Κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσματα

Τι είναι ένα κρυπτονόμισμα

Κρυπτονομίσματα : Φανταστείτε ένα παιδί 12 ετών που πήρε 1000 δολάρια από την γιαγιά του ως δώρο, τα επένδυσε και έγινε ένας έφηβος εκατομμυριούχος .

Κρυπτονόμισμα

Μοιάζει σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Όμως συνέβη στην περίπτωση του Erik Finman, που κάτω από την καθοδήγηση του μεγάλου του αδελφού, επένδυσε  τα  $1000 που πήρε από την γιαγιά του σε κρυπτονομίσματα (bitcoins) . Το να προβλέψει τότε ότι η ζήτηση των κρυπτονομισμάτων θα ήταν τέτοια που θα τον καθιστούσε ένα έφηβο πολυεκατομμυριούχο θα ήταν πολύ δύσκολη. Σήμερα ο , Erik Finman έχει 450 bitcoins στην κατοχή του , αξίας $4.5 εκατομμυρίων με τιμές του  2019 παρά την μεγάλη πτώση της τιμής τους το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ,  η παγκόσμια  blockchain αγορά θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μέχρι και το 2025. Βάσει αυτών των εκτιμήσεων και ερευνών μπορούμε να ισχυριστούμε άφοβα ότι τα κρυπτονομισμάτα παρά τις διακυμάνσεις που γνωρίζουν στις τιμές τους ανά χρονική περίοδο και συγκυρία ήρθαν για να μείνουν και να καθιερωθούν στην παγκόσμια αγορά.

Αλλά πρώτα θα πρέπει να αναρωτηθείτε και να γνωρίζετε

  • Πώς δημιουργήθηκε αυτό το κρυπτικό μέσο ανταλλαγής νομισμάτων;
  • Τι είναι τα κρυπτονομίσματα;
  • Πότε και γιατί δημιουργήθηκαν ;

Αν θέλετε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα συνεχίστε να διαβάζετε!

[yotuwp type=”videos” id=”3M5WUXRl1d4″ ]

Εξερευνώντας σε βάθος τα κρυπτονομίσματα 

Όταν το bitcoin κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα το 2009, οι άνθρωποι πίστευαν ότι η κρυπτογράφηση θα ήταν απλώς μια μόδα και δεν θα μπορέσει να κρατήσει για πολύ. Μετά από μια δεκαετία όμως όλα δείχνουν ότι τα κρυπτονομίσματα ήρθαν για να μείνουν. Τα κρυπτονομίσματα και το  Bitcoin δημιουργήθηκε πολύ μυστηριωδώς. Μέχρι σήμερα, ακόμα και τώρα πολλοί άνθρωποι  ισχυρίζονται ότι είναι οι εφευρέτες του bitcoin ενώ οι υποθέσεις συνεχίζουν να διατυπώνονται χωρίς να ξέρει κανείς με σιγουριά το τι ισχύει.

Ο Satoshi Nakamoto είναι πιθανότατα ένα μοναδικό πρόσωπο ιδιοφυΐα ή ένα ψευδώνυμο για μια ομάδα μεγαλοφυών που ήρθαν με την χρήση της  τεχνολογίας blockchain να αναπτύξουν το πρώτο κρυπτονόμισμα Bitcoin το 2008. Όχι μόνο ο κατασκευαστής βελτίωσε και εισήγαγε την έννοια του σχεδιασμού, αλλά πρόσθεσε ένα επίπεδο δυσκολίας χρησιμοποιώντας μια μέθοδο συνάρτησης κατακερματισμού για την καταγραφή του χρόνου στα μπλοκ χωρίς να απαιτείται η υπογραφή τους από έμπιστη πηγή τρίτου μέρους.

Η τακτική αυτή  σταθεροποίησε τον ρυθμό με τον οποίο τα μπλοκ προστίθενται στην αλυσίδα. Λόγω της επιτυχίας αυτού του σχεδιασμού, ο Nakamoto το έθεσε ως το βασικό συστατικό του bitcoin και αυτό έχει παραμείνει αναλλοίωτο από τότε. Αυτή η τακτική εξελίχθηκε ποιοτικά και ποσοτικά κατά την διάρκεια του χρόνου, αλλά η βασική εφαρμογή του σχεδιασμού εξακολουθεί να λειτουργεί ως δημόσιο βιβλίο για όλες τις συναλλαγές που συμβαίνουν στο δίκτυο.

