SEO Expert | SEO Specialist

SEO Expert | SEO Specialist

Τι είναι ένας seo expert / seo specialist και γιατί οι ειδικοί το θεωρούν επάγγελμα του μέλλοντος

 

SEO Expert | SEO Specialist:  Πολλοί επαγγελματίες συνάδελφοι σε αυτόν τον κλάδο εξακολουθούν να δυσκολεύονται να εξηγήσουν σε κάποιον συνομιλητή τους ποιο ακριβώς είναι το επάγγελμα τους .

Όταν φίλοι και γνωστοί μοιράζονται σε φιλικές συζητήσεις  ιστορίες και προκλήσεις από τον δικό τους επαγγελματικό χώρο όταν αναφέρετε τον όρο seo expert / seo specialist θα δείτε ότι πλέον (το 2020) κάποιοι έχουν μια αμυδρή ιδέα (πλέον τουλάχιστον) του τι κάνετε αλλά σίγουρα όχι την πλήρη εικόνα

Ίσως όμως αυτό να ισχύει για κάθε επάγγελμα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.  Στην “βιομηχανία” του SEO – Search Engine Optimization ( ελληνιστί προώθηση ιστοσελίδων ) η ορθή επικοινωνία και η σαφήνεια είναι κρίσιμης σημασίας γιαυτό θα αποπειραθούμε να δώσουμε μια σύντομη αλλά όσο το δυνατόν πιο περιεκτική και πλήρης απάντηση στο ερώτημα αυτό.

[yotuwp type=”videos” id=”wNZ5xC2MGyY” ]

Τι είναι και τι κάνει ένας ειδικός στο seo ( SEO Expert | SEO Specialist ) ;

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν προϊόντα και πληροφορίες σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google κυρίως αλλά και άλλες όπως  το Bing και το Yahoo.

Ένας ειδικός βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) αναλύει, αναθεωρεί και εφαρμόζει αλλαγές σε ιστότοπους, ώστε να βελτιστοποιούνται  για τις μηχανές αναζήτησης και να επιτυγχάνου / βελτιώνουν  την καλύτερη δυνατή κατάταξη στα αποτελέσματα τους .

Αυτό πρακτικά σημαίνει μεγιστοποίηση της επισκεψιμότητας σε έναν ιστότοπο βελτιώνοντας την κατάταξη σελίδας στις μηχανές αναζήτησης.

Με απλά λόγια, όπως αναφέρει το  SEO.com, «είναι καθήκον του ειδικού SEO να κάνει τον ιστότοπό σας να εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.”

Πριν από δέκα χρόνια, αυτή η δουλειά έμοιαζε πολύ διαφορετική από ό,τι τώρα, και απαιτεί ένα εντελώς νέο σύνολο δεξιοτήτων από αυτό που χρειαζόταν τότε.

Ένας σύγχρονος ειδικός seo πρέπει να είναι υπεύθυνος για την επίλυση προβλημάτων και τη λήψη αποφάσεων, με τη δυνατότητα να δίνει προτεραιότητα και να αναπτύσσει σχετικό και ελκυστικό περιεχόμενο.

Άρα απαιτεί κάποιες τεχνικές γνώσεις αλλά κυρίως αρετές όπως ευχέρεια στον γραπτό και προφορικό λόγο , φαντασία και γνώση ξένων γλωσσών για να μπορεί να χρησιμοποιεί ξένη βιβλιογραφία στην συγγραφή κειμένων του.

Όλα αυτά πρέπει να μπορεί να τα κάνει γρήγορα και αποτελεσματικά. Μια σειρά λοιπών ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών.

Γνωρίζετε την παλιά παροιμία στον τομέα της προώθησης ιστοσελίδων ότι , “Το περιεχόμενο είναι βασιλιάς;” .

Λοιπόν οι σύγχρονοι SEO Expert | SEO Specialist  γνωρίζουν ότι οι μηχανές αναζήτησης αποδίδουν αυξανόμενη αξία στο ποιοτικό περιεχόμενο – το οποίο θα περιλαμβάνει πάντα λέξεις-κλειδιά ή φράσεις που αυξάνουν την επισκεψιμότητα σε έναν ιστότοπο.

Μπορούν επίσης να δοκιμάσουν και να εφαρμόσουν δοκιμές διάφορες τεχνικές μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης, διατάξεις ιστότοπου και διαφημίσεις για βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης.

Γνωρίζουν επίσης τη σημασία των εσωτερικών συνδέσμων και η γνώση και  ικανότητα επίλυσης σχετικών προβλημάτων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν προσπαθείτε να βρείτε τις καλύτερες τοποθεσίες και την καλύτερη προσέγγιση για τους εσωτερικούς συνδέσμους.

Ένας SEO Expert | SEO Specialist θα αναλύσει ιστοσελίδες για βελτιώσεις, θα έχει μια εις βάθος γνώση της έρευνας λέξεων-κλειδιών και θα κατανοήσει το SEO copywriting

Απαιτείται αν όχι κάποιο πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά σίγουρα να υπάρχουν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις . Απαιτείται να έχει  τουλάχιστον κάποια χρόνια εμπειρίας πλοήγησης και αναζήτησης πληροφοριών στο διαδίκτυο (π.χ. ένας φοιτητής / σπουδαστής που χρησιμοποιεί ευρέως το διαδίκτυο για τις σχολικές / φοιτητικές του εργασίες ).

Κάποιες τεχνικές γνώσεις για τη θέση SEO Expert | SEO Specialist ,  όπως βασικές γνώσεις HTML, CSS αλλά και μιας εμπειρίας σε χρήση blogs, forums και social media είναι απαραίτητη.

