Influencer Marketing & eshop

Χρησιμοποιήστε το Influencer Μάρκετινγκ για να προωθήσετε το eshop σας

Κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος. Μέρος 12ο

” Το παρόν άρθρο αποτελεί μέρος μιας σειράς άρθρων για συμβουλές για όσους σκέφτονται να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και μπορείτε να βρείτε το πρώτο του μέρος κάνοντας κλικ εδώ. ”

Έχετε ποτέ ακούσει για το ψάρι πιλότος ή θαλασσοσυνοδός ; Ήταν ένα σπάνιο ψάρι στα ελληνικά νερά αλλά τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εμφανίζεται συχνά στις θάλλασες μας  Έχει έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο να βρει τροφή και να επιβιώσει. Απλά εισέρχεται στο στόμα ενός καρχαρία, άθικτο, τρέφεται με νεκρό δέρμα και εκτοπαράσιτα. Ο καρχαρίας καθαρίζεται και το ψάρι παίρνει το φαγητό του. Μια κατάσταση win-win και για τους δύο. Από αυτό προκύπτει και η ονομασία του ως Κολαούζος (Naucrates ductor)

Για να οδηγήσετε περισσότερους ενδιαφερόμενους στην κορυφή της διοχέτευσης πελατών στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα / eshop, η ίδια αμοιβαία επωφελής φιλοσοφία εφαρμόζεται για το influence μάρκετινγκ. Αποκτήστε πρόσβαση σε influencers στον τομέα σας, των οποίων το κοινό θα ωφεληθεί πραγματικά από το προϊόν σας. Στη συνέχεια, δώστε τους μια ελπιδοφόρα προσφορά σε αντάλλαγμα για την έκθεση.

Δείτε το ακόλουθο παράδειγμα από τον ιστοτόπο folder.gr , ένας ιστότοπου του δικτύου dreamweavermediagroup.gr που θα αναφέρουμε παρακάτω στο άρθρο μας αυτό , που επισκέφτηκε το φαρμακείο NovoPharmacy.Gr και θα δείτε τις καλοκαιρινές συμβουλές που έδωσε η αισθητικός του φαρμακείου και πόσο ωραία περιγράφει και προωθεί κάποια σχετικά προιόντα.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=-6JwPQ35OZQ&width=1060&height=596[/embedyt]

Όπως θα δείτε και στον ιστοτόπο μας υπήρχε πρόβλεψη κατά την αρχική κατασκευή της ιστοσελίδας μας για την προώθηση των βίντεο μας στο youtube. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την διαμόρφωση και το περιεχόμενο της εκεί σελίδας μας.

Αυτό τους επιτρέπει να δημιουργούν αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και να ενισχύουν τις πωλήσεις χωρίς πολλά έξοδα. Μέσω του influence μάρκετινγκ, παρακάμπτουν το θόρυβο και βρίσκονται  ακριβώς μπροστά από στους ιδανικούς πελάτες.

Για να εφαρμόσετε αποτελεσματικά το influence μάρκετινγκ:

 • Αναγνωρίστε την καλύτερη πλατφόρμα για το ακροατήριό σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας “που συχνάζουν οι άνθρωποι που αγοράζουν τα προϊόντα μας;”
 • Αναζητήστε influencers σε αυτές τις πλατφόρμες με μεγάλο, ενεργό κοινό.
 • Εγγραφείτε στα blogs και τα κανάλια τους, αλληλεπιδράστε με την κοινότητά τους.
 • Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν σας εντυπωσιάζει θετικά τον influencer σας. Αυτό λειτουργεί μόνο αν το προϊόν ταιριάζει. Επειδή ένας μεγάλος αριθμός ατόμων βασίζεται στην εμπειρία τους, οι influencers δεν πρόκειται να θυσιάσουν τη φήμη τους για ένα κακό προϊόν.
 • Κάντε μια προσφορά που δε θα αρνηθούν. Στείλτε email στον influencer και ενημερώστε τον για το προϊόν σας. Αφήστε τον να το δοκιμάσει. Εάν τους αρέσει, το ακροατήριό τους θα εκτιμήσει την γνωριμία με ένα ευεργετικό προϊόν. Και αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα… προσφέρετε ένα κίνητρο για την προώθηση του προϊόντος σας. Θα μπορούσε να είναι μια τολμηρή έκπτωση μόνο για το κοινό τους, ή μια μικρή προμήθεια από κάθε πώληση κλπ.

Ως  ηλεκτρονικό κατάστημα, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να αναπτύξετε βαθύτερες σχέσεις με influencers που επηρεάζουν θετικά την απόδοση της επένδυσής σας. Να είστε δημιουργικοί και να βρίσκετε μοναδικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνεχίσουν να φέρνουν επαναλαμβανόμενη κίνηση στον ιστότοπό σας.

Εκτός της άμεσης επισκεψιμότητας που θα κερδίσετε (άρα και πωλήσεις) να ξέρετε ότι αυτή η τακτική είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην διαδικασία της προώθησης της ιστοσελίδας σας (seo).Είναι backlinks με πρωτότυπο περιεχόμενο  από κάποιο blog/site ή social media όπως κοινότητες στο facebook  αλλά και σε youtube , instagram και αλλού και προσμετράται φυσικά με ιδιαίτερα ευεργετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια σας να φτάσει το eshop σας στην πρώτη σελίδα της Google.

