E-shop πωλήσεις.

 E-shop πωλήσεις.

Ο καθοριστικός ρόλος της επικοινωνίας στις πωλήσεις ενός eshop

Προχωρήσατε στην κατασκευή ενός eshop. Συγχαρητήρια. Είστε επίσης από εκείνους που κατάλαβαν ότι η επισκεψιμότητα δεν είναι κάτι που αποκτάται με μαγικό τρόπο αλλά μέσω τεχνικών προώθησης της ιστοσελίδας σας στην google στοχεύοντας κάποιες φράσεις / λέξεις κλειδιά είτε με απλές διαφημιστικές ενέργειες στο διαδίκτυο ( google ads – πρώην google adwords , facebook ads και άλλου) και καταφέρατε να έχετε αρκετούς υποψήφιους πελάτες σας να επισκέπτονται το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και να επικοινωνούν μαζί τους. Γνωρίζετε όμως τους κατάλληλους τρόπους επικοινωνίας με αυτούς προκειμένου να μεγιστοποιήσετε τις πωλήσεις σας;

Ας ξεκινήσουμε με κάποιους βασικούς όρους όσο αφορά την επικοινωνία με τους πελάτες σας μέσω του eshop σας.

Σύγχρονη και ασύγχρονη επικοινωνία

Ποια είναι η διαφορά και πώς να τις χρησιμοποιήσετε;

Η σύγχρονη επικοινωνία είναι η επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ δύο ή περισσοτέρων συμμετεχόντων. Πρόκειται συνήθως για την πρόσωπο με πρόσωπο ομιλία ή την τηλεφωνική επικοινωνία. Η τηλεδιάσκεψη είναι επίσης μια δημοφιλής μορφή σύγχρονης επικοινωνίας τα τελευταία χρόνια.

Η ασύγχρονη επικοινωνία συμβαίνει διαδοχικά, συνήθως μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων. Παίρνετε το μήνυμα, το διαβάζετε και απαντάτε. Το άλλο μέρος έχει επίσης χρόνο να διαβάσει και να απαντήσει στην απάντησή σας και να επιστρέψει ένα μήνυμα. Η αποστολή επιστολών ή e-mail είναι χαρακτηριστική για αυτόν τον τύπο επικοινωνίας. Σήμερα, η άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές ασύγχρονης επικοινωνίας. Με την ανάπτυξη και την καινοτομία των τεχνολογιών, η ζωντανή συνομιλία είναι δημοφιλής και αυξανόμενη, και μέχρι και απαιτείται και αναμένεται από τους περισσότερους πελάτες των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι όταν πρόκειται για το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι περισσότεροι πελάτες προτιμούν να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματος παρά μέσω τηλεφώνου. Είναι επίσης πολύ σπάνιο να πάρουν το τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν με τον λιανοπωλητή.

Για να είναι επιτυχής, μια επιχείρηση στο διαδίκτυο πρέπει να λαμβάνει υπόψη και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών της. Το επίπεδο της προσφερόμενης εξυπηρέτησης πελατών καθορίζει την πίστη σε μια συγκεκριμένη εταιρεία σύμφωνα με το 97% των παγκόσμιων πελατών. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μάθουμε πώς να επικοινωνούμε μαζί τους.

Χρησιμοποιώντας μηνύματα για να κάνετε πιστούς πελάτες

Σε αυτή τη δυναμική αγορά όπου η προσφορά είναι συχνά υψηλότερη από τη ζήτηση, μην περιμένετε από τους πελάτες να ψάξουν για τις υπηρεσίες σας.

Αντίθετα, πρέπει εσείς να είστε ενεργοί. Πρέπει να γνωρίζετε τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των πελατών σας και να είστε έτοιμοι να τους προσφέρετε τις καλύτερες υπηρεσίες ή προϊόντα μόλις αυτά είναι διαθέσιμα.

Αυτό γίνεται συχνά στέλνοντας στους σημερινούς ή μελλοντικούς πελάτες σας ένα κείμενο. Μέχρι πρόσφατα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ήταν το πιο προτιμώμενο εργαλείο επικοινωνίας με τους πελάτες, όμως τα τελευταία χρόνια οι εφαρμογές συνομιλίας το έχουν αντικαταστήσει.

Η αποστολή μηνυμάτων σε κάποιον είναι πολύ πιο άτυπη και δίνει εξατομικευμένες εντυπώσεις στην υπηρεσία που παρέχετε. Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι η τεχνολογία διαβρώνει το όριο μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας και αυτό μπορεί να είναι επωφελές για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι πωλήσεις σε ένα e-shop απαιτούν την ύπαρξη πιστών πελατών.

Εξατομικευμένη επικοινωνία με μηνύματα

Η χρήση της επικοινωνίας κειμένου, ωστόσο, δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Παρόλο που η ιδέα αυτής της επικοινωνίας είναι άτυπη και φιλική, αν θέλετε να κερδίσετε την πίστη των πελατών σας, φροντίστε να εκπαιδεύσετε τους υπαλλήλους σας για το πώς να γράφουν ισχυρά, πιασάρικα κείμενα.

