Πώς μια αποκλειστική διεύθυνση IP και ένα πιστοποιητικό SSL επηρεάζουν την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης

ssl-seoΓια να έχετε καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης ή να προσγειωθείτε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων στο Google το 2017, η ταχύτητα της ιστοσελίδας και το HTTPS εισήχθησαν μεταξύ των παραγόντων κατάταξης.
Ο Brian Dean του Backlinko διεξήγαγε ένα πείραμα με 1 εκατομμύριο αποτελέσματα στην Google για να καθορίσει ποιοι παράγοντες βοηθούν τις ιστοσελίδες να εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα και εδώ θα συζητήσουμε δύο από αυτούς τους παράγοντες κατάταξης:

  1. Αποκλειστική διεύθυνση IP – ταχύτητα της σελίδας ή του ιστότοπου
  2. Πιστοποιητικό SSL – HTTPS

1. Πώς επηρεάζει την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης μια αποκλειστική διεύθυνση IP ;
Κάθε διαδικτυακή επιχείρηση χρησιμοποιεί μια εταιρεία φιλοξενίας και τις περισσότερες φορές δεν δίνει προσοχή στο είδος της διεύθυνσης IP που ανατίθεται στον λογαριασμό φιλοξενίας της, είτε πρόκειται για “αποκλειστική είτε για κοινόχρηστη διεύθυνση IP φιλοξενίας.”

Υπάρχουν δύο τύποι διευθύνσεων IP στην βιομηχανία web hosting και αυτές είναι οι:

Κοινόχρηστη διεύθυνση IP: αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που μοιράζονται την ίδια διεύθυνση. Ο server που τις φιλοξενεί καθορίζει ποια ιστοσελίδα έχει ζητηθεί από το URL που εισέρχεται.

Αποκλειστική διεύθυνση IP: αυτό σημαίνει ότι μια ιστοσελίδα έχει τη δική της διεύθυνση IP. Πληκτρολογώντας είτε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου είτε τη διεύθυνση IP του θα βρεθείτε στην ίδια ιστοσελίδα.

Βέβαια, υπάρχουν διαμάχες γύρω από τις αποκλειστικές διευθύνσεις IP για το SEO και ερωτήματα γύρω από το αν μια αποκλειστική διεύθυνση IP θα ενισχύσει πραγματικά την κατάταξη.Η αλήθεια είναι ότι, μια αποκλειστική διεύθυνση IP από την εταιρεία φιλοξενίας σας δεν θα ενισχύσει το SEO σας, αλλά θα αυξήσει την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας, το οποίο είναι ένα κριτήριο για την προώθηση ιστοσελίδων το 2017.Έτσι, μία αποκλειστική IP μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ταχύτητας της ιστοσελίδας, η οποία ισούται με καλό SEO για την ιστοσελίδα σας.

Οφέλη από τη χρήση αποκλειστικής διεύθυνσης IP

Τα οφέλη από τη χρήση μια αποκλειστικής διεύθυνσης IP μπορούν να βρεθούν παρακάτω:

Έχοντας το δικό σας ιδιωτικό πιστοποιητικό SSL:

Η Google έκανε το πιστοποιητικό SSL έναν παράγοντα κατάταξης για τις ιστοσελίδες που αναζητούν την καλύτερη κατάταξή τους στα αποτελέσματα με λέξεις-κλειδιά των μηχανών αναζήτησης της Google. Οι μηχανές της Google έχουν σχεδιαστεί για να εμφανίζουν ένα site με πιστοποιητικό SSL και ευνοούν τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν HTTPS.

Βελτιωμένη απόδοση και ασφάλεια:

για τις ιστοσελίδες που προσελκύουν τεράστια κυκλοφορία ιστού, μια ειδική διεύθυνση IP θα είναι η καλύτερη λύση, καθώς μια κοινόχρηστη διεύθυνση IP φιλοξενίας θα χρησιμοποιείται από  εκατοντάδες άλλους δικτυακούς τόπους με αποτέλεσμα προβλήματα στον server να γίνονται και προβλήματα της ιστοσελίδας σας  , κάνοντας την απρόσιτη στους επισκέπτες κι έτσι χάνοντας “βαθμολογία” SEO.

Βασικό συμπέρασμα

Μια αποκλειστική διεύθυνση IP στον server φιλοξενίας σας θα αυξήσει την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας και θα παρέχει βελτιωμένη απόδοση και ασφάλεια (πρόσβαση σε ένα πιστοποιητικό SSL).

