Λέξεις μετάβασης και προώθηση ιστοσελίδων

Λέξεις μετάβασης: γιατί και πώς να τις χρησιμοποιήσετε στην προώθηση ιστοσελίδων

Ένας σχετικά άγνωστος παράγοντας στην διαδικασία προώθησης μιας ιστοσελίδας

Ο έλεγχος αναγνωσιμότητας SEO του Yoast , ένα εξαιρετικό εργαλείο για όσους επιθυμούν να προωθήσουν την ιστοσελίδα τους ,  παρέχει ανατροφοδότηση σχετικά με τη χρήση των λέξεων μετάβασης (transitions words) στην προώθηση ιστοσελίδων. Αλλά τι είναι αυτές; Γιατί είναι τόσο σημαντικές; Και πώς πρέπει να τις χρησιμοποιήσετε;

Τι είναι οι λέξεις μετάβασης;

Οι λέξεις μετάβασης στην προώθηση ιστοσελίδων είναι λέξεις όπως \’και\’, \’αλλά\’, \’έτσι\’ και \’γιατί\’. Δείχνουν στον αναγνώστη σας τη σχέση μεταξύ φράσεων ή προτάσεων. Οι λέξεις μετάβασης καθιστούν ευκολότερο για τους αναγνώστες σας να κατανοούν πώς συνδέονται οι σκέψεις και οι ιδέες. Προετοιμάζουν επίσης τον αναγνώστη σας για αυτό που έρχεται.

Ας εξετάσουμε ένα παράδειγμα.

Έσπρωξα το ντόμινο. Ως αποτέλεσμα, έπεσε.

Όταν ξεκινάτε μια πρόταση με το «ως αποτέλεσμα», ο αναγνώστης θα γνωρίζει αμέσως δύο πράγματα:

Αυτό που συνέβη στην πρώτη πρόταση προκάλεσε κάτι. Η δεύτερη πρόταση θα περιγράψει το αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιώντας τη φράση «ως αποτέλεσμα» εδώ, δείχνετε ότι οι δύο ξεχωριστές προτάσεις είναι στην πραγματικότητα μέρος μιας διαδικασίας. Χωρίς να έχει διαβάσει ακόμα την υπόλοιπη πρόταση, ο αναγνώστης σας μπορεί ήδη να μαντέψει τι έρχεται. Με κάποιο τρόπο, οι λέξεις μετάβασης είναι η κόλλα που συγκρατεί το κείμενό σας μαζί. Χωρίς αυτές, το κείμενό σας είναι μια συλλογή προτάσεων. Με αυτές, τα μεμονωμένα μέρη έρχονται μαζί για να σχηματίσουν ένα σύνολο.

Οι λέξεις μετάβασης στην προώθηση ιστοσελίδων δεν πρέπει αναγκαστικά να τοποθετούνται στην αρχή μιας φράσης. Εξετάστε τα ακόλουθα παραδείγματα.

Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Μας έβγαλε για φαγητό χθες, για παράδειγμα.

Σε αυτό το παράδειγμα, το “για παράδειγμα” τοποθετείται στο τέλος της πρότασης. Παρ\’ όλα αυτά, εξακολουθεί να παρέχει στον αναγνώστη πληροφορίες για το πώς σχετίζονται οι δύο προτάσεις.

Απολαμβάνω την παρέα του γιατί πάντα λέει ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Σε αυτό το παράδειγμα, το “γιατί” δεν συνδέει δύο προτάσεις, αλλά δύο ρήτρες. Οι λέξεις μετάβασης μπορούν να συνδέουν οτιδήποτε από σύντομες φράσεις σε ολόκληρες παραγράφους.

Τύποι λέξεων μετάβασης στην προώθηση ιστοσελίδων

Οι λέξεις μετάβασης  στην προώθηση ιστοσελίδων μπορούν να χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες, με βάση τον τύπο μετάβασης που θέλετε να κάνετε. Υπάρχουν συχνά αρκετές διαθέσιμες λέξεις για μια μετάβαση. Μερικές φορές σημαίνουν ακριβώς το ίδιο, μερικές φορές υπάρχουν μικρές διαφορές.

Εάν δεν είστε ντόπιος ομιλητής ή δυσκολεύεστε γενικά με τη γλώσσα, θα πρέπει να μελετήσετε και να εφαρμόσετε αυτές τις λέξεις μετάβασης. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταλάβετε ποιες λέξεις ταιριάζουν σε ποιες καταστάσεις.

