Προώθηση eshop

Προώθηση eshop

Προώθηση e-shop μέσω της αύξησης της ταχύτητας φόρτωσης του

 

Προώθηση eshop
Προώθηση e-shop

Προώθηση eshop και τα τεχνικά ζητούμενα που αυτή απαιτεί εκ μέρους ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι το ζήτημα που θα μας απασχολήσει στις ακόλουθες γραμμές κάνοντας αναφορά στο OpenCart. Ένας λόγος που στην dreamweaver.gr προτιμούμε την πλατφόρμα του OpenCart  όσο αφορά την δημιουργία ενός eshop, αλλά δεν περιοριζόμαστε μόνο σε αυτήν (να φοβάστε τον άνθρωπο του ενός βιβλίου ή στην προκειμένη τον επαγγελματία της μιας πλατφόρμας γιατί όλες σας τις ανάγκες θα προσπαθήσει να τις καλύψει μόνο μέσω της πλατφόρμας που γνωρίζει) , είναι το γεγονός της ταχύτητας φόρτωσης του μεταξύ πολλών άλλων πλεονεκτημάτων.

Σας παραθέτουμε κάποιες ιδιαίτερα εξειδικευμένες τεχνικές για να αυξήσετε την ταχύτητα του opencart based eshop σας οι οποίες μπορούν κάλλιστα να εφαρμοστούν και στην έκδοση 3.χ αλλά και στην παλαιότερη 2.χ . Μεγάλη προσοχή όμως. Αν δεν είστε σίγουρος για το τι κάνετε προτιμήστε ένα ειδικό να το κάνει για εσάς και φυσικά πάρτε backup πρωτύτερα γιατί όπως λέει και ένα παλιό ρητό ” Υπάρχουν οι χρήστες που έχουν πάρει backup και αυτοί που θα ευχόντουσαν να είχαν πάρει”

Ας αρχίσουμε όμως να παραθέτουμε τις συμβουλές μας. Συνειδητά δεν θα αντικαταστήσουμε αγγλικούς με ελληνικούς όρους. Η εφαρμογή αυτών των τεχνικών δεν απαιτεί π.χ. να ξέρετε css και javascript αλλά σίγουρα απαιτεί να κατανοείτε τι είναι και πως λειτουργούν / επιδρούν στο eshop σας.

 1. Minify (ελαχιστοποίηση) / GZip στα CSS, Javascript και Jquery Αρχεία

  Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι όταν προσπαθήσετε να αυξήσετε την ταχύτητα φόρτωσης του eshop σας είναι να ελαχιστοποιήσετε τα y CSS, Javascript και άλλα αρχεία χρησιμοποιώντας GZip/ ενεργοποιώντας την GZIP Compression.(συμπίεση αρχείων)

Κατ’ αρχάς, πηγαίνετε στο: System -> Settings -> Πατήστε Επεξεργασία και στην καρτέλα “Server” βρείτε την επιλογή “Output Compression Level” σε μια τιμή μεταξύ 4-6.

Στη συνέχεια από το control panel της φιλοξενίας σας ή μέσω ftp μετονομάστε το αρχείο htaccess.txt σε .htaccess.

Πως να κάνετε το Opencart σας γρηγορότερο

Ανοίξτε το .htaccess αρχείο και προσθέστε τον παρακάτω κώδικα κάτω από τις εντολές ReWrite:

# compress text, HTML, JavaScript, CSS, and XML
AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript

# remove browser bugs
BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html
BrowserMatch ^Mozilla/4\\\\.0[678] no-gzip
BrowserMatch \\\\bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
Header append Vary User-Agent

 1. Ενεργοποιήστε την προσωρινή αποθήκευση στον browser
  Συνιστάται να καθορίσετε το πρόγραμμα περιήγησης να διατηρεί στοιχεία του e-shop για 7 ημέρες πριν ανανεώσει. Με τη ρύθμιση αυτή θα αυξηθεί σημαντικά ο χρόνος φόρτωσης.

Σημείωση: Ολοκληρώστε όλες τις αλλαγές ανάπτυξης του e-shop σας πριν ενεργοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης, επειδή όταν το κάνετε αυτό, θα είναι πολύ δύσκολο μετά να βλέπετε τις αλλαγές που πραγματοποιείτε.

Για να ενεργοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης, αντιγράψτε αυτές τις γραμμές κώδικα στο.htaccess αρχείο:

## EXPIRES CACHING ##
ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg “access plus 1 week”
ExpiresByType image/jpeg “access plus 1 week”
ExpiresByType image/gif “access plus 1 week”
ExpiresByType image/png “access plus 1 week”
ExpiresByType text/css “access plus 1 week”
ExpiresByType application/pdf “access plus 1 week”
ExpiresByType text/x-javascript “access plus 1 week”
ExpiresByType application/x-shockwave-flash “access plus 1 week”
ExpiresByType image/x-icon “access plus 1 week”
ExpiresDefault “access plus 1 week”
## EXPIRES CACHING ##

