Facebook Pixel – Οδηγός εγκατάστασης – Facebook Remarketing
Θέλετε να μάθετε το μυστικό για την υψηλή μετατροπή μέσω της διαφήμισης στο facebook;
Εκμεταλλευτείτε το Pixel του Facebook για διαφημίσεις.
Αν χρησιμοποιείτε σοβαρά τις διαφημίσεις στο Facebook, για να αναπτύξετε την επιχείρηση σας αυτές τις μέρες, πρέπει να χρησιμοποιείτε το Pixel του Facebook.
Δυστυχώς, η πλήρης κατανόηση της χρήσης του pixel τείνει να μπερδεύει πολλούς ανθρώπους – η αλήθεια είναι ότι μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκο.
Σε αυτό το άρθρο, θα σας βοηθήσω να κατανοήσετε το pixel του Facebook για διαφημίσεις και θα σας εξηγήσω:
- Τι είναι το pixel του Facebook — πώς να το χρησιμοποιήσετε για αναστοχεύσετε και να παρακολουθήσετε μετατροπές.
- Που τοποθετείτε το pixel και πώς να εξακριβώσετε ότι λειτουργεί σωστά
- Πώς να χρησιμοποιήσετε το pixel για διαφημίσεις με μεγαλύτερες μετατροπές
- Μια επιδέξια στρατηγική για διαφημίσεις στο Facebook, χρησιμοποιώντας το pixel το οποίο λειτουργεί πολύ καλά μέχρι τώρα
Έτοιμοι; Ας ξεκινήσουμε…
Τι είναι το Pixel;
Καταρχήν, αν δεν είστε σίγουροι τι είναι το pixel, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ένα μικρό κομμάτι κώδικα Javascript, το οποίο τοποθετείται σε σελίδες του ιστότοπου σας. Σας επιτρέπει να μετρήσετε, βελτιστοποιήσετε και να αναπτύξετε ένα κοινό για τις διαφημίσεις σας στο Facebook. Το Facebook σας παρέχει αυτόν τον κώδικα. Τώρα, ξέρω ότι μερικοί από εσάς τρομάξατε, αλλά αν δεν είστε ένα άτομο της τεχνολογίας σαν εμένα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο φαίνεται.
Θα σας εξηγήσω που πάνε στον ιστότοπο σας και πώς να το κάνετε, παρακάτω, επομένως συνεχίστε να διαβάζετε…
Το Pixel του Facebook: Τι πρέπει να ξέρετε
Το Facebook μετακινήθηκε “επισήμως” στο ένα μόνο pixel στις αρχές του 2017, καταργώντας σταδιακά και επίσημα “το pixel παρακολούθησης μετατροπών”.
Το Pixel του Facebook χρησιμοποιείται σε 3 κύριες λειτουργίες:
- Ανάπτυξη ειδικού κοινού από τον ιστότοπο σας για επαναληπτικό μάρκετινγκ ( re-marketing).
- Βελτιστοποίηση των διαφημίσεων για μετατροπές.
- Παρακολούθηση μετατροπών και επιστροφή της απόδοσης τους στις διαφημίσεις σας.
Εδώ είναι ένα παράδειγμα του πως φαίνεται η βάση του pixel του Facebook:
Που να βρείτε το δικό σας Pixel του Facebook
Στον Διαχειριστή Διαφημίσεων σας (Ads Manager), το ευκολότερο πράγμα είναι να κάνετε κλικ στο μικρό “χάμπουργκερ” (3 στοιβαγμένες γραμμές) στην επάνω αριστερή γωνία και στην συνέχεια…
Βήμα 1: Πηγαίνετε στα Εργαλεία
Βήμα 2: Επιλέξτε Pixels
Βήμα 3: Κάντε κλικ στην επιλογή “Ρύθμιση Pixel”
Βήμα 4: Επιλέξτε “Αντιγραφή και Επικόλληση του Κώδικα
Που πάει το Pixel του Facebook;
Αν θέλετε να παρακολουθήσετε τους ανθρώπους που έρχονται σε οποιαδήποτε σελίδα του ιστότοπου σας, έτσι ώστε να μπορείτε να στοχεύσετε τις διαφημίσεις σας στο Facebook σε αυτούς αργότερα, τοποθετήστε το pixel του Facebook ανάμεσα στις ετικέτες “στην επικεφαλίδα” του θέματος του ιστότοπου σας. Βάζοντας το στο θέμα του ιστότοπου σας, το pixel θα εμφανίζεται σε κάθε σελίδα του ιστότοπου σας και δεν θα χρειάζεται να το βάζετε χειροκίνητα σε κάθε σελίδα.