Από τότε, έχουν ακολουθήσει πολλοί άλλοι τύποι κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιεύσεις, υπάρχουν πάνω από 3000 altcoins που υπάρχουν αυτή τη στιγμή με σαφώς αυξητική τάση στην δημιουργία περισσοτέρων.

Για να συνοψίσουμε θα μπορούσαμε να πούμε ότι το κρυπτονόμισμα είναι  μια ψηφιακή εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά χρήματα  που διατηρούν την αξία τους με όρους προσφοράς και ζήτησης και όχι από την διαμόρφωση αυτής μέσω μιας κεντρικής ρυθμιστικής αρχής. Με όλους αυτούς τους διαφορετικούς τύπους κρυπτονομισμάτων , έκαστο εκ των οποίων διατηρεί τις  δικές τους λειτουργικές παραλλαγές ακολουθώντας όμως πάντα την ίδια φιλοσοφία, κάθε ψηφιακό νόμισμα υποστηρίζεται μέσω ενός παρόμοιου αποκεντρωμένου δικτύου peer to peer network.

Ένα κρυπτονόμισμα  δεν είναι τίποτε περισσότερο ή λιγότερο απλά από ένα επιπλέον μέσο ανταλλαγής. Αυτό που το κάνει διαφορετικό είναι ότι πρόκειται για ένα ψηφιακό στοιχείο σχεδιασμένο με ισχυρή κρυπτογράφηση για να καταστήσει ασφαλέστερες τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, για τον έλεγχο των πρόσθετων κρυπτονομισμάτων που δημιουργούνται καθώς και για την επαλήθευση της μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων.

Τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούν αποκεντρωμένα συστήματα παρακολούθησης σε αντίθεση με τα κεντρικά ρυθμιστικά και κανονιστικά δίκτυα του ψηφιακού νομίσματος και των τραπεζών.

Το Blockchain είναι μια δημόσια κατανεμημένη τεχνολογία μέσω της οποίας λειτουργεί ο αποκεντρωμένος έλεγχος κάθε κρυπτογράφησης. Είναι βασικά ένας αυξανόμενος κατάλογος αρχείων ή μπλοκ που συνδέονται μέσω της κρυπτογράφησης.

Σύμφωνα με τον βασικό σχεδιασμό του, ένα blockchain είναι πολύτιμο επειδή είναι άνοσο στις τροποποιήσεις στα δεδομένα του. Εξασφαλίζει ότι η κρυπτογράφηση παραμένει υπό παρακολούθηση, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι κρατείται σε ψηφιακό πορτοφόλι ή χρησιμοποιείται σε κάποια συναλλαγή διαπραγμάτευσης.

Το Bitcoin ήταν το πρώτο από όλα τα κρυπτονομίσματα και έθεσε τα standards για πολλά πράγματα. Ένας από αυτά  ήταν ότι καθιέρωσε το σύστημα στο οποίο οι κύριοι πληρεξούσιοι ,που είναι ο αποστολέας και ο παραλήπτης αυτών των κρυπτονομισμάτων, έπρεπε να συμμορφωθούν με ορισμένους κανόνες.

  • Έπρεπε να υπογράψουν κάθε πληρωμή και να δημιουργήσουν ψηφιακή υπογραφή.
  • Κάθε άτομο είχε ένα δημόσιο και ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης για να το καταστήσει δυνατό.
  • Κάθε συναλλαγή έπρεπε να επαληθευτεί πρώτα για ακρίβεια

Αυτοί οι κανόνες έδωσαν στο σύστημα εγγυημένη ιδιωτικότητα και ανωνυμία. Έγινε τόσο διαφανής για τους ανθρώπους να ασχοληθούν με το bitcoin και σε αυτό στηρίζεται μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας το .  Στον πυρήνα της λειτουργίας των κρυπτονομισμάτων θα βρούμε τα ledger.

The ledger

Η λέξη ledger , ένας αγγλικός οικονομικός όρος αναφέρεται σε ένα λογιστικό βιβλίο. Σε αυτό το λογιστικό βιβλίο εισάγονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις χρημάτων.

