Ίδρυση startup Ελλάδα

Δημιουργία startup

Η ίδρυση startup στην Ελλάδα όπως και καθετί νέο είναι μια υπόθεση που περιπλέκεται από μια σειρά αστικών μύθων.

Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε σχετικά με την δημιουργία startup και να ξεκαθαρίσουμε το πεδίο αφενός και αφετέρου να λειτουργήσουμε σαν συμβουλευτική εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει σε όλη την διαδικασία.

Συμβουλευτική εταιρεία

Πάρα πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις , ιδιαίτερα όσες ποντάρουν στις νέες τεχνολογίες, υστερούν λόγω έλλειψης οικονομικών και άλλων πόρων για την υλοποίηση της ιδέας τους. Οι ανταγωνιστές πολλές φορές κινούνται πιο γρήγορα από τις σκέψεις και τις προθέσεις μας.

 

Έχετε επενδύσει χρόνο, φήμη και σχέσεις για να μετατρέψετε τη μεγάλη ιδέα σας σε πραγματικότητα.

Έχετε όμως τα μέσα που απαιτούνται για να επιβιώσει η ιδέα σας και να γίνει πράξη μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες;

Κρίσιμοι για κάθε startup ειδικά την περίοδο του elevate greece και των ευρωπαικών επιχορηγήσεων το 2023 προβλέπεται να είναι το εναρκτήριο λάκτισμα για την έκρηξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην χώρα μας.

Υπεύθυνος Παραγωγής

Δαβαλάς Αθανάσιος

Συμβουλευτική εταιρεία

Αλλά ποιος είναι πραγματικός; Ποιος είναι στο πλάι σας στο τραπέζι; Ποιος ψάχνει για τα καλύτερα ενδιαφέροντά σας;

Τι είδους επένδυση είναι κατάλληλο για εσάς;

Θα είναι η λύση η χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων ή αυτό θα σας κάνει να χάσετε τον δημιουργικό ή οικονομικό έλεγχο;

Χρειάζεστε έναν ή περισσότερους επενδυτές angels investors που τυλίγουν τα μανίκια τους και εισέρχονται μαζί σας στην αρένα ή προτιμάτε επενδυτές που δεν κάνουν πολλές ερωτήσεις και απλά ανοίγουν το πορτοφόλι τους;

Είστε έτοιμοι να ανεβείτε στο επόμενο επίπεδο.

Αλλά σε έναν πολύπλοκο δυναμικό και συνεχώς εξελλισόμενο κόσμο, δεν είστε σίγουροι για το επόμενο βήμα σας.

Δεν χρειάζεται όμως να είστε μόνοι στο ταξίδι σας.

 

Ένα pitch deck είναι μια πρώτη αλλά κρίσιμη περιγραφή του επιχειρηματικού σας σχεδίου και της υπό ίδρυση startup σας. Μια 15λεπτη (maximium) παρουσίαση  που θα πρέπει να πείσει τον επενδυτή ότι αξίζει να ασχοληθεί περαιτέρω μαζί σας. Αν σε αυτό υπάρχει ένα ξεκάθαρο  επιχειρηματικό σχέδιο με  οικονομικές προβλέψεις και τις προσδοκούμενες  κεφαλαιακές απαιτήσεις σας θα αποκτήσετε μια ευκαιρία. Αν αποτύχει είναι game over προτού καν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Η δημιουργία ενός επιτυχημένου business plan πρέπει να χαρακτηρίζεται από  απλότητα, αμεσότητα αλλά κυρίως την   δυνατότητα επαλήθευσης των οικονομικών και άλλων δεδομένων που αυτό περιέχει.

Οι οικονομικές προβλέψεις πρέπει να στηρίζονται όχι σε διαισθητικές εκτιμήσεις  αλλά  να στηρίζονται σε νούμερα επιβεβαιώσιμα. Προβέψεις χωρίς επαρκή έρευνα και γνώση της αγοράς είναι λογοτεχνικό και όχι επιχειρηματικό σενάριο

Έχοντας πρόσβαση με εταιρείες του εξωτερικού με βάσεις δεδομένων επενδυτών, κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά και με την γνώση της ελληνικής αγοράς και τις διασυνδέσεις μας στην χώρα μας αναζητούμε πιθανούς επενδυτές για το εγχείρημα σας. 

Rate this page