ΕΣΠΑ eshop

ΕΣΠΑ eshop

ΕΣΠΑ e-shop | ηλεκτρονικό κατάστημα 2021 | Επιδότηση – Αίτηση – Δικαιούχοι – Δικαιολογητικά

 

ΕΣΠΑ eshop | ΕΣΠΑ ηλεκτρονικό κατάστημα : Το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για το 2021  που αφορά την  κατασκευή eshop (ηλεκτρονικού καταστήματος)  και ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης επιδοτεί κατά 100% την κατασκευή ενός eshop / ηλεκτρονικού καταστήματος με το μέγιστο ποσό επιδότησης να φτάνει τα 5.000 ευρώ. Διαβάστε σχετικές πρόσφατες ειδήσεις κάνοντας κλικ εδώ

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι αφορά αποκλειστικά και μόνο το  λιανεμπόριο και όχι των υπηρεσιών που έχουν καλυφθεί από άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος έχει οριστεί στα  ογδόντα   εκατ. ευρώ ενώ δεν φαντάζει καθόλου ως απίθανη η αύξηση του ποσού ,αν και εφόσον χρειαστεί, και αναλόγως την ζήτηση που θα παρουσιαστεί και η οποία αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη.

Με τα σημερινά νούμερα αυτό μεταφράζεται πρακτικά σε 16.000 επιχειρήσεις από τον χώρο του λιανεμπορίου που θα δημιουργήσουν το δικό τους eshop / ηλεκτρονικό κατάστημα.

Δεδομένου όμως της τεράστιας ζήτησης που αναμένεται αφού η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δεν έχουν eshop αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης η ζήτηση ενδέχεται να κινηθεί σε μεγαλύτερα επίπεδα όπως όμως επίσης και το ύψος του διατιθέμενου ποσού να αυξηθεί.

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για την επιδότηση δημιουργίας του eshop / ηλεκτρονικού καταστήματος σας , θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά με καταληκτική ημερομηνία , με τα μέχρι σήμερα δεδομένα , είναι η 31η Ιανουαρίου 2021.

Παρότι ελλοχεύει πάντα η περίπτωση να λάβει παράταση αυτή η διαδικασία θα πρέπει μέχρι τότε να έχετε καταθέσει την δική σας ολοκληρωμένη πρόταση – φάκελο για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα.

Μέχρι τότε θα πρέπει να έχετε καταθέσει την δική σας πρόταση όσον αφορά το σχεδιασμό του eshop σας, το αντικείμενο του καθώς και τις παρεχόμενες συνοδευτικές υπηρεσίες του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Η dreamweaver.gr είναι σε θέση να σας βοηθήσει όχι μόνο στην έγκαιρη και ορθή υποβολή του επενδυτικού σχεδίου σας για την ανάπτυξη του e-shop σας αλλά και σε όλη την  διαδικασία υλοποίησης του επιδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ.

Ας δώσουμε κάποιες περαιτέρω πληροφορίες με την μορφή σύντομων ερωτήσεων και απαντήσεων

ΕΣΠΑ eshop – ΕΣΠΑ Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό;

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα eshop / ηλεκτρονικό κατάστημα και να αποκτήσουν ίσως το μοναδικό όπλο επιβίωσης τους , μεσούσης της πανδημίας, και να διατηρήσουν αλλά και να ενισχύσουν παράλληλα το πελατολόγιο τους.

Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή η κρίση θα μας μείνει σαν μια ανάμνηση. Κανείς όμως δεν μπορεί πλέον να πει ότι δεν γνωρίζει ότι η επιχειρηματικότητα στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως ολοκλήρωσε την στροφή της προς το e-επιχειρείν καθιερώνοντας το μόνιμα σαν μια σημαντική πύλη για το εμπόριο.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας εδώ για το πόσο επηρέασε τα δεδομένα η κρίση από την πρώτη περίοδο κιόλας

Η κάλυψη αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων λιανεμπορίου που είναι ακόμα ένας λόγος για να επιταχύνετε τον βηματισμό σας για την δημιουργία και υποβολή του φακέλου σας αφού ο αριθμός των δικαιούχων θα κλείσει με την συμπλήρωση της συνολικής δαπάνης.

Το ποσό της επιδότησης μπορεί να αγγίξει το ποσό των 5.000 ευρώ που είναι υπεραρκετό για την κατασκευή του eshop, την φιλοξενία και τεχνική του υποστήριξη καθώς και την διαφημιστική του προβολή στο internet

Όλες οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω της πανδημίας και επιθυμούν να αποκτήσουν ηλεκτρονικό κατάστημα ενισχύοντας το πελατολόγιο τους μέσω του ΕΣΠΑ eshop.

