OpenCart 3.0 – Τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης

Χαρακτηριστικά OpenCart 3.0

Δεν ήταν ποτέ μυστικό ότι οι συνεχείς αναβαθμίσεις λογισμικού είναι όσο απαραίτητες είναι το νερό στην έρημο. Τα σύγχρονα καλάθια αγορών δεν αποτελούν εξαίρεση, εξελίσσονται τόσο γρήγορα που χρειάζεται να είσαι πάντα σε  εγρήγορση αν θέλεις να καλύψεις τις συνεχώς αυξανόμενες  ποιοτικές ανάγκες μιας  δυναμικής αγοράς που αυξάνεται παράλληλα και ποσοτικά ραγδαία;

Πρόσφατα, μια από τις πιο δυναμικές και διεθνώς διαδεδομένες πλατφόρμες εξέδωσε μια πολυαναμενόμενη κυκλοφορία, και τώρα η κοινότητα χρηστών αναρωτιέται αν αξίζει κάποιος να κάνει την τελευταία αναβάθμιση Opencart. Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να κάνουμε μια κριτική των χαρακτηριστικών του Opencart και να σας παρέχουμε έναν οδηγό αναβάθμισης που θα σας βοηθήσει να συμβαδίσετε με τις τάσεις του eCommerce.

 

Κριτική Χαρακτηριστικών Opencart 3.0 | Σημαντικότερες βελτιώσεις

Υπάρχουν τρεις μεγάλες διαφορές, οι οποίες είναι εύκολα εμφανής στο νέο OpenCart 3.0. Μιλάμε για

  1. Ενσωμάτωση Αγοράς και Μεταφράσεων στο Πάνελ Διαχειριστή
  2. Δυνατότητα επεξεργασίας θεμάτων για αλλαγή των προεπιλεγμένων προτύπων
  3. Λειτουργία Επεξεργασίας Γλώσσας για αλλαγή κειμένου στο κατάστημά σας

Ας προχωρήσουμε στις λεπτομέρειες για να δούμε γιατί τα χαρακτηριστικά του openCart 3.0 θεωρούνται τόσο σημαντικά

# Marketplace (  Η Αγορά )

Η προσθήκη της επέκτασης Marketplace ( Η Αγορά ) στο Πάνελ Διαχειριστή είναι ένα σημαντικό βήμα . Πριν από την κυκλοφορία του OpenCart 3.0 ήταν δυνατό μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας- τώρα μπορείτε να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε επέκταση απευθείας από το Admin ( Διαχείρηση ), ακόμα και αν δεν έχετε τις τεχνικές γνώσεις. Στο Marketplace μπορείτε να ψάξετε για πακέτα γλώσσας, επεκτάσεις και οτιδήποτε χρειάζεστε για να βελτιώσετε το κατάστημά σας.

Έχουν προστεθεί πολλά νέα φίλτρα στη λειτουργία βασικής αναζήτησης του Marketplace. Κάνουν τα αιτήματα έρευνας πιο συγκεκριμένα. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το να βρούμε και να κατεβάσουμε τμήματα στο OpenCart τώρα είναι πολύ πιο απλό και γρήγορο. Για να αρχίσετε να αγοράζετε από το καινούριο OpenCart Marketplace, θα πρέπει να δώσετε το API σας και τις πληροφορίες του προφίλ σας.

Μεγάλη προσοχή όμως στα πρόσθετα. Εύκολα μπορείς να προσθέσεις κάποια αλλά… .

Το κάθε πρόσθετο έχει δοκιμαστεί σε σχέση με την  του OpencCart που πρόκειται να εγκατασταθεί .Όχι όμως σε σχέση με άλλα πρόσθετα κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να έχετε επικαλύψεις λειτουργιών και ως εκ τούτου να αντιμετωπίσετε μια σειρά προβλημάτων  στην απρόσκοπτη λειτουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Μην ξεχνάτε. Τα πρόσθετα είναι εργαλεία όχι καλούδια γιατί αυτά ως γνωστόν ενώ είναι ευχάριστα πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα στην υγεία μας και εν προκειμένω στην ορθή λειτουργία του eshop σας.

#Μετάφραση Γλώσσας

Μια ακόμα σημαντική επέκταση που προστέθηκε στο Admin είναι η μετάφραση γλώσσας. Επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να χειρίζονται τις δουλειές τους στην μητρική τους γλώσσα απλά εγκαθιστώντας ή απεγκαθιστώντας την από το Available Translation (Διαθέσιμη Μετάφραση) που διατίθεται από το Crowdin Project. Αυτό είναι ένα πολύ προοδευτικό χαρακτηριστικό για τους επιχειρηματίες που θέλουν να δείξουν το περιεχόμενο στη μητρική γλώσσα. Αυτή η απλή διαχείριση γλώσσας είναι ένας ακόμη λόγος για να γίνει η αναβάθμιση στο OpenCart 3.0 κάποια στιγμή.

