Διαφήμιση Google με χαρακτηριστικά διαφήμισης στο facebook

Διαφήμιση Google

Πως η διαφήμιση στην Google έρχεται να μιμηθεί την διαφήμιση στο facebook μέσω των  Google Discovery ads

Διαφήμιση Google μέσω των Google Discovery Ads: Η Google παρουσίασε δύο μεγάλες δοκιμές διαφημίσεων βάσει εικόνας στην εκδήλωσή της στο Google Marketing Live πέρυσι.
Οι διαφημίσεις google  Discovery έχουν ξεπεράσει το στάδιο των δοκιμών εδώ και καιρό ενώ  είναι πλέον διαθέσιμες σε όλους τους διαφημιζόμενους παγκοσμίως και στην χώρα μας φυσικά.

Οι διαφημίσεις Google Discovery είναι κατάλληλες για προβολή σε ροές Home και Watch Next, ροή Discover στην εφαρμογή Αναζήτησης Google και στις καρτέλες Προώθηση και Κοινωνική δικτύωση Gmail και ανοίγουν νέους δρόμους τόσο για την Google όσο και για τους διαφημιζόμενους  σε αυτήν.

Προχωρώντας με προσεκτικά βήματα 

Εάν δεν έχετε ακόμη παρατηρήσει διαφημίσεις στη ροή Discover, αυτό συμβαίνει επειδή η Google προχωρά πολύ προσεκτικά εδώ. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι καμπάνιες Discovery έχουν πολλά να προσφέρουν στους διαφημιζόμενους, αλλά είναι πολύ προσεκτικοί – ειδικά για τις διαφημίσεις στη ροή Discover.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μόνο μία υποδοχή διαφήμισης – στην τρίτη θέση – στη ροή Discover. Είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότερες διαφημίσεις, αλλά ο Jerry Dischler, VP / GM of Ads Platforms & Google Properties, σε συνέντευξη  δήλωσε του ότι «κρατάμε τη γραμμή ποιότητας πολύ υψηλή και εμφανίζονται μόνο οι διαφημίσεις που έχουν τα καλύτερα στοιχεία εικόνας που πιστεύουμε ότι είναι πιο σχετικοί με τους χρήστες » σε αυτό το πλαίσιο.

Η μηχανική εκμάθηση της Google χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί πότε θα προβάλλεται μια διαφήμιση Discovery που θα αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στον στόχο της καμπάνιας, δήλωσε ο Dischler, ο οποίος σημείωσε ότι τα αποτελέσματα συνεχίζουν να βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου

Καλώς ήλθατε στην διαφήμιση της Google που έρχεται να συναγωνιστεί την διαφήμιση στο facebook 

Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα, “Οι καμπάνιες του Discovery πήραν το έναυσμα  από την επιτυχία του Facebook σε αυτόν ακριβώς τον τύπο οπτικής επίδρασης (χρήση media υλικού) που στοχεύει με βάση τα δεδομένα κοινού και όχι την πρόθεση αναζήτησης”.

Όταν η Google παρουσίασε τον τύπο καμπάνιας Discovery πέρυσι, δήλωσε ότι η ροή Discover έχει περισσότερους από 800.000 μηνιαίους χρήστες. Τώρα, η Google αυξάνει τη χρήση σε όλες τις επιφάνειες του YouTube, του Discover και του Gmail για να διεκδικήσει ένα κοινό 2,9 δισεκατομμυρίων ατόμων.

Αυτή η προσέγγιση στα σύνολα κοινού φιλοδοξεί να πάρει την σκυτάλη Facebook, το οποίο άρχισε να αναφέρει τη χρήση των διαφημιστικών του προωθήσεων σε ολόκληρη την «οικογένεια εφαρμογών» του πέρυσι. Όπως θα συνέβαινε, το Facebook ανέφερε 2,99 δισεκατομμύρια μηνιαία ενεργά άτομα (MAP) από τις 31 Μαρτίου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί κάποια βασικά σημεία για την διαφήμιση στο facebook που φυσικά είναι σχεδιασμένη ώστε να ακολουθεί ομάδες χρηστών βάσει των χαρακτηριστικών τους και όχι βάσει των αναζητήσεων τους όπως κάνει η διαφήμιση στην Google

[yotuwp type=”videos” id=”Lqgh94nSJ9U” ]

Με άλλα λόγια, η Google λέει ότι μπορεί να προσφέρει προσέγγιση στο ίδιο επίπεδο με το Facebook.

