101 βήματα για ψηφιακό marketing- Μέρος 3ο – Content Marketing

Content Marketing – Δημιουργικό περιεχόμενο

Το περιεχόμενο είναι αναμφισβήτητα η κινητήρια δύναμη πίσω από οποιαδήποτε ψηφιακή εκστρατεία μάρκετινγκ. Όταν οι εταιρείες δεν έχουν διαδικτυακό περιεχόμενο που είναι πληροφοριακό, σαφής, και έχει απήχηση με τους αναγνώστες, δεν έχουν πολλές πιθανότητες να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες ή να βελτιώσουν την κατάταξη τους στις τοπικές σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP). Τόσο οι αναγνώστες όσο και η Google μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν το ενδιαφέρον περιεχόμενο απο αυτό που δεν είναι αντάξιο.

content-marketing-2Content Marketing είναι λοιπόν η δημιουργία και η όσο το δυνατόν ευρύτερη διάδοση του με σκοπό την προσέλκυση πελατών μέσω της ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για προιόντα, υπηρεσίες κ.α. καθώς και την εδραίωση φήμης ως ειδικού στον σχολιαζόμενο τομέα. Ανάμεσα στις υπηρεσίες internet marketing / ψηφιακού marketing που παρέχουμε μέσω του DreamWeaver Media Group είναι και αυτή της συγγραφής άρθρων και της διάδοσης τους στο διαδίκτυο ( blog , sites , social media κοινότητες, forums κ.α.) ώστε να έχουμε backlinks χρήσιμα στην διαδικασία της προώθησης μιας ιστοσελίδας στο Google αλλά και στην δημιουργία θετικών εντυπώσεων για την εταιρεία μας και τα προιόντα και υπηρεσίες της.

Με την παροχή ποιοτικού περιεχομένου, δίνετε κίνητρο στον κόσμο να σας μάθει, να του αρέσετε και να σας εμπιστευθεί τόσο ώστε να θέλει να συνεργαστεί μαζί σας.

21. Διατηρήστε ποιοτικά ιστολόγια (blogs).

Τα ιστολόγια είναι μια δημοφιλής μέθοδος δημιουργίας αυθεντικού περιεχομένου, αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο δύσκολο από ό, τι μπορεί να φαίνεται. Ένα εξαιρετικό ιστολόγιο βασίζεται περισσότερο στη ποιότητα του περιεχομένου του, παρά στο να συμπεριλαμβάνει λέξεις-κλειδιά με ψηλή κατάταξη. Ο σημερινός διαδικτυακός αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με μια μεγάλη ποικιλία ιστολογίων, οπόταν αν θέλετε το δικό σας ιστολόγιο να ξεχωρίσει, πρέπει να είναι ανώτατου επιπέδου.

Βεβαιωθείτε ότι το γράψιμό σας δεν ακούγεται πάρα πολύ μηχανικό ή πομπώδης, οτι προσφέρει στους αναγνώστες χρήσιμο και ενημερωτικό περιεχόμενο, και ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον για να τους κάνει να θέλουν μελλοντικά να διαβάσουν περισσότερο περιεχόμενο σας. Επίσης, ο σημερινός διαδικτυακός αναγνώστης δεν είναι οπαδός των ιστολογίων που πλημμυρίζουν απο απροκάλυπτες διαφημίσεις ή που περιέχουν παραπλανητικούς «κλικ-δόλωμα» τίτλους που δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικό περιεχόμενο του ιστολόγιου. Με άλλα λόγια, τα blogs θα πρέπει να επικεντρωθούν στην εμπειρία που θα έχει ο αναγνώστης, παρά στο μάρκετινγκ. Θα πρέπει επίσης να προωθήσετε τα ιστολόγια σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέρος του σχεδίου ψηφιακού μάρκετινγκ σας.

22. Δημιουργία ενημερωτικών γραφικών (infographics).

Τα infographics είναι εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις, λίγο πιο «συμπυκνωμένα» και ελκυστικά, χάρη στο οτι βασίζονται σε γραφικά και σε οπτική αναπαράσταση. Ένα infographic μπορεί να χρησιμεύσει ως υποκατάστατο ενός άρθρου στο ιστολόγιο της εταιρείας σας, ή μπορεί να είναι ένα έξτρα εργαλείο σε μια σελίδα του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας, το οποίο θα επιδεικνύει καλύτερα αυτό που προσφέρετε. Ενώ τα καλοσχεδιασμένα infographics πιθανότατα θα προσελκύσουν ένα αρκετά μεγάλο αριθμό επισκεπτών στη σελίδα σας, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι πάλι παρέχουν στους αναγνώστες αρκετά χρήσιμες πληροφορίες. Διαβάστε το σχετικό άρθρο InfoGraphics – Η οπτικοποίηση της γλώσσας στην κατασκευή ιστοσελίδων για να μάθετε περισσότερα για αυτά.

23. Δημιουργήστε Whiteboard βίντεο.

Για να δημιουργήσετε ένα Whiteboard βίντεο, γράψτε ένα σύντομο σενάριο που διαφημίζει τις υπηρεσίες σας, στείλτε το σε μια επαγγελματική εταιρεία ηχογράφησης αφηγήσεων, και συμπεριλάβετε επίσης ειδικά σχεδιασμένα γραφικά χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα δημιουργίας βίντεο όπως το Sparkol. Αυτά τα βίντεο θα σας προσφέρουν σίγουρα πρόσθετη αξία, ειδικά όταν τοποθετούνται στις σελίδες των προϊόντων/υπηρεσιών. Μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν και ως περιεχόμενο σε οποιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

24. Podcasts

Αν και τα podcasts δεν είναι κάτι το καινοτομικό, είναι μεν ένας νέο τρόπος μάρκετινγκ για ένα ψηφιακό κοινό. Οι εταιρείες μπορούν τακτικά να δημιουργούν αρχεία ήχου που προσφέρουν στο κοινό τους διορατικότητα και απόψεις όσον αφορά επίκαιρα θέματα που σχετίζονται με τη βιομηχανία τους.

25. Συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά ψηλής κατατάξεως.

Οι λέξεις-κλειδιά ψηλής κατατάξεως έιναι ένα αναπόφευκτο μέρος του αποτελεσματικού ψηφιακού μάρκετινγκ και θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του περιεχομένου σας. Ωστόσο, ενσωματώστε τις λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενο σας με φυσικό τρόπο, και χρησιμοποιήστε τόσο σύντομες όσο και μεγαλύτερες λέξεις-κλειδιά/φράσεις όταν τα χρησιμοποιείτε ως κείμενο σε links.

26. Συμπεριλάβετε links με τα προφίλ των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, των καταχωρήσεων των προϊόντων, διαδικτυακών σελίδων σας κλπ.

Εκτός από τα links με τις κύριες ιστοσελίδες της εταιρείας σας, ενσωμάτωστε links με τα προφίλ κοινωνικών μέσων σας, συκεκριμένες καταχωρήσεις προϊόντων ή τοπικές ιστοσελίδες σας για περισσότερη ποικιλία και σχετικότητα για τους αναγνώστες. H διασύνδεση μεταξύ των διάφορων ιστοσελίδων σας είναι το μυστικό της επιτυχίας.

27. Μην υποτιμάτε τις ικανότητες του Web 2.0s.

Το Web 2.0s αναφέρεται σε περιεχόμενο που δημοσιεύθηκε σε εξωτερικές πλατφόρμες, όπως Tumblr, Slideshare, Themefy, ή Weebly. Αυτές οι πλατφόρμες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προχωρήσουμε πέρα από ένα WordPress ιστολόγιο, με σκοπό να προσεγγίσουμε ένα ευρύτερο κοινό.  Η προβολή στις πλατφόρμες αυτές αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της διαφήμισης στο διαδίκτυο

28. Παρουσιάστε την εταιρείας σας ως εμπειρογνώμονα του χώρου.

Εκτός του ότι πρέπει να είναι ελκυστικό, σχετικό και βελτιστοποιημένο για μηχανές αναζήτησης, το περιεχόμενο θα πρέπει επίσης να προωθεί την εταιρεία σας ως εμπειρογνώμονα του χώρου. Με άλλα λόγια, το περιεχόμενο θα πρέπει με κάποιο τρόπο να προσφέρει διορατικότητα σε ένα θέμα στο σχετικό τομέα. Ένα μικρό παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι πουλάτε παπούτσια. Το να δώσετε χρηστικές πληροφορίες για αυτά στο καταναλωτικό κοινό όπως τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έκαστου με βάση το υλικό κατασκευής τους αποδεικνύει αφενός ότι δεν είστε απλά ένας εισαγωγέας – μεταπωλητής που αγνοεί το προιόν ενώ η επίδειξη της σε βάθος γνώσης μπορεί να ωθήσει τον πελάτη σε επικοινωνία μαζί σας έχει κάνει δηλαδή την μισή πώληση!

Αυτό είναι ένα βήμα που πρέπει να στηρίζεται σε μια σταθερή βάση άρα κατά την κατασκευή της ιστοσελίδα σας μην δώσετε βάση μόνο στο γραφιστικό της μέρος αλλά κυρίως στο περιεχόμενο της που απλά υποστηρίζεται από το γραφιστικό μέρος. Μην μπερδεύετε το μέσο με τον σκοπό. Το 1ο υπηρετεί το 2ο και όχι το αντίστροφο.

29. Κάντε το περιεχόμενο πιο χρήσιμο με εξερχόμενα links.

Δεν βλάπτει να συμπεριλαμβάνονται links με τις εξερχόμενες πηγές του περιεχόμενού σας. Αν και αυτό δεν θα αυξήσει άμεσα την κυκλοφορία στην ιστοσελίδα σας, αυτά τα links μπορούν να παρέχουν στους αναγνώστες πολύτιμους πόρους. Όσο μεγαλύτερη αξία έχει το περιεχόμενο σας, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να επιστρέψουν οι αναγνώστες σας στο μέλλον.

30. Δημοσίευση περιεχομένου σύμφωνα με ένα στρατηγικά προσχεδιασμένο πρόγραμμα.

Το πότε δημοσιεύεται το περιεχόμενο έχει μεγάλη σημασία. Δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα που θέτει το πότε θα δημοσιευθεί το περιεχόμενο στο ιστολόγιο, και να επιμείνετε σ’αυτό. Αυτό το πρόγραμμα πρέπει να βασίζεται σε παράγοντες όπως ημέρες με υψηλή επισκεψιμότητα, αξιοσημείωτα γεγονότα για τα οποία αξίζει να γράψετε, ή ακόμα και το πότε θα πάτε διακοπές. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο δημοσιεύεται σχετικά σταθερά, όπως κάθε εβδομάδα, κάθε δεύτερη εβδομάδα, ή κάθε μήνα.

Ακολουθεί το 4ο μέρος που αφορά την βελιστιοποίηση ιστοσελίδων

 

Για την DreamWeaver.Gr

Θανάσης Δαβαλάς

Rate this post
Close Popup