Προώθηση ιστοσελίδων δωρεάν. Κάντο μόνος σου

Προώθηση ιστοσελίδων δωρεάν. Κάντο μόνος σου

Τι νόημα έχει να έχετε ένα όμορφο θέμα και ένα πολύ καλό πορτoφόλιο τα οποία δεν έχουν υποστεί βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης; Το Google, το Bing και το Yahoo δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις όμορφες φωτογραφίες σας ή τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας.  Ενδιαφέρονται για άλλα πράγματα όπως τα alt tags, τα ονόματα των αρχείων, τις λέξεις κλειδιά και εκατοντάδες άλλα πραγματικά βαρετές τεχνολογικές παραμέτρους. Η κατανόηση αυτών των “βαρετών τεχνολογικών παραμέτρων” μπορεί να κάνει την επιχείρηση σας ακόμα πιο επιτυχημένη. Αντίθετα μια παρερμηνεία τους μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα.

Τι είναι η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης (SEO);

Η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης είναι η διαδικασία βελτίωσης του όγκου ‘η της ποιότητας της κίνησης που έχετε στην ιστοσελίδα σας από τις μηχανές αναζήτησης, όπως το Google, το Bing, το Yahoo κτλ. μέσω “φυσικών” ή χωρίς πληρωμή (“οργανικών” ή “αλγοριθμικών”) αποτελεσμάτων αναζήτησης στις μηχανές αναζήτησης. Η θεωρία λέει ότι όσο  γρηγορότερα (ή υψηλότερα) εμφανίζεται ένα σαιτ στην λίστα με τα αποτελέσματα αναζήτησης, τόσο περισσότερους επισκέπτες θα λάβει από την μηχανή αναζήτησης. Η βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης μπορεί να στοχεύει σε διαφορετικά είδη αναζήτησης, όπως αναζήτηση εικόνας, τοπική αναζήτηση, αναζήτηση βίντεο και άλλα.

Οι ακόλουθες δέκα συμβουλές είναι αυτές που πιστεύουμε ότι συχνά παραβλέπονται ή αποτελούν συχνά λάθη που γίνονται.  Δεν είναι μια λίστα με τις δέκα καλύτερες συμβουλές.

10 απλές συμβουλές από το παγκόσμιο δίκτυο:

1.Το περιεχόμενο είναι η καλύτερη βελτιστοποίηση.

Τα είδη βελτιστοποίησης είναι αποτελεσματικά μόνο σε συνδυασμό με περιεχόμενο το οποίο είναι μοναδικό και υψηλής ποιότητας. Στην ιδανική περίπτωση, το κείμενο  πρέπει να περιέχει λέξεις κλειδιά οι οποίες να επισημαίνουν το γενικό θέμα της ανάρτησης. Το περιεχόμενο πρέπει να είναι κατανοητό και ευανάγνωστο. Χρησιμοποιήστε συνετά τις λέξεις κλειδιά. Το κείμενο πρέπει να είναι γραμμένο κυρίως για τους επισκέπτες και όχι για τις μηχανές αναζήτησης.

2.Ανταλλάξτε backlinks με άλλες αντίστοιχες ιστοσελίδες που σχετίζονται με τα θέματα σας και με σαιτ υψηλής ποιότητας (σαιτ με σελίδες υψηλής κατάταξης).

Επίσης συνδέστε σελίδες που βρίσκονται μέσα στο σαιτ σας, αλλά κάντε το αυτό προσεκτικά και μόνο αν σχετίζονται μεταξύ τους. Μην συνδέετε όλες τις σελίδες μεταξύ τους.

3.Σκεφτείτε ένα καλό όνομα για τα αρχεία εικόνων σας.

Το Google  επίσης σχεδιάζει εικόνες στον υπολογισμό της κατάταξης. Το Google εμφανίζει κείμενο αλλά και εικόνες στην σελίδα του με τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης, σχεδιάζοντας σχετικές εικόνες οι οποίες περιέχονται στην ίδια την ανάρτηση, και οι οποίες συνδέονται με την αντίστοιχη σελίδα. Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά για ένα συγκεκριμένο θέμα στο όνομα του αρχείου σας, αντί για DSC93948.jpg χρησιμοποιήστε το όνομα athlitika-papoutisa.jpg αν έχετε για παράδειγμα μια εικόνα από αθλητικά παπούτσια και έχετε ενδιαφέρον για αυτή την φράση κλειδί.Μην φοβηθείτε την χρήση greeklish. Η Google είναι σε θέση να τα αντιληφθεί. Μην ξεχάσετε επίσης να χρησιμοποιήσετε alt tag και title tag για τις εικόνες σας, κάτι το οποίο παρέχει καλύτερη χρηστικότητα και βελτιστοποίηση για την κατάταξη σας στην αναζήτηση.