Σύμφωνα με το G2, το blockchain είναι “ένα αποκεντρωμένο δημόσιο βιβλίο όπου καταγράφονται κρυπτογραφημένες συναλλαγές. Αυτό το βιβλίο διατηρείται σε ένα δίκτυο υπολογιστών συνδεδεμένων με ομότιμους χρήστες. ”

Όλοι οι τύποι κρυπτογράφησης έχουν αυτό το βιβλίο όπου οι συναλλαγές γίνονται δημόσιες για να διασφαλιστεί η διαφάνεια του συστήματος, όπως υποσχέθηκε. Βασικά υποχρεώνει τον καθένα να παίξει δίκαια, απομακρύνοντας κινδύνους κατάχρησης.

Λοιπόν, ας πούμε ότι επενδύσατε σε κρυπτογράφηση μέσω μιας σημαντικής ανταλλαγής. Προφανώς, η πρόθεση πίσω από τις αγορές σας ήταν να δαπανήσετε τα χρήματα που αποκτήθηκαν μετά. Έτσι, το φυσικό βήμα που πρέπει να κάνετε τώρα είναι να επαληθεύσετε τη συναλλαγή σας όταν δεν είναι επιβεβαιωμένη.

Η συναλλαγή – σε αρχικό στάδιο – εξακολουθεί να είναι ανεπίσημη και δεν γίνεται επίσημη μέχρι να γίνει το μέρος του επίσημου ιστορικού των ιστορικών συναλλαγών που κρατούνται στο blockchain. Η επαλήθευση μεταφέρεται τότε από τους miners  για να προστεθεί στο δημόσιο βιβλίο.

Η δεύτερη έννοια, την οποία έχει το ledger , είναι αυτή ενός πορτοφολιού (hardware wallet) .

Δημιουργία κρυπτονομισμάτων / Εξόρυξη ( mining )

Είναι η δουλειά ενός miner στο δίκτυο των κρυπτονομισμάτων να επιβεβαιώσει τις συναλλαγές. Λαμβάνουν συναλλαγές, τις ελέγχουν / χαρακτηρίζουν ως νόμιμες και τις επιτρέπουν να εξαπλωθούν σε όλο το σύστημα. Όταν μια συναλλαγή επιβεβαιώνεται από τον miner, κάθε διασταύρωση της συναλλαγής πρέπει να γίνει μέρος της βάσης δεδομένων και αυτή με τη σειρά της, να γίνει μέρος του blockchain.

Οι miners στη συνέχεια ανταμείβονται μέσα στον υπάρχοντα τομέα κρυπτονομισμάτων μέσω του οποιουδήποτε τύπου νομίσματος που χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα, αν είναι bitcoin, ένας miner θα επιβραβευθεί με έναν συγκεκριμένο αριθμό bitcoins δεδομένου ότι δεν υπάρχουν προδιαγραφές που πρέπει να πληρεί κάποιος για να γίνει miner.

Η εξόρυξη κρυπτονομίσματος αποτελεί βασική πτυχή του συστήματος δεδομένου ότι η δουλειά ενός miner είναι η βασική δραστηριότητα στο σύστημα κρυπτονομισμάτων. Καθώς ένα αποκεντρωμένο δίκτυο εργάζεται στον πυρήνα αυτού του συστήματος, δεν υπάρχει ανώτερη εξουσία για την ανάθεση αυτών των καθηκόντων.

Επομένως, μια σωστή και σταθερή διαδικασία που ακολουθεί το κρυπτονόμισμα είναι να σταματήσει μια αρχή από την κατάχρηση. Ο μηχανισμός λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμα και αν κάποιος σχεδιάζει να εισέλθει στο σύστημα και να δημιουργήσει προβλήματα, δεν υπάρχει κανένα κενό στο δίκτυο λειτουργίας του, ώστε να σπάσει το σύστημα.

Αυτό σχεδιάστηκε έτσι στο αρχικό στάδιο του  bitcoin. Υπάρχει ένας κανόνας σύμφωνα με τον οποίο οι miners έναν κανόνα σύμφωνα με τον οποίο οι ανθρακωρύχοι πρέπει να καταθέτουν τις μηχανογραφημένες εργασίες τους σε μια προκριματική διαδικασία.

Γι\’ αυτό εάν κάποιος δημιουργεί πολλά peers για να εξαπλωθεί σε όλο το δίκτυο και να δημιουργήσει συναλλαγή, αυτό θα προκαλούσε το σύστημα να σπάσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι miners χρειάζονται για να βρουν ένα hash που συνδέει ένα νέο μπλοκ με το προηγούμενο στην αλυσίδα.