Σημείωση: μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε τη βοήθεια επαγγελματιών συγγραφέων , μια υπηρεσία που παρέχουμε εμείς σαν dreamweaver.gr για να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν εμπειρία στη σύνταξη καλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στην απάντηση μηνυμάτων με τον κατάλληλο τρόπο. Το να είστε σε θέση να εκφραστείτε με επαγγελματικό τρόπο και να απαντήσετε στις ερωτήσεις των πελατών, να λύσετε τα προβλήματά τους ή/και να τους παρουσιάσετε το νέο προϊόν και την υπηρεσία με σιγουριά και λεπτομερώς είναι ένα τέχνασμα που μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών.

Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πελατών σας αυξάνετε τις πωλήσεις στο e-shop σας. Τόσο απλά.

Κύρια οφέλη των μηνυμάτων σε πελάτες

Υπάρχουν πολλά οφέλη που συνδέονται με την ασύγχρονη επικοινωνία ή την ανταλλαγή κειμένου όπως την αντιλαμβάνονται οι πελάτες. Εδώ είναι τρία από τα πιο σημαντικά:

Τους δίνει την ελευθερία επιλογής

Αν ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να επικοινωνήσει μαζί σας απευθείας μέσω του τηλεφώνου ή να μείνει στη συνομιλία μέχρι να μπορέσετε να επιλύσετε το πρόβλημά σας, αυτό θα περιορίσει τις επιλογές του. Η αποστολή ενός κειμένου (σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μέσω μιας εφαρμογής συνομιλίας που επιτρέπει μια μεταγενέστερη απάντηση) δίνει στο άτομο την ελευθερία να επιλέξει. Μπορούν να σας στέλνουν μια απάντηση από τον υπολογιστή τους, να πάνε να κάνουν τη δουλειά τους και να επιστρέψουν αργότερα για να ελέγξουν την απάντηση στον ίδιο υπολογιστή ή σε μια άλλη συσκευή.

Δώστε επιλογές , διευκολύνετε τους την ζωή και θα σας ανταμείψουν με πωλήσεις στο e-shop σας.

Τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα

Ένας πελάτης μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα με ένα συγκεκριμένο προϊόν και να χρειαστεί τη βοήθειά σας, όμως αυτό ίσως να μην αποτελεί προτεραιότητα για την ημέρα. Το να μπορεί να στείλει ένα μήνυμα με την ερώτησή του και στη συνέχεια να επιστρέψει στην απάντηση όποτε έχει χρόνο, δίνει στο άτομο τη δυνατότητα να συνεχίσει να κάνει και άλλα καθήκοντα.

Αφήνει ένα αρχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναφορά αργότερα

Όταν ένα παράπονο ή μια λύση σε μια ερώτηση υπάρχει σε ένα κείμενο, μπορεί να διατηρηθεί για παραπομπή σε μεταγενέστερο στάδιο αν χρειαστεί. Έτσι, οι πελάτες δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουν τις πληροφορίες όταν μιλάνε με διαφορετικούς πράκτορες. Σε περίπτωση προβλήματος, το κείμενο που ανταλλάχθηκε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη εξαιρετικής εξυπηρέτησης ή έλλειψης αυτής.

Η εξυπηρέτηση πελατών προωθεί την αφοσίωση και η εξατομικευμένη επικοινωνία οδηγεί σε πωλήσεις.

Οι πελάτες εκτιμούν την υπηρεσία και την προσοχή που λαμβάνουν από τους πωλητές στο διαδίκτυο και την ευκαιρία να επικοινωνούν μαζί τους με ανεπίσημο τρόπο.

Το να είναι σε θέση να κάνουν μια ερώτηση και να μην χρειάζεται να μείνουν κολλημένοι στο τηλέφωνό τους μέχρι να εξυπηρετηθούν δίνει στους πελάτες την αίσθηση της ελευθερίας. Η εγγύηση ότι θα λάβουν μια απάντηση σε μορφή κειμένου ανεξάρτητα από το χρόνο που τέθηκε η ερώτηση εκτιμάται από τους πελάτες και μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

e

Φυσικά οι ίδιοι κανόνες επικοινωνίας ισχύουν και όταν το αντικείμενο μας είναι μια απλή ιστοσελίδα που δεν διαθέτει καλάθι αγορών. Μάλιστα εκεί η επικοινωνία να είναι ίσως και πιο σημαντική γιατί ο στόχος του επισκέπτη μας δεν είναι μια απλή σύγκριση τιμών όπως συμβαίνει πολλές φορές με τους επισκέπτες ενός ηλεκτρονικού καταστήματος / eshop.

Γιαυτό εμείς σαν dreamweaver.gr έχουμε εντάξει σε κάθε πακέτο κατασκευής ιστοσελίδων ολοκληρωμένα συστήματα επικοινωνίας με τον πελάτη / επισκέπτη , τόσο σε λειτουργικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο , εξίσου όπως και στα eshop .Δεν ξεχνάμε  ότι σκοπός μιας ιστοσελίδας είναι η επικοινωνία με τον πελάτη και η κάλυψη των αναγκών του. Δεν είναι απλά μια όμορφη κατασκευή. Γιατί αν στερείται αυτού χάνει την “ψυχή” της που δεν είναι άλλη παρά η έκφραση μιας μοναδικής ταυτότητας σε ένα χαοτικό διαδικτυακό κόσμο.

Για την DreamWeaver.Gr
Θανάσης Δαβαλάς

Rate this post
Close Popup