Αργό wordpress. 18 Συμβουλές Για το πώς να επιταχύνετε το WordPress
Το WordPress είναι μια καταπληκτική πλατφόρμα CMS, αλλά μπορεί επίσης να είναι αρκετά αργή αν δεν βελτιστοποιηθεί σωστά. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να επιταχύνετε το WordPress, μοιράζοντας τις στρατηγικές και τις συστάσεις μας σχετικά με την απόδοση των ιστοσελίδων. Είναι τακτικές που εφαρμόζουμε τόσο στην κατασκευή ιστοσελίδων στην DreamWeaver.Gr όσο και στις εξειδικευμένες υπηρεσίες φιλοξενίας και υποστήριξης wordpress που παρέχουμε μέσω της Hoster.Gr
Επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο βασίζονται στο WordPress για την διαχείρηση των ιστοσελίδων τους. Χρησιμοποιείται από περισσότερους από τους μισούς χρήστες που χρησιμοποιούν ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου και σύμφωνα με το ManageWP, αυτό σημαίνει ότι πάνω από 74 εκατομμύρια ιστότοποι χρησιμοποιούν το WordPress.
Το WordPress χρησιμοποιείται από το 59,5% όλων των ιστότοπων των οποίων γνωρίζουμε το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Αυτό είναι το 26,4% όλων των ιστότοπων.Πηγή: W3Techs
Ακολουθήστε τις παρακάτω προτάσεις για να επιταχύνετε το WordPress και να μειώσετε το χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας, εξασφαλίζοντας την καλύτερη εμπειρία χρήστη για τους επισκέπτες σας καθώς και για να βελτιώσετε την θέση του ιστοτόπου σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
1. Χρησιμοποιήστε ένα Στιβαρό Framework / Θέμα
Πίσω από κάθε WordPress site, υπάρχει ένα θέμα ή ένα framework και μαζί με αυτό μερικές φορές μπορεί να υπάρχει και αρκετό άχρηστο software. Κάθε θέμα κωδικοποιείται διαφορετικά και εξαιτίας αυτού υπάρχουν κάποια που είναι καλύτερα από άλλα. Τα προεπιλεγμένα θέματα του WordPress όπως το Twenty Fifteen είναι πραγματικά αρκετά γρήγορα επειδή είναι πολύ ελαφριά.
Να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε θέματα σε δημοφιλείς αγορές όπως το ThemeForest και το Creative Market. Ενώ υπάρχουν πολλά σπουδαία θέματα εκεί, πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι οι προγραμματιστές μερικές φορές απλώς συνεχίζουν να προσθέτουν χαρακτηριστικά για να παράγουν περισσότερες πωλήσεις. Πρόκειται περισσότερο για την εύρεση των σωστών προγραμματιστών. Το Total WordPress από τους προγραμματιστές του WPExplorer είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός θέματος πολλαπλών χρήσεων που εξακολουθεί να λαμβάνει υπόψη του την απόδοση. Ακόμα και πολλά από τα demos τους, τα οποία είναι γεμάτα περιεχόμενο, φορτίζουν σε κάτω από 800ms.
Τα ελαφριά frameworks, όπως το Thesis Theme framework και το Genesis, έχουν επίσης πολύ καλή φήμη για την ανάπτυξη γρήγορων, καλά κωδικοποιημένων θεμάτων.
2.Εκμεταλλευτείτε την Προσωρινή Αποθήκευση
Η προσωρινή αποθήκευση(caching) είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας όταν πρόκειται για την επιτάχυνση του WordPress. Η προσωρινή αποθήκευση αποθηκεύει τις σελίδες και τις αναρτήσεις σας ως στατικά αρχεία τα οποία στη συνέχεια εξυπηρετούνται στους επισκέπτες σας, μειώνοντας το φορτίο επεξεργασίας στον διακομιστή σας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση χρησιμοποιώντας plugins προσωρινής αποθήκευσης του WordPress, με την υλοποίηση της προσωρινής αποθήκευσης του προγράμματος περιήγησής σας και με την προσωρινή αποθήκευση στο διακομιστή.
Caching Plugins
Ακολουθούν μερικά δωρεάν και μερικά premium plugins:
Cache Enabler
W3 Total Cache
WP Super Cache
WP Rocket
Παράκαμψη PHP για Προσωρινά Αποθηκευμένες Σελίδες
Παρακάτω είναι μια πιο προηγμένη διαμόρφωση Nginx για να παρακάμψετε το PHP για προσωρινά αποθηκευμένες σελίδες. Αυτό το παράδειγμα είναι βελτιστοποιημένο για το plugin Cache Enabler.
