιμοποιούνται σε ιστότοπους αναμένεται να γίνουν πιο έξυπνα και θα είναι σε θέση να επιλύσουν περίπλοκα προβλήματα πελατών.

Μέχρι στιγμής, τα chatbots μπορούν να απαντήσουν μόνο σε βασικά ερωτήματα και τα πολύπλοκα ζητήματα παραδίδονται στο ανθρώπινο προσωπικό υποστήριξης. Αυτό θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον.

Αυτό θα μειώσει το φορτίο του ανθρώπινου προσωπικού υποστήριξης και θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα και για τους πελάτες. Θα οδηγήσει επίσης σε εξοικονόμηση χρόνου και μείωση των περιπλοκών.

Τέτοιες εξειδικευμένες λύσεις chatbot παρέχουμε στην dreamweaver.gr σε συνδυασμό με συνεργάτες μας.

Τι είναι ένα chatbot:

Είναι ένας μηχανισμός για την ιστοσελίδα σας, ο οποίος αυτοματοποιεί διεργασίες και διευκολύνει τον χρήστη στην πλοήγηση στην ιστοσελίδα και την επικοινωνία του με την επιχείρηση, χωρίς να χρειάζεται να απασχολείτε προσωπικό.

Παραδείγματα χρήσης chatbot:

1) Μπορεί να απαντάει σε συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι πελάτες σας.

2) Μπορεί να κατευθύνει / διευκολύνει τον πελάτη να αγοράσει κάποιο προϊόν, ανάλογα με τις ανάγκες του.

3) Μπορεί να κρατήσει τα στοιχεία του πελάτη για επικοινωνία / εκδήλωση ενδιαφέροντος για κάποιο γεγονός.

4) Μπορεί να λειτουργήσει σαν μια διαδραστική φόρμα επικοινωνίας.

5) Μπορεί να λειτουργήσει ως μηχανισμός για πραγματοποίηση έρευνας / δημοσκόπησης.

Και πολλά άλλα.

Εμφανίζεται στην ιστοσελίδα με τους εξής τρόπους:

1) Livechat: Κάνοντας ο επισκέπτης της ιστοσελίδας κλικ στο εικονίδιο της συνομιλίας, ανοίγει ένα μικρό παράθυρο chat στην άκρη της σελίδας, χωρίς να εμποδίζει τον χρήστη από το να βλέπει ταυτόχρονα το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

2) Pop-up: Κάνοντας κλικ ο επισκέπτης στο εικονίδιο της συνομιλίας, το μεγαλύτερο μέρος του παραθύρου περιήγησης καλύπτεται από την συνομιλία. Κλείνοντας τη συνομιλία, ο χρήστης βρίσκεται ξανά στο ίδιο σημείο της ιστοσελίδας που βρισκόταν.

3) Πλήρης σελίδα: Η συνομιλία ενσωματώνεται και γίνεται μέρος της ιστοσελίδας.

Πώς ενσωματώνεται στην ιστοσελίδα / eshop μου ένα chatbot ;

Μόλις ολοκληρωθεί η υλοποίηση του μηχανισμού, σας αποστέλλουμε ένα απλό script που θα χρειαστεί να ενσωματώσετε στην ιστοσελίδα σας. Δεν επιβαρύνει το πακέτο φιλοξενίας σας καθώς ο μηχανισμός φιλοξενείται σε διαφορετικό server από την ιστοσελίδα σας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Μην διστάσετε να μας καλέσετε στο 210 74 84 84 5 ή να μας στείλετε email στο s at dreamweaver dot gr ή να μιλήσετε στο fb με τον υπεύθυνο παραγωγής μας Θανάση Δαβαλά για να συζητήσουμε μαζί τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

 

Rate this post
Close Popup