Μετάβαση Λέξη/Φράση Παράδειγμα Πρόταση Παράδειγμα
Αιτία και αποτέλεσμα Ως εκ τούτου, ως αποτέλεσμα, έτσι,οπότε Είμαι κουρασμένος. Ως εκ τούτου, πάω για ύπνο.
Διευκρίνιση Δηλαδή, με άλλα λόγια, για να διευκρινίσω Σας αφήνουμε να φύγετε. Με άλλα λόγια, απολύεστε.
Αντίθεση Αλλά, όμως, από την άλλη πλευρά Δεν μου αρέσουν τα φρούτα. Όμως μου αρέσουν οι μπανάνες
Παράδειγμα Για παράδειγμα, παραδείγματος χάρη Το βράδυ, μου αρέσει να χαλαρώνω. Για παράδειγμα, μου αρέσει να βλέπω τηλεόραση.
Έμφαση Πάνω από όλα, το πιο σημαντικό, σίγουρα Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γυμνάζεσαι τακτικά. Πάνω απ\’ όλα, σε κρατά υγιή.
Καταμέτρηση Πρώτον / δεύτερον, περαιτέρω, και, επιπλέον, επιπροσθέτως Σήμερα, πρόκειται να γράψω μια ανάρτηση. Επιπλέον, θα καταγράψω και κάποια μαθήματα βίντεο.
Χρόνος Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια, στη συνέχεια Θα ξεκινήσω λέγοντάς σας τι είναι οι λέξεις μετάβασης. Μετά από αυτό, θα σας πω γιατί πρέπει πάντα να τις χρησιμοποιείτε.
Ομοιότητα Ομοίως, παρομοίως, στο ίδιο πνεύμα Προσπάθησε πολύ σκληρά να διασκεδάσει τους καλεσμένους της. Ομοίως, έβαλε όλη την καρδιά και την ψυχή του στο να μαγειρέψει ένα σπουδαίο δείπνο.
Συμπέρασμα/κατάληξη Συμπερασματικά, για να συνοψίσω, εν συντομία Συμπερασματικά, οι λέξεις μετάβασης είναι μια σημαντική πτυχή της γραφής για SEO.

Πίνακας 1: λέξεις μετάβασης με παραδείγματα προτάσεων

Γιατί είναι σημαντικές για το SEO οι λέξεις μετάβασης;

Οι λέξεις μετάβασης στην προώθηση ιστοσελίδων διευκολύνουν την ανάγνωση και κατανόηση ενός κειμένου. Και η αναγνωσιμότητα είναι πολύ σημαντική για το SEO. Παρόλο που οι λέξεις μετάβασης δεν επηρεάζουν άμεσα την διαδικασία προώθησης της ιστοσελίδας σας, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την αναγνωσιμότητα.

Ας διερευνήσουμε τη δύναμη των λέξεων μετάβασης με ένα παράδειγμα. Το κείμενο Α δεν περιέχει λέξεις μετάβασης. Το κείμενο B είναι ακριβώς το ίδιο, μόνο που έχουμε προσθέσει λέξεις μετάβασης για να γίνει ευκολότερη η ανάγνωση.

Κείμενο A

Θα συζητήσω μερικούς λόγους για τους οποίους η πρακτική είναι σημαντική για την εκμάθηση δεξιοτήτων. Ο μόνος τρόπος για να μάθεις πραγματικά μια δεξιότητα είναι να κάνεις ό, τι πρέπει να κάνεις και στον πραγματικό κόσμο. Νομίζω ότι η πρακτική μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να αφιερώσεις τις απαραίτητες ώρες. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που θα διαφωνήσουν. Λέγεται ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να θυμούνται μόνο το 10-20% αυτού που έχουν ακούσει ή διαβάσει. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται έως και 90% όταν θέτεις τη θεωρία στην πράξη. Η παρακολούθηση της εξήγησης με την πρακτική είναι το κλειδί για την εξάσκηση μιας δεξιότητας.

Κείμενο Β

Σε αυτήν την παράγραφο, πρόκειται να συζητήσω μερικούς λόγους για τους οποίους η πρακτική είναι σημαντική για την εκμάθηση δεξιοτήτων. Πρώτον, ο μόνος τρόπος να μάθεις πραγματικά μια δεξιότητα είναι να κάνεις ό, τι πρέπει να κάνεις και στον πραγματικό κόσμο. Δεύτερον, πιστεύω ότι η πρακτική μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να αφιερώσεις τις απαραίτητες ώρες. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικοί άνθρωποι που θα διαφωνήσουν. Τρίτον, και το σημαντικότερο, λέγεται ότι οι άνθρωποι τείνουν να θυμούνται μόνο το 10-20% αυτού που έχουν διαβάσει ή ακούσει. Επιπλέον, ο αριθμός αυτός αυξάνεται έως και 90% όταν θέτεις την θεωρία στην πράξη. Συμπερασματικά, η παρακολούθηση της εξήγησης με την πρακτική είναι το κλειδί για την εξάσκηση μιας δεξιότητας.

