Τι είναι το pinterest

Τι είναι το pinterest

Pinterest Greece. Ποια η χρήση και η αποδοχή του μέσου στην χώρα μας.

 

Τι είναι το pinterest. Pinterest Greece

Το Pinterest είναι ένα δίκτυο κοινωνικών μέσων που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται εικόνες που σχετίζονται με το έργο, τα αγαθά και τις υπηρεσίες και να ανακαλύπτουν οπτικά νέα ενδιαφέροντα με την περιήγηση εικόνων που έχουν αναρτήσει άλλοι.

Μπορείτε να σκεφτείτε το Pinterest σαν ένα web-based pinboard ή πίνακα ανακοινώσεων – αλλά με μεγαλύτερη οργανωτική λειτουργικότητα. Μπορείτε επίσης να το σκεφτείτε ως εργαλείο bookmarking. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι άνθρωποι συνήθως αποτυπώνουν ή αποθηκεύουν εικόνες που βρήκαν στον ιστό (ή στο ίδιο το Pinterest) σε διαφορετικούς πίνακες (που χρησιμοποιούνται για να κατηγοριοποιήσουν τις συλλογές εικόνων τους). Πολλές από τις εικόνες που αποθηκεύονται στο Pinterest είναι clickable και ανοίγουν σε μια νέα καρτέλα στην αρχική ιστοσελίδα όπου βρέθηκαν.

Για παράδειγμα, το Pinterest είναι ένα πολύ δημοφιλές εργαλείο για συνταγές. Οι άνθρωποι μπορούν να περιηγηθούν σε εικόνες από νόστιμα φαγητά που φαίνονται, να κάνουν κλικ σε μια εικόνα που φαίνεται καλή και να μεταφερθούν κατευθείαν στις οδηγίες συνταγής, όταν κάνουν κλικ σε αυτό. Μπορούν επίσης να την αποθηκεύσουν στον πίνακα με τις δικές τους συνταγές, ώστε να έχουν πρόσβαση αργότερα.

Το Pinterest είναι επίσης ένα κοινωνικό δίκτυο. Οι χρήστες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω της συμπάθειας, της σχολιασμού, της προβολής των στοιχείων του άλλου και της ανταλλαγής προσωπικών μηνυμάτων μεταξύ τους.

Εάν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε με το Pinterest, διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να μάθετε πώς να το χρησιμοποιήσετε μόνοι σας.

Εγγραφείτε στο Pinterest – Είναι δωρεάν

Το Pinterest είναι εντελώς δωρεάν, αλλά όπως και κάθε άλλο κοινωνικό δίκτυο χρειάζεστε ένα λογαριασμό για να το χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό στο Pinterest.com με ένα email και κωδικό πρόσβασης ή απλά να επιλέξετε να δημιουργήσετε έναν από τον υπάρχοντα λογαριασμό σας στο Facebook ή στο Google.

Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μερικές λεπτομέρειες όπως το όνομα, την ηλικία, το φύλο, τη γλώσσα και τη χώρα και να επιλέξετε τουλάχιστον πέντε κατηγορίες για να ακολουθήσετε, ώστε το Pinterest να μπορεί να ξεκινήσει να εμφανίζει εξατομικευμένες αναρτήσεις με βάση τα ενδιαφέροντά σας .

Εξοικειωθείτε με το προφίλ σας

Στην επάνω δεξιά γωνία, θα πρέπει να δείτε ένα μενού με πολλές διαφορετικές επιλογές.

Αρχική σελίδα: Σε αυτό το σημείο θα βρείτε όλες τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις που αποθηκεύονται από τους χρήστες που ακολουθείτε, καθώς και νέες προτάσεις που βασίζονται στις αναρτήσεις που έχετε ήδη αποθηκεύσει.

Ακολουθήστε: Αν θέλετε απλώς να δείτε ποιοι χρήστες σας ακολουθούν, κλικ σε αυτήν την καρτέλα.

Εξερευνήστε: Για να βρείτε νέες ιδέες για τα πράγματα που πρέπει να ακολουθήσετε και για τους χρήστες που θα ακολουθήσουν, χρησιμοποιήστε την καρτέλα Explore (Διερεύνηση) για να περιηγηθείτε σε πράγματα που ίσως δεν μπορείτε να ανακαλύψετε απλά κοιτώντας στην αρχική σας ροή.

Το όνομα και η εικόνα προφίλ σας: Επιλέξτε το για να μεταβείτε στο προφίλ σας. (Αν δεν έχετε προσθέσει ακόμα μια εικόνα προφίλ, μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία, επιλέγοντας Επεξεργασία ρυθμίσεων από το αναπτυσσόμενο μενού και πλοήγηση στο Προφίλ στο αριστερό μενού.)

