ΕΣΠΑ eshop

ΕΣΠΑ eshop

ΕΣΠΑ e-shop | ηλεκτρονικό κατάστημα 2021 | Επιδότηση – Αίτηση – Δικαιούχοι – Δικαιολογητικά

 

ΕΣΠΑ eshop | ΕΣΠΑ ηλεκτρονικό κατάστημα : Το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για το 2021  που αφορά την  κατασκευή eshop (ηλεκτρονικού καταστήματος)  και ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης επιδοτεί κατά 100% την κατασκευή ενός eshop / ηλεκτρονικού καταστήματος με το μέγιστο ποσό επιδότησης να φτάνει τα 5.000 ευρώ. Διαβάστε σχετικές πρόσφατες ειδήσεις κάνοντας κλικ εδώ

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι αφορά αποκλειστικά και μόνο το  λιανεμπόριο και όχι των υπηρεσιών που έχουν καλυφθεί από άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος έχει οριστεί στα  ογδόντα   εκατ. ευρώ ενώ δεν φαντάζει καθόλου ως απίθανη η αύξηση του ποσού ,αν και εφόσον χρειαστεί, και αναλόγως την ζήτηση που θα παρουσιαστεί και η οποία αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη.

Με τα σημερινά νούμερα αυτό μεταφράζεται πρακτικά σε 16.000 επιχειρήσεις από τον χώρο του λιανεμπορίου που θα δημιουργήσουν το δικό τους eshop / ηλεκτρονικό κατάστημα.

Δεδομένου όμως της τεράστιας ζήτησης που αναμένεται αφού η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δεν έχουν eshop αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης η ζήτηση ενδέχεται να κινηθεί σε μεγαλύτερα επίπεδα όπως όμως επίσης και το ύψος του διατιθέμενου ποσού να αυξηθεί.

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για την επιδότηση δημιουργίας του eshop / ηλεκτρονικού καταστήματος σας , θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά με καταληκτική ημερομηνία , με τα μέχρι σήμερα δεδομένα , είναι η 31η Ιανουαρίου 2021.

Παρότι ελλοχεύει πάντα η περίπτωση να λάβει παράταση αυτή η διαδικασία θα πρέπει μέχρι τότε να έχετε καταθέσει την δική σας ολοκληρωμένη πρόταση – φάκελο για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα.

Μέχρι τότε θα πρέπει να έχετε καταθέσει την δική σας πρόταση όσον αφορά το σχεδιασμό του eshop σας, το αντικείμενο του καθώς και τις παρεχόμενες συνοδευτικές υπηρεσίες του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Η dreamweaver.gr είναι σε θέση να σας βοηθήσει όχι μόνο στην έγκαιρη και ορθή υποβολή του επενδυτικού σχεδίου σας για την ανάπτυξη του e-shop σας αλλά και σε όλη την  διαδικασία υλοποίησης του επιδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ.

Ας δώσουμε κάποιες περαιτέρω πληροφορίες με την μορφή σύντομων ερωτήσεων και απαντήσεων

Με μια  γρήγορη πρώτη ματιά:

  • Έχετε Κύρια Δραστηριότητα το Λιανικό Εμπόριο – ΚΑΔ 47;

  • Υπάρχει Φυσικό Κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών;

  • Έχει ανασταλεί η λειτουργία της επιχείρησης σας για τουλάχιστον μία ημέρα από τις 18/03/20 και μετά;

  • Έχει μειωθεί ο τζίρος σας για το 4ο τρίμηνο του 2020 ,σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2019, κατά τουλάχιστον 20% ή και περισσότερο;

ΕΣΠΑ eshop – ΕΣΠΑ Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό;

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα eshop / ηλεκτρονικό κατάστημα και να αποκτήσουν ίσως το μοναδικό όπλο επιβίωσης τους , μεσούσης της πανδημίας, και να διατηρήσουν αλλά και να ενισχύσουν παράλληλα το πελατολόγιο τους.

Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή η κρίση θα μας μείνει σαν μια ανάμνηση. Κανείς όμως δεν μπορεί πλέον να πει ότι δεν γνωρίζει ότι η επιχειρηματικότητα στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως ολοκλήρωσε την στροφή της προς το e-επιχειρείν καθιερώνοντας το μόνιμα σαν μια σημαντική πύλη για το εμπόριο.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας εδώ για το πόσο επηρέασε τα δεδομένα η κρίση από την πρώτη περίοδο κιόλας

Η κάλυψη αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων λιανεμπορίου που είναι ακόμα ένας λόγος για να επιταχύνετε τον βηματισμό σας για την δημιουργία και υποβολή του φακέλου σας αφού ο αριθμός των δικαιούχων θα κλείσει με την συμπλήρωση της συνολικής δαπάνης.

Το ποσό της επιδότησης μπορεί να αγγίξει το ποσό των 5.000 ευρώ που είναι υπεραρκετό για την κατασκευή του eshop, την φιλοξενία και τεχνική του υποστήριξη καθώς και την διαφημιστική του προβολή στο internet

Όλες οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω της πανδημίας και επιθυμούν να αποκτήσουν ηλεκτρονικό κατάστημα ενισχύοντας το πελατολόγιο τους μέσω του ΕΣΠΑ eshop.

Ενημέρωση – Γραφειοκρατία του προγράμματος ΕΣΠΑ ηλεκτρονικό κατάστημα

Ποιος είναι ο κύριος ΚΑΔ της επιχείρησης σας;

Ο κύριος ΚΑΔ της επιχείρησης σας πρέπει να είναι ΚΑΔ λιανικής πώλησης (αυτοί που ξεκινούν από [47] ) ώστε η επιχείρηση σας να είναι επιλέξιμη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Τους ΚΑΔ της επιχείρησης σας μπορείτε να τους εντοπίσετε συνδεόμενοι στο Taxisnet -> Προσωποποιημένη Πληροφόρηση ->  Στοιχεία Επιχείρησης ή καλώντας απλά τον λογιστή σας.

Τι γίνεται αν έχω ΚΑΔ λιανικής πώλησης, αλλά όχι κύριο;

Δυστυχώς με βάση τα τρέχοντα δεδομένα η συγκεκριμένη επιδότηση αφορά κατ\’ αποκλειστικότητα επιχειρήσεις που έχουν ως κύρια δραστηριότητα την λιανική πώληση.

Φυσικά επειδή τα δεδομένα αλλάζουν μπορείτε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ και την ιστοσελίδα μας, όπου θα υπάρξει επικαιροποίηση  των ενημερώσεων, αν υπάρξει αλλαγή της συγκεκριμένης πρόσκλησης και εισαγωγής ΚΑΔ λιανικής.

Αφορά και υφιστάμενες επιχειρήσεις;

Η δράση αυτή αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν δηλώσει τον κύριο ΚΑΔ λιανικής πώλησης πριν από τις 30/9/2019.

Τι ισχύει για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις;

Η δράση αυτή αφορά νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν δηλώσει τον κύριο ΚΑΔ λιανικής πώλησης από 1/10/2019 έως 7/11/2020.

Πρέπει να υπάρχει φυσικό κατάστημα;

Η δράση αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες διατηρούν φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών, δηλαδή εμπορικό χώρο που υποδέχεται πελάτες και διενεργούνται πωλήσεις εντός του.

Πρέπει να έχει ανασταλεί η λειτουργία της επιχείρησης;

Δικαίωμα στην επιδότηση έχουν επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί έστω και για μια (1) ήμερα από τις 18/03/2020 με κρατική εντολή είτε στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Άλλες βασικές προδιαγραφές που πρέπει να πληροί η επιχείρηση για να λάβει την χρηματοδότηση

Η επιχείρηση πρέπει να έχει τουλάχιστον 20% πτώση κύκλου εργασιών στο Δ’ τρίμηνο (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος) του 2020, συγκριτικά με το Δ΄τρίμηνο του 2019.

Πως ελέγχεται η πτώση στον κύκλο εργασιών της επιχείρησης;

Από τις περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α  μπορείτε να δείτε και να συγκρίνετε τον κύκλο εργασιών, που έκανε η επιχείρησή σας στις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους.

