seo greece

seo greece

Υπάρχουν πραγματικά υπηρεσίες SEO στην Ελλάδα;

 

προώθηση ιστοσελίδων seo
προώθηση ιστοσελίδων seo

SEO GREECE: Το άρθρο αυτό αφορά ανθρώπους που γνωρίζουν τι είναι το seo ( search engine optimization ) και τι αυτό περιλαμβάνει και διαθέτουν βασικές γνώσεις τόσο ως προς τους βασικούς του όρους όπως επίσης και για την μεθοδολογία που αυτό περιλαμβάνει.

Σας προτρέπουμε να ρίξετε μια ματιά στο blog μας στην ειδική κατηγορία άρθρων που έχουμε για το ζήτημα της προώθησης ιστοσελίδων κάνοντας κλικ εδώ 

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο πρόγραμμα Ειδικός προώθησης ιστοσελίδων. SEO Expert (Έναρξη Ιανουάριος 2021) από το ακόλουθο link

https://www.ru.aegean.gr/epos/?id=477 και να διαβάσετε αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ

Το ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες στην Ελλάδα που παρέχουν seo υπηρεσίες είναι κάτι που όλοι μας το γνωρίζουμε και σίγουρα δεν αποτελεί το ερώτημα που πρόκειται να μας απασχολήσει.

Το βασικό ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε είναι το αν στην χώρα μας υπάρχουν εταιρείες προώθησης ιστοσελίδων ( seo ) οι οποίες να μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις μιας εταιρείας που επιθυμεί η ιστοσελίδα / ηλεκτρονικό κατάστημα/eshop της να ανέλθει σε φράσεις – κλειδιά που το επιθυμεί οι οποίες εμφανίζουν υψηλό ανταγωνισμό και δεν καλύπτονται από πρόχειρες λύσεις seo και μεμονωμένες ενέργειες.

Ξεκινώντας από το τέλος της προηγούμενης πρότασης όταν κάνουμε λόγο για μεμονωμένες ενέργειες αναφερόμαστε σε μια σειρά ενεργειών όπως:

Το onpage seo μιας σελίδας.  H  επεξεργασία και βελτιστοποίηση  επάνω στις σελίδες ενός ιστοτόπου είναι η αρχή όλων των seo ενεργειών. Η προσθήκη των σωστών τίτλων  ,  meta tags και άλλων στοιχείων της  προκειμένου ένας ιστοτόπος να καταστεί φιλικός προς τις μηχανές αναζήτησης είναι το πρώτο βήμα.

Μόνο του όμως δεν αρκεί  εκτός αν η ευρετηρίαση του site μας στην πρώτη σελίδα της Google δεν είναι το ζητούμενο μας. Οι ενέργειες seo έχουν ένα στόχο. Αυτός είναι πάντα οι πρώτες 10 θέσεις .Όλες οι υπόλοιπες είναι , ας το θέσουμε επιεικώς, μη επιτυχημένες ενέργειες seo.

Ένα κομμάτι που θα ονομάζαμε καθαρά τεχνικό αν δεν επιβαλλόταν να προηγηθεί συστηματική έρευνα και καταγραφή του ανταγωνισμού για να μπορέσουμε να δούμε τι αναζητά ο κόσμος στο google σε σχέση με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και να μελετήσουμε τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα.

Σε αυτό το σημείο παρακαλούμε διαβάστε την ιστοσελίδα μας εδώ για θέματα συμβουλευτικής επιχειρήσεων με έμφαση στο κομμάτι του business plan για ένα eshop ή μια ιστοσελίδα. Τότε θα πάρετε μια πρώτη γεύση πόσο το seo και το marketing είναι ουσιαστικά αλληλένδετα.

Ακολουθεί ένα κομμάτι που σε αντίθεση με το προηγούμενο δεν είναι τεχνικό παρότι φυσικά για την υλοποίηση του απαιτούνται τεχνικές γνώσεις . Είναι αυτό της βελτίωσης / συγγραφής περιεχομένου της ιστοσελίδας   (Content enhancementv/ marketing).

Αυτό προϋποθέτει γνώσεις marketing, γνώσεις της εγχώριας αγοράς και του google.gr , ευχέρεια στην σύνταξη κειμένων έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες ιστοσελίδες ή να βελτιωθούν υπάρχουσες

Φυσικά απαιτεί και τακτική ανανέωση του περιεχομένου για τις ήδη υπάρχουσες σελίδες όπως και την συντήρηση ενός blog , όπως το συγκεκριμένο της ιστοσελίδας μας , γιατί το google λατρεύει  το φρέσκο και συνεχώς ανανεωμένο σχετικό περιεχόμενο. Το πρωτότυπο περιεχόμενο είναι βασικός παράγοντας επιτυχίας για την Google

Πολλές εταιρείες στην Ελλάδα παρέχουν το onpage seo. Ελάχιστες όμως την διαχείριση περιεχόμενου η οποία αν θέλετε κάνει την ειδοποιό διαφορά μιας εταιρείας seo in greece από μια seο εταιρεία από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.

Αυτό το κομμάτι λοιπόν δικαιολογεί το ερώτημα seo greece. Δεν είναι όμως το μόνο

Τα backlinks είναι το δεύτερο και σαφώς πιο σημαντικό στοιχείο στις υπηρεσίες seo.  Backlinks όμως όχι μόνο από σχετικές θεματικές ενότητες αλλά κυρίως backlinks από ελληνικά sites για ελληνικούς όρους αναζήτησης.

Το να δημιουργείς backlinks από ξενόγλωσσα site , έστω και δημοφιλή , δεν είναι η καλύτερη τακτική όταν στόχος σου είναι η πρώτη σελίδα στο google.gr. Τότε γιατί την χρησιμοποιούν πολλοί συνάδελφοι στην προώθηση ιστοσελίδων;

Απλή η απάντηση. Μεταπουλούν υπηρεσίες backlinks από το εξωτερικό. Έχει κάτι το κακό αυτό; Τουλάχιστον δυο.

Πρώτον είναι μειωμένης αποτελεσματικότητας όσο αφορά την google.gr και τα αποτελέσματα της που προτιμούν ελληνικό κείμενο, ελληνικά sites για backlinks και δεύτερον απλά πληρώνετε επιπλέον το ποσοστό μεταπώλησης στον Έλληνα ενδιάμεσο.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι απλά ξύσαμε την επιφάνεια ενός μεγάλου ζητήματος με πολλές πλευρές τις οποίες δεν αγγίξαμε ενώ κάποιες τις αγγίξαμε καθαρά επιδερμικά.  Σκοπός μας ήταν μια πρώτη προσέγγιση του ζητήματος.

Γιαυτό επιμένουμε ότι το seo greece δεν είναι απλά ένας όρος. Είναι μια υπηρεσία που απαιτεί τεχνικές γνώσεις, δυνατότητα συγγραφής ελληνόγλωσσου πρωτότυπου και ενδιαφέροντος για τον Έλληνα χρήστη – επισκέπτη περιεχομένου και την δυνατότητα διασυνδέσεων με ελληνικά sites και ελληνικές κοινότητες χρηστών στα social media

Σαν dreamweaver.gr δημιουργήσαμε ένα δίκτυο συνεργατών στο dreamwea ermediagroup.gr για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας. Θα χαρούμε αν μας καλέσετε στο  210 74 84 84 5 και μας στείλετε email στο s at dreamweaver dot gr για να συζητήσουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες σας .

 

 

 

Rate this post
Close Popup