101 βήματα για ψηφιακό marketing – Μέρος 2ο – Local SEO

Local SEO

seo-localΟι στρατηγικές Local SEO έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να διαφημίσουν τα προϊόντα και το εμπόρευμα τους σε τοπικό κοινό, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν μια επιχείρηση έχει πολλά καταστήματα σε διάφορες περιοχές.

11. Καθορίστε τους στόχους σας.

Εάν η εταιρεία σας έχει ως στόχο να προσεγγίσει συγκεκριμένο τοπικό κοινό (που κατά περίπτωση οι περισσότερες εταιρείες θα θέλουν να επιτύχουν), το πρώτο βήμα είναι να καθοριστούν οι στόχοι Local SEO. Ποιό είναι το συγκεκριμένο κοινό που στοχεύετε να προσεγγίσετε; Οι μεθόδοι SEO σας ποικίλλουν από τοποθεσία σε τοποθεσία; Ποιό θα είναι το μέτρο σύγκρισης της επιτυχίας σας;

12. Κάντε ένα τοπικό SEO έλεγχο.

Ένας τοπικός έλεγχος SEO είναι μια αρχική αξιολόγηση όλων των σημαντικών παραγόντων μιας εκστρατείας SEO, και χρησιμοποιείται για να αναγνωριστούν τόσο οι δύναμεις οσο και οι αδυναμίες. Ένας τοπικός έλεγχος θα περιλαμβάνει αξιολόγηση της σελίδας Google της επιχείρησή σας, της ιστοσελίδα σας και τη σελίδα προορισμού της, και θα αναλύσει τα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας, το τοπικό ανταγωνισμό και τις υπάρχουσες αναφορές σας. Δείτε τη κατάταξη σας έναντι του ανταγωνισμού σας και συγκρίνετε την ιστοσελίδα σας μ’αυτή του ανταγωνιστή σας με ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο. To local seo αποτελεί πολλές φορές ένα κομμάτι της διαδικασίας της προώθησης μιας ιστοσελίδας το οποίο πολλοί αγνοούν. Είναι ένα θεμελιώδες λάθος αφού το τοπικό κοινό αποτελεί το σπουδαιότερο πολλές φορές υποσύνολο του κοινού που στοχεύετε να προσεγγίσετε.

13. Δημιουργήστε σελίδα Google My Business.

Κανένα επιχειρηματικό σχέδιο SEO δεν είναι πλήρες χωρίς τη δημιουργία τοπικών προφίλ επιχειρήσεων, όπως αυτών που διατίθενται από την Google. Ωστόσο, σιγουρευτείτε οτι υπάρχει μόνο μια σελίδα My Business. Οτιδήποτε τυχόν αντίγραφα της σελίδας μπορεί να οδηγήσουν σε ποινή απο τη Google, κάτι το οποίο θα βλάψει την τοπική κατάταξή σας. Κατά την διάρκεια κατασκευής της ιστοσελίδας σας σίγουρα δεν παραλείψατε να δημιουργήσατε μια σελίδα επικοινωνίας , με μια φόρμα επικοινωνίας , ένα google map χάρτη και όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Δεν πιστεύετε ότι η δήλωση τους στην Google είναι εξίσου σημαντική αν όχι σπουδαιότερη ενέργεια από αυτήν;

14. Μεγιστοποίηση καταχωρήσεων σε τοπικούς διαδικτυακούς καταλόγους.

Τοπικοί διαδικτυακοί καταλόγοι όπως το in.gr προσφέρουν απλές και εύκολες ευκαιρίες για να αυξήσετε τις αναφορές της εταιρείας σας, οι οποίες επηρεάζουν τα αποτελέσματα κατάταξης των μηχανών αναζήτησης. Οι αναφορές μπορεί να αφορούν το ονόμα, τη διεύθυνση ή τον αριθμό τηλεφώνου της εταιρείας σας που βρίσκονται σε άλλες ιστοσελίδες εκτός από τη δική σας. Σε αυτούς τους καταλόγους, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε ένα link με την ιστοσελίδα της εταιρείας σας.

15. Συνέπεια με το περιεχόμενο.