4.Χρησιμοποιήστε σύντομα permalinks, συμπεριλαμβανομένων κάποιων λέξεων κλειδιά.

Χρησιμοποιήστε ένα κατανοητό permalink.  Αντί για http://yourwebsite.com/page-id?495/ χρησιμοποιήστε http://yourwebsite.gr/athlitika-papoutsia/. Mόνο οι τέσσερις πρώτες λέξεις σε έναν permalink είναι σχετικές. Το Google δεν το ενδιαφέρουν επόμενες λέξεις στους permalinks σας.

5.Χρησιμοποιήστε wp θέματα που έχουν υποστεί βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης.

Μερικά wp θέματα χρησιμοποιούν πολλούς κώδικες για την δημιουργία της σχεδίασης της ιστοσελίδας και της διαρρύθμισης της. Το Google θα προχωρήσει μέσα από των κώδικα της πηγής για να βρει το σχετικό περιεχόμενο. Όσο μεγαλύτερο κώδικα έχετε, τόσο λιγότερο περιεχόμενο και πυκνότητα λέξεων κλειδιά θα έχετε. Τα θέματα που έχουν γρήγορη απόδοση είναι καλά για την κατάταξη σας στο Google, αφού η απόδοση ενός σαιτ είναι ένα από τα διακόσια κριτήρια τα οποία προσδιορίζουν την κατάταξη σας.

6.Δημιουργήστε ένα sitemap με μορφή XML.

Με το WordPress και κάποια πρόσθετα όπως τα XML Sitemaps του Google, αυτό είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία.  Το Google έχει μια ποικιλία και άλλων χρήσιμων εργαλείων, όπως το Website Optimizer και το Webmaster Central.

7.Επισημάνετε το περιεχόμενο που παρέχει πληροφορίες ή τις λέξεις κλειδιά στο σαιτ σας.

Χρησιμοποιήστε τα h1-h6 για να επισημάνετε επικεφαλίδες ή υπότιτλους ενός άρθρου ή σημαντικές προτάσεις. Χρησιμοποιήστε το strong tag επίσης. Αλλά καλό θα ήταν να μην το παρακάνετε!

8.Προσθέστε τις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής σας δικτύωσης.

Αλλά μην προωθείτε μόνο τον εαυτό σας. Προωθείστε και άλλες αναρτήσεις και σαιτ που σας αρέσουν. Οι άνθρωποι θα τιμήσουν την ευγένεια σας και θα συνδεθούν μαζί σας.

9.Μην χρησιμοποιείτε Black Hat τεχνικές  ή αντίγραφα από html σαιτ (mirror html sites).

Αν προσπαθήστε να ξεγελάσετε το Google, θα το ανακαλύψει. Υποσχεθείτε το μου.  Πρόσφατα, μερικά υψηλά σαιτ στην κατάταξη των αποτελεσμάτων της Google τιμωρήθηκαν από αυτήν για παρόμοιες πρακτικές. Το να είστε πονηροί δεν θα ωφελήσει καθόλου.

10.Μην χρησιμοποιείτε flash. Το Flash είναι πρακτικά αόρατο στις μηχανές αναζήτησης. Χρησιμοποιήστε το WordPress.

Ένας από τους γρηγορότερους και ευκολότερους τρόπους να βελτιστοποιήσετε την κατάταξη της σελίδας σας είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο για την βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης, όπως το πρόσθετο WordPress SEO από την  Yoast.

Η λίστα μπορεί να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχουν πάνω από 200 κριτήρια, που χρησιμοποιεί το Google για να προσδιορίσει την  κατάταξη σας, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων λιγότερο γνωστών κριτηρίων όπως η ηλικία του τομέα, αντιγραμμένο περιεχόμενο, τα meta description και tags, πόσο ενεργό είναι ένα σαιτ και πολλά άλλα κριτήρια.

Κλείνοντας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι να μην προσπαθείτε υπερβολικά! Συγκεντρωθείτε στο να δημοσιεύσετε ένα μοναδικό, σχετικό και καλής ποιότητας περιεχόμενο. Αν το κάνετε αυτό, όλα τα άλλα θα είναι εύκολα.

Για την dreamweaver.gr

Θανάσης Δαβαλάς

Rate this post
Close Popup