#Επεξεργασία θεμάτων

Η μεγαλύτερη καινοτομία που δίνει στους χρήστες του το OpenCart είναι η βελτιωμένη τεχνολογία της Επεξεργασίας Θεμάτων. Τώρα μπορείτε να αλλάξετε τα θέματα της πλατφόρμας απευθείας από το Admin ( Διαχείριση ) μέσω γλώσσας Twig. Η Επεξεργασία Θεμάτων είναι φιλική προς το χρήστη-διαλέγετε το template (πρότυπο) και επεξεργάζεστε τον κώδικα όπως θέλετε. Σας επιτρέπει να αλλάξετε 3 βασικά στοιχεία- θέματα, σελίδες και τον κώδικα των σελίδων συγκεκριμένα.

Επίσης, αν τρέχετε το Multistore, μπορείτε να αλλάξετε τα template του κάθε καταστήματος και να το προσαρμόσετε όσο χρειάζεται . Και δεν χρειάζεται πρόσβαση FTP για να γίνουν αυτές οι μικρές αλλαγές στο OpenCart 3.0. Χάρις αυτού, το eCommerce solution γίνεται πιο γρήγορο και απλό. Με τη βελτιωμένη \’Διαχείριση Θεμάτων\’ σας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξετε τη \’βιτρίνα\’ του καταστήματος και να βελτιώσετε την γενική εικόνα από ένα και μόνο Admin.

Αυτή η συγκεκριμένη λειτουργία παρέχει αυξημένες δυνατότητες κατασκευής ιστοσελίδων ενημέρωσης και παρουσίασης αλλά και παραμετροποίησης των υπαρχόντων.

#Διαχειριστής Γλώσσας

Ο νέος Διαχειριστής Γλώσσας OpenCart 3.0 σας επιτρέπει να αλλάξετε και να προσαρμόσετε οποιοδήποτε κείμενο στο κατάστημά σας σε γλώσσα της επιλογής σας χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση πρόσθετων επεκτάσεων μετάφρασης. Τώρα όλα είναι άμεσα προσβάσιμα . Πως σας ακούγεται αυτό;

Για να μεταφράσετε το περιεχόμενο απλά επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε και γράψτε το κείμενο στο πεδίο Value.

Στην κριτική των καινούριων χαρακτηριστικών του OpenCart 3.0 πρέπει να αναφέρουμε επιπλέον βελτιώσεις που λαμβάνονται με την καινούρια κυκλοφορία. Αυτό σίγουρα θα σας πείσει να κάνετε αναβάθμιση του OpenCart στην τελευταία έκδοση.

 

Κριτική OpenCart 3.0 | Επιπλέον Νέα Χαρακτηριστικά και Βελτιώσεις

Τι είναι τόσο καταπληκτικό στο OpenCart 3.0 που οδηγεί πολλούς να θεωρούν ότι αποτελεί την βέλτιστη επιλογή για την κατασκευή ενός eshop ; Ο ολοκαίνουριος σχεδιασμός. Είναι πιο καθαρός, συμπαγής, μινιμαλιστικός- η πλατφόρμα χωρίς αμφιβολία ακολουθεί τις πιο σύγχρονες τάσεις του eCommerce. Οι βελτιώσεις σχεδιασμού είναι εμφανής παντού στο Πάνελ Διαχειριστή-  Πρόσθεση εικόνας χρήστη στο μενού του προφίλ, κατηγορία menu hamburger και άλλες πολλές μικροαλλαγές .

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του OpenCart 3.0 ξεκινάει από την καινούρια εικόνα του!

 

Πως να αναβαθμίσετε το OpenCart στην τελευταία του έκδοση – OpenCart 3.0 Χαρακτηριστικά ταμπλό OpenCart

Μαζί με τις σημαντικές βελτιώσεις, οι προγραμματιστές του OpenCart 3.0 ετοίμασαν πολλά περισσότερα να δείξουν. Ας μιλήσουμε για μια άλλη καινούρια λειτουργία που παρουσιάστηκε στην τελευταία έκδοση.