Το κείμενο Α δεν είναι και καμιά απαράδεκτη παράγραφος. Ωστόσο, οι διαφορές είναι μέρα με τη νύχτα. Το κείμενο Β κάνει καλύτερη δουλειά στο να δείξει ότι υπάρχουν τρία ξεχωριστά επιχειρήματα για να στηρίξουν τη δήλωση με οριστικό συμπέρασμα. Ο αναγνώστης δεν πρέπει ποτέ να αναρωτηθεί εάν μια πρόταση εξακολουθεί να ανήκει στο προηγούμενο επιχείρημα ή σε κάτι νέο. Επιπλέον, δείχνει ακόμη και τη σχέση μεταξύ των προτάσεων μέσα σε ένα επιχείρημα. Επομένως, οι χρήστες θα βρουν ευκολότερο να διαβάσουν αυτό το κείμενο και θα παραμείνουν στη σελίδα περισσότερο. Και αυτό είναι μόνο μια σύντομη, βολικά διατεταγμένη παράγραφος!

Τι μπορώ να κάνω για να βελτιωθώ;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε το παιχνίδι της μετάβασης στην προώθηση ιστοσελίδων. Ας ξεκινήσουμε με τα καλά νέα: όλοι χρησιμοποιούν μεταβατικές λέξεις με κάποιο τρόπο. Υπάρχουν πολύ λίγοι συγγραφείς που δεν χρησιμοποιούν ποτέ τις λέξεις «και», «αλλά», «ή» και τα παρόμοια. Η σωστή ή αρκετά συχνή χρήση τους, ωστόσο, δεν είναι φυσική για όλους. Η σωστή χρήση των λέξεων μετάβασης απαιτεί μερικά πράγματα.

 Πρέπει να:

  • Γνωρίζετε τις μεταβατικές λέξεις, προφανώς.
  • Έχετε μια σαφή ιδέα των σχέσεων μεταξύ ξεχωριστών σκέψεων και ιδεών μέσα στο κείμενό σας.
  • Μάθετε πώς να εφαρμόζετε τις λέξεις μετάβασης σωστά και στο πλαίσιο.
  1. Γνωρίστε τις λέξεις μετάβασης στην προώθηση ιστοσελίδων:Στην πραγματικότητα, η γνώση των λέξεων μετάβασης στην προώθηση ιστοσελίδων είναι συνήθως πρόβλημα για τους μη-γηγενείς ομιλητές. Ωστόσο, πολλοί φυσικοί ομιλητές θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν από τη μελέτη των λιγότερο συχνών μεταβατικών λέξεων. Σε κάθε περίπτωση, είναι εύκολο να το κάνετε. Ψάχνετε απλά μια λίστα με τις λέξεις μετάβασης και μελετάτε τους ορισμούς τους. Μην τις υποτιμάτε, όμως! Οι λέξεις μετάβασης είναι συχνά αρκετά αποχρωματισμένες και πραγματικά εξαρτώνται από το πλαίσιο, όπως θα διερευνήσουμε αργότερα.2. Να γνωρίζετε πώς οι σκέψεις και οι ιδέες σας σχετίζονται μεταξύ τους:Στις αναρτήσεις ιστολογίου που μας παραδίδουν οι άνθρωποι για αξιολόγηση στα μαθήματα SEO, βλέπουμε ένα σαφές πρότυπο. Οι άνθρωποι που έχουν καλύτερη εικόνα της δομής του κειμένου τους χρησιμοποιούν επίσης περισσότερες λέξεις μετάβασης και το κάνουν πιο αποτελεσματικό. Πολύ συχνά, πολύς κόσμος αρχίζει απλά να γράφει και περιμένει βασικά να δει τι θα συμβεί στην συνέχεια. Σπάστε το κείμενό σας σε εισαγωγή, σώμα και συμπέρασμα και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιον στόχο εξυπηρετεί η κάθε παράγραφος. Στη συνέχεια, εξετάστε το κείμενό σας σε ένα επίπεδο προτάσεων. Βρείτε ευκαιρίες για να κάνετε μεταβάσεις που έχουν νόημα. Εάν αγωνίζεστε με αυτό, δοκιμάστε να διαβάσετε κείμενα από άλλους συγγραφείς και να δείτε πώς χρησιμοποιούν τις λέξεις μετάβασης.3. Μάθετε πώς να εφαρμόζετε τις λέξεις μετάβασης σωστά στο πλαίσιο: Το να γνωρίζετε πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε ποια μεταβατική λέξη μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο. Συχνά βλέπουμε πολλούς να χρησιμοποιούν λέξεις μετάβασης λανθασμένα, ακόμα και αφού έχουν διαβάσει τη θεωρία. Ειλικρινά, το κλειδί για να γίνετε καλοί σε αυτό είναι η πρακτική, η πρακτική, η πρακτική. Γράψτε παραδειγματικές προτάσεις στις οποίες συνδέετε δύο προτάσεις μεταξύ τους χρησιμοποιώντας μεταβατικές λέξεις. Κάνετε τις ασκήσεις που πρέπει να γεμίσετε το κενό που παρέχουν τα μαθήματα συγγραφής SEO μας. Και αν θέλετε πραγματικά να είστε σίγουροι ότι το κάνετε σωστά, παραδώστε μας την ανάρτηση του ιστολογίου σας που θα βρείτε στα ίδια μαθήματα και θα λάβετε σχόλια σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη χρήση των μεταβατικών λέξεων!

