101 βήματα για ψηφιακό marketing- Μέρος 12ο – Τα τελευταία βήματα

Τα τελευταία βήματα των συμβουλών μας για ψηφιακό marketing

100. Να είστε πάντα σε εγρήγορση.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι μια συνεχής προσπάθεια που δεν έχει τέλος· ακόμα και όταν επιτυγχάνονται οι στόχοι σας, θα πρέπει πάλι να είστε αφοσιωμένοι πλήρως στις στρατηγικές που θα εξασφαλίσουν τη θέση σας ως κορυφαία εταιρεία στον κλάδο σας.

101. Eπαγγελματική Eυλυγισία και Προσαρμοστικότητα

prosarmostikotita2Το αποτελεσματικό ψηφιακό μάρκετινγκ δεν επιτυγχάνεται μόνο με επιμονή· ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι το να ξέρετε πότε είναι η ώρα να αλλάξετε κατεύθυνση. Πάντα θα υπάρχουν νέες πλατφόρμες, στρατηγικές και αλγόριθμοι που μπορεί να αλλάξουν δραματικά τον τομέα του μάρκετινγκ, που σημαίνει ότι θα πρέπει να δείξετε ευλυγισία και προσαρμοστικότητα όσον αφορά αυτές τις αλλαγές για να διατηρήσετε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σας.

Τα δέντρα στην κορυφή του βουνού, για να αντεπεξέλθουν στις ισχυρές δυνάμεις των ανέμων, λυγίζουν κάποτε περισσότερο και κάποτε λιγότερο. Προσαρμόζονται δηλαδή στο περιβάλλον τους έτσι ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις δύσκολες δοκιμασίες που τους επιβάλλει η φύση.

Η προσαρμοστικότητα των ανθρώπων, με ανάλογο τρόπο επιτρέπει την επιβίωση και την ανάπτυξη. Πολλοί έχουν κάνει το λάθος να θεωρούν ότι ο Δαρβίνος έκανε λόγο για την επιβίωση του ισχυρότερου. Ισχυρότερος όμως οργανισμός είναι αυτός που μπορεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του και όχι η αίσθηση – ψευδαίσθηση της δύναμης. Φυσικά όπως και στην ζωή έτσι και στο ψηφιακό marketing δεν υπάρχει μια απόλυτη συνταγή για την επιτυχία. Πρέπει να θυμάστε ότι ο αγώνας δεν είναι 100 μέτρων αλλά μαραθώνιος. Πρόκειται για μια μακροχρόνια προσπάθεια, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλλαγή τρόπου σκέψης, αντιμετώπισης και δράσης, με στόχο την ενίσχυση της προσαρμοστικότητας ενώπιον των κάθε μορφής δύσκολων καταστάσεων που εμφανίζονται καθημερινά.

Για την dreamweaver.gr

Θανάσης Δαβαλάς

Rate this post
Close Popup