Σε συνέντευξη του ο Gareth Cleevely, επικεφαλής της πληρωμένης αναζήτησης VP στο iProspect, λέει, “Έχουμε δει ότι προσφέρουν θετική απόδοση περαιτέρω στη διοχέτευση με έως και 48% χαμηλότερο κόστος ανά ενέργεια σε σύγκριση με τις διαφημίσεις σε κοινωνικά δίκτυα .”

Και ακόμη ένας, ο Phil Twigg, επικεφαλής της εξαγοράς στο MandM Direct, λέει: «Καταφέραμε να κλιμακώσουμε γρήγορα τις εκστρατείες κοινωνικών μέσων μας σε διαφημίσεις Google Discovery».

Όσοι χρησιμοποιούν ή προσαρμόζουν διαφημίσεις που ξεκινούν από δημογραφικά και αλλά  στοιχεία , συμπεριλαμβανομένων εικόνων υψηλής ποιότητας, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις διαφημίσεις Google  Discovery για να εμπνεύσουν τους χρήστες και να δημιουργήσουν ζήτηση .

Οι διαφημιζόμενοι στην Google  τώρα μπορούν να κατανοήσουν την αξία μιας πιο πολύπλευρης στρατηγικής μάρκετινγκ όπως ακριβώς την αντιλαμβάνονται οι διαφημιστές στο facebook.

Πως λειτουργεί μια διαφήμιση google discovery

Όπως αναφέρει η ίδια η Google  “Με τις καμπάνιες διαφημίσεων google  Discovery, οι διαφημιζόμενοι αποκτούν τη δυνατότητα να προσφέρουν μια πλούσια, εξατομικευμένη εμπειρία διαφήμισης.”

Η δυνατότητα αυτή είναι μάλιστα διαθέσιμη μέσα από ένα μόνο τύπο καμπάνιας στα Google Ads. Απλά η διαφήμιση στην Google έχει αποκτήσει πλέον δυνατότητες για τους διαφημιζόμενους που δεν διέθετε προηγουμένως.

Οφέλη από την διαφήμιση google discovery και τι δυνατότητες αυτή σας παρέχει

Προσεγγίζετε τον ιδανικό πελάτη σας σε κλίμακα με μία μόνο καμπάνια.  Εισάγετε τα δομικά στοιχεία των διαφημίσεών σας – όπως επικεφαλίδες, εμπνευσμένες εικόνες υψηλής ποιότητας και λογότυπα – και η Google προβάλλει τις διαφημίσεις σας σε πελάτες που ενδιαφέρονται πολύ χρησιμοποιώντας την προσφορά κόστους-ανά-ενέργεια (CPA) και τον προϋπολογισμό που ορίζετε.

Οι καμπάνιες Google Discovery περιλαμβάνουν τις ακόλουθες δυνατότητες:

Προσεγγίστε ως  και 2,9 δισεκατομμύρια άτομα μηνιαίως στις ροές YouTube Home και Watch Next, τις καρτέλες “Προωθήσεις Gmail” και “Discover”.

Μπορείτε πλέον να προσεγγίσετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες καθώς αναζητούν τα πάντα, από τις τελευταίες τάσεις της μόδας έως τις νέες βίντεο συνταγών μαγειρικής σε δημοφιλείς ιδιότητες της Google.

Αυξήστε την αφοσίωση με πλουσιότερες, πιο σχετικές διαφημίσεις. Χάρη στη μοναδική κατανόηση της Google σχετικά με την πρόθεση των πελατών, θα μπορείτε να προβάλλετε πιο συναφείς, σημαντικές διαφημίσεις σε άτομα όταν ενδιαφέρονται περισσότερο και είναι έτοιμοι να μάθουν περισσότερα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Σχεδιασμένο για ανακάλυψη καθώς οι καταναλωτές περιηγούνται στο αγαπημένο τους περιεχόμενο και στις εμπειρίες που βασίζονται στη ροή, οι μορφές διαφημίσεών μας βασίζονται στη μηχανική εκμάθηση για τη δημιουργία και την προβολή των στοιχείων σας απρόσκοπτα σε όλες τις συσκευές – βοηθώντας σας να προκαλέσετε το ενδιαφέρον και τη δράση των πελατών με λιγότερη προσπάθεια και χρόνο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υποβολή προσφορών Μεγιστοποίησης μετατροπών ή CPA-στόχου για να βελτιστοποιήσετε τις προσφορές της καμπάνιας σας για την επίτευξη των στόχων μάρκετινγκ σας.