Αν χρησιμοποιείτε το WordPress, χρησιμοποιήστε μια προσθήκη όπως Εισαγωγή Επικεφαλίδων & Υποσέλιδων, Επικεφαλίδες & Υποσέλιδα ή Μετατροπή Pixel του Facebook . Αυτές οι προσθήκες κάνουν εύκολη την προσθήκη αυτού του κώδικα pixel στον ιστότοπο σας.
Βλέπετε, το Facebook δίνει ξεκάθαρες οδηγίες για το που πάει το pixel:
Και πάλι, αν δεν είστε άνθρωπος της τεχνολογίας σαν και μένα και έχετε έναν τεχνικό για το διαδίκτυο στην ομάδα σας, απλά κάντε αντιγραφή και επικόλληση αυτού του κώδικα pixel από το Facebook και στείλτε το στον ειδικό σας για το διαδίκτυο, ή αν δεν έχετε κάποιον, μπορείτε να προσλάβετε κάποιον στο upwork ή στο Fiverr. Για έναν ειδικό στο διαδίκτυο, αυτό είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εύκολο και θα το κάνει σε 2 λεπτά.
Αν θέλετε να παρακολουθείτε τους ανθρώπους που έρχονται σε συγκεκριμένες σας σελίδες προορισμού (landing pages), βάλτε το pixel του Facebook ανάμεσα στις ετικέτες “επικεφαλίδας” της κάθε σελίδας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να παρακολουθήσετε τους ανθρώπους που έρχονται στην επιλεγμένη σελίδα σας για συμμετοχή και στην “σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας ” σελίδα, τότε πρέπει να βάλετε το pixel για το προσαρμοσμένο κοινό και στις δύο σελίδες.
Αν χρησιμοποιείτε κάτι σαν το LeadPages , το Clickfunnels ή το Optimize Press, το κάθε ένα σας διευκολύνει για να προσθέσετε αυτόν τον κώδικα στις σελίδες προορισμού σας.
Εξακρίβωση ότι το Pixel του Facebook Έχει Τοποθετηθεί & Λειτουργεί Σωστά
Κάτι άλλο που δυσκολεύει πολλούς ανθρώπους είναι η εξακρίβωση ότι το pixel έχει τοποθετηθεί και λειτουργεί σωστά.
Εδώ είναι μερικές συμβουλές που μπορούν να κάνουν την εξακρίβωση του pixel ευκολότερη:
- Αφού έχετε βάλει την παρακολούθηση μετατροπής του pixel σε μια σελίδα, αποθηκεύστε και ξαναφορτώστε την σελίδα (αν χρησιμοποιείτε LeadPages, “δημοσιεύστε” την σελίδα και βεβαιωθείτε ότι η σελίδα φορτώνεται μέχρι τέλους.)
- Στην συνέχεια, αν χρησιμοποιείτε Power Editor για να δημιουργήσετε τις διαφημίσεις σας, απλά ανανεώστε την καρτέλα του περιηγητή σας στην οποία εργάζεστε. Αυτό θα αλλάξει το pixel από “ανεπιβεβαίωτο” σε “επιβεβαιωμένο”.
- Ακόμα ένα κόλπο, αν χρησιμοποιείτε το Chrome, είναι να κατεβάσετε το πρόσθετο Facebook Pixel Helper.