Πως μπορώ να ξεκινήσω τις διαδικασίες για την ένταξη της επιχείρησης μου σε αυτό;

Για την πρώτη εκτίμηση ενδιαφέροντος καλείστε να καταθέσετε το ποσό των 100 ευρώ στην συνεργαζόμενη εταιρεία Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων η οποία αναλαμβάνει μια πρώτη έρευνα για το αν η αίτηση σας έχει ή όχι πιθανότητες επιτυχίας για να περάσετε στην επόμενη φάση της δημιουργίας , σύνταξης και κατάθεσης φακέλου στον ακόλουθο εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό τους στην Τράπεζα Πειραιώς

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΗΡΩΝ
IBAN: GR27 0172 0730 0050 7309 7785 550
BIC: PIRBGRAA

Μαζί με το καταθετήριο μας στέλνετε ένα  email στο s at dreamweaver dot gr με τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης σας, το ονοματεπώνυμο σας καθώς και κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί σας  για να αρχίσει η διαδικασία συλλογής των πρώτων απαιτούμενων από το πρόγραμμα στοιχείων.

Ο λόγος για την χρέωση είναι ιδιαίτερα απλός. Εκτός των εργατοωρών που απαιτούνται για την υλοποίηση της έρευνας , την οποία αναλαμβάνουν οι συνεργάτες μας στο Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων, το δέλεαρ της επιδότησης σε συνδυασμό με την γιγαντωμένη εκ των περιστάσεων ανάγκη κατασκευής eshop / ηλεκτρονικών καταστημάτων από την μεγάλη πλειοψηφία έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο αριθμό αιτήσεων που δεν μπορούμε να τις εξυπηρετήσουμε όλες.

Δεδομένου ότι σαν dreamweaver.gr το ενδιαφέρον μας περιορίζεται , εκ των πραγμάτων , μόνο στις βιώσιμες περιπτώσεις που τηρούν τις προϋποθέσεις και ενδιαφέρονται να δημιουργήσουμε για λογαριασμό τους ένα eshop πρέπει να έχουμε ένα φιλτράρισμα για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται.

Μετά την πρώτη εκτίμηση, συλλογή στοιχείων και εφόσον η αίτηση σας έχει ελπίδες τότε προωθείται σε συνεργάτες μας για την ολοκλήρωση – υποβολή του φακέλου σας με ένα κόστος που κυμαίνεται στα 300 – 500 ευρώ.

Να τονίσουμε ότι η διαδικασία των συνεργατών μας δεν εγγυάται την επιτυχία. Απλά με το πρώτο κόστος των 100 ευρώ που καταβάλλεται στους συνεργάτες μας είμαστε σε θέση να διερευνήσουμε αν έχετε πιθανότητες επιτυχίας και να κάνουμε μέσω αυτής την συγκέντρωση κάποιων στοιχείων για την οριστική διαδικασία υποβολής του φακέλου σας,

Ο ανταγωνισμός συνήθως παραβλέπει αυτό το πρώτο στάδιο και προχωρά στην κατάθεση του φακέλου σας και στην πλήρη χρέωση σας φυσικά ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Εμείς σαν dreamweaver.gr είμαστε εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων όχι χρηματοοικονομικό επενδυτικό γραφείο.

Εφόσον η αίτηση σας εγκριθεί το ποσό που έχετε δαπανήσει θα συμπεριληφθεί στα έξοδα του φακέλου και θα καλυφθεί πλήρως από την επιδότηση του προγράμματος.

Ενημέρωση – Γραφειοκρατία του προγράμματος ΕΣΠΑ ηλεκτρονικό κατάστημα
Αυτή είναι ουσιαστικά η υπηρεσία που παρέχουν οι συνεργάτες μας. Αναλαμβάνουν να σας ενημερώσουν αρχικά για το αν μπορείτε να διεκδικήσετε αυτά τα χρήματα και εφόσον προχωρήσετε στην συμπλήρωση – υποβολή του φακέλου να επικοινωνήσουν μαζί σας για όποια στοιχεία χρειαστούν στην πορεία και φυσικά για να σας ενημερώσουν για το αποτέλεσμα της αίτησης σας.

Τι γίνεται αν έχω ήδη μια ιστοσελίδα;

Μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας ;

Φυσικά μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 74 84 84 5 και να μας στείλετε email στο s @ dreamweaver gr . Να ξέρετε όμως , όπως προαναφέραμε , ότι τον έλεγχο δεν τον κάνουμε εμείς αλλά το Εργαστήριο ΤΠΕ Ήρων με το κόστος και την διαδικασία που παραθέσαμε προηγουμένως.

Συνοψίζοντας για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ eshop

Ειδικά για τον κλάδο του λιανεμπορίου που δεινοπάθησε εξαιτίας της πανδημίας του covid 19 η συγκυρία εμφάνισης αυτού του προγράμματος για την είσοδο του στην ψηφιακή αγορά δεν μπορούσε να είναι ευνοϊκότερη. ,

Μπορεί το eshop και αυτό το ΕΣΠΑ για eshop να μην είναι πανάκεια για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση σας. Σίγουρα όμως είναι η καλύτερη ελπίδα που υπάρχει για μακροημέρευση της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας, περιορίζοντας όχι μόνο τις συνέπειες που επιφέρουν τα μέτρα περιορισμού του covid 19 αλλά εισάγοντας σας σε μια νέα ψηφιακή εποχή που ήδη έχει ανατείλει