Πότε να χρησιμοποιήσετε διαφημίσεις google discovery

Οι καμπάνιες Google Discovery μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς εάν:

 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις διαφημίσεις Discovery για να αυξήσετε τις πωλήσεις, τις εγγραφές σε ενημερωτικά δελτία ή περισσότερες επισκέψεις σε ιστότοπους. Φυσικά κάτι τέτοιο σημαίνει ότι κατά την διάρκεια κατασκευής του e-shop σας πρέπει να έχετε μεριμνήσει ώστε τεχνικά και λειτουργικά το ηλεκτρονικό σας κατάστημα να διαθέτει όλη εκείνη την απαραίτητη υποδομή για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις μετέπειτα διαφημιστικές σας ενέργειες για την προώθηση του eshop σας.
 • Θέλετε να προσεγγίσετε νέους πελάτες με τα μέσα σας: Με την κοινή χρήση οπτικά πλούσιου, εμπνευσμένου δημιουργικού επωνυμίας σε ροές σε ιδιότητες Google, οι καμπάνιες Discovery μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε το ενδιαφέρον από πιθανούς πελάτες όταν είναι ανοιχτοί σε δοκιμές νέων επωνυμιών.
 • Θέλετε να επανασυνδεθείτε με τους πιο πολύτιμους πελάτες σας: Καθώς οι καταναλωτές επιστρέφουν με την πάροδο του χρόνου για να βρουν περιεχόμενο στις ροές Google που τους αρέσουν, οι καμπάνιες Discovery σάς δίνουν περισσότερες ευκαιρίες να προωθήσετε δράση από άτομα που γνωρίζουν καλύτερα την επωνυμία σας και είναι πιθανότερο να αλληλεπιδράσουν με αυτήν και πάλι – είτε έχουν επισκεφτεί προηγουμένως τον ιστότοπό σας είτε έχουν πραγματοποιήσει κάποια αγορά.

Ρυθμίσεις καμπάνιας

Πολλές ρυθμίσεις καμπάνιας, όπως η υποβολή προσφορών και η στόχευση, είναι αυτοματοποιημένες για τις καμπάνιες Discovery για να εξοικονομήσετε χρόνο και να βοηθήσετε την καμπάνια σας να προσφέρει τη βέλτιστη απόδοση με βάση τον στόχο μάρκετινγκ, την προσφορά και τον προϋπολογισμό που επιλέγετε.

Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένες δυνατότητες που δεν υποστηρίζονται από αυτόν τον τύπο καμπάνιας. Όταν χρησιμοποιείτε καμπάνιες Google Discovery, δεν θα μπορείτε να προσαρμόσετε τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

 • Μη αυτόματες στρατηγικές προσφοράς
 • Μέθοδος παράδοσης
 • Στόχευση συσκευής
 • Στόχευση τοποθέτησης (συμπεριλαμβανομένων εξαιρέσεων)
 • Περιορισμός συχνότητας
 • Εναλλαγή διαφημίσεων
 • Στόχευση με βάση τα συμφραζόμενα
 • Εξαίρεση περιεχομένου

Οι καμπάνιες Google Discovery εφαρμόζουν αυτόματα εξαιρέσεις για να διασφαλίσουν ότι οι διαφημίσεις σας εμφανίζονται δίπλα σε περιεχόμενο φιλικό για διαφημιζόμενους. Για παράδειγμα, οι διαφημίσεις Google Discovery δεν θα εμφανίζονται δίπλα σε περιεχόμενο με επαναλαμβανόμενη έντονη βωμολοχία, έντονο σεξουαλικό περιεχόμενο ή βία.