Παράδειγμα διαμόρφωσης Nginx
set $cache_path $request_uri;
# bypass cache if query string not empty
if ( $query_string ) {
set $cache_path ‘nocache’;
}
# bypass cache for POST requests
if ( $request_method = POST ) {
set $cache_path ‘nocache’;
}
# bypass cache for admin area
if ( $request_uri ~ /wp-admin/ ) {
set $cache_path ‘nocache’;
}
# bypass cache for logged in users
if ( $http_cookie ~ (wp-postpass|wordpress_logged_in|comment_author)_ ) {
set $cache_path ‘nocache’;
}
location / {
try_files /wp-content/cache/cache-enabler/${http_host}${cache_path}index.html $uri $uri/ /index.php?$args;
}
Browser Caching – Προσθήκη Επικεφαλίδων Λήξης στο WordPress
Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης προσθέτοντας επικεφαλίδες λήξης. Οι Επικεφαλίδες Λήξης λένε στο πρόγραμμα περιήγησης αν πρέπει να ζητήσει ένα συγκεκριμένο αρχείο από το διακομιστή ή αν πρέπει να το αρπάξει από την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης. Με την προσθήκη τους, μειώνεται το ποσό των HTTP αιτήσεων που χρειάζονται. Ορισμένα plugins προσωρινής αποθήκευσης του WordPress σας επιτρέπουν να το προσθέσετε αυτό, αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε τον κώδικα στο αρχείο .htaccess.
<IfModule mod_expires.c># Enable expirationsExpiresActive On # Default directiveExpiresDefault “access plus 1 month”# My faviconExpiresByType image/x-icon “access plus 1 year”# ImagesExpiresByType image/gif “access plus 1 month”ExpiresByType image/png “access plus 1 month”ExpiresByType image/jpg “access plus 1 month”ExpiresByType image/jpeg “access plus 1 month”# CSSExpiresByType text/css “access plus 1 month”# JavascriptExpiresByType application/javascript “access plus 1 year”</IfModule>
Server Caching
Εκτός από τα WordPress caching plugins και το browser caching, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από την προσωρινή αποθήκευση στο διακομιστή. Αυτό γίνεται συνήθως σε τοποθεσίες υψηλότερης επισκεψιμότητας. Το Varnish cache μπορεί να είναι πολύ δυνατό όταν συνδυάζεται με ένα plugin προσωρινής αποθήκευσης και ένα CDN.
Συνηθισμένα Domains Προφόρτωσης
Η προφόρτωση είναι παρόμοια με την προσωρινή αποθήκευση για το γεγονός ότι λέτε στο πρόγραμμα περιήγησης, όπως τον Chrome, να αναζητήσει πρόωρα τις ρυθμίσεις DNS όταν χρειάζεται. Ψάχνει τη σελίδα και ενεργοποιεί τυχόν Domains Προφορτώσης που δεν έχουν ήδη αποθηκευτεί, ώστε να φορτωθούν γρηγορότερα αργότερα.
Μπορείτε να κάνετε prefetch domains στο WordPress προσθέτοντας τη σύνταξη domain στο αρχείο header.php μεταξύ των ετικετών <head> </head>. Αυτή η διαδικασία είναι μη αποκλειστική και θα εκτελείται μόνο όταν είναι δυνατόν. Ακολουθούν ορισμένα συνηθισμένα παραδείγματα.
Prefetch Google Fonts:
<link rel=”dns-prefetch” href=”//fonts.googleapis.com”>
Prefetch Google Code (jQuery)
<link rel=”dns-prefetch” href=”//ajax.googleapis.com”>
Prefetch Google Analytics
<link rel=”dns-prefetch” href=”//www.google-analytics.com”>
Προβολή μεγαλύτερης λίστας κοινώς χρησιμοποιούμενων domain για prefetching.
Κατάργηση των Συμβολοσειρών Ερωτημάτων από τους Στατικούς Πόρους
Μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό να αφαιρέσετε τις συμβολοσειρές ερωτημάτων από τους στατικούς πόρους σας, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα προσωρινής αποθήκευσης με ορισμένες κρυφές μνήμες και CDNs. Στο WordPress έχετε μερικές επιλογές.
1. Επεξεργαστείτε το αρχείο functions.php για να συμπεριλάβετε μια συνάρτηση που καταργεί τις συμβολοσειρές ερωτημάτων.
function _remove_script_version( $src ){$parts = explode( ‘?ver’, $src );return $parts[0];}add_filter( ‘script_loader_src’, ‘_remove_script_version’, 15, 1 );add_filter( ‘style_loader_src’, ‘_remove_script_version’, 15, 1 );
- Εάν χρησιμοποιείτε ένα caching plugin όπως το W3 Total Cache, ίσως υπάρχει μια επιλογή για να αποφύγετε τη δημιουργία συμβολοσειρών ερωτημάτων.