 Πώς ένα πιστοποιητικό SSL επηρεάζει την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης ;

Ένα πιστοποιητικό SSL είναι απαραίτητο για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και άλλες διαδικτυακές επιχειρήσεις που συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες από τους πελάτες.Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσετε ένα πιστοποιητικό SSL στην ιστοσελίδα σας θα πρέπει να έχετε μια αποκλειστική ή στατική διεύθυνση IP.

Τι είναι το πιστοποιητικό SSL;

Το πιστοποιητικό SSL είναι ένα διακριτικό ασφαλείας που χρησιμοποιείται για την προστασία των ιδιωτικών πληροφοριών που ταξιδεύουν σε όλο τον ιστό. Παρέχει εγγύηση για τους πελάτες και δημιουργεί εμπιστοσύνη προς την επιχείρηση με την παρουσία του εικονιδίου κλειδώματος ή της πράσινης γραμμής. Τον συνδυασμό SSL και επιβεβαιώσης ταυτότητας εμπόρου παρέχουμε μέσω της ιστοσελίδας μας SafeSite.Gr

Οφέλη από ένα πιστοποιητικό SSL

Τα οφέλη από τη χρήση ενός πιστοποιητικού SSL δεν περιορίζονται στο SEO, ένα πιστοποιητικό SSL παρέχει ασφάλεια για τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας και εμπιστοσύνη για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας ή τους πελάτες.

Καλύτερη κατάταξη στο Google: Την 1 του Απριλίου του 2011 η Google ανακοίνωσε ότι θα ψάχνει, κατατάσσει εις πίνακα και αποθηκεύει δεδομένα σχετικά με τα πιστοποιητικά SSL που βρίσκονται στο διαδίκτυο και στις 6 Αυγούστου, το 2014, διευθετήθηκε από την Google το θέμα ασφάλειας για τους χρήστες του Διαδικτύου, όταν ανακοίνωσε το HTTPS ως παράγοντα κατάταξης στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Ασφάλεια: Ένα πιστοποιητικό SSL προστατεύει το domain name και το email σας από απάτες phishing. Ως επιχείρηση, δεν θέλετε κανέναν να κλωνοποιήσει την ιστοσελίδα σας για να αποκτήσει προσωπικές πληροφορίες και με ένα κατάλληλο πιστοποιητικό SSL, κάτι τέτοιο θα καταστεί πολύ δύσκολο.

Κρυπτογράφηση: Με τη χρήση ενός πιστοποιητικού SSL στην ιστοσελίδα σας κρυπτογραφούνται οι ευαίσθητες πληροφορίες που συλλέγονται από τους επισκέπτες και τους πελάτες της ιστοσελίδας σας και που προορίζονται μόνο για εσάς. Το Διαδίκτυο αποτελείται από διάφορους υπολογιστές και μπορεί να παραβιαστεί, αλλά ένα πιστοποιητικό SSL κρυπτογραφεί τις πληροφορίες που ταξιδεύουν σε όλο τον ιστό για να φτάσουν στον παραλήπτη.

Εμπιστοσύνη: Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το GlobalSign, το 77% των επισκεπτών μιας ιστοσελίδας ανησυχούν ότι τα προσωπικά τους δεδομένα θα μπορούσαν να υποκλαπούν ή να καταχραστούν στο διαδίκτυο. Η χρήση ενός πιστοποιητικού SSL με το εικονίδιο κλειδώματος ή την πράσινη γραμμή θα αυξήσει την εμπιστοσύνη προς την επιχείρησή σας, καθώς το 29% των πελατών ψάχνει για την πράσινη γραμμή πριν κάνει μια αγορά ή δηλώσει ευαίσθητες πληροφορίες. Η αυξημένη εμπιστοσύνη οδηγεί σε αύξηση των πωλήσεων και της αφοσίωσης.

Βασικό συμπέρασμα

Ένα πιστοποιητικό SSL παρέχει ασφάλεια μέσω του HTTPS για τους πελάτες και την ιστοσελίδα σας, που είναι ένας παράγοντας κατάταξης για τη μηχανή αναζήτησης της Google με αποτέλεσμα την καλύτερη κατάταξή σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Το να εμφανιστείτε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά θα πρέπει να έχετε έναν γρήγορο αποκλειστικό server που σας φιλοξενεί , ένα πιστοποιητικό SSL για την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των πελατών και των μηχανών αναζήτησης. Η εφαρμογή οποιουδήποτε από τα παραπάνω θα παράγει θετικές αλλαγές στην κυκλοφορία σας από τις μηχανές αναζήτησης.

Για την DreamWeaver.Gr

Θανάσης Δαβαλάς
https://www.facebook.com/athanassios.davalas

Rate this post
Close Popup