Τι είναι ο αλγόριθμος Hummingbird και πως επηρεάζει την προώθηση της ιστοσελίδας μας.

Ο σκοπός για τον οποίο φτιάχτηκε ο αλγόριθμος Hummingbird είναι διότι το google θέλει να πριμοδοτήσει τις ιστοσελίδες που παρέχουν απαντήσεις σε πραγματικές ερωτήσεις των χρηστών. Το google θέλει αυτές οι σελίδες να βγαίνουν ψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ο αλγόριθμος Hummingbird είναι πολύ διαφορετικός από τους άλλους δύο αλγορίθμους, το panda και το penguin. Ενώ το το Panda και το Penguin στοχεύουν σε συγκεκριμένες παραμέτρους του αλγορίθμου ταξινόμησης (περιεχόμενο και τις συνδέσεις), ο Hummingbird έχει μια πιο ευρεία προσέγγιση. Κατά κάποιο τρόπο, επαναπροσδιορίζει εντελώς τον τρόπο που λειτουργεί το Google.

Για παράδειγμα, πριν από μερικά χρόνια, η Google δεν είχε τρόπο να απαντήσει σε μια ερώτηση του τύπου “Πού είναι το κοντινότερο φαρμακείο για να προμηθευτώ προϊόντα αλόης;”. και μάλιστα να απαντήσει στο ερώτημα αυτό χρησιμοποιώντας αυτές ακριβώς τις λέξεις. Το μόνο πράγμα που η google ήταν σε θέση να κάνει ήταν να συνδυάσει τις λέξεις “φαρμακείο” και “αλόη”.

Ο αλγόριθμος Hummingbird έρχεται να το αλλάξει αυτό. Τώρα, η Google έχει μια καλύτερη κατανόηση των ερωτημάτων του πραγματικού κόσμου. Και μάλιστα αυτή η κατανόηση δεν είναι καθοδηγούμενη από τις λέξεις (keyword driven, όπως ήταν παλιά), αλλά τώρα είναι καθοδηγούμενη από το πρόβλημα (problem-driven).

Σε γενικές γραμμές είναι πολύ δύσκολο να σας δώσουμε συγκεκριμένες οδηγίες πάνω στο πως να χρησιμοποιήσετε το Hummingbird στην προώθηση της ιστοσελίδας σας μένοντας στην καλή πλευρά του. Το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας λύνει τα πραγματικά προβλήματα των πελατών σας. Τα προβλήματα που οι άνθρωποι θα εκφράσουν στις πραγματικές συνομιλίες με τους φίλους (όπως ακριβώς και το παράδειγμα με το φαρμακείο και τα προϊόντα αλόης).

Μια καλή συμβουλή για να αξιοποιήσετε αυτή τη γνώση σχετικά με το Hummingbird είναι να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό blog μέσα στην ιστοσελίδα σας ή μια περιοχή συχνών ερωτήσεων (Frequently Asked Questions). Σε αυτές τις περιοχές της ιστοσελίδας σας έχετε τη δυνατότητα να γράψετε άρθρα τα οποία να απαντούν σε συγκεκριμένα ερωτήματα των πελατών σας, και μάλιστα με τις λέξεις και τις φράσεις που οι πελάτες σας τις συζητάνε με τους φίλους τους. Τότε θα βαδίζετε στο δρόμο που προτρέπει η google μέσω του Hummingbird και αυτό θα είναι εξαιρετικά καλό για την προώθηση της ιστοσελίδας σας.

Περισσότερες συμβουλές για την προώθηση ιστοσελίδων θα βρειτε εδώ:

Προώθηση ιστοσελίδων

Rate this post
Close Popup