Γιατί και Πώς να Επαληθεύσετε τις Λίστες email marketing

 

Το email μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μια ευρέως αποδεκτή και χρησιμοποιούμενη τακτική marketing εδώ και πολλά χρόνια. Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, το μόνο πράγμα που έχει αλλάξει με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ότι οι συνεπείς αποστολείς email συνεχίζουν να τιμωρούνται όλο και περισσότερο από τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ενώ οι ISPs και ESPs θα μπορούσαν να συντονιστούν απόλυτα, αν το ήθελαν, απλά δεν το κάνουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει μια συχνά εχθρική σχέση μεταξύ των δύο. Οι Πάροχοι Υπηρεσιών Internet (ISPs) φράζουν τους Παρόχους Υπηρεσιών Email (ESPs) και στη συνέχεια οι ESPs αναγκάζονται να μπλοκάρουν τους πελάτες.

Αν πάνω από το 10% των e-mail που έχετε στην λίστα σας δεν είναι έγκυρο, λιγότερα του 44% παραδίδονται!

Δεν είναι τόσο απλό όσο η διπλή ρητή συγκατάθεση στη βιομηχανία. Ιστοσελίδες όπως η δική μας, συνεργάζονται με εταίρους σε κοινές εκστρατείες με τους προμηθευτές και τους πελάτες. Εμείς δεν τους παρέχουμε πρόσβαση στην λίστα μας, αλλά πολλές φορές συλλέγουμε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εκτελέσουμε εκστρατείες. Αυτό είναι ένας τεράστιος πονοκέφαλος.

Οι πάροχοι υπηρεσιών email δεν νοιάζονται για τη μεθοδολογία της ρητής σας συγκατάθεσης, ούτε για τη διαδρομή ελέγχου σας, απλά υποθέτουν ότι είστε spammer (σπάμερ / αποστολέας ανεπιθύμητης αλληλογραφίας).

Οι ESPs όπως το MailChimp έχουν εφαρμόσει νοημοσύνη στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα σύστημα που ονομάζεται Omnivore. Με το Omnivore, το MailChimp έστειλε 50.000 προειδοποιήσεις και έκλεισε 45.905 κακόβουλους λογαριασμούς μόνο το 2011.

Μπορεί να προωθούν το γεγονός ότι οι λογαριασμοί αυτοί ήταν κακόβουλοι… Εγώ θα υποστήριζα ότι πολλοί από αυτούς ήταν απλά επιχειρήσεις που έκαναν αποστολές στις λίστες τους και δεν έκαναν χρήση των βέλτιστων πρακτικών.

Σύμφωνα με την Jupiter Research, πάνω από το 20 τοις εκατό των εγγραφών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιέχει λάθη, συντακτικά, domain και άλλα σφάλματα. Κάνοντας κάτι τόσο απλό, όπως η αποστολή σε έναν παλιό κατάλογο, όπου αναπηδάνε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως ένα συγκεκριμένο όριο, μπορεί να απογειώσει αυτό το όριό. Αυτό δεν είναι συνιστά όμως κακόβουλη ενέργεια σίγουρα.

Για να μην αναφέρουμε τα ρομπότ εκεί έξω που προωθούν παγίδες SPAM διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω συστημάτων και κάθε μέρα προσπαθούν να σας πιάσουν. Η ειρωνεία, κατά τη γνώμη μου πιστεύω πως είναι ότι, είναι πιο εύκολο για έναν SPAMMER να στείλει ένα e-mail στα εισερχόμενά σας από ότι μια μέση εταιρεία που στέλνει ένα καλό μήνυμα.

Ούτε οι Πάροχοι Υπηρεσιών Email είναι πολύ ειλικρινείς σχετικά με τα ποσοστά παράδοσής τους. Συχνά, ισχυρίζονται 99% αξιόλογη παράδοση, αλλά τα ψιλά γράμματα αναφέρουν ότι ισχύει για μετά από μερικές αποστολές e-mail. Λοιπόν… οι πρώτες αποστολές συλλαμβάνουν τις μη έγκυρες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!

Το μέσο ποσοστό αποδοχής για τη Βαθμολογία 91 ή μεγαλύτερη ενός Αποστολέα είναι 88%. Έχοντας κακή λίστα κατά 1% μπορεί να μειωθεί η δυνατότητα παράδοσής σας πάνω από 10%!