3 βήματα για την έναρξη του influencer μάρκετινγκ

Ποιον στοχεύετε; Πώς τους βρίσκετε; Είναι ιδανικοί για τη διάδοση της φήμης για το προϊόν σας; Η εύρεση και η επιδίωξη των influencers μπορεί να φαίνεται τεράστιο βήμα όταν ξεκινάτε. Ακολουθήστε αυτά τα 3 βήματα για να διαμορφώσετε ένα ισχυρό, εστιασμένο ξεκίνημα στην αγορά influencer:

 1. Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία για να βρείτε τους σωστούς influencers

Πρέπει να γνωρίζετε ποιοανού προσώπου κύρους το ακροατήριο επικαλύπτεται με το δικό σας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά εργαλεία για να σας κατευθύνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Και το BuzzSumo είναι ένα από τα καλύτερα:

Το BuzzSumo σας δίνει πληροφορίες για:

 • Ποιοι τίτλοι τύπων είναι δημοφιλείς στο κοινό-στόχο σας
 • Ποιες πλατφόρμες παράγουν τα περισσότερα μερίδια
 • Ποιοι Influencers είναι up-and-comers (από τον αριθμό των ακόλουθών τους)
 • Ποια δομή περιεχομένου έχει απήχηση στο κοινό-στόχο σας

Pro Tip: Κατασκοπεύστε τους ανταγωνιστές σας με την αναζήτηση στην ιστοσελίδα τους στο BuzzSumo και αποκαλύπτοντας το πιο δημοφιλές περιεχόμενο τους.

Με μετρήσεις σε επιτυχημένα θέματα, ακμάζοντα κανάλια κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και οι κύριους παράγοντες επηρεασμού μόλις μερικά κλικ μακριά, ο εντοπισμός των influencers – και η τοποθέτηση τους στο προϊόν σας – μπορούν να εκτελεστούν με υψηλό βαθμό ακρίβειας που αποδίδει μια σταθερή απόδοση επένδυσης.

 1. Διαλέξτε τους influencers σας

Ανάλογα με:

 • Τι θέλετε να κάνουν,
 • Το μέγεθος του κοινού τους,
 • Το επίπεδο ενασχόλησης.

Η πληρωμή των influencers μπορεί να είναι αρκετά υψηλή. Οι τιμές κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες δολάρια έως εκατοντάδες χιλιάδες ανά δημοσίευση/βίντεο/αναφορά. Ευτυχώς, μια δημοφιλής εναλλακτική λύση στην πληρωμή για ενασχόληση είναι η προσφορά δωρεάν προϊόντων για κριτική ή παροχή περιεχομένου.

Τώρα, αυτό πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει με influencers επιπέδου Α.

Οι εταιρείες βομβαρδίζουν συνεχώς τα “μεγάλα αγόρια” με δωρεάν δείγματα ενώ προσεύχονται για μια θετική κριτική. Ωστόσο, προσφέροντάς τους ένα ποσοστό των πωλήσεων ή ένα κατ\’ αποκοπή ποσοστό μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον τους. Οι υπεύθυνοι επιπέδου Β-Γ με μικρότερο κοινό, από την άλλη πλευρά, πιθανότατα θα ανταποκριθούν καλύτερα σε δείγματα/περιεχόμενο σε αντάλλαγμα για έκθεση.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η έρευνα influence  έχει καθοριστική σημασία για τη δημιουργία μιας δελεαστικής προσφοράς στο τραπέζι.

Για τον σκοπό αυτό έχουμε δημιουργήσει την dreamweavermediagroup.gr για να παρέχουμε υπηρεσίες ψηφιακού marketing  και σε αυτές χρησιμοποιούμε τακτικές influence marketing έχοντας δημιουργήσει ένα κύκλο ιστοτόπων και κοινοτήτων σε social media  πάνω στα οποία οι συνεργάτες μας στηρίζονται για να δημιουργήσουν την εικόνα που επιθυμείτε για το eshop / ιστοσελίδα δηλαδή την ηλεκτρονική εικόνα της επιχείρησης σας.

 1. Παρακολούθηση ROI και συνεχής προσαρμογή

Η κίνηση που έρχεται από τους influencers με ισχυρούς κοινωνικούς λογαριασμούς δεν αρκεί. Πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε ένα βήμα πίσω, να συλλέξετε πληροφορίες βασισμένες σε δεδομένα, να επιλέξετε influencers που παράγουν την υψηλότερη απόδοση και να καταλάβετε τι περιεχόμενο αντηχεί με το κοινό τους. Εξάλλου αυτό δεν θα κάνατε και με οποιαδήποτε άλλη διαφημιστική σας ενέργεια στο διαδίκτυο ;

Θα προσφέρετε μια εμπεριστατωμένη αναρτήση στο blog τους; Ίσως να ζητήσετε κριτική στο κανάλι τους στο YouTube; Ή ίσως μια αναφορά στο Instagram θα δημιουργήσει περισσότερη κίνηση στο eshop σας;

Κάθε κοινό ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τον influencer, την πλατφόρμα περιεχομένου και την αγορά. Και η παρακολούθηση του ROI σας βοηθά να ανταποκριθείτε στην μεγαλύτερη εικόνα προσαρμόζοντας σε κάθε influencer βασιζόμενοι σε σκληρά δεδομένα.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές και δεν θα διστάσουμε να το ξαναπούμε με κίν δυνο να γίνουμε βαρετοί. Η κατασκευή ενός eshop από την πλευρά σας δεν είναι , κυρίως τουλάχιστον, μια αισθητική αναζήτηση . Δεν είναι το ένστικτο σας αυτό που πρέπει να σας καθοδηγήσει στις αποφάσεις για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Είναι οι πελάτες; σας και το τι στοιχεία φανερώνουν για τις επιθυμίες τους τα νούμερα.

Για την dreamweaver.gr

Άννα Αγγελάκη – Θανάσης Δαβαλάς

Rate this post
Close Popup