Διαδίκτυο Τι είναι το διαδίκτυο

Διαδίκτυο. Τι είναι το διαδίκτυο

Ένας οδηγός χρήσης για το διαδίκτυο

Διαδίκτυο. Τι είναι το διαδίκτυο : Σε εθνικό επίπεδο, σχεδόν το 1/2 των ενηλίκων ηλικίας 65 ετών και άνω δηλώνουν ότι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο και οι μισοί δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο σπίτι.

Ειδικά  στην ηλικιακή ομάδα 65-74 ετών, το ποσοστό διείσδυσης έχει φθάσει πλέον στο 54% όταν τον Μάρτιο του 2017 ήταν στο 39%. (πηγή: cnn.gr)

Από όσους χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, σχεδόν οι μισοί λένε ότι χρειάζονται τη βοήθεια κάποιου άλλου για τη δημιουργία ή τη χρήση μιας νέας διαδικτυακής υπηρεσίας.

Ο έλεγχος της ψηφιακής τεχνολογίας έχει γίνει βασικό συστατικό του τι σημαίνει πλήρης συμμετοχή στην κοινωνία.

Εάν δεν παρέχουμε πρόσβαση στην τεχνολογία και εκπαίδευση σε ηλικιωμένους, θα τους αποκλείσουμε από την κοινωνία, επιδεινώνοντας μια ήδη ανησυχητική τάση απομόνωσης και μοναξιάς μεταξύ των ηλικιωμένων.

Ως ερευνητές στον χώρο του internet αφού η dreamweaver.gr εκτός της επαγγελματικής της ενασχόλησης με την κατασκευή ιστοσελίδων συμμετέχει ενεργά σε εγχειρήματα όπως στην Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση Τεχνολογιών Διαδικτύου – Html.Gr που μετεξελίχθηκε στο Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων και σε συνεργασία με Πανεπιστήμια όπως το Παν Πειραιώς και σήμερα το Παν Αιγαίου προσφέρει μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τις τεχνολογίες του διαδικτύου

Μιλώντας με ηλικιωμένους  για τις εμπειρίες και τις προοπτικές τους σχετικά με την τεχνολογία σήμερα και κατά πόσο τους ενδιαφέρει να μάθουν να χρησιμοποιούν το internet ένας ηλικιωμένος άνθρωπος μας είπε το εξής συγκλονιστικό

Νιώθουμε σαν να στέκουμε έξω από ένα κτίριο στο οποίο δεν έχουμε πρόσβαση

ενώ μια άλλη ηλικιωμένη κυρία μας ανέφερε ότι επειδή δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή δεν ξέρει πώς να χρησιμοποιεί την τεχνολογία, νιώθει,  ότι

Δεν είμαι πλέον μέρος αυτού του κόσμου. Σε ορισμένες πτυχές της κοινωνίας, απλά δεν μπορώ να εγγραφώ…. Μερικά πράγματα απλά δεν είναι δυνατά αν δεν είσαι στο Διαδίκτυο

Σε αντίθεση με τις ανησυχίες σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας που αυξάνει την απομόνωση μεταξύ των νεότερων πληθυσμών, η επικοινωνία και η σύνδεση που είναι δυνατή στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι ιδιαίτερα πολύτιμα για τους ηλικιωμένους που ζουν μακριά από την οικογένεια ή έχουν χάσει τους αγαπημένους τους στους οποίους βασίστηκαν για κοινωνική υποστήριξη.

Τι είναι το διαδίκτυο

Οι ηλικιωμένοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαδικτυακά εργαλεία για να συνδεθούν με φίλους και συγγενείς μέσω πλατφόρμων ανταλλαγής μηνυμάτων, συνομιλίας μέσω βίντεο και κοινωνικών μέσων, ακόμη και αν δεν μπορούν πλέον να τους επισκεφθούν δια της φυσικής τους παρουσίας.

Οι ηλικιωμένοι μπορούν επίσης  να βρουν διαδικτυακές ομάδες υποστήριξης για άτομα που μοιράζονται τις ιατρικές τους καταστάσεις.

Μπορούν επίσης να αναζητήσουν πλήθος χρήσιμων πληροφοριών για μια ευρεία γκάμα ζητημάτων που τους απασχολούν.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τις πολυάριθμες και ποικίλες μορφές επικοινωνίας με φορείς όπως το κράτος , οι τράπεζες κ.α.

Σύμφωνα με την ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΑΠΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ: Έτος 2019 από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ο κυριότερος λόγος  μη πρόσβασης στο διαδίκτυο από την κατοικία παραμένει, διαχρονικά, ο ίδιος και είναι η έλλειψη δεξιοτήτων με ποσοστό που φτάνει το 67,3%.

Με μεγάλη μας χαρά παρουσιάζουμε ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο – manual χρήσης για το Διαδίκτυο προσπαθώντας να απαντήσουμε στο ερώτημα τι είναι το διαδίκτυο και πως μπορεί αυτό να αξιοποιηθεί από τις μεγαλύτερες ηλικίες/

Αυτό θα συνδυαστεί με online παρουσιάσεις κάθε ενότητας στους ενδιαφερομένους απολύτως ΔΩΡΕΑΝ με στόχο να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας ευρισκόμενοι πάντα σε στενή και αγαστή  συνεργασία με τα προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων .

Για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή  στο πρόγραμμα απλά επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο κάνοντας κλικ εδώ ενώ μπορείτε από το ακόλουθο σύνδεσμο να κατεβάσετε ή να διαβάσετε online το εγχειρίδιο μας με τους δικούς σας ρυθμούς και χρόνους

Ευθυμίου Κλάδου 5 Ζωγράφου, Αττική 15772
00302107484845

Διαδίκτυο. Τι είναι το διαδίκτυο

Rate this post
Close Popup