Το Pixel Helper είναι ένα απίστευτο εργαλείο που σας βοηθάει να επιβεβαιώσετε και να επιδιορθώσετε τα Pixels του Facebook. Αν δεν το έχετε ακόμα, αποκτήστε το τώρα, θα σας σώσει.
Εδώ είναι ένα παράδειγμα του πως φαίνεται:
Χρήση του Pixel του Facebook για Επαναστόχευση (Retargeting)
Αν είστε ήδη εξοικειωμένος με την επαναστόχευση ή το επαναληπτικό μάρκετινγκ (είναι το ίδιο πράγμα)… σας έχει συμβεί να επισκεφτείτε έναν ιστότοπο σαν το Amazon.com και να επισκεφτείτε την σελίδα ενός προϊόντος αλλά να μην το αγοράσετε τελικά; Στην συνέχεια της ημέρας, σερφάρετε στο διαδίκτυο και βλέπετε μια διαφήμιση του Amazon για το ίδιο προϊόν… Αυτό είναι η επαναστόχευση… και είναι καταπληκτικό.
Η Επαναστόχευση του Facebook σας επιτρέπει να κάνετε πράγματα όπως:
- Στοχεύσετε τις διαφημίσεις σας σε ανθρώπους που έχουν ήδη επισκεφτεί τον ιστότοπο σας
- Στοχεύσετε τις διαφημίσεις σας σε ανθρώπους που έχουν επισκεφτεί την opt in σελίδα σας αλλά δεν την προτίμησαν
- Στοχεύσετε τις διαφημίσεις σας σε ανθρώπους που έχουν επισκεφτεί την σελίδα με τις πωλήσεις σας αλλά δεν αγόρασαν τίποτα
- Βρείτε νέους χρήστες του Facebook για να στοχεύσετε τις διαφημίσεις σας, οι οποίοι να είναι παρόμοιοι με τους ανθρώπους που ήδη επισκέπτονται τον ιστότοπο σας (παρόμοια κοινά)
Οι δυνατότητες περιορίζονται μόνο από την δική σας δημιουργικότητα και από το που θέλετε να “αιχμαλωτίσετε” τους ανθρώπους ανάλογα με την κατεύθυνση των πωλήσεων σας.
Θυμηθείτε, υπάρχει μόνο ΕΝΑ pixel του Facebook για κάθε διαφημιστικό λογαριασμό του Facebook. Υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορεί να σας δυσκολέψει. Αυτό είναι ότι το ΕΝΑ σας pixel του Facebook πάει σε οποιαδήποτε σελίδα (ή στον ιστότοπο σας) που θέλετε να εντοπίσετε.
Δημιουργήστε τα Δικά σας Προσαρμοσμένα Κοινά Επαναστόχευσης
Αφού έχετε βάλει το pixel του Facebook στο θέμα του ιστότοπου σας, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τα δικά σας Προσαρμοσμένα κοινά επαναστόχευσης.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ. ΒΑΛΤΕ ΤΟ PIXEL ΤΟΥ FACEBOOK ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΟΙΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΟΧΕΥΣΗΣ.
Βήμα 1: Στον Διαχειριστή Διαφημίσεων, κάτω από τα Εργαλεία, επιλέξτε είτε Κοινά είτε Pixels
Βήμα 2: Αν επιλέξατε Κοινά, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία Κοινού και επιλέξτε “Προσαρμοσμένο Κοινό”. Επιλέξτε Κίνηση Ιστότοπου.
Αν επιλέξατε Pixels, τότε απλά επιλέξτε Δημιουργία Κοινού.
