Push Notifications και wordpress

Push Notifications και wordpress

Οι κάτοχοι ιστοσελίδων οποιουδήποτε τύπου, αλλά περισσότερο αυτοί που γράφουν σε ένα ενημερωτικό site, ξέρουν με βεβαιότητα πόση δουλειά χρειάζεται για να γράψουν κάτι το οποίο θα είναι πρακτικό και ενδιαφέρον για το αναγνωστικό κοινό. Αν είναι μια ιστοσελίδα επιχείρησης , ή ένα ενημερωτικό blog , το γράψιμο ενός άρθρου  είναι απλά το πρώτο βήμα για το ταξίδι του στο διαδίκτυο και στο κοινό του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που για την συγγραφή του άρθρου έχουν απαιτηθεί  ώρες μελέτης του αντικειμένου και αποφάσεων για τον καλύτερο δυνατό τρόπο δόμησης του άρθρου. Φυσικά, μετά από όλη αυτή την προεργασία, οι κάτοχοι των ιστοσελίδων θέλουν οι αναρτήσεις τους να έχουν ένα ευρύ κοινό το οποίο θα διαβάσει την εκάστοτε ανάρτηση, αλλά αυτό δεν γίνεται πάντοτε.

Γράφεις, κάνεις ανάρτηση, και έπειτα την κοινοποιείς όσο γίνεται περισσότερο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την προσωπική σου κοινότητα, όμως συνήθως αυτό δεν είναι αρκετό για να φτάσει στα μάτια και τα αυτιά κοινού το οποίο μπορεί πραγματικά να ενδιαφέρετε για τις συγκεκριμένες αναρτήσεις. Τα ενημερωτικά δελτία (Newsletters) είναι πάντα μια επιλογή, όντας μια καλή δίοδος να ενημερώνεις το κοινό σου μέσω e-mail όταν δημοσιεύεται μια καινούρια ανάρτηση. Τώρα όμως υπάρχει μια καλύτερη εναλλακτική: το Push Notifications

Γιατί να χρησιμοποιήσεις το Push Notifications;
To Push Notifications δεν είναι μια καινοτομία. Είναι ένα λογισμικό που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των εφαρμογών της κινητής τηλεφωνίας. Με το Push Notifications , οι αγαπημένες μας εφαρμογές μας στέλνουν αμέσως μήνυμα όταν συμβαίνει κάτι καινούριο ,το οποίο θα θέλουμε να μάθουμε κατευθείαν, και γίνονται όλα σχεδόν αυτόματα. Οι ειδικοί στον τομέα πωλήσεων και οι δημιουργοί ιστοσελίδων κατάλαβαν ότι υπήρχαν πολλά πλεονεκτήματα στην λειτουργία κάποιου μηχανισμού όπως αυτός και στις ιστοσελίδες υπολογιστών. Οπότε το έκαναν!
Τώρα, με το Push Notifications, η ιστοσελίδα θα στέλνει ένα προσωπικό μήνυμα στον ενδιαφερόμενο χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης του, ασχέτως με το εάν η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι ανοιχτή ή όχι. Το Push Notifications δεν χρησιμοποιεί τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη όπως την τοποθεσία του ή την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του για να τον ενημερώσει όταν έχει αναρτηθεί κάτι καινούριο.
Πως να εγκαταστήσετε το Push Notifications
Η εγκατάσταση του Push Notifications σε μια ιστοσελίδα WordPress μπορεί να γίνει με τη χρήση plugins. Μόλις ο διαχειριστής μιας ιστοσελίδας εγκαταστήσει και διαμορφώσει ένα WordPress plugin για το Push Notifications, οι χρήστες θα λαμβάνουν ένα μήνυμα που θα τους ρωτάει αν θέλουν να επιτρέψουν το Push Notifications ή όχι. Φυσικά, είναι εξίσου εύκολο για τον χρήστη να αφαιρέσει το Push Notifications οποιαδήποτε στιγμή.

Όπως καταλαβαίνετε η κατασκευή μιας ιστοσελίδας μπορεί να φαίνεται διαφορετική διαδικασία από την προώθηση μιας ιστοσελίδας. Όμως τα εργαλεία που θα έχετε στην διαδικασία προώθησης της σελίδας σας εγκαθίστανται στο στάδιο της κατασκευής του site σας οπότε είναι συγκοινωνούντα δοχεία και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο web designer να μην περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στο σχεδιαστικό μέρος του website αλλά να έχει κάνει και προβλέψεις για την προώθηση αυτής σε αγαστή συνεργασία με την ομάδα που θα αναλάβει τον ρόλο αυτό.
Onesignal Push Notifications Plugin
Ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα WordPress plugin είναι σίγουρα το OneSignal το οποίο εμπιστεύονται περισσότεροι από 210.000 προγραμματιστές και υπεύθυνοι πωλήσεων μαζί με τις μεγαλύτερες φίρμες και ιστοσελίδες στον κόσμο.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι:
Υποστηρίζεται από: Chrome (Desktop & Android), Safari (Mac OS X), και Firefox (Desktop) σε ιστοσελίδες HTTP και HTTPS

Στοχεύει τμήματα για να στέλνει ειδοποιήσεις σε συγκεκριμένους επισκέπτες με βάση την γλώσσα, το πόσες φορές έχουν επισκεφθεί το μπλογκ σας, κλπ.

  • Επιλεκτική προσαρμογή για να διαλέξει πότε και πως να ρωτήσει τους επισκέπτες σας να επιλέξουν τις ειδοποιήσεις προγράμματος περιήγησης
  • Αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο
  • Δοκιμές Α/Β
  • Προγραμματισμένες ειδοποιήσεις

Αν νομίζεται ότι το συγκεκριμένο plug-in είναι κατάλληλο για εσάς, απλά κάντε την εγκατάσταση του  και περιμένετε τα αποτελέσματα!
Συμπέρασμα
Το Push Notifications είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο και πολύ εύκολο στη χρήση με WordPress ιστοσελίδες. Στην πραγματικότητα, είναι απλά θέμα εγκατάστασης plugin. Σε αυτό το άρθρο προτείναμε το OneSignal, αλλά υπάρχουν πολλές επιλογές, το κάθε ένα με τη δικιά του λίστα χαρακτηριστικών. Απλά επιλέξτε το κατάλληλο για την ιστοσελίδα σας, και δείτε τι μπορεί να κάνει το Push Notifications για εσάς!

Rate this post
Close Popup