- Υπάρχουν μερικά δωρεάν WordPress plugins, τα οποία μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για να καταργήσετε τις συμβολοσειρές ερωτήματος, όπως τα ” Query Strings Remover” και ” Remove Query Strings From Static Resources.”Ευτυχώς, αν χρησιμοποιείτε το KeyCDN ως CDN, αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς έχουμε ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Ignore Query Strings” που μπορείτε να ενεργοποιήσετε στον πίνακα ελέγχου. Αυτή η δυνατότητα αγνοεί τις συμβολοσειρές ερωτήματος και λέει στην προσωρινή μνήμη να απαντήσει με μια προσωρινή απάντηση, ακόμη και αν η συμβολοσειρά ερωτήματος διαφέρει.
3.Εφαρμογή Ενός Δικτύου Παροχής Περιεχομένου
Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη είναι η εγκατάστασή σας στο WordPress ή πόση κίνηση έχει ο ιστότοπός σας, όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την υλοποίηση ενός δικτύου παροχής περιεχομένου (CDN). Ένα CDN ουσιαστικά παίρνει όλα τα αρχεία σας (CSS, Javascript, εικόνες) και τα παραδίδει σε ένα διακομιστή πιο κοντά στον επισκέπτη, γεγονός που μειώνει το χρόνο λήψης. Εκτός από την ταχύτητα, ένα δίκτυο προβολής περιεχομένου μπορεί επίσης να επηρεάσει σημαντικά την εμπειρία των επισκεπτών σας, το ποσοστό εγκατάλειψης, τον χρόνο που παραμένουν στον ιστότοπό σας, τις μετατροπές και ακόμη και το SEO σας.
Το KeyCDN προσφέρει υπηρεσίες παροχής περιεχομένου μέσω ενός προγράμματος pay as you go. Ανάλογα με το εύρος ζώνης σας, πολλοί ιστότοποι μπορούν να εφαρμόσουν ένα CDN για λιγότερο από ένα δολάριο το μήνα! Για να αναπτύξετε γρήγορα ένα CDN για τις ιστοσελίδας σας στο WordPress, το KeyCDN ανέπτυξε ένα νέο ελαφρύ plugin που ονομάζεται CDN Enabler. Είναι διαθέσιμο δωρεάν και η εγκατάσταση μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά.
Φορτώστε όλα τα στοιχεία από το WordPress CDN
Βεβαιωθείτε ότι έχετε φορτώσει ακόμη και τα μικρότερα αρχεία από το CDN σας, όπως το favicon. Αν τα πάντα φορτώνονται από το CDN αυτό δημιουργεί μία μόνο σύνδεση. Για να τροποποιήσετε το favicon απλά σύρετε το favicon στο root της εγκατάστασης του WordPress μέσω FTP και στη συνέχεια προσθέστε αυτό στο αρχείο header.php μεταξύ των ετικετών κεφαλής.
<link rel=”shortcut icon” href=”https://cdn.domain.com/favicon.ico” type=”image/x-icon” />
4.Βελτιστοποιήστε τη Βάση Δεδομένων του WordPress
Το WordPress έχει την τάση να αρχίζει να επιβραδύνεται αν δεν διατηρήσετε τη βάση δεδομένων σας βελτιστοποιημένη. Υπάρχουν τρόποι για να διατηρήσετε την βάση σας καθαρή, απενεργοποιώντας ή περιορίζοντας τις αναθεωρήσεις αναρτήσεων, διαγράφοντας παλιές αναθεωρήσεις και έχοντας επίγνωση του περιορισμού 100 σελίδων του WordPress.
Απενεργοποιήστε και περιορίστε τις αναθεωρήσεις αναρτήσεων του WordPress
Το WordPress δημιουργεί πολλές αναθεωρήσεις όταν γράφετε. Εάν δεν είστε προσεκτικοί, μπορείτε να καταλήξετε με χιλιάδες περιττές αναθεωρήσεις στη βάση δεδομένων σας.Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε είτε να απενεργοποιήσετε εντελώς τις αναθεωρήσεις είτε να περιορίσετε τον αριθμό των αναθεωρήσεων.