Πότε πρέπει να ολοκληρωθεί η δημιουργία του e–shop;

Η επιχείρηση πρέπει να έχει ολοκληρώσει – εξοφλήσει τις σχετικές δαπάνες (υλοποίηση, τιμολόγηση, εξόφληση και λογιστικοποίηση των σχετικών δαπανών) την περίοδο από 18/03/2020 έως και πριν την υποβολή της αίτησης, την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Τι γίνεται αν η επιχείρηση έχει κατασκευάσει το e–shop πρόσφατα;

Σε περίπτωση που έχετε ξεκινήσει ή ολοκληρώσει την κατασκευή του e-shop πρόσφατα, μπορείτε να υποβάλλετε κανονικά αίτηση για να λάβετε την χρηματοδότηση.

Τι γίνεται σε περίπτωση που η επιχείρηση μου έχει ήδη e–shop;

Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση/ ανακατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος σας και να επιδοτηθούν τα έξοδα αναβάθμισης, οι αγορές ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτή και των μέσων εκείνων που απαιτούνται για τη διαχείριση του e-shop σας και εκτέλεση των παραγγελιών που γίνονται μέσω αυτού.

Τι προδιαγραφές πρέπει να πληρεί ένα e–shop για να επιδοτηθεί;

Να λειτουργεί σε δύο γλώσσες καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive, να συνοδεύεται από λογισμικά παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών ( τυπικές λειτουργίες e-shop ) και να διασφαλίζει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία (ΑμΕΑ) στο σύνολο των προσφερόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Τι χρηματοδοτείται από την συγκεκριμένη επιδότηση;

Εκτός από την ανάπτυξη και τον σχεδιασμό του ηλεκτρονικού καταστήματος οι επιλέξιμες δαπάνες της επιδότησης περιλαμβάνουν:

  • Eξυπηρετητές/διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών  – λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS)
  • Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, είτε επιτραπέζιοι είτε φορητοί.
  • Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός συναφής με τη λειτουργία και διαχείριση του ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.)
  • Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης/αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος / e-shop συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών και υπηρεσιών Φιλοξενίας (hosting, collocation, κτλ.)
  • Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

Πότε αξιολογούνται οι αιτήσεις;

Στην συγκεκριμένη δράση οι προτάσεις αξιολογούνται άμεσα, άρα αμέσως μετά την υποβολή της γνωρίζουμε το αποτέλεσμα.

Πρέπει να έχει ήδη δημιουργήσει μια εταιρία e–shop για να υποβάλλει;

Ναι, το e-shop πρέπει να έχει ήδη δημιουργηθεί και εξοφληθεί / τιμολογηθεί για να λάβετε την επιδότηση. Επίσης πρέπει να έχετε κάνει τις σχετικές αγορές εξοπλισμού και να προσκομίσετε τα σχετικά τιμολόγια, έτσι ώστε να περαστούν στο σύστημα και έπειτα να λάβετε τα χρήματα (maximum 5.000 ευρώ)

Μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας ;

Φυσικά μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 74 84 84 5 και να μας στείλετε email στο s @ dreamweaver gr .

Συνοψίζοντας για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ eshop

Ειδικά για τον κλάδο του λιανεμπορίου που δεινοπάθησε εξαιτίας της πανδημίας του covid 19 η συγκυρία εμφάνισης αυτού του προγράμματος για την είσοδο του στην ψηφιακή αγορά δεν μπορούσε να είναι ευνοϊκότερη.

Μπορεί το eshop και αυτό το ΕΣΠΑ για eshop να μην είναι πανάκεια για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση σας.

Σίγουρα όμως είναι η καλύτερη ελπίδα που υπάρχει για μακροημέρευση της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας, περιορίζοντας όχι μόνο τις συνέπειες που επιφέρουν τα μέτρα περιορισμού του covid 19 αλλά εισάγοντας σας σε μια νέα ψηφιακή εποχή που ήδη έχει ανατείλει

 

Rate this post
Close Popup