Ένα hash είναι προϊόν κρυπτογραφικής συνάρτησης που βασίζεται στον αλγόριθμο SHA 256 Hash και καλείται Proof of Work.

Πως δημιουργούνται τα κρυπτονομίσματα;

Η διαδικασία δημιουργίας νέων κρυπτονομισμάτων καλείται και εξόρυξη (mining) και όσοι την πραγματοποιούν miners σε αναλογία  με την εξόρυξη του χρυσού. Και στις δύο περιπτώσεις, απαιτείται η επένδυση μεγάλου όγκου εργασίας αλλά και ιδιαίτερα κοστοβόρας ενέργειας που χρησιμοποιούν τα υπολογιστικά συστήματα για την  παραγωγή ενός κρυπτονομίσματος. Το κρυπτονόμισμα λοιπόν είναι η ανταμοιβή τους για να συμμετέχουν στην διαδικασία αυτή.

Η εξόρυξη (mining ) / δημιουργίας κρυπτονομισμάτων είναι ένα σύστημα συναινετικής κατανομής, όπου κάθε συναλλαγή ενός χρήστη μοιράζεται   στο αποκεντρωμένο δίκτυο με την μορφή ενός αντιγράφου της  συγκεκριμένης συναλλαγής. Όλα τα μέλη του δικτύου οφείλουν να επιβεβαιώσουν τη συναλλαγή αυτή εξαλείφοντας έτσι την  πιθανότητα απάτης.

Αυτός είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται η χρονολογική σειρά των συναλλαγών στην blockchain. Προκειμένου να επιβεβαιωθεί, η συναλλαγή πρέπει να ενσωματωθεί σε ένα μπλοκ (block), το οποίο θα συμμορφώνεται με τους αυστηρότερους κανόνες κρυπτογράφησης που επαληθεύονται και επικυρώνονται από τους «ανθρακωρύχους» του δικτύου. Στην εν λόγω διαδικασία δεν εμπλέκεται καμία κεντρική κυβέρνηση. Έτσι, προστατεύεται η ουδετερότητα του δικτύου Bitcoin.

Στο σημείο αυτό, ας κάνουμε μια γρήγορη σύγκριση με το παραδοσιακό σύστημα ηλεκτρονικού χρήματος. Όταν πραγματοποιείτε μια πληρωμή με πιστωτική κάρτα, ο εκδότης (όπως η MasterCard) πρέπει να επαληθεύσει και να καταγράψει τη συναλλαγή.

Η διαδικασία δημιουργίας νέων κρυπτονομισμάτων ονομάζεται εξόρυξη, καθώς παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την εξόρυξη του χρυσού. Και στις δύο περιπτώσεις, περιλαμβάνει την επένδυση μεγάλου όγκου εργασίας και ενέργειας για την παραγωγή ενός πολύτιμου προϊόντος.

Στην ουσία, οι «ανθρακωρύχοι» του Bitcoin στην πραγματικότητα δημιουργούν νέα Bitcoins ως ανταμοιβή για την επένδυση μεγάλης υπολογιστικής ισχύος προκειμένου να συντηρηθεί και να προστατευθεί το δίκτυο!

Ένα πράγμα που τείνουμε να ξεχνάμε είναι ότι πρώτα απ \’όλα τα κρυπτονομίσματα  είναι ένα λογισμικό (software) .Όπως και ένα πρόγραμμα από κάθε συναλλαγή, μέχρι την καταγραφή, την αποθήκευση δεδομένων και άλλα,  οι κινήσεις – καταγραφές του υπαγορεύονται από τον κώδικα.

Όταν η πρωταρχική λειτουργία της κρυπτογραφίας είναι να ενεργεί ως μέσο ανταλλαγής ή νομισματικής αξίας, οι συναλλαγές αποθηκεύονται στο blockchain. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αλγόριθμοι γενικά είναι γραμμένοι ή έχουν σχεδιαστεί για να απονέμουν κρυπτονομίσματα σε υπολογιστές που προσθέτουν συναλλαγές στο blockchain

Επομένως, για τους περισσότερους τύπους κρυπτονομισμάτων, ο μόνος τρόπος δημιουργίας νέων  νομισμάτων είναι απόρροια της χρήσης του υπολογιστή τους (μια ιδιαίτερα ενεργοβόρα διαδικασία μπορείτε να διαβάσετε σχετικά εδώ) για να προσθέσουν συναλλαγές. Υπάρχουν όμως και  άλλοι τρόποι που ορίζονται στο λογισμικό των κρυπτονομισμάτων για τη δημιουργία νομισμάτων.