Ένας SEO Expert | SEO Specialist , στη συνέχεια, ερευνά και αναλύει τις τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές στο διαδίκτυο για την ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικών που βελτιώνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ένα βασικό κομμάτι της συμβουλευτικής online επιχειρήσεων είναι η σύνταξη ενός business plan για ένα eshop και αυτό προϋποθέτει έρευνα και γνώση των μηχανών αναζήτησης.

Ο γενικός στόχος είναι η αύξηση του επιπέδου επισκεψιμότητας σε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά και θέματα λέξεων-κλειδιών για τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και την τήρηση των οδηγιών της μηχανής αναζήτησης.

Ωστόσο, οι μηχανές αναζήτησης αλλάζουν πάντα. Και οι ειδικοί SEO πρέπει να παρακολουθούν. Ας σκεφτούμε τι ακριβώς εννοούμε με αυτό.

Ένας SEO Expert | SEO Specialist  πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίσει αυτές τις τάσεις, να καταλάβει τι σημαίνουν και να αναπτύξει στρατηγικές που λειτουργούν μέσα σε αυτές.

(Στην περίπτωσή μας, εργαζόμαστε για την νέα έκδοση του best seller μας  που θα δημοσιευτεί σύντομα για το πως να επιτύχετε την πολυπόθητη πρώτη σελίδα στην google . Μείνετε συντονισμένοι για αυτό.)

Αυτό το βιβλίο αποτελεί την βάση του σεμιναρίου seo το οποίο συνδυάζει θεωρητική γνώση και πρακτική εμπειρία.

Οι απόφοιτοι του μπορούν να είναι ΧΡΗΣΙΜΟΙ στους υποψήφιους εργοδότες τους προωθώντας την ιστοσελίδα / eshop στις μηχανές αναζήτησης αυξάνοντας τις πωλήσεις και βελτιώνοντας το brand name της επιχείρησης διαδικτυακά.

Κάνοντας τη δουλειά

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες παράγοντες που συμβάλλουν στην τελική κατάταξή σας. Επιπλέον, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί τι είδους τάσεις μπορεί να συσχετίσει η Google με τις λέξεις-κλειδιά που έχετε επιλέξει.

Η δουλειά ενός ειδικού SEO δεν σταματά με μερικές διορθώσεις στον κώδικα και μερικούς συνδέσμους backlinks που διασκορπίζονται στο διαδίκτυο.

Αντ \’αυτού, ο seo expert – seo specialist  πρέπει να  αναζητεί συνεχώς κρυμμένες ευκαιρίες για προβολή  αναζητώντας συνεχώς τάσεις ,όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω , και να βρει νέους τρόπους για τη μεγιστοποίηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου.

(Και με το “μεγιστοποίηση” δεν σημαίνει απλώς να αυξήσουμε τους αριθμούς. Εννοούμε να βρούμε άτομα που είναι έτοιμα να μετατρέψουν και να κάνουν επιχειρήσεις μαζί σας.)

Η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για μηχανές αναζήτησης συνεπάγεται την επίγνωση αυτών των παραγόντων και την εφαρμογή των σωστών στρατηγικών.

Ωστόσο, καθώς οι μηχανές αναζήτησης αλλάζουν τους αλγορίθμους τους  διαρκώς  (τα κριτήρια αξιολόγησης τους – διαβάστε εδώ) , ένα SEO δεν μπορεί να βασίζεται για πάντα στις ίδιες παλιές δραστηριότητες.

Το σύγχρονο SEO είναι πολύ περισσότερο από λέξεις-κλειδιά και μετα-ετικέτες.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας ειδικός SEO και αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων. Αν επρόκειτο να το σπάσουμε στα βασικά, θα μπορούσατε να πείτε ότι ένας ειδικός πρέπει να καταλάβει:

  • Γιατί οι σύνδεσμοι ( backlinks) είναι σημαντικοί; Διαβάστε σχετικό άρθρο εδώ
  • Πως μπορείς να δημιουργήσεις backlinks με white hate μεθόδους ; Διαβάστε σχετικό μας άρθρο εδώ
  • Τι μπορεί να γίνει στη σελίδα onsite seo για να βοηθήσει την κατάταξη μιας ιστοσελίδας ; Διαβάστε σχετικό άρθρο εδώ
  • Τι μπορεί να γίνει εκτός σελίδας  offsite seo για την κατάταξη μιας ιστοσελίδας ;  Διαβάστε σχετικό άρθρο εδώ
  • Γιατί το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι κρίσιμο για κάθε ώθηση μάρκετινγκ στο διαδίκτυο ; Διαβάστε σχετικό άρθρο εδώ
  • Πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν αξία ; Διαβάστε σχετικό άρθρο εδώ 
  • Αν αξίζει το μάρκετινγκ Pay-Per-Click ( βλέπε διαφήμιση σε facebook , διαφήμιση στο google κ.α. )
  • Πώς να εκμεταλλευτείτε τις αναδυόμενες τάσεις όπως π.χ.  το SEO βίντεο ; Διαβάστε σχετικό άρθρο εδώ 

Η καθημερινή ρουτίνα για κάποιον που εργάζεται στο SEO θα μπορούσε να περιλαμβάνει συνδυασμό οποιασδήποτε από αυτές τις δραστηριότητες, πράγμα που σημαίνει ότι ένας πραγματικός ειδικός πρέπει να έχει ένα ευρύ σύνολο δεξιοτήτων και να είναι πρόθυμος να μάθει πάντα περισσότερα.

 

 

Rate this post

1 σκέψη για το “SEO Expert | SEO Specialist”

  1. Παράθεση: Google Page Experience | Web Vitals - Dreamweaver.Gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Close Popup