Τι είναι ο αλγόριθμος Penguin και πως επηρεάζει την προώθηση της ιστοσελίδας μας

Ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε ο αλγόριθμος Penguin είναι για να υποβαθμίσει τις ιστοσελίδες που έχουν δημιουργήσει αφύσικα backlink με σκοπό να βοηθήσουν την κατάταξή τους στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google.”

Τα backlink ή αλλιώς οι σύνδεσμοι εξακολουθούν να αποτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα για την προώθηση μιας ιστοσελίδας και τη βελτίωση θέσης σας στις μηχανές αναζήτησης. Αν και η χρήση των backlink δεν είναι τόσο απλή όσο ήταν πριν από ένα-δύο χρόνια πριν, τα backlink εξακολουθούν αποτελούν μια ένδειξη ότι ένας δικτυακός τόπος δίνει ψήφο προς έναν άλλο δικτυακό τόπο άλλο.

Σε κάποιο βαθμό, ο αριθμός των backlink που οδηγούν προς την ιστοσελίδα μας καθώς και η ποιότητα των δεσμών αυτών καθορίζουν τη θέση μας στο Google.

Κατά συνέπεια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί από όσους ασχολούνται με την προώθηση ιστοσελίδων αποφάσισαν να αρχίσουν το χτίσιμο δικτύου από backlink, αντί να περιμένουν για άλλους webmasters να δημιουργήσουν υπερσυνδέσμους με φυσικό τρόπο προς τη δική τους ιστοσελίδα(η δημιουργία υπερσυνδέσμων με δυσικό τρόπο είναι αυτό που η Google περιμένει από εσάς).

Στη Google δεν αρέσει αυτό, και για αυτό το λόγο κατασκεύασε το Penguin, με σκοπό να ανακαλύψει και να υποβαθμίσει αυτές τις ιστοσελίδες.

Ένα άλλο πράγμα που αξίζει να αναφέρουμε είναι η χρήση του anchor text . Το anchor text είναι το κείμενο που είναι κομμάτι του συνδέσμου πάνω στο οποίο κάνουμε το κλικ.

Πριν από το Penguin, η βελτιστοποίηση των anchor text θεωρούνταν μια καλή πρακτική. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να προωθήσουμε μια ιστοσελίδα για τη φράση “ηλεκτρονικό φαρμακείο” τότε θα ήταν καλό να δημιουργήσουμε πολλά backlink με anchor text τη φράση “ηλεκτρονικό φαρμακείο”. Πλέον αυτό δεν αποτελεί καλή πρακτική.

Στη συνέχεια θα δούμε πως μπορούμε να είμαστε ασφαλείς. Αυτό θα γίνει αν ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές:
Να μην αγοράζουμε υπερσυνδέσμους (backlinks).
Να μη συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε σχήματα ανταλλαγής συνδέσεων.
Να μη συμμετέχουμε σε δίκτυα δημοσίευσης άρθρων όπως MyBlogGuest.
Να ελέγξουμε την ιστοσελίδα μας μέσα από ένα εργαλείο όπως το Ahrefs, να ανακαλύψουμε όλα τα χαμηλής ποιότητας backlinks (υπάρχουν πάντα κάποια χαμηλής ποιότητας backlinks σε κάθε site), και στη συνέχεια να απευθυνθούμε στους ιδιοκτήτες των εν λόγω ιστοσελίδων και να ζητήσουμε να τις αφαιρέσουν.
Σε γενικές γραμμές να μείνουμε μακριά από κάθε είδους μη φυσικούς συνδέσμους.
Ως τελευταία λύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο Disavow tool.

Όλα όσα αφορούν τους αλγόριθμους προώθησης ιστοσελίδων μπορείτε να τα διαβάζετε στην ιστοσελίδα μας:

Προώθηση ιστοσελίδων

Rate this post
Close Popup