Το καλύτερο μέρος για να δουλέψουμε με κρυπτονομίσματα είναι η διαφάνεια του συστήματος. Είναι δημόσιο, οπότε ο καθένας μπορεί να ελέγξει πώς δημιουργούνται τα νομίσματα. Εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο ο κώδικας ορίζει την προσφορά και τον πληθωρισμό του νομίσματος. Είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ακόμη και να γνωρίζει αν το νόμισμα θα είναι πληθωριστικό ή αποπληθωριστικό είναι φανερό και όχι κρυμμένο.

Είδη κρυπτονομισμάτων

Ο στόχος των κρυπτονομισμάτων είναι να λειτουργήσουν  ενεργήσει σαν πραγματικό χρήμα, με τη μορφή ψηφιακών ή εικονικών χρημάτων που δεν διαχειρίζεται η κυβέρνηση ή το κεντρικό τραπεζικό σύστημα μιας χώρας. Αντίθετα, με τη νέα δεκαετία σε άνοδο και μια τεχνολογική εποχή να λαμβάνει χώρα σε αυτή  το κρυπτονόμισμα είναι ένα πραγματικό προϊόν της ψηφιακής εποχής που δεν στηρίζεται / εξαρτάται από τράπεζες, κυβέρνηση ή κανένα μεσάζοντα που να εμπλέκεται σε αυτό το θέμα.

Αν και όλα τα νομίσματα εμπίπτουν στην έννοια της ομπρέλας και στον όρο κρυπτογράφησης, υπάρχουν δύο υποκατηγορίες σε τύπους κρυπτοσυχνότητας: altcoins και tokens

Altcoins
Ο όρος altcoins αναφέρεται σε εναλλακτικές λύσεις του bitcoin, συμπεριλαμβανομένων namecoin, peercoin, litecoin, dogecoin και auroracoin, μεταξύ άλλων. Το  Namecoin θεωρείται η πρώτη εναλλακτική του altcoin από την έναρξή αυτού το 2011. Αυτά τα altcoins έχουν περιορισμένη προσφορά και για να διατηρήσουν την ισορροπία τους υπό έλεγχο και να ενισχύσουν την αντιληπτή αξία τους, ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερες εκδόσεις bitcoin .

Tokens
Σε αντίθεση με τα altcoins, τα tokens δημιουργούνται και μοιράζονται μέσω ενός ICO, το οποίο είναι η αρχική προσφορά νομισμάτων. Οι τιμές τους αντιπροσωπεύονται μέσω bitcoins, security token ή  utility token. Η λειτουργικότητά τους λειτουργεί με δύο τρόπους ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στα χρήματα, αλλά και για να περιγράψει μια λειτουργία. Για παράδειγμα, το bitcoin και το ether από το ethereum θεωρούνται crypto tokens και όλα τα άλλα είναι altcoins.

Το κρυπτονόσμισμα Facebook Libra
Κάποιοι θα έλεγαν ότι το Facebook εισέρχεται στον τραπεζικό χώρο. Αν το κοιτάξουμε όμως σε καθαρά τεχνικό επίπεδο  το κρυπτονόμισμα αφορά την ψηφιακή οικονομία  παρότι και αυτός ο τομέας απέχει από το κύριο  πεδίο εργασίας του Facebook.

Πάραυτα το Facebook ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2018 ότι  “ Το Facebook Libra είναι ένα απλό παγκόσμιο κρυπτονόμισμα που απευθύνεται σε δισεκατομμύρια ανθρώπων . ” Εν ολίγοις, το Facebook σχεδιάζει να διανείμει το δικό του κρυπτονόμισμα στα μέλη του. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την μεγαλύτερη κοινότητα χρηστών παγκοσμίως.

Το κρυπτονόμισμα έχει σχεδιαστεί για να είναι συμβατό με την επικείμενη ψηφιακή εποχή. Υποστηριζόμενο από παρόμοια τεχνολογία blockchain, αυτό το πολυαναμενόμενο έργο έχει ρυθμιστεί ώστε να επιτρέπει στους χρήστες όχι μόνο να προβαίνουν σε αγορές, αλλά και να στέλνουν κρυπτονόμισμα μέσω εφαρμογών που ελέγχονται από το Facebook, όπως Messenger, WhatsApp και Instagram.