Όπως και με τα προφίλ κοινωνικών μέσων δικτύωσης, η συνέπεια είναι αναπόσπαστο μέρος για μια επιτυχημένη τοπική στρατηγική SEO· σε αυτή την περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει η αποτελεσματική εμπορική προσαρμογή (branding) τόσο όσο το να  κάνουμε την επιχείρησή πιο εύκολα αναζητήσιμη στο διαδύκτιο.

16. Ωθήστε τους πελάτες σας να αφήσουν σχόλια.

Οι κριτικές πελατών θα ενθαρρύνουν τους μελλοντικούς επισκέπτες να ερευνήσουν τη σελίδα σας και, όταν τα σχόλια είναι θετικά, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο να προσυλιτίσουν καινούργιους πελατες. H Google τώρα κοινοποιεί κριτικές και σχόλια σε τοπικές σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs)· όσο πιο ποικιλόμορφα, υψηλής ποιότητας, και άφθονα είναι τα σχόλια πελατών για την εταιρείας σας, τόσο πιο πιθανό θα είναι να καταλήξετε στο καρουσέλ SERP της Google, και στην κορυφή μιας σελίδας αποτελεσμάτων. Αν είστε ιδιοκτήτης ενός e-shop σίγουρα έχετε ζητήσει κατά την διαδικασίας δημιουργίας του e-shop σας την δυνατότητα οι πελάτες σας να μπορούν να αφήνουν τα σχόλια τους. Τα επιζητείτε , και καλά κάνετε , γιατί αυτά δρουν ουσιαστικά σαν προτροπές αγοράς για τα προιόντα / υπηρεσίες σας προς τους καταναλωτές διατυπωμένα όμως από καταναλωτές. Η αξία τους είναι ανεκτίμητη. Διαβάστε για το social media influence marketing περισσότερα εδώ.

17. Μάρκετινγκ σε κοινό κινητής τηλεφωνίας.

Η προσέγγιση χρηστών κινητών τηλεφώνων είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν στοχεύεται ένα τοπικό κοινό, καθώς περίπου 80 τοις εκατό όλων των τοπικών αναζητήσεων πραγματοποιούνται σε κινητές συσκευές.

18. Δημιουργία ιστοσελίδων για συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Εάν έχετε τρία καταστήματα, δημιουργήστε τρεις διαφορετικές σελίδες στην ιστοσελίδα σας για κάθε τοποθεσία. Αυτό θα βοηθήσει στο να κατευθύνει στην ιστοσελίδα σας όσους ψάχνουν για το όνομα και τη τοποθεσία της εταιρείας σας, δημιουργώντας παράλληλα την ευκαιρία για την εταιρεία σας να προσφέρει περιεχόμενο που είναι συγκεκριμένο για κάθε τοποθεσία, και ως εκ τούτου πιο χρήσιμο στους τοπικούς πελάτες.

19. Βελτιστοποίηση περιεχομένου σε τοπικές ιστοσελίδες για ένα τοπικό κοινό.

Αυτό απαιτεί τη διεξαγωγή έρευνας για τοπικές λέξεις-κλειδιά. Προσδιορίστε ποιες φράσεις αναζητούν οι πιθανοί πελάτες στην περιοχή που στοχεύεται και χρησιμοποιείστε τις σε όλο το περιεχόμενο της τοπικής σελίδας, όπως θα κάνατε με τις στερεοτυπικές SEO λέξεις-κλειδιά.

20. Αναζητήστε τρόπους για κάλυψη από τα τοπικά ΜΜΕ.

Η κάλυψη από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος να καταταχθεί πιο ψηλά το όνομα της εταιρείας σας στη περιοχή σας· όσο πιο πολλές εξωτερικές πηγές συνδέουν την εταιρεία σας με μια συγκεκριμένη τοποθεσία, τόσο περισσότερο θα βελτιωθούν οι τοπικές κατατάξεις σας. Σύνταξη δελτίων τύπου για την εταιρεία και τις υπηρεσίες σας σε συνδυασμό με την προώθηση τους στο διαδίκτυο είναι μια υπηρεσία που παρέχουμε μέσω του δικτύου ιστοτόπων και social media κοινοτήτων μέσα από το dreamweavermediagroup.gr όπου εξειδικεύεται σε υπηρεσίες internet marketing

Ακολουθεί το 3ο μέρος που αναφέρεται στο content marketing

Για την DreamWeaver.Gr

Θανάσης Δαβαλάς

 

Rate this post
Close Popup