Τεχνητή Νοημοσύνη και Κατασκευή Ιστοσελίδων

Τεχνητή νοημοσύνη και κατασκευή ιστοσελίδων

Τεχνητή νοημοσύνη και κατασκευή ιστοσελίδων : Η βιομηχανία κατασκευής ιστοσελίδων αλλάζει συνεχώς καθώς η τεχνολογία ωριμάζει και εξελίσσεται με διαρκείς και αμείωτους ρυθμούς . Είτε πρόκειται για μεταβαλλόμενα στυλ, νέες βέλτιστες πρακτικές είτε για την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, έχουμε δει το Διαδίκτυο να εξελίσσεται ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες.

Σημαντικές εξελίξεις όπως το προσβάσιμο internet υψηλής ταχύτητας έχουν οδηγήσει σε βελτιωμένη εμπειρία για τους περισσότερους χρήστες. Έχουμε επίσης δει ότι το περιεχόμενο πολυμέσων και το HTML5 γίνονται τα νέα πρότυπα.

Αλλά τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν για το σχεδιασμό ιστοσελίδων και ένας νέος τύπος τεχνολογίας αναδύεται αργά αλλά σταθερά  ως το μέλλον αυτής της βιομηχανίας.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μεταμορφώνει γρήγορα τον τρόπο κατασκευής των ιστότοπων και τον τρόπο λειτουργίας των σχεδιαστών.

Πώς επηρεάζει η AI τον κόσμο του σχεδιασμού ιστοσελίδων;

Σε ορισμένες εφαρμογές, η τεχνολογία AI έχει τη δύναμη να σχεδιάζει και να δημιουργεί ιστοσελίδες μόνη της. Το Take Maker, μια μοναδική πλατφόρμα που επιτρέπει στους σχεδιαστές ιστοσελίδων να δημιουργούν πλήρως λειτουργικούς ιστότοπους από ένα απλό αρχείο εικόνας.

Αυτός ο τύπος σχεδιασμού αναφέρεται συχνά ως τεχνητή νοημοσύνη σχεδιασμού (ADI). Και οι σχεδιαστές ιστοσελίδων αρχίζουν να λαμβάνουν υπόψη και να αναζητούν νέους τρόπους για την εφαρμογή του ADI στις ροές εργασίας τους.

Πώς μπορεί το AI να μεταμορφώσει το Web Design

Ο παραδοσιακός σχεδιασμός ιστοσελίδων πάντα συμπληρώνεται από έναν μεμονωμένο σχεδιαστή ή μια ομάδα σχεδιαστών. Αυτοί οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν ένα μείγμα κωδικοποίησης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, προ-σχεδιασμένα πρότυπα για τη δημιουργία μοναδικών σχεδίων ιστότοπου.

Αλλά καθώς το AI έχει γίνει πιο έξυπνο, έχει αρχίσει να μπαίνει στον κόσμο του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Αυτή η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο πολύ, μπορεί ακόμη και να “ανταγωνιστεί” τους σχεδιαστές δείχνοντας ακόμα και στοιχεία “δημιουργικότητας”, “πρωτοτυπίας” και “εξατομίκευσης”.

Και σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να αναλύσει δεδομένα από υπάρχουσες ιστοσελίδες για να δημιουργήσει εξαιρετικά εξατομικευμένα σχέδια. Η χρήση όμως εισαγωγικών προηγουμένως δεν  έγινε τυχαία. Η τεχνητή νοημοσύνη απέχει πολύ από το να αγγίξει την μοναδικότητα και άρα να μπορεί να συγκριθεί με ένα web designer στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας.

Δεν παύει όμως να την καθιστά ένα ισχυρό εργαλείο για τη μείωση των κουραστικών χειροκίνητων εργασιών που συχνά εμπλέκονται στην εμπειρία – διαδικασία του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Παρέχει επίσης στις εταιρείες ένα ισχυρό εργαλείο για τη μείωση του κόστους όσον αφορά το σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Πώς χρησιμοποιείται η AI στο Web Design;

Το Wix και το Squarespace είναι παραδείγματα πλατφορμών δημιουργίας ιστότοπων που αξιοποιούν την τεχνολογία ADI ( τεχνητή νοημοσύνη σχεδιασμού). Αυτές οι πλατφόρμες επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν πρότυπα που δημιουργούνται από ADI και να τα προσαρμόζουν στις ανάγκες τους.

Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί δεδομένα από εσάς και τον ιστότοπό σας για να δημιουργήσετε μια μοναδική σελίδα χρησιμοποιώντας προκαθορισμένες διατάξεις, εικόνες, επιλογές κειμένου και άλλα.

Τι μπορούμε να περιμένουμε να δούμε στο μέλλον;

Παρόλο που η ADI είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τη βιομηχανία σχεδιασμού ιστοσελίδων – είναι απίθανο να αντικατασταθούν ποτέ οι πραγματικοί σχεδιαστές ιστοσελίδων.

Το ADI μπορεί ακόμη και να θεωρηθεί ως τρόπος για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι σχεδιαστές. Έχει προταθεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαδικασία σχεδιασμού – κατασκευής ιστοσελίδων προτείνοντας παραλλαγές διάταξης και βελτιώνοντας τη διαδικασία επιλογής γραμματοσειρών, ενώ παράλληλα επιτρέπει στους σχεδιαστές ιστοσελίδων να αναλάβουν τις πιο δημιουργικές πτυχές της δημιουργίας ιστοσελίδων.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η χρήση ενός πραγματικού σχεδιαστή Ιστού είναι προτιμότερη από τα να αφήσουμε την AI να σχεδιάσει πλήρως τον ιστότοπό σας.