Πρόκειται να συμπεριλάβει και άλλα κανάλια όπως το Uber, το Spotify και το MasterCard κάτω από το domain name του facebook για να κάνουν τις πληρωμές και τη χρήση του άνετες για τους χρήστες του.

Η φήμη του Facebook είναι αρκετά αξιόπιστη ώστε οι άνθρωποι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να πάρουν τα χέρια τους σε οποιαδήποτε νέα τεχνολογία που σχετίζεται με αυτό. Μια γρήγορη ματιά στα υποσχεθέντα χαρακτηριστικά της είναι αρκετή για να σας πω ότι η πλατφόρμα θα γίνει σύντομα μια αξιόπιστη πηγή ανταλλαγής συναλλαγών και ένα μέσο πληρωμών για πολλούς χρήστες.

Το κρυπτονόμισμα είναι το αντίθετο του κρυφού

Το κρυπτονόμισμα είναι συνώνυμο της διαφάνειας. Δεν υπάρχει ούτε ένα κρυφό χαρακτηριστικό ή κάποιο μειονέκτημα λογισμικού που να μην είναι ορατό στο δημόσιο μάτι. Από την επιμέλεια του κρυπτονομίσματος μέχρι τη δημιουργία, επικύρωση και επισημοποίηση του και την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής όχι μόνο η διαδικασία γίνεται δημόσια και ανοιχτά αλλά αυτά καταγράφονται  στο ίδιο γενικό βιβλίο που χρησιμοποιείται και για κάθε άλλη συναλλαγή.

O όλος τρόπος λειτουργίας των κρυπτονομισμάτων μας παρέχει ένα  μέσο ανταλλαγής χρημάτων χωρίς αυτό να κουβαλά μαζί του τις συνηθισμένες ρυθμιστικές πολιτικές που αφορούν το παραδοσιακό χρήμα. Με λίγους ή καθόλου εξωτερικούς παράγοντες που εμπλέκονται στην υποβοήθηση της αξίας του, το κρυπτονόμισμα  είναι σίγουρα το προϊόν του αύριο

Πρέπει να αποσαφηνιστούν όλες οι αρνητικές φήμες που το συνοδεύουν στο ευρύ κοινό που τον τελευταίο καιρό αρχίζουν να το γνωρίζουν.  Με την νέα δεκαετία μόλις να έχει ξεκινήσει  και με την είσοδο του Facebook στον τομέα αυτό το μέλλον του φαντάζει ελπιδοφόρο.

Παρελθόν αποτελούν κατά την άποψη μας οι ημέρες στις οποίες τα κρυπτονομίσματα θεωρούνταν ως μια προσωρινή ψηφιακή μόδα. Όλα συντείνουν στο γεγονός ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ήρθαν για να παραμείνουν , να αναπτυχθούν περαιτέρω και να κάνουν την εμφάνιση τους σε κάθε οικονομική πλευρά της ζωής μας.

Όχι μόνο πρόκειται να καταστήσει τη συναλλαγή πιο προσιτή, αλλά ακόμα και τα ίδια τα τραπεζικά συστήματα θα γίνουν αυτόματα ασφαλέστερα, δεδομένου ότι τα συστήματα των κρυπτονομισμάτων είναι επαρκώς προστατευμένα από ενέργειες spam και hack.

Φυσικά και το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει επηρεαστεί από τα κρυπτονομίσματα αφού ένα κομμάτι των πληρωμών στα e-shop / ηλεκτρονικά καταστήματα έχει αρχίσει να γίνεται με την χρήση / αποδοχή των κρυπτονομισμάτων. Εμείς σαν dreamweaver.gr στα πακέτα μας κατασκευής e-shop έχουμε φροντίσει τόσο να ενσωματώσουμε δυνατότητες αποδοχής πληρωμών στα eshop με την χρήση κρυπτονομισμάτων αλλά και να προετοιμάσουμε τους πελάτες μας για την νέα εποχή στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ξέρουμε ότι κάποιοι θα ισχυριστούν ότι είναι αν όχι άχρηστο αλλά σίγουρα ιδιαίτερα πρόωρη μια τέτοια ενέργεια. Θα τους απαντήσουμε ότι όταν αναλάβαμε την δημιουργία των πρώτων eshop μας το 2003 με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ και άλλα eshop μας ο τότε σχολιασμός ήταν . Μα καλά ποιος θα αγοράσει από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα…

 

Rate this post
Close Popup