101 βήματα για ψηφιακό marketing- Μέρος 9ο – Offsite Marketing

Offsite Marketing

offsite-marketing-2Το «offsite marketing» αναφέρεται στη διαδικασία δημιουργίας σχέσεων με τρίτους, που θα διαφημίζουν οι ίδιοι τους την εταιρεία σας, παρέχοντας links πίσω στον ιστοχώρο σας. Παραμένει το κύριο εργαλείο για την προώθηση μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης και την κατάταξη της στα αποτελέσματα της ανά φράση – κλειδί έχοντας εύλογα ως στόχο την εισδοχή του ιστοτόπου σας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

80. Προσδιορίστε το κοινό-στόχο σας.

Όπως και με σχεδόν κάθε άλλη πτυχή μιας ψηφιακής εκστρατείας μάρκετινγκ, το «offsite marketing» πρέπει να καθοδηγείται απο μια βαθύτερη γνώση όσον αφορά το κοινό που στοχεύει να προσεγγίσει η εταιρείας σας. Το κοινό στο οποίο ουσιαστικά κάνετε έκκληση σίγουρα θα επηρεάσει τα είδη των ιστοσελίδων που θα αναζητήσετε· διατηρήστε τη συνεργασία σας ειδικά με πηγές που έχουν σημαντική επισκεψιμότητα από τα μέλη του κοινού-στόχου σας. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η κατασκευή μιας ιστοσελίδας ή η δημιουργία ενός eshop είναι απλά το πρώτο βήμα της συνεχούς διαδικασίας παρουσίας σας στο διαδίκτυο γιατί αυτό είναι ένας ζωντανός συνεχώς μεταβαλλόμενος οργανισμός και όχι κάτι το στατικό και αμετάβλητο.

81. Open Site Explorer: ποιά εισερχόμενα links είναι πιο πολύτιμα;

Το Open Site Explorer είναι ένα αναλυτικό εργαλείο που σας επιτρέπει να εντοπίσετε όλο το διαδικτυακό περιεχόμενο που έχει links για μία από τις ιστοσελίδες σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε ποιος συνδέεται με την ιστοσελίδα σας, ποιές σελίδες του site σας συγκεντρώνουν τις περισσότερες «offsite» συνδέσεις, και να αξιολογήσετε την επίδοση σας έναντι των ανταγωνιστών σας.

82. Καθορίστε ποιά links θα αναζητήσετε.

Μετά που θα ανάλυσετε τα δεδομένα από το Open Site Explorer, αποφασίστε ποιές συγκεκριμένες πηγές ή γενικές κατηγορίες πηγών είναι πιο πολύτιμες. Θα ήταν καλό επίσης να μάθετε ποιες πηγές συνδέονται με τον ανταγωνιστή σας και κατά πόσον θα μπορούσαν να συνδεθούν και με σας.

83. Τα links από μη κερδοσκοπικές / εκπαιδευτικές ιστοσελίδες είναι πολύ σημαντικά.

Το ποιός δημιουργεί μια εισερχόμενη σύνδεση για θέματα της εταιρείας σας παίζει μεγάλο ρόλο. Η Google θα θεωρήσει το site σας ως εξειδικευμένη πηγή, αν έχετε συνδέσεις από αξιόπιστες πηγές, όπως μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή εκπαιδευτικά ιδρύματα, παρά από χαμηλής κυκλοφορίας, ανεξάρτητα blogs και το “ειδικό τους βάρος” είναι πολλάκις μεγαλύτερο και επηρεάζει την σειρά κατάταξης της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και άλλων μηχανών αναζήτησης.

84. Μην συσσωρεύσετε πάρα πολλά links, πάρα πολύ γρήγορα.

Είναι σημαντικό να είστε λίγο συγκρατημένοι στην αναζήτησή σας για εισερχόμενες συνδέσεις, επειδή η απόκτηση πάρα πολλών συνδέσεων, πάρα πολύ γρήγορα, σας θέτει σε κίνδυνο να τιμωρηθείτε από την Google.

85.Αναζητήστε ευκαιρίες για να ζητήσετε εισερχόμενες συνδέσεις.

Το «offsite marketing» είναι μια συνεχής διαδικασία, που σημαίνει ότι οι εταιρείες δεν πρέπει ποτέ να σταματούν να αναζητούν ευκαιρίες για να ζητήσουν εισερχόμενες συνδέσεις από άλλους· δεν είναι σίγουρο αν οι εισερχόμενες συνδέσεις που έχετε σήμερα θα υπάρχουν μετά μία εβδομάδα ή ένα μήνα. Ως εκ τούτου, η πρόκληση του να προσέλκυσετε εισερχόμενες συνδέσεις διαρκώς είναι συνεχής.

86.Βελτιστοποίηση της εικόνας SERP.

Προσθέστε Google Rich Snippets στο SERP link για να το κάνετε πιο ελκυστικό· To εργαλείο SERP Rich Snippet της Google θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τίτλους σελίδων και meta descriptions, και να προσθέσετε χρήσιμα μικρο-δεδομένα (περισσότερες πληροφορίες) για την εταιρεία σας. Για παράδειγμα, με ένα «rich snippet», η επιχείρησή σας θα μπορούσε να παρέχει μια θετική αξιολόγηση απο πελάτη ή τις ώρες λειτουργίας της, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε περισσότερα κλικ.

87.Εκδώστε δελτία τύπου τακτικά.

Τα δελτία τύπου είναι κεντρικής σημασίας για τις διαδικτυακές δημόσιες σχέσεις, αλλά μπορεί να είναι εξίσου αναπόσπαστο μέρος του «offsite marketing». Ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε μέσω συναιτερικής διανομής θα προβάλει την ανακοίνωση και το όνομα της εταιρείας σας σε διάφορες ιστοσελίδες τρίτων, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα είδος «offsite marketing».  Ένα βασικό αλλά συχνά παραμελημένο στοιχείο του ψηφιακού marketing και μια υπηρεσία που μπορείτε κάλλιστα να αναθέσετε και σε εξωτερικούς συνεργάτες όπως στο DreamWeaVerMediaGroup.Gr

88.Προσπαθήστε να προσεγγίσετε τους συντάκτες.

Το «offsite marketing» θα εξαρτηθεί εν μέρει από την ικανότητα της εταιρείας σας να σφυρηλατήσει και να διατηρήσει σχέσεις με πραγματικούς ανθρώπους. Απευθυνθείτε σε εκδότες που είναι υπεύθυνοι για ψηφιακές εκδόσεις, οι οποίες θα θέλατε να συνδεθούν με την ιστοσελίδα σας ή να γράψουν ένα guest blog. Όσο πιο καλά διασυνδεδεμένοι είστε, τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχετε να δημιουργήσετε συνδέσεις.

89. Συμπεριλάβετε το όνομα του domain/site σας σε κείμενα-άγκυρα.

Το να προσθέτεις το domain name ή το όνομα της ιστοσελίδας μέσα σε κείμενα-άγκυρα που εμφανίζονται στο περιεχόμενο τρίτων πηγών είναι ένα σημαντικό μέρος της αναγνωρισιμότητας οποιασδήποτε εταιρείας.

Ακολούθως θα μιλήσουμε για το Mobile Marketing

Για την dreamweaver.gr

Θανάσης Δαβαλάς

Rate this post
Close Popup