Βήμα 3: Δημιουργείστε τι κοινό θέλετε
Βήμα 4: Επιλέξτε την διάρκεια του χρόνου που θέλετε για να παρακολουθείτε ανθρώπους, που επισκέπτονται τον ιστότοπο ή την σελίδα προορισμού σας. Είναι προκαθορισμένο στις 30 ημέρες και πάει μέχρι τις 180 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που επισκέπτονται τις σελίδες που χρησιμοποιείτε για παρακολούθηση παραμένουν στο Κοινό για το μέγιστο των 30 ημερών. Μετά από 30 ημέρες από την πρώτη τους επίσκεψη αφαιρούνται από το Κοινό. Μπορείτε να ρυθμίσετε το παράθυρο διατήρησης από το ελάχιστο της μιας ημέρας στο μέγιστο των 180 ημερών.
Βήμα 5: Δημιουργείστε την διαφήμιση σας και επιλέξτε το Προσαρμοσμένο Κοινό στο οποίο θέλετε να στοχεύσετε στο τμήμα Στόχευσης.
Παρακολούθηση Μετατροπών με το Pixel του Facebook
Υπάρχουν δυο τρόποι για να παρακολουθήσετε μετατροπές, με τον ένα να είναι λίγο ευκολότερος από τον άλλο.
Ο πρώτος τρόπος είναι με τις Προσαρμοσμένες Μετατροπές (ο ευκολότερος από τους δύο) και ο δεύτερος είναι με τα Βασικά Συμβάντα (Standard Events).
Ας ρίξουμε μια ματιά στο κάθε ένα…
Προσαρμοσμένες Μετατροπές
Οι προσαρμοσμένες μετατροπές σας επιτρέπουν να βελτιστοποιήσετε και να παρακολουθήσετε ενέργειες, χρησιμοποιώντας απλά το pixel του Facebook και το URL της ευχαριστήριας σελίδας σας.
Σας επιτρέπουν επίσης να βελτιστοποιήσετε και να παρακολουθήσετε ενέργειες οι οποίες είναι διαφορετικές από τα 9 βασικά συμβάντα για τα οποία θα μιλήσουμε παρακάτω.
Εδώ είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια Προσαρμοσμένη Μετατροπή:
- Στον Διαχειριστή Διαφημίσεων, κάντε κλικ στο μικρό “χάμπουργκερ” επάνω αριστερά
- Επιλέξτε ‘Προσαρμοσμένες Μετατροπές’
- Κάντε κλικ στην Δημιουργία Προσαρμοσμένης Μετατροπής
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: αυτήν την στιγμή περιορίζεστε στο να έχετε 40 προσαρμοσμένες μετατροπές για τον λογαριασμό σας, αλλά μπορείτε να τις διαγράψετε και να τις επεξεργαστείτε (λίγο). Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε την αξία αγοράς του προϊόντος/ της υπηρεσίας σας.
Παρακολούθηση με Βασικά Συμβάντα
Ωραία, εδώ τα πράγματα γίνονται ΛΙΓΟ πιο περίπλοκα, οπότε παρακολουθήσετε με καλά…
Θα υποθέσω ότι γνωρίζετε τι είναι μια μετατροπή (κάθε φορά που κάποιος προσγειώνεται στην σελίδα προορισμού σας και σας δίνει την ηλεκτρονική του διεύθυνση σε ανταλλαγή του lead magnet σας ή αγοράζει κάτι από εσάς) — αυτό είναι μια μετατροπή.
Για να παρακολουθήσετε τις μετατροπές με το pixel του Facebook, πρέπει να προσθέσετε ένα μικρό κώδικα από snippet (τον οποίο σας δίνει το Facebook) στην βάση του pixel του Facebook. Το Facebook αποκαλεί αυτά το μικρά κομμάτια κώδικα “Βασικά Συμβάντα”.
Με την χρήση ενός κώδικα βασικού συμβάντος, μπορείτε να δείτε πόσες μετατροπές έχετε και συνεπώς που βρίσκεστε σε κάθε μετατροπή.