Συμπέρασμα

Οι λέξεις μετάβασης στην προώθηση ιστοσελίδων είναι πολύ σημαντικές για την αναγνωσιμότητα του κειμένου σας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται με αυτές. Αν είστε από αυτούς, μελετήστε τες και σιγουρευτείτε ότι κάνετε πολλή εξάσκηση. Τα μαθήματα συγγραφής κειμένων ειδικών για SEO μας μπορούν να σας βοηθήσουν με αυτό. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τη δομή του κειμένου σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι ευκολότερο να επιλέξετε τις καλύτερες διαθέσιμες λέξεις μετάβασης.

Όσοι δε από εσάς είστε στην διαδικασία κατασκευής μιας ιστοσελίδας ή κατασκευής ενός eshop  σίγουρα θα μπορέσετε να καταλάβετε γιατί στην dreamweaver.gr επιμένουμε τόσο στην ολιστική προσέγγιση στην κατασκευή ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων. Η μεγάλη πλειοψηφία των κειμένων μιας ιστοσελίδας συνήθως τοποθετείται κατά την διάρκεια της κατασκευής. Το αυτό συμβαίνει και σε ένα eshop κατά την καταχώρηση των κειμένων των κατηγοριών , προιόντων και ενημερωτικών σελίδων που υπάρχουν σε αυτό. Η ορθή χρήση των λέξεων μετάβασης στην προώθηση ιστοσελίδων λοιπόν γίνεται σε εκείνο το χρονικό σημείο και όχι αργότερα.

Αυτό γίνεται γιατί η πρώτη ευρετηρίαση του ιστοτόπου σας στις μηχανές αναζήτησης και η σειρά κατάταξης που θα πάρει σε αυτές αποτελούν το σημείο αφετηρίας. Είναι άλλο να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε ένα site / eshop στην πρώτη σελίδα των απατελεσμάτων αναζήτησης της Google από την 5η σελίδα και είναι τελείως διαφορετικό αν στην πρώτη ευρετηρίαση δεν συμπεριλαμβάνεται καν στις πρώτες 10. (ναι και όμως , το να συμπεριληφθεί ο ιστότοπος σας στις πρώτες 1ο σελίδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης είναι επιτυχία παρότι δεν αποδίδει πρακτικούς καρπούς άμεσα τουλάχιστον. Διαφωνείτε; Πείτε μας παρακαλώ σε κάθε λέξη / φράση αναζήτησης πόσες δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες αποτελέσματα εμφανίζει…)

Οι όποιες επίσης διαφημιστικές σας ενέργειες στο διαδίκτυο θα γίνουν με την χρήση κειμένου και σε κείμενο θα καταλήγουν εντός των ιστοσελίδων σας οπότε αντιλαμβάνεστε νομίζουμε τώρα την σπουδαιότητα της βελτιστοποίησης των κειμένων σας με τις λέξεις μετάβασης να είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε κάθε προσπάθεια προώθησης της ιστοσελίδας σας.

Μην ξεχνάτε ποτέ. Ιστοσελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα που δεν ξεχωρίζει στα social media και στην Google είναι απλά χάσιμο χρόνου και χρήματος.

Για την dreamweaver.gr

Θανάσης Δαβαλάς

Rate this post
Close Popup