Για παράδειγμα, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων της Globalgraphics συνεχίζουν να βρίσκουν καινοτόμους, μοναδικούς τρόπους για τη δημιουργία ιστότοπων που υπερβαίνουν τα σχέδια AI-cutter AI που βρίσκετε σε πλατφόρμες όπως το Wix και το Squarespace.

Οι έμπειροι σχεδιαστές ιστοσελίδων μπορούν να ενσωματώσουν διάφορες πλατφόρμες που λειτουργούν με τεχνολογία AI στον ιστότοπό σας, παρέχοντας παράλληλα ζωντανή υποστήριξη, τεχνογνωσία μάρκετινγκ, συμβουλές SEO, λύσεις δημιουργικού σχεδιασμού και πολλά άλλα.

Η προώθηση μιας ιστοσελίδας περιλαμβάνει ζητούμενα τόσο όσο αφορά τις μηχανές αναζήτησης όσο και των ανθρώπων – επισκεπτών μιας ιστοσελίδας / eshop . Ξεχνούν πολλοί ότι το seo δεν είναι μια στείρα τεχνική διαδικασία αλλά μια διαδικασία στην οποία “σαγηνεύουμε” τους ανθρώπους – επισκέπτες μιας ιστοσελίδας

Οι άνθρωποι και η AI μπορούν να συνυπάρχουν στο μέλλον του Web Design

Η AI μετατρέπει αναμφίβολα τη βιομηχανία κατασκευής ιστοσελίδων. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει στα ηλεκτρονικά συστήματα να σχεδιάζουν μοναδικούς, λειτουργικούς ιστότοπους για σχεδόν οποιονδήποτε.

Ωστόσο, για εταιρείες που χρειάζονται ιστότοπους που υπερβαίνουν τις τυποποιημένες διατάξεις σχεδιασμού AI, τίποτα δεν θα νικήσει ποτέ έναν πραγματικό ζωντανό web designer.

Τεχνητή νοημοσύνη και κατασκευή eshopΕιδικά σε τομείς όπως αφορά την κατασκευή ενός eshop / ηλεκτρονικού καταστήματος όπου ο στόχος είναι όχι μόνο να δημιουργήσουμε μια όμορφη και λειτουργική ιστοσελίδα / eshop αλλά να τραβήξουμε το ενδιαφέρον του καταναλωτή και να τον ωθήσουμε στην αγορά , οι διάφορες πωλησιακές στρατηγικές που απαιτούνται για να απευθυνθούμε στο συναίσθημα (γιατί με αυτό αγοράζουν οι πελάτες – επισκέπτες ενός eshop στην μεγάλη τους πλειοψηφία) και οι πολύπλοκες απαιτήσεις και οι λεπτεπίλεπτες προσεγγίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να γίνουν μόνο με την χρήση τεχνολογιών ai – τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτό που πιθανότατα ισχύει το μέλλον είναι η ενσωμάτωση τόσο των AI όσο και των πραγματικών web designer .

Επειδή όμως πολλές από τις διαδικασίες σχεδιασμού ιστού δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο δημιουργικές, η προσθήκη σε ορισμένες λειτουργίες AI θα μπορούσε να απλοποιήσει και να επιταχύνει τη διαδικασία σχεδιασμού για ανθρώπινους σχεδιαστές ιστοσελίδων

Ένα καλό παράδειγμα μιας τέτοιας εφαρμογής και από μια εταιρεία που σχεδιάζει πολύ προσεκτικά τα βήματα της είναι το Sketch2Code από τη Microsoft

Το Sketch2Code κυκλοφόρησε από τη Microsoft στα τέλη του 2019 και είναι σε θέση να μετατρέψει τα σχέδια στυλό και χαρτιού σε πρωτότυπο HTML με τη βοήθεια της AI.

Χάρη στη χρήση του Computer Vision, η ομάδα της Microsoft δημιούργησε ένα σύστημα που κατανοεί τι σχεδιάζει ο σχεδιαστής και το μεταφράζει σε κώδικα HTML. Το Sketch2Code σας επιτρέπει να επιταχύνετε τη διαδικασία μη αυτόματης δημιουργίας κώδικα εκτελώντας αυτόματα αυτήν την εργασία.

Τα API Custom Vision και Computer Vision (Azure Cognitive Services) χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση αντικειμένων και την αναγνώριση χειρογράφου. και μέσω του Azure Cloud Platform, επιστρέφονται αντικείμενα που βοηθούν στον προσδιορισμό της διάταξης. Τέλος η διάταξη μεταφέρεται στην εφαρμογή web MVC Sketch2Code για τη δημιουργία του κώδικα HTML.

Όπως διαπιστώνετε η ιστορία ai τεχνητή νοημοσύνη και κατασκευή ιστοσελίδων είναι μια ιστορία που ξεκινά ουσιαστικά τώρα και τα επόμενα χρόνια σίγουρα θα έχουμε να συζητήσουμε πολλά για αυτήν.

 

 

Rate this post
Close Popup