Σύμβουλοι επιχειρήσεων

Σύμβουλοι επιχειρήσεων

Επικεντρωμένοι στο διαδίκτυο και στις δυνατότητες που αυτό παρέχει.

Για να διαβάζετε αυτές τις γραμμές είναι πολύ πιθανό να είστε είτε στην διαδικασία ανάπτυξης ενός e-shop ή μιας ιστοσελίδας ή να είστε ήδη και να μην είστε ικανοποιημένοι από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της. Σε αυτό το σημείο υπεισέρχεται ο ρόλος μας παρέχοντας συμβουλευτική επιχειρήσεων online εστιάζοντας σε συμβουλές marketing στο διαδίκτυο και ετοιμάζοντας ένα business plan για το eshop και την ιστοσελίδα σας.

Συμβουλευτική επιχειρήσεων

Γνωρίζουμε ότι η συμβουλευτική επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα η συμβουλευτική επιχειρήσεων στο διαδίκτυο, για ιδιοκτήτες ιστοσελίδας – eshop ή απλά ανθρώπους που επιθυμούν να ξεκινήσουν να δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο θεωρείται χάσιμο χρόνου και χρήματος. Και είναι, αν τα ξέρετε όλα ήδη.

Επειδή όμως η γνώση εκ των έσω και η πολυετής εμπειρία δεν είναι κάτι που αποκτάται ούτε δια της θέασης ιστοσελίδων και eshops ούτε καν ακόμη και μέσω υψηλής ευφυίας είναι σίγουρο ότι δεν γνωρίζετε την αγορά όπως δεν γνωρίζετε και ιατρική ακόμα και αν υπήρξατε φανατικός θεατής της ιατρικής σειράς Dr House.

Ο τρόπος προσέλκυσης επισκεψιμότητας (άρα και πωλήσεων) συνδέεται με παράγοντες όπως το κόστος κτήσης τους (θεωρήστε το αντίστοιχο του ενοικίου που θα πληρώνατε σε ένα φυσικό κατάστημα) και σε καμία περίπτωση με το αν η ιδέα σας είναι ελκυστική και αν έχει απεικονιστεί με όμορφα πίξελς στην οθόνη.

Βλέπετε για να μπορέσει κάποιος να αξιολογήσει την ιδέα σας πρέπει πρώτα να ανακαλύψει τον ιστότοπο σας και το εύηχο domain name σας δεν αρκεί.

Κάποιοι όμως κάνουν το λάθος να θεωρούν ότι το μαγαζί τους είναι επί της Ερμού ενώ είναι χαμένα σε ένα σκοτεινό παράδρομο του διαδικτύου. Ευτυχώς για αυτό το πρόβλημα υπάρχει λύση . Στοιχίζει η προώθηση του eshop. Αλλά όπου το πρόβλημα αποτιμάται σε χρήμα τότε η λύση απλά λέγεται κόστος.

Business Plan για eshop

Πολλές φορές πελάτες μας με μεγάλη και επιτυχημένη παρουσία στον χώρο του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών εισερχόμενοι στον χώρο του διαδικτύου θεωρούν ότι δεν έχουν ανάγκη των υπηρεσιών μας. Βλέπετε η επιτυχία των φυσικών τους επιχειρήσεων και η γνώση του χώρου τροφοδοτεί και στηρίζει αυτή την αισιοδοξία. Εδώ όμως μιλάμε για το διαδίκτυο.


Μια αρένα με τελείως διαφορετικούς όρους παιχνιδιού και στον οποίο και ο πλέον επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι ένας νεοεισερχόμενος.
Στα tabs που ακολουθούν θα δείτε κάποιους βασικούς άξονες για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας ή ενός eshop που πρέπει να εξετάζονται με βάση το πωλησιακό αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε και όχι μόνο με αισθητικούς υποκειμενικούς παράγοντες (με λίγα λόγια αν μας αρέσει ή όχι το αισθητικό αποτέλεσμα των ιστοσελίδων μας).


Αν είστε ιδιοκτήτης ενός eshop ή μιας ιστοσελίδας και διαβάζετε αυτές τις γραμμές εσείς γνωρίζετε, σε αντίθεση με κάποιον που προγραμματίζει τώρα την διαδικτυακή του παρουσία, ότι αυτά τα βήματα έπρεπε να έχουν γίνει στην αρχή. Τα καλά νέα είναι ότι ποτέ δεν είναι τόσο αργά.

Σύμβουλοι επιχειρήσεων τιμές

Με κόστος 100 ευρώ ( τιμή χωρίς ΦΠΑ 24% ) θα κάνουμε 2 online ραντεβού, για να εξετάσουμε τα βασικά σημεία στην υπάρχουσα ιστοσελίδα σας / ηλεκτρονικό σας κατάστημα ή πως θα αξιοποιήσουμε καλύτερα το υπάρχον.


Πιο συγκεκριμένα. Κάνουμε αναζήτηση στο Google για να μπορέσουμε να δούμε σε ποιες φράσεις κλειδιά χαμηλού και μεσαίου ανταγωνισμού μπορούμε να ανέλθουμε στην πρώτη σελίδα και τι ενέργειες πρέπει να κάνουμε για να το επιτύχουμε (π.χ. δημιουργία ιστοσελίδων / προϊόντων με σχετική seo σήμανση και τα αντίστοιχα κείμενα κλπ).