 1. Βελτιστοποιήστε τις εικόνες
  Το ιδανικό μέγεθος για κάθε εικόνα δεν υπερβαίνει τα 50kb. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δωρεάν εργαλεία βελτιστοποίησης εικόνας online για να μειώσετε το μέγεθος της εικόνας ή να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “Αποθήκευση για Web” στο Photoshop για να συμπιέσετε το μέγεθος της εικόνας. Εκτός αυτού, η παροχή πλάτους και ύψους εικόνας στην ετικέτα εικόνας θα βοηθήσει περαιτέρω στην αποτελεσματική φόρτωση της σελίδας.
 2. Βελτιστοποιήστε κάθε σελίδα στο OpenCart σας
  Κάθε σελίδα του OpenCart μπορεί να ευρετηριαστεί και να αναγνωριστεί στις μηχανές αναζήτησης. Με την παροχή του Meta Title, Meta Description και Meta λέξεις-κλειδιά για κάθε σελίδα, η μηχανή αναζήτησης μπορεί εύκολα να συγκεντρώσει τα δεδομένα του καταστήματός σας. Θυμηθείτε τους κανόνες: 70 χαρακτήρες για ετικέτες τίτλου. 150-160 χαρακτήρες για τις meta περιγραφές. Σε αυτές είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε λέξεις-κλειδιά του κάθε προϊόντος.
 3. Βελτιστοποιήστε τη δομή των url
  Πρέπει να κάνετε τις διευθύνσεις URL του OpenCart 3 πιο σύντομες, με νόημα και με λέξεις κλειδιά των προϊόντων. Τα προκαθορισμένα OpenCart URL είναι της μορφής: http://opencart.opencartworks.com/themes/so_fshop/index.php?route=product/product&product_id=65

Πως θα τα βελτιστοποιήσετε:

Πηγαίνετε στο System > Settings. Πατήστε Επεξεργασία και στην καρτέλα Server βρείτε την επιλογή SEO URL. Ενεργοποιήστε την και πατήστε αποθήκευση.

 1. Δημιουργήστε ένα Robots.txt αρχείο
  Το Robots.txt είναι ένα αρχείο κειμένου που δημιουργούν webmasters για να καθοδηγήσουν τα ρομπότ ιστού (συνήθως ρομπότ μηχανών αναζήτησης) πώς να ανιχνεύσουν σελίδες στον ιστότοπό τους. Η δημιουργία ενός αρχείου Robots.txt για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα OpenCart 3 θα δείξει στις μηχανές αναζήτησης ποιες σελίδες του καταστήματος OpenCart θα πρέπει να σκανάρονται συχνά και ποιες όχι.
 2. Δημιουργήστε έναν XML χάρτη
  Ένας χάρτης ιστοτόπου XML μπορεί να βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης να δουν πιο εύκολα την πλήρη δομή του ιστότοπού σας και να τον ανακτήσουν αποτελεσματικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο χάρτη ιστοτόπου XML (δίπλα στον προεπιλεγμένο χάρτη ιστοτόπου HTML) για να έχετε υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.
 3. Μειώστε τον χρόνο ανταπόκρισης του server
  Όσο ταχύτερα φορτώνεται ο ιστότοπός σας, τόσο καλύτερη κατάταξη έχετε. Μπορείτε να εξετάσετε τη βελτιστοποίηση των πινάκων της βάσης δεδομένων και την εφαρμογή μιας λύσης προσωρινής αποθήκευσης (caching) για να μειώσετε αυτό το ζήτημα.
 4. Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ OpenCart θέμα
  Επιλέγοντας τα σωστά θέματα OpenCart, εξοικονομείτε χρόνο και χρήματα για τη βελτιστοποίηση του καταστήματός σας. Πλέον, σχεδόν όλοι οι πάροχοι θεμάτων έχουν βελτιστοποιήσει τα θέματα OpenCart 3 και τα θέματα OpenCart 2 με ελάχιστο σχεδιασμό, καθαρό κώδικα και δυνατές επεκτάσεις. Εσείς απλά επιλέξτε το θέμα που σας ταιριάζει.
 5. Προσθέστε Google Analytics
  Το Google Analytics είναι η πιο αποτελεσματική υπηρεσία ανάλυσης ιστού που προσφέρει η Google η οποία παρακολουθεί και αναφέρει την επισκεψιμότητα του ιστότοπου. Θα ξέρετε τι να κάνετε μετά τις αναφορές του για να βελτιώσετε την κατάταξη του ιστοτόπου σας. Αν κάνετε επίσης κάποιες διαφημιστικές ενέργειες στο διαδίκτυο όπως π.χ. διαφήμιση στο google μέσω του συστήματος διαφήμισης google ads από εκεί θα μπορείτε να αντλείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις διαφημιστικές σας καμπάνιες στο google αλλά και σε άλλα μέσα.

Η ταχύτητα φόρτωσης ενός eshop είναι κρίσιμος παράγοντας και κριτήριο της google και των άλλων μηχανών αναζήτησης προκειμένου να του αποδώσει σειρά κατάταξης σε κάθε φράση / λέξη κλειδί που αυτό εμπεριέχει στην πρώτη του σελίδα αλλά και στις εσωτερικές σελίδες (ενημερωτικές και προϊοντικές) .

Κάθε προσπάθεια προώθησης ενός eshop στις πρώτη σελίδα της Google είναι καταδικασμένη σε αποτυχία αν έχουμε ένα site / eshop αργό στην φόρτωση. Οι τελευταίες συμβουλές βελτιστοποίησης νομίζουμε αποδεικνύουν με εμφαντικό τρόπο την άμεση σχέση ταχύτητας και προώθησης ενός e-shop

Εκνευρίζει τους επισκέπτες και τους υποψήφιους πελάτες μας , εκνευρίζει το αυτό και την Google και τις άλλες μηχανές αναζήτησης και οδηγεί αμφότερους να εγκαταλείψουν το eshop μας.
Πηγαίνετε στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας σας και μετονομάστε το αρχείο .htaccess.txt σε .htaccess. Τέλος, πρέπει να εισαγάγετε λέξεις-κλειδιά SEO για κάθε σελίδα πληροφοριών, προϊόντος και κατηγορίας που θέλετε να εμφανίζονται.

Συμπερασματικά, ακολουθώντας αυτές τις εύκολες μεθόδους, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά το SEO για το OpenCart 3 & OpenCart 2 ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

 

Rate this post
Close Popup