Απενεργοποιήστε τις αναθεωρήσεις του WordPress
Για να απενεργοποιήσετε τις αναθεωρήσεις WordPress, θα χρειαστεί να προσθέσετε τον ακόλουθο κώδικα στο αρχείο wp-config.php. Αυτό αλλάζει το προεπιλεγμένο διάστημα αυτόματης αποθήκευσης από 60 δευτερόλεπτα σε 5 λεπτά και στη συνέχεια απενεργοποιεί τις αναθεωρήσεις αναρτήσεων. Από προεπιλογή, εξακολουθεί να υπάρχει μία αυτόματη αποθήκευση ανά δημοσίευση.
define(‘AUTOSAVE_INTERVAL’, 300); // secondsdefine(‘WP_POST_REVISIONS’, false);
Υπάρχει επίσης ένα πολύ καλό δωρεάν plugin που αποκαλείται Disable Post Revision, το οποίο θα κάνει τα παραπάνω για εσάς χωρίς να χρειάζεται να τροποποιήσετε κανένα κώδικα.
Περιορίστε τον αριθμό των αναθεωρήσεων του WordPress
Για να περιορίσετε τις αναθεωρήσεις του WordPress, θα πρέπει να προσθέσετε τον ακόλουθο κώδικα στο αρχείο wp-config.php. Αυτό αλλάζει το προεπιλεγμένο διάστημα αυτόματης αποθήκευσης από 60 δευτερόλεπτα σε 5 λεπτά και ορίζει τον αριθμό των αναθεωρήσεων σε τρεις. Μπορείτε να ορίσετε τον αριθμό των αναθεωρήσεων που αποθηκεύονται σε οποιονδήποτε αριθμό προτιμάτε.
define(‘AUTOSAVE_INTERVAL’, 300); // secondsdefine(‘WP_POST_REVISIONS’, 3);
Διαγράψτε τις παλιές αναθεωρήσεις του WordPress από τη βάση δεδομένων σας
Αφού απενεργοποιήσετε ή περιορίσετε τις αναθεωρήσεις αναρτήσεών σας, θα θέλετε επίσης να καθαρίσετε και να διαγράψετε τις παλιές αναθεωρήσεις. Συνιστούμε την προσωρινή εγκατάσταση του δωρεάν WordPress plugin WP-Optimize.
Με αυτό το plugin, μπορείτε να καθαρίσετε όλες τις αναθεωρήσεις αναρτήσεων, να καθαρίσετε την αυτόματη δημιουργία προσχεδίου ανάρτησης, να αφαιρέσετε τα spam σχόλια, τα μη εγκεκριμένα σχόλια, τις παροδικές επιλογές, τα pingbacks και τα trackbacks. Στη νεότερη έκδοση του WP-Optimize, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την αυτόματη εκκαθάριση σε προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα.
Προσοχή στο όριο 100 σελίδων του WordPress
Κατά τον καθορισμό της δομής για τον ιστότοπό σας πρέπει να γνωρίζετε ότι το WordPress δεν προορίζεται για να χειριστεί περισσότερες από 100 σελίδες. Θα αρχίσετε να αντιμετωπίζετε θέματα μνήμης και θα παρατηρήσετε σημαντική επιβράδυνση στο backend. Αυτό δεν επηρεάζει την ταχύτητα του front end. Το WordPress αναφέρει αυτόν τον περιορισμό στα έγγραφά του.
“Σημείωση: Αυτή η παράμετρος σχεδιάστηκε για τις Σελίδες. Προσέξτε, όταν την επιλέγετε για τον προσαρμοσμένο τύπο δημοσίευσής σας – αν σχεδιάζετε να έχετε πολλές καταχωρήσεις (για παράδειγμα – πάνω από 100), θα αντιμετωπίσετε προβλήματα μνήμης. Όταν αυτή η παράμετρος έχει οριστεί σε true, το WordPress θα συγκεντρώσει όλες τις καταχωρήσεις του συγκεκριμένου τύπου ανάρτησης, μαζί με όλα τα μεταδεδομένα, σε κάθε φόρτωση της σελίδας διαχείρισης για τον τύπο της ανάρτησής σας.” Πηγή: Function Reference/register post type
Οι σελίδες έχουν ένα δέντρο ιεραρχίας. Επομένως, οτιδήποτε σχετίζεται με μια σελίδα καταλήγει να χρειάζεται να φορτώσει ολόκληρη την ιεραρχία δέντρου στο backend για να διακρίνει τον τρόπο με τον οποίο αυτή η σελίδα σχετίζεται με άλλες. Όταν ασχολείστε με μια ανάρτηση, δεν υπάρχουν σύνδεσμοι με άλλες αναρτήσεις, μόνο η ημερομηνία της σχετικής ανάρτσης, έτσι δεν χρειάζεται να φορτώσετε τόσα πολλά. Να θυμάστε ότι το WordPress