Για παράδειγμα, με το ακόλουθο παράδειγμα, γνωρίζετε πόσα leads έχετε λάβει για αυτήν την καμπάνια και ποιο είναι το μέσο κόστος σας για κάθε lead:
Αλλά, εδώ είναι το σημείο που πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος όταν παρακολουθούν μετατροπές…
Αν μετράτε leads, μετατροπές, εγγραφές ή checkouts, το pixel του Facebook με ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ πρέπει να τοποθετείται στην σελίδα στην οποία προσγειώνεται κάποιος μετά την σελίδα προορισμού σας.
Αυτή είναι συχνά η σελίδα “σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή”.
Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό το pixel δεν πάει στην σελίδα προορισμού σας.
Τέλειο;
Βασικά Συμβάντα
Όπως ανέφερα, για να παρακολουθήσετε μετατροπές τώρα, χρειάζεται να προσθέσετε έναν κώδικα snippet στο pixel του Facebook στις συγκεκριμένες σελίδες όπου θέλετε να παρακολουθήσετε την μετατροπή. Αυτό είναι που αποκαλεί το Facebook ένα Βασικό Συμβάν.
Τώρα, υπάρχουν 9 Βασικά Συμβάντα, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Εδώ είναι:
Εδώ είναι ένα παράδειγμα του pixel του Facebook, το οποίο περιλαμβάνει έναν κώδικα Βασικού Συμβάντος:
Επομένως αυτό που κάνετε είναι απλά να επιλέξετε τι είδος συμβάντος θέλετε να παρακολουθήσετε από το παραπάνω διάγραμμα, στην συνέχεια να αντιγράψετε τον αντίστοιχο κώδικα Βασικού Συμβάντος από το διάγραμμα και να το επικολλήσετε στο δικό σας pixel του Facebook ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ.
Για παράδειγμα, αν στέλνω ανθρώπους από τις διαφημίσεις μου στο Facebook σε μια σελίδα εγγραφής σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο, θα κάνω αντιγραφή τον κώδικα συμβάντος “Πλήρης Εγγραφή” από το διάγραμμα — fbq(‘track’, ‘CompleteRegistration’) — και θα το προσθέσω στον κώδικα pixel του Facebook μου στην σελίδα, ευχαριστώ για την εγγραφή στο διαδικτυακό σεμινάριο.
Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, θέλετε να επικολλήσετε τον κώδικα για το βασικό συμβάν αμέσως μετά το ” fbq(‘track’, PageView’) ”και πριν το ” </script> “.
Πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε μια Προσαρμοσμένη Μετατροπή αντί για ένα Βασικό Συμβάν;
- Όταν δεν έχετε πρόσβαση στον κώδικα του ιστότοπου σας ή όταν χρειάζεστε περισσότερα από τα 9 συμβάντα που σας παρέχει το Facebook.
- Αν παρακολουθείτε μια σελίδα, όπως μια επίσκεψη στην αρχική σας σελίδα, όπου δεν είναι αναγκαία η ποιότητα των δεδομένων, μπορείτε να σκεφτείτε την χρήση μιας προσαρμοσμένης μετατροπής.
- Αν είστε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου ή αν θέλετε να κατηγοριοποιείτε διαφορετικά είδη συγκεκριμένων βασικών συμβάντων, σίγουρα τότε θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε βασικά συμβάντα.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο είδη παρακολούθησης για να παρακολουθήσετε την επιτυχία των πωλήσεων σας, όσον αφορά τις αναρτήσεις σε blogs, τα opt-ins, την προσθήκη στο καλάθι, τις αγορές κ.α.
Βλέποντας τα Αποτελέσματα των Μετατροπών σας στον Διαχειριστή Διαφημίσεων
Αφού έχετε προσθέσει τον κώδικα Βασικού Συμβάντος στο pixel του Facebook σας και οι διαφημίσεις σας τρέχουν, θα πρέπει να είστε σε θέση να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα, σωστά;
Είναι σχετικά απλό…
Στον Διαχειριστή Διαφημίσεων, ανοίξτε την καμπάνια σας και πηγαίνετε στο μενού που ανοίγει “Στήλες: Απόδοση”, στην δεξιά πλευρά της οθόνης σας.