Μηνύματα: Αυτό επισημαίνεται από το μικρό εικονίδιο φούσκας ομιλίας. Στείλτε και λάβετε προσωπικά μηνύματα με τους χρήστες που ακολουθείτε και σας ακολουθούν.

Ειδοποιήσεις: Αυτό επισημαίνεται με το εικονίδιο του κουδουνιού. Αλληλεπιδράσεις και προτάσεις θα εμφανιστούν εδώ.

Ρυθμίσεις: Αυτό επισημαίνεται με τις τρεις τελείες. Επιλέξτε το για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ή να αναβαθμίσετε το λογαριασμό σας.

Πιο κοντά στο προφίλ σας, θα δείτε επίσης τέσσερις καρτέλες:

Πίνακες: Εμφανίζει όλους τους pinboard που δημιουργήσατε.

Pins: Εμφανίζει όλες τις αναρτήσεις που προσκολλήσατε πρόσφατα.

Δοκιμάστε: Όλες οι καρφίτσες που δοκιμάσατε για τον εαυτό σας και αφήσατε τα σχόλιά σας.

Θέματα: Αυτά είναι προτεινόμενα θέματα που μπορείτε να ακολουθήσετε με βάση τα ενδιαφέροντά σας.

Aρχίστε να αποθηκεύετε τα pins και να δημιουργείτε πίνακες

Εδώ έρχεται το διασκεδαστικό μέρος. Τώρα που έχετε ξοδέψει λίγο χρόνο για να ρυθμίσετε το λογαριασμό σας και έχετε μια σύντομη κατανόηση του πώς λειτουργεί πραγματικά το Pinterest, μπορείτε να αρχίσετε να αποθηκεύετε pins στους πίνακες σας. Υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνετε αυτό.

Επιλογή #1: Αποθηκεύστε αναρτήσεις που βρίσκετε στο Pinterest

Για να αποθηκεύσετε μια ανάρτηση που βρήκατε κατά την περιήγηση στο Pinterest, απλώς τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την ανάρτηση και κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί Αποθήκευση που εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία. Θα ερωτηθείτε σε ποιο πίνακα θέλετε να την αποθηκεύσετε.

Επιλογή #2: Αποθήκευση αναρτήσεων με περιεχόμενο από τον υπολογιστή σας ή το διαδίκτυο

Πλοηγηθείτε στο προφίλ σας και κάντε κλικ είτε στο Pins tab ή στο Boards tab και αναζητήστε το κουμπί Δημιουργία Pin Create Pin ή το κουμπί Δημιουργία Πίνακα

Δημιουργία Pin: Αν η εικόνα βρίσκεται στον υπολογιστή μπορείτε να την ανεβάσετε (upload) στο web. Όμως αν αυτή που θέλετε να κάνετε pin είναι ήδη web, copy και paste το ακριβές URL στο πεδίο που σας το ζητά και θα μπορείτε μετά να επιλέξετε ποια συγκεκριμένη εικόνα θέλετε να κάνετε  pin.

Δημιουργία Board: Χρησιμοποιείστε αυτή την επιλογή για να δημιουργήσετε διαφορετικούς πίνακες boards για να διατηρείτε τα pins οργανωμένα και ταξινομημένα βάσει αυτών. Ονοματίστε τον πίνακα σας και κάντε τον Μυστικό Secret (private) αν επιθυμείτε ώστε να τον βλέπετε μόνο εσείς και όχι οι επισκέπτες σας.

Bonus επιλογή#3: Σώστε Pins απευθείας από το Web

Συμβουλή: Αν θέλετε να καρφιτσώνετε εικόνες στο  Pinterest την ώρα που σερφάρετε στο διαδίκτυο web, κάντε μια εγκατάσταση ενός Pinterest\’s browser button για να κάνετε την διαδικασία αυτή υπόθεση λίγων κλικς. Αν σερφάρετε με google chrome μπορείτε να κατεβάσετε το εικονίδιο εδώ 

Επιλογή # 2: Αποθήκευση ακίδων που έχετε στον υπολογιστή σας ή τι βρίσκετε στον ιστό

Μεταβείτε στο προφίλ σας, κάντε κλικ είτε στην καρτέλα Pins είτε στην καρτέλα Πίνακες και αναζητήστε το κουμπί Δημιουργία πινάκων ή το κουμπί Δημιουργία συμβόλου προς τα αριστερά των ακίδων / πινάκων σας.

Δημιουργία ακίδων: Εάν η εικόνα βρίσκεται στον υπολογιστή σας, μπορείτε να την ανεβάσετε στον ιστό. Ωστόσο, εάν αυτό που θέλετε να καρφιτσώσετε είναι στον ιστό, αντιγράψτε και επικολλήστε την άμεση διεύθυνση URL στο δεδομένο πεδίο και θα μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένη εικόνα που θέλετε να αποτυπώσετε.