Δεδομένου ότι οι διαφημίσεις Discovery εμφανίζονται σε συνδυασμό με περιεχόμενο που βασίζεται σε ροές στο YouTube Home και στο ρολόι Next Next, στο Gmail και στο Discover, δεν χρησιμοποιούν ρυθμίσεις εξαίρεσης περιεχομένου σε επίπεδο λογαριασμού που ισχύουν μόνο για ιστότοπους, σελίδες, βίντεο και εφαρμογές.

Υπάρχουν δύο μορφές διαφήμισης google discovery : Διαφημίσεις καρουσέλ Discovery με πολλές εικόνες και διαφημίσεις Discovery με μία εικόνα.

Για στοιχεία εικόνας, μπορείτε να ζητήσετε από τη Google να σαρώσει τον ιστότοπό σας για εικόνες που πληρούν τις απαιτήσεις μεγέθους, να ανεβάσετε εικόνες ή να επιλέξετε εικόνες αποθεμάτων από μια βιβλιοθήκη Shutterstock. Το κλειδί είναι να έχετε εντυπωσιακές, υψηλής ποιότητας εικόνες.

Η εικόνα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας γιατί όπως αντιλαμβάνεστε το υλικό που χρησιμοποιεί ο web designer σας εκεί δεν είναι μόνο το υλικό που θα δει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας σας αλλά και το υλικό που θα χρησιμοποιήσετε στις μελλοντικές ενέργειες προώθησης της ιστοσελίδας σας.

Όπως και με τις αποκριτικές διαφημίσεις αναζήτησης (RSA), οι διαφημίσεις Discovery προβάλλουν αυτόματα συνδυασμούς τίτλων και περιγραφών. Εισαγάγετε έως και πέντε επικεφαλίδες και και πέντε περιγραφές.

Η Google θα εμφανίσει επίσης μια εβδομαδιαία εκτίμηση εμφάνισης με βάση τη γεωγραφική σας στόχευση. Στόχευση στην Ελλάδα; Η εβδομαδιαία εκτίμηση εμφανίσεων είναι αρκετά εκατομμύρια χρηστών .

Μπορείτε να επιτρέψετε στην Google να επιλέξει αυτόματα το κείμενο παρότρυνσης για δράση στις διαφημίσεις σας ή να επιλέξετε από περισσότερες από δέκα επιλογές, όπως “Εφαρμογή τώρα”, “Επικοινωνήστε μαζί μας”, “Λήψη”, “Επισκεφτείτε τον ιστότοπο” και “Αγορά τώρα”.

Οι ομάδες διαφημίσεων της καμπάνιας Discovery πρέπει να οργανώσουν την καμπάνια σας ανά στρατηγική ή θέμα.

Εκτός από την τοποθεσία, οι καμπάνιες Discovery μπορούν να στοχεύονται από κοινό ή / και δημογραφικά στοιχεία (ηλικία, φύλο, γονική κατάσταση και εισόδημα νοικοκυριού).

Λάβετε υπόψη ότι επειδή πρόκειται για έναν από τους αυτοματοποιημένους τύπους καθολικής καμπάνιας της Google, απαιτείται έξυπνη υποβολή προσφορών και η Περιστροφή διαφημίσεων και ο περιορισμός συχνότητας δεν είναι διαθέσιμοι για αυτόν τον τύπο καμπάνιας.

Η Google σημειώνει επίσης στη σελίδα συμβουλών για τις διαφημίσεις ανακάλυψης ότι οι διαφημιζόμενοι θα πρέπει να «επιλέγουν έναν μέσο ημερήσιο προϋπολογισμό τουλάχιστον 10 φορές την αξία της προσφοράς στόχου κόστους ανά ενέργεια (CPA) και να περιμένουν τουλάχιστον 40 μετατροπές πριν πραγματοποιήσουν αλλαγές στην καμπάνια σας. ”

Θα χαρούμε ιδιαίτερα αν μας καλέσετε στο 210 74 84 84 5 και μας στείλετε email στο s at dreamweaver dot gr για να συζητήσουμε μαζί τις ιδιαίτερες ανάγκες σας και ανακαλύψουμε τους βέλτιστους τρόπους για την αποτελεσματικότερη προώθηση του eshop και της ιστοσελίδας σας.

Rate this post
Close Popup