 

Κάνουμε μια έρευνα να εντοπίσουμε το επιθυμητό κοινό σε εσάς και ακολούθως να βρούμε το κόστος για διαφήμιση στο facebook, διαφήμιση στην Google καθώς και σε άλλα μέσα όπως Instagram, Youtube.

 

Με τα big data (μεγάλα δεδομένα) που έχουμε από Facebook, Google (να θυμάστε τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός) και αλλού θα εκπλαγείτε αν δείτε πόσες ευκαιρίες προώθησης θα ανακαλύψουμε. Αν κάνετε διαφήμιση σε αυτά τα μέσα ή σκοπεύετε να κάνετε θα εξοικονομήσετε χρήμα και θα επιτύχετε μεγιστοποίηση των κλικς και της αποτελεσματικότητας της.

 

Κάνουμε ένα usability test για να διαπιστώσουμε τυχόν ελλείψεις ή αν σκοπεύετε να κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα καταγράφουμε τα must που πρέπει να περιέχει η ιστοσελίδα / eshop σας βάσει των ιδιαίτερων αναγκών σας και του κοινού που απευθύνεστε.

Σύμβουλοι Μαρκετινγκ

Σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα ή ένα eshop (ηλεκτρονικό κατάστημα) και θέλετε να έχετε τα δεδομένα της διαδικτυακής αγοράς στην διάθεση σας. Δεδομένα όπως σε τι τιμές πουλάει ο ανταγωνισμός και πως τους βρίσκουν οι υποψήφιοι πελάτες τους; Πόσοι και ποιοι έχουν μερίδιο και πιο συγκεκριμένα από την πίτα του διαδικτύου;

 

 

Πόσους επισκέπτες / πιθανούς αγοραστές να υπολογίζω από τα οργανικά αποτελέσματα της Google και πόσο καιρό και τι κόστος θα μου πάρει να το επιτύχω μέσω ενός πλάνου προώθησης της ιστοσελίδας μου; Πόσο κοστίζει η διαφήμιση στο Google στις λέξεις κλειδιά που με ενδιαφέρουν και τι να αναμένω;

 

 

Τι μπορώ να περιμένω από social media όπως Facebook, Instagram και που βρίσκεται το κοινό που με ενδιαφέρει και ποιο θα είναι το κόστος διαφήμισης στο facebook και αλλού;

 

 

Τι πρέπει να προσέξω κατά την κατασκευή του eshop μου ή κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας μου για να επιτύχω τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στις marketing ενέργειες μου;

 

 

Αυτά είναι μόνο ελάχιστα από το πλήθος ερωτημάτων που πρέπει να απαντηθούν με δεδομένα και όχι με την χρήση του ενστίκτου και να ακολουθούνται από σαφείς και τεκμηριωμένες προτάσεις.

Σύμβουλοι επιχειρήσεων για

Συμμόρφωση του eshop και της εταιρείας σας με τον GDPR. Είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. 

SEO

Μπορούμε να αναλάβουμε το SEO του eshop σας ή να σας παρέχουμε συμβουλευτική υποστήριξη.

Αν θέλετε να διαφημιστείτε στα social media fb,instagram,tiktok  χωρίς την μεσολάβηση τρίτων.

Αν έχει βαλτώσει το eshop σας μπορούμε να σας πούμε με δεδομένα το γιατί και να το ανατάξουμε με επιτυχία.

Μπορούμε να αναλάβουμε την συντήρηση – υποστήριξη της ιστοσελίδας / eshop σας σε όλα τα επίπεδα με συμβόλαιο ετήσιας υποστήριξης.

Usability Testing

Μπορούμε να αξιολογήσουμε την ιστοσελίδα και το eshop σας με συγκεκριμένες τακτικές και να λάβετε report για το τι λειτουργεί σωστά.

Μπορούμε να σας δώσουμε καθοδήγηση για το πως να εκμεταλλευτείτε το ΕΣΠΑ και να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του.

Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε εσάς και το προσωπικό σας σε τεχνολογίες ΤΠΕ μέσα από το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων και άλλους φορείς.

Σύμβουλοι επιχειρήσεων

Σύμβουλοι επιχειρήσεων

Το πάτωμα στην επιχειρηματική ζωή του διαδικτύου  είναι ασπρόμαυρο όπως είναι εξάλλου και στον φυσικό κόσμο. Λογικό γιατί οι παίχτες είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Είναι η γνώση που κάποιους τους κάνει παίχτες του παιχνιδιού και κάποιους άλλους πιόνια του ίδιου παιχνιδιού

Συμβουλευτική επιχειρήσεων

Παρακαλούμε μην θεωρήσετε αλαζονική την δήλωση μας ότι γνωρίζουμε καλά το παιχνίδι. Από το 2001 παίζουμε σε αυτό και έχουμε καταφέρει να επιβιώσουμε. Κάτι σημαίνει αυτό.

Σύμβουλοι Μαρκετινγκ

Ως σύμβουλοι μάρκετινγκ δεν εμπορευόμαστε έξυπνες ιδέες. Μόνο αληθινά δεδομενα και ενορατικές ματιές σε αυτά.

5/5 - (51 votes)