Δημιουργία συμβούλιο: Χρησιμοποιήστε αυτό για να δημιουργήσετε διαφορετικά συμβούλια και να κρατήσετε οργανωμένες τις καρφίτσες σας. Ονομάστε το διοικητικό συμβούλιο και κάντε το μυστικό (ιδιωτικό), αν θέλετε.

Επιλογές μπόνους # 3: Αποθήκευση ακίδων απευθείας από το Web

Pro Tip: Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τυχαία τα πράγματα στο Pinterest κατά την περιήγηση στον ιστό, σίγουρα θα θελήσετε να εγκαταστήσετε το κουμπί περιήγησης του Pinterest για να εξοικονομήσετε τόσο εύκολα όσο κάνετε με μερικά κλικ.

Είναι μια εξαιρετική λύση αν έχετε π.χ. ένα ηλεκτρονικό κατάστημα / eshop να καρφιτσώνετε τα προϊόντα / υπηρεσίες σας απευθείας από το eshop σας στον λογαριασμό σας στο pinterest.

Για όλα τα καταστήματα / eshop που δημιουργούμε φροντίζουμε να πάμε ένα βήμα περαιτέρω. Δημιουργήσαμε ένα  extension adds a code that is designed for Pinterest rich pins. So when someone pins your product it also sends parameters to the Pinterest site like price, special price, stock availability, title, description, site name, site link, related product links, correct size product image of that product. Pins include details like real-time pricing and availability.

​Ακολουθήστε χρήστες ή μόνο τους πίνακες τους

Αν διαπιστώσετε ότι σας αρέσουν πραγματικά οι πίνακες και οι αναρτήσεις συγκεκριμένων χρηστών, μπορείτε να τους ακολουθήσετε, ώστε οι αναρτήσεις τους να εμφανίζονται στην προσωπική σας αρχική σελίδα (όταν είστε συνδεδεμένοι στο Pinterest).

Απλά κάντε κλικ στο όνομα χρήστη οποιασδήποτε χρήστη του Pinterest για να τραβήξετε το προφίλ του και κάντε κλικ στην επιλογή Ακολουθήστε στο επάνω μέρος του προφίλ τους για να ακολουθήσετε τις αναρτήσεις του χρήστη ή εναλλακτικά να ακολουθήσετε συγκεκριμένες αναρτήσεις αυτού του χρήστη κάνοντας κλικ στο μεμονωμένο κουμπί Ακολουθήστε κάτω από κάθε πίνακα του.

Αλληλεπιδράστε με άλλους χρήστες

Η διαισθητική πλατφόρμα χρηστών του Pinterest καθιστά εξαιρετικά εύκολη την ανταλλαγή και την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τους παρακάτω τρόπους στο Pinterest:

Αποθήκευση: Χρησιμοποιήστε την για να αποθηκεύσετε ένα pin στους πίνακες σας.

Αποστολή: Στείλτε ένα pin σε άλλους χρήστες στο Pinterest ή μοιραστείτε το με τα social media.

Σχόλιο: Αν έχετε κάτι να πείτε σχετικά με το pin, μπορείτε να αφήσετε ένα σχόλιο.

Προσθέστε μια φωτογραφία ή μια σημείωση: Εάν δοκιμάσατε ένα στοιχείο pin (όπως μια συνταγή, ένα σκάφος κλπ.) τότε μπορείτε να ανεβάσετε τη δική σας φωτογραφία και να προσθέσετε ένα σχόλιο για το τι κάνατε ή δεν σας άρεσε.

Το σημείο αυτή προσδίδει μια ιδιαίτερη δυναμική σε κάθε προσπάθεια προώθησης της ιστοσελίδας σας καθώς και όλων των διαφημιστικών σας προσπαθειών στο διαδίκτυο. Να ξέρετε ότι η Google λατρεύει να βλέπει αλληλεπιδράσεις με χρήστες και αυτό αυξάνει αφενός την δυναμική του ως backlink και αφετέρου τον επηρεασμό και την ποσότητα των χρηστών που θα το δουν

[yotuwp type=”videos” id=”Qi2lQnRVqdY” ]

Κατεβάστε το Pinterest Mobile App

Το Pinterest είναι πολύ διασκεδαστικό για χρήση στον κανονικό ιστό για υπολογιστές γραφείου, αλλά θα εντυπωσιαστείτε με τη δυναμική των εφαρμογών του για κινητά για iOS και Android.

Το να ανακαλύψετε νέες αναρτήσεις, να τις αποθηκεύσετε και να τις βρείτε ξανά αργότερα όταν τις χρειάζεστε δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο ή πιο βολικό με τη χρήση της εφαρμογής!

Rate this post
Close Popup