Τεχνικές προώθησης ηλεκτρονικού καταστήματος: Παραμείνετε στη σφαίρα επιρροής σας

Κάθε ιστοσελίδα έχει μια σφαίρα επιρροής. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πουλάει προϊόντα από συγκεκριμένους κατασκευαστές και συγκεκριμένες μάρκες. Αυτοί οι κατασκευαστές είναι που καθορίζουν τις λέξεις και τα νοήματα τα οποία το ηλεκτρονικό κατάστημα πρέπει να περιέχει.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε οτι προωθούμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πουλάει ακριβά δερμάτινα παπούτσια για άνδρες. Ας υποθέσουμε οτι το ηλεκτρονικό κατάστημα αποφασίζει ότι θέλει να στοχεύει καικ στην αγορά των ανδρών που φορούν αθλητικά παπούτσια, για να τους πείσει οτι πρέπει να κάνουν αναβάθμιση στο ντύσιμό τους και να επιλέγουν δερμάτινα παπούτσια.

Αυτή είναι μια λογική ιδέα για μια προώθηση ιστοσελίδας και τη σχετική καμπάνια marketing.

Όμως θα είναι πολύ δύσκολο αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα να βγει ψηλά στην κατάταξη του google με τη φράση “αθλητικά παπούτσια” διότι δεν είναι αυτό το αντικείμενο που πουλάει.

Πολλές ιστοσελίδες γράφουν άρθρα πολύ στενά συνδεδεμένη με πάνινα παπούτσια ή με αθλητικά παπούτσια, ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα που πουλάει ακριβά δερμάτινα παπούτσια θα έγραφε λίγα μόνο άρθρα τα οποία επιφανειακά που σχετίζονται με αθλητικά παπούτσια. Εάν στο ηλεκτρονικό κατάστημε με τα ακριβά δερμάτινα παπούτσια συμπεριλάβουμε ένα άρθρο σχετικά με τα πάνινα παπούτσια, αυτό δεν θα μας βοηθήσει καθόλου στην προώθηση της ιστοσελίδας για τη συγκεκριμένη φράση.

Τα οργανικά αποτελέσματα του google δεν μπορούν να βοηθήσουν το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα να επεκταθεί σε φράσεις πέρα από τη σφαίρα επιρροής του. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν άλλοι τρόποι για να ενημερωθεί ο κόσμος σχετικά με την επιπλέον δυνατότητα που προσφέρει το συγκεκριμένο eshop στη συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων θα πρέπει να προσεγγιστεί με άλλους τρόπους και όχι με τα οργανικά αποτελέσματα του google. Αυτές οι ενέργειες θα ανοίξουν σιγά σιγά το δρόμο ώστε οι άνθρωποι που φοράνε αθλητικά παπούτσια να αρχίσουν να αναζητούν και το ηλεκτρονικό κατάστημα με τα ακριβά δερμάτινα παπούτσια. Τότε το ηλεκτρονικό κατάστημα θα έχει αυξήσει τη σφαίρα επιρροής του.

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο οτι όταν δημοσιεύουμε περιεχόμενο σε αντικείμενα έξω από τη σφαίρα επιρροής μας τότε αυτό δεν βοηθάει καθόλου στην προώθηση της ιστοσελίδας μας. Ίσως είναι καλό διότι προεταιμάζει την ιστοσελίδα για να είναι έτοιμη όταν αλλάξει η σφαίρα επιρροής της. Όμως μέχρι να αλλάξει η σφαίρα επιρροής της πρέπει να γνωρίζετε οτι δεν πρέπει αν περιμένετε να λάβετε κίνηση από τα οργανικά αποτελέσματα του google.

Μάθετε περισσότερα εδώ:

Προωθηση ιστοσελιδων

Rate this post
Close Popup