Επαλήθευση Ε-mail και Πάροχοι Εξυγίανσης Λίστας

Ευτυχώς, υπάρχουν πάροχοι επαλήθευσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εξυγίανσης λίστας στην αγορά που συγκεντρώνουν πληροφορίες και θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τις λίστες σας πριν βρεθείτε σε αυτό το χάος. Εδώ είναι οι κορυφαίες υπηρεσίες επαλήθευσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εξυγίανσης λίστας online:

 • Bounceless – To Bounceless θα καθαρίσει τις λίστες του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου ανιχνεύοντας μη επιβεβαιωμένα email, παγίδες spam και αναλώσιμα domain.
 • BriteVerify – εργαλεία που χρειάζεστε για να αφαιρέσετε μη έγκυρα email από τις βάσεις δεδομένων των πελατών σας, τις εκστρατείες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή τα online ενημερωτικά δελτία και να τα απομακρύνετε για τα καλά. Μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε ένα αρχείο, να μοιραστείτε το αρχείο μέσω του cloud και να λάβετε λεπτομερείς αναφορές όσον αφορά τη λίστα σας, χωρίς καν να επικοινωνήσετε με την εταιρεία. Έχουν επίσης ένα API (Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών) εάν θέλετε να συγχωνεύσετε την επαλήθευση του email σας μαζί τους!
 • Bulk Email Validator – μια διαδικτυακή εφαρμογή που μπορεί να ελέγξει αν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πραγματική ή ψεύτικη. Όποιος στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τακτικά μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση του συστήματος.
 • CaptainVerify – ελέγξτε και καθαρίστε τις λίστες του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου γρήγορα. Σύρετε και ρίξτε το αρχείο σας στο εργαλείο μας και εμείς θα κάνουμε τα υπόλοιπα. Απλό, γρήγορο και ασφαλές.
 • DataValidation – Επικυρώστε τον κατάλογο του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου γρήγορα. Συνδέστε έναν MailChimp ή έναν Σταθερό λογαριασμό Επικοινωνίας για τη συνεχή παρακολούθηση και συντήρηση καταλόγου.
 • Η eHygienics είναι μια επαγγελματική εταιρεία επαλήθευσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αφαιρεί αναπηδήσεις, απειλές, διαδηλωτές, litigators και όλους τους άλλους κινδύνους που γίνονται αντιληπτοί από τις βάσεις δεδομένων των συνδρομητών. Η eHygienics προσφέρει πλατφόρμες ΑΡΙ σε πραγματικό χρόνο, που χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους συνδρομητές σε όλο τον κόσμο.
 • Email Answers – υπηρεσία ασφαλούς καθαρισμού λίστας e-mail και επικύρωσης που θα σβήσει, θα καθαρίσει, θα επικυρώσει και θα επαληθεύσει την υπάρχουσα βάση δεδομένων της διεύθυνσης του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου.
 • EmailHippo – Online υπηρεσία επικύρωσης email για τους επαγγελματίες εμπόρους και τους πελάτες τους
 • EmailInspector – Καθαρίστε και αφαιρέστε μη έγκυρες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τις λίστες μάρκετίνγκ σας
 • Email List VerifyΗ επαληθευμένη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας προστατεύει από τις κυρώσεις, προσφέροντας την πιο ολοκληρωμένη λύση επαλήθευσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αγορά, εξασφαλίζοντας ότι οι λίστες του e-mail σας δεν περιλαμβάνουν αναπήδηση, είναι έγκυρες και παρέχουν υψηλό ROI (Απόδοση Επένδυσης).
 • Εmail YoYo – Επαγγελματική επικύρωση email λύσεις καθαρισμού λίστας.
 • Email Validator – Με το Byteplant Real-Time Οnline Email Validator μπορείτε εύκολα να ελέγξετε αν υπάρχει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αν είναι έγκυρη.
 • Experian Data Quality – μια λύση επαλήθευσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εντοπίζει αμέσως αν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι έγκυρη και παραδοτέα.
 • Το FreshAddress βοηθάει τις εταιρείες που εξαρτώνται από το email για να προσελκύσουν έσοδα, μέσω της δημιουργίας, της ενημέρωσης, της κατάτμησης και του καθαρισμού των καταλόγων του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.
 • Η πλατφόρμα δεδομένων νοημοσύνης του Impressionwise βασίζεται σε σύνολα κανόνων με γνώμονα την πολιτική και τη σάρωση αλγορίθμων σε πραγματικό χρόνο που χρησιμοποιεί μια πολυεπίπεδη προσέγγιση για τον εντοπισμό, την επικύρωση και την προστασία από ένα ευρύ φάσμα απειλών που έχουν βάση το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
 • KickboxΤο Kickbox εξασφαλίζει ότι στέλνετε e-mail μόνο σε πραγματικούς χρήστες και σας βοηθά να διαχωρίσετε τις διευθύνσεις χαμηλής ποιότητας από τις επαφές υψηλής αξίας. Προστατέψτε τη φήμη σας, αυξήστε τα ανοικτά ποσοστά και εξοικονομήσετε χρήματα με το Kickbox.
 • KlemailΤο Klemail σας επιτρέπει να ελέγξετε ότι τα email που στέλνετε είναι υπαρκτά. Προστατέψτε τη φήμη του domain σας και αυξήστε το ανοικτό σας ποσοστό.
 • LeadSpend – Καταργήστε τις επιβλαβείς διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν στείλετε email! Είτε έχετε έναν κατάλογο για επικύρωση ή πολλούς, παρέχουμε πολλές ασφαλείς και εύκολες στη χρήση επιλογές μεταφόρτωσης λίστας.
 • ListWise – Αναλύσαμε τα αποτελέσματα εκατοντάδων εκατομμυρίων διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουμε καθαρίσει για να σχεδιάσουμε μια νέα μηχανή καθαρισμού λίστας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Δοκιμάστε το ListWise ΙΙ δωρεάν και απογειώστε τις επιδόσεις μάρκετινγκ του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου σε νέα ύψη.
 • MailboxValidator – συνδέεται με το διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ελέγχει εάν υφίσταται ή όχι το γραμματοκιβώτιο.
 • Mastersoft Group – επικεντρώνεται στα αυστραλιανά δεδομένα
 • Το NeverBounce εξαλείφει μη έγκυρες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μειώνει δραματικά τα συνολικά ποσοστά αναπήδησης για την απόλυτη παράδοση.
 • Quick Email Verification – Μια διαδικτυακή υπηρεσία για να ελέγξει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μαζικά ή σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας ένα REST API. Εντοπίζουν άκυρα και μη λειτουργικά email και να σας παρέχουν πλήρη λεπτομερή αναφορά.
 • SiftLogic – Επαλήθευση Email & Βαθμολογία για να βοηθήσει την τοποθέτηση των εισερχομένων και να μεγιστοποιήσει τη φήμη του αποστολέα.
 • StrikeIronΓρήγορα και χωρίς κόπο ελέγξτε και επικυρώστε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και domains για να διασφαλιστεί η ακρίβειά τους, πριν ξοδέψετε περιττό χρόνο, ενέργεια και χρήματα, αυξάνοντας τη δυνατότητα παράδοσης των μηνυμάτων σας κατά 90%.
 • TowerDataΑυξήστε το ποσοστό παράδοσης των εισερχομένων σας καθαρίζοντας τη λίστα του email σας από μη έγκυρες και δόλιες διευθύνσεις email.
 • VerifaliaΤο Verifalia είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία επικύρωσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας επιτρέπει να ανεβάσετε και να επικυρώσετε λίστες διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απλά και εύκολα.
 • WebbulaΥπηρεσίες εξυγίανσης e-mail και βελτίωσης των δεδομένων.
 • XverifyΜάθετε ότι στέλνετε email σε λογαριασμό που δε θα αναπηδήσει. Το Xverify μπορεί να ελέγξει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πραγματικό χρόνο και μέσω συνόλου δεδομένων.