# Πολύγλωσσα SEO URLs

Κάτι σημαντικό που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι από αυτή τη στιγμή το OpenCart 3.0 υποστηρίζει Πολύγλωσσα SEO URLs. Αυτό το χαρακτηριστικό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γλώσσα επιθυμείτε να εμφανίζεται στο Google SERP. Σημείωση: Οι SEO λέξεις κλειδιά τώρα βρίσκονται στη νέα καρτέλα SEO στο πεδίο Επεξεργασίας Κατηγορίας. Αυτό αποτελεί ένα θαυμάσιο εργαλείο στην προσπάθεια προώθησης της ιστοσελίδας σας

#Εργαλείο Εγκατάστασης Επεκτάσεων

Μιλήσαμε για την προσθήκη της επέκτασης Marketplace, αλλά δεν είναι η μόνη βελτίωση σε αυτό το πεδίο. Προστέθηκαν πολλά καινούρια φίλτρα σε όλο το πάνελ Διαχειριστή. Μια ακόμα προσθήκη που θέλουμε να αναφέρουμε στη κριτική χαρακτηριστικών του OpenCart 3.0 είναι το καινούριο βελτιωμένο εργαλείο εγκατάστασης το οποίο συμπεριλαμβάνει  τον καινούριο τομέα που ονομάζεται \’Ιστορικό Εγκατάστασης\’, που καταχωρεί όλες τις επεκτάσεις που έχετε εγκαταστήσει

#Αναφορές

Ο προγραμματιστής φρόντισε να κάνεις διαλογή των δεδομένων που θέλεις να λαμβάνεις για την απόδοση του καταστήματός σου. Τώρα μπορείς να διαλέξεις τις αναφορές που χρειάζεσαι και να απενεργοποιήσεις τις υπόλοιπες. Και πάλι, το να διαχειριστείς τις αναφορές είναι παιχνιδάκι- πήγαινε στην Προσθήκη και διάλεξε \’καταγραφή\’ από μια ανοιχτή λίστα και κάνε εγκατάσταση τους τύπους που θέλεις παρακολουθήσεις.

 

Χαρακτηριστικά OpenCart 3.0

# Στατιστικές

Τελειώνοντας, το τελευταίο νέο σημαντικό χαρακτηριστικό το οποίο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε στην κριτική μας πάνω στο OpenCart 3 είναι το  καινούριο μενού Στατιστικών που σου δίνει τη δυνατότητα να καταγράφεις και να επεξεργάζεσαι παραγγελίες, προϊόντα εκτός στοκ, επιστροφές, κριτικές που εκκρεμούν κλπ. Για να ανανεωθούν τα αποτελέσματα-πατήστε το κουμπί ανανέωσης στην δεξιά μεριά κάθε σειράς.

Εν κατακλείδι

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι όλες οι εφαρμόσιμες βελτιώσεις και τα νέα χαρακτηριστικά του OpenCart 3.0 κάνουν την συγκεκριμένη πλατφόρμα ακόμα περισσότερο σημαντική και καλύτερη από ότι ήταν πριν. Φυσικά, το OpenCart είναι μέσα στα κορυφαία καλάθια αγορών και ήταν πάντα δημοφιλές όντας ευέλικτο και χρηστικό. Αλλά τα νέα χαρακτηριστικά του OpenCart 3.0 μας δείχνουν ότι η αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση είναι αυτό που χρειάζεστε για να είστε στην κορυφή. Μπορεί να είναι ένας μικρός μπελάς να αναβαθμίζετε το OpenCart κάθε φορά που βγαίνει μια καινούρια έκδοση, αλλά η ανταμοιβή είναι μεγάλη, πιστέψτε με.

Πως να αναβαθμίσετε το OpenCart στην τελευταία του έκδοση?

H αναβάθμιση πλατφόρμας ανοιχτών πηγών δεν ήταν ποτέ εύκολη. Με το OpenCart μοιάζει επίσης πολύπλοκο και ενοχλητικό και αν δεν έχετε αρκετή εμπειρία στην τεχνολογία μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσκολίες π.χ. να χάσετε μερικά δεδομένα ή σφάλματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναβάθμισης. Ο πιο σίγουρος τρόπος είναι να στραφείτε σε βοήθεια από τον web designer σας – αυτό σίγουρα θα σας σώσει από πολλά προβλήματα και άπειρο χαμένο χρόνο

Αυτό ήταν. Απολαύστε τα χαρακτηριστικά του OpenCart 3.0!

Ελπίζουμε αυτός ο οδηγός να σας είναι χρήσιμος και σύντομα να είστε ένας τυχερός ιδιοκτήτης καταστήματος OpenCart 3.0! Δεν υπάρχει λόγος να μην αδράξετε την ευκαιρία να ανεβάσετε την απόδοση του καταστήματός σας και να εμπλουτίσετε την πλατφόρμα σας με νέες λειτουργίες.

Αν είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε το OpenCart στην τελευταία του έκδοση αυτή τη στιγμή, μη χάνεται λεπτό- Ξεκινήστε ένα δωρεάν Demo και δημιουργήστε το νέο σας κατάστημα σε λίγες ώρες

Rate this post
Close Popup