Στην συνέχεια θα θελήσετε να επιλέξετε Προσαρμοσμένες Στήλες.
Από εκεί, απλά επιλέξτε “Ιστότοποι” στην αριστερή στήλη του κουτιού το οποίο πετάγεται και από την λίστα που υπάρχει στις Ενέργειες Ιστότοπου, επιλέξτε ποια ενέργεια παρακολουθείτε.
Η ενέργεια που επιλέγετε να δείτε, θα εμφανιστεί τώρα σαν στήλη στον Διαχειριστή Διαφημίσεων, επομένως μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα.
Ρυθμίζοντας μια Αξία για τις Μετατροπές σας
Παρατηρήστε στο διάγραμμα με τα Βασικά Συμβάντα παραπάνω, το γεγονός “κάνε αγορά” έχει μια περιοχή για εσάς για να προσθέσετε την αξία του προϊόντος το οποίο πουλάτε.
Επομένως, ξέρατε ότι μπορείτε να ρυθμίσετε την αξία μιας μετατροπής; Ναι!
Ας πούμε ότι το προϊόν κοστίζει 97 ευρώ. Μπορείτε να βάλετε την αξία στον κώδικα Βασικού Συμβάντος και το Facebook θα το παρακολουθήσει για εσάς.
Απλά επεξεργαστείτε τον κώδικα Βασικού pixel έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την τιμή του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας. Εκεί που βλέπετε “0.00”, αντικαταστήστε το με την αξία σας.
Πολύ καλό, έτσι;
Εισάγοντας μια αξία μετατροπής, γνωρίζετε πόσα χρήματα ακριβώς βγάζετε κόντρα σε αυτά που ξοδεύετε για διαφημίσεις.
Μπαμ!
Εδώ είναι πώς μπορείτε να δείτε την επιστροφή της επένδυσης σας χρησιμοποιώντας την αναφορά του Facebook:
- Πρώτα, κάντε κλικ στις Αναφορές στην αριστερή στήλη του Διαχειριστή Διαφημίσεων ή Εμφάνιση Αναφοράς στην καμπάνια σας.
- Κάντε κλικ στις Προσαρμογή Στηλών
- Επιλέξτε Ιστότοπους στην αριστερή στήλη
- Επιλέξτε την αντίστοιχη αξία μετατροπής (το πιο πιθανό είναι να είναι η Αξία Μετατροπής για τα Checkouts [pixel μετατροπής])
Οι “Μετατροπές Ιστότοπου” σαν αντικειμενικός σας σκοπός
Όταν ο στόχος της διαφημιστικής σας καμπάνιας στο Facebook είναι να παράγει leads, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε “μετατροπές ιστότοπου” ή “αύξηση μετατροπών στον ιστότοπο σας” (σημαίνουν το ίδιο πράγμα) σαν αντικειμενικό σας σκοπό.
Αυτό λέει στο Facebook να δείξει τις διαφημίσεις σας σε όσον το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μέσα στο κοινό στο οποίο στοχεύετε, και οι οποίοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για μετατροπή στην σελίδα προορισμού σας.
(Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει τον κατάλληλο κώδικα Βασικού Συμβάντος στο pixel του Facebook στην απαραίτητη σελίδα “Σας ευχαριστούμε” και ότι το pixel σας έχει επαληθευτεί.)
Αν επιλέξετε σαν αντικειμενικό σκοπό τις “μετατροπές ιστότοπου”, πρέπει να γνωρίζετε ότι το Facebook πρόσφατα απλοποίησε την διαδικασία βελτιστοποίησης για μια συγκεκριμένη μετατροπή και στην συνέχεια τον εντοπισμό αυτής της μετατροπής.
Στο επίπεδο Ρύθμιση Διαφήμισης, απλά επιλέξτε την μετατροπή η οποία είναι η πιο σημαντική στην καμπάνια σας. Αυτή θα είναι συνήθως η αρχική μετατροπή που προσπαθείτε να πάρετε (opt-in, εγγραφή σε διαδικτυακό σεμινάριο, κατέβασμα κουπονιού, κτλ…)
Εδώ είναι μια εικόνα αυτού του τμήματος και του πως φαίνεται στο επίπεδο Ρύθμιση Διαφήμισης.
Στην συνέχεια, στο επίπεδο Διαφημίσεων, έχετε το δικό σας τμήμα Παρακολούθησης. Το Facebook τώρα, προεπιλέγει αυτόματα την παρακολούθηση του pixel μετατροπής το οποίο επιλέξατε νωρίτερα, στην ρύθμιση της καμπάνιας.
Μετά, μπορείτε να επιλέξετε επιπλέον μετατροπές για παρακολούθηση, αν θέλετε (για παράδειγμα, τον αριθμό πωλήσεων που λαμβάνετε από την καμπάνια σας).
Εδώ είναι τι θα δείτε στο επίπεδο Διαφημίσεων:
Τι Συμβαίνει αν Διαχειρίζεστε Πολλούς Λογαριασμούς στο Facebook;
Είναι ενάντια στην πολιτική για τις διαφημίσεις του Facebook να διαχειρίζεστε παραπάνω από έναν λογαριασμό διαφημίσεων από έναν λογαριασμό που έχετε στο Facebook.
Θυμηθείτε, παίρνετε ένα pixel του Facebook για κάθε λογαριασμό στο Facebook. Επομένως, αν θέλετε να παρακολουθήσετε πολλά κοινά ανθρώπων, τα οποία επισκέπτονται διαφορετικούς ιστότοπους που σας ανήκουν, προτείνω την χρήση του Διαχειριστή Επιχειρήσεων του Facebook (Facebook’s Business Manager). Ο Διαχειριστής Επιχειρήσεων σας επιτρέπει να διαχειριστείτε την πρόσβαση σε διαφορετικές σελίδες και λογαριασμούς του Facebook.
Ισχυρή Στρατηγική για την Χρήση των Pixels για Διαφημίσεις στο Facebook σήμερα
Εδώ είναι μια ισχυρή στρατηγική, η οποία λειτουργεί πραγματικά καλά έτσι ώστε να παράγει ειδικευμένα leads για την επιχείρηση σας:
- Γράψτε ένα σημαντικό άρθρο στον ιστότοπο σας (σαν και αυτό!)
- Συμπεριλάβετε ένα lead magnet opt-in, το οποίο είναι σχετικό με το περιεχόμενο του άρθρου σας
- Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει το pixel του Facebook με έναν κώδικα Βασικού Συμβάντος στην ευχαριστήρια σελίδα σας για αυτό το opt-in
- Δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο κοινό επαναστόχευσης για τους ανθρώπους που έρχονται στο άρθρο σας
- Δημιουργήστε μια διαφημιστική καμπάνια στο Facebook, η οποία κατευθύνει τους ανθρώπους σε αυτό το άρθρο, χωρίς να συμπεριλάβετε την λίστα σας με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις.
- Αφού τρέξετε τις διαφημίσεις στο άρθρο σας για λίγο, δημιουργήστε μια νέα διαφημιστική καμπάνια στο Facebook με Αντικειμενικό Σκοπό “μετατροπές ιστότοπου” (Βεβαιωθείτε ότι δεν θα συμπεριλάβετε ανθρώπους που είναι ήδη στην λίστα με τις ηλεκτρονικές σας διευθύνσεις.)
- Κάντε Επαναστόχευση σε ανθρώπους που επισκέφτηκαν το άρθρο σας, με μια προσφορά αξίας στην οποία θα πρέπει να επιλέξουν να συμμετέχουν. Αφού έχουν ήδη καταναλώσει το περιεχόμενο σας, είναι ήδη “ζεστοί”, επομένως είναι πιο πιθανό να μετατρέψουν και είναι κάτι παραπάνω από ένα ειδικευμένο lead.