Η χρήση αυτών των υπηρεσιών εξυγίανσης λίστας μπορεί να βελτιώσει το ποσοστό των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φθάνουν στο φάκελο με τα εισερχόμενα, να μειώσουν τον κίνδυνο να σας μπλοκάρουν οι Πάροχοι Υπηρεσιών Internet και να μειώσουν τον κίνδυνο να εκδιωχθείτε από τον Πάροχο Υπηρεσιών Εmail … αξίζει να επενδύσετε σε αυτές αν έχετε παλιά λίστα ή συνεργάζεστε με μία.

Λάβετε υπόψη σας ότι δε θα πετύχετε ποτέ το 100% της ακρίβειας στις λίστες σας. Οι άνθρωποι αλλάζουν θέσεις εργασίας και οι πάροχοι συχνά, εγκαταλείπουν τις παλιές διευθύνσεις ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους παρόχους προσφέρουν επίσης ένα API, έτσι ώστε να μπορέσετε να το ενσωματώσετε στη διαδικασία της αγοράς σας.

To email marketing όμως παρότι συναντά πολλές δυσκολίες αποτελεί αναντίλεκτα ένα θεμελιώδες κομμάτι της διαδικασίας προβολής και προώθησης μιας ιστοσελίδας και ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας σαν DreamWeaver.Gr για διαφήμιση ιστοσελίδων εδώ καθώς και για την προώθηση ιστοσελίδων εδώ.

Rate this post
Close Popup