Ο στόχος σας με αυτήν την καμπάνια είναι να βάλετε ανθρώπους στην λίστα σας με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, οι οποίοι δεν έκαναν opt-in όταν επισκέπτονταν παλιότερα την σελίδα του άρθρου σας.
Τι να Κάνετε Τώρα
Αν χρησιμοποιείτε το “παλιό” pixel για προσαρμοσμένο κοινό, μπορείτε απλά να αλλάξετε το παλιό με το “καινούριο” pixel του Facebook. Το Facebook με έχει διαβεβαιώσει, ότι αυτό δεν θα προκαλέσει μπέρδεμα με κοινά τα οποία έχετε τώρα. Στην αρχή δεν τους πίστεψα, αλλά τους ρώτησα 4 φορές και με διαβεβαίωσαν ότι η αλλαγή του παλιού pixel με το καινούριο δεν θα επηρέαζε τίποτα.
Αν χρησιμοποιείτε τα “παλιά” pixels παρακολούθησης μετατροπής και οι καμπάνιες σας πρόκειται να τελειώσουν σύντομα, δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα. Αν οι καμπάνιες σας πρόκειται να διαρκέσουν αρκετά ακόμα, θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε το pixel παρακολούθησης μετατροπής το οποίο χρησιμοποιείτε, με το καινούριο pixel του Facebook και να προσθέσετε τον κατάλληλο κώδικα Βασικού Συμβάντος.
Αν δεν χρησιμοποιείτε pixels τώρα, θα πρέπει να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το νέο Pixel του Facebook από την αρχή.
Α και ακόμα μια συμβουλή…
Όποτε δημιουργείτε ένα καινούριο περιεχόμενο, είτε είναι μια ανάρτηση σε ένα blog, είτε ένα βίντεο, κτλ… δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο κοινό επαναστόχευσης για αυτήν την σελίδα, ακόμα και αν δεν σχεδιάζετε να την χρησιμοποιήσετε για τις διαφημίσεις σας στο Facebook εκείνη την χρονική στιγμή. Δεν ξέρετε πότε μπορεί να θελήσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κοινό επαναστόχευσης στις διαφημίσεις σας. Με αυτόν τον τρόπο, συμπληρώνεται και είναι έτοιμο όποτε θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε. Αν δεν το χρησιμοποιήσετε ποτέ, δεν θα σας είναι επιπλέον βάρος.
Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις διαφημίσεις σας στο Facebook — ανάπτυξη, παρακολούθηση και βελτιστοποίηση — πρέπει να χρησιμοποιείτε το pixel του Facebook για την επαναστόχευση και την παρακολούθηση μετατροπών στις καμπάνιες σας. Όπως και το google remarketing αποτελού τα απόλυτα εργαλεία στην διαδικασία διαφήμισης στο internet
Στην dreamweaver.gr θεωρώντας ότι η κατασκευή ιστοσελίδων και η κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι ανούσιες πράξεις αν αυτές δεν συνοδεύονται από προωθητικές κινήσεις στο διαδίκτυο χρησιμοποιούμε αυτά τα εργαλεία για να φέρουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των πελατών μας στην οθόνη του δικού του υποψήφιου πελάτη. Την σημερινή εποχή με τον συνωστισμό δυναμικών ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων η απλή παρουσία στο διαδίκτυο είναι απλά ακόμα μια μέλισσα που βουίζει μαζί με εκατοντάδες άλλες και το μήνυμα δεν θα φθάσει ποτέ στον αποδέκτη που δεν είναι άλλος παρά ο καταναλωτής.
Η ιστοσελίδα δεν απαιτεί μόνο ένα ταλαντούχο web designer . Αυτός είναι υπεραρκετός αν θέλετε να συμμετέχετε σε ένα διαγωνισμό web design. Αν όμως θέλετε να πουλήσετε χρειάζεστε την ολιστική προσέγγιση που διατηρούμε στην dreamweaver.gr
Για την dreamweaver.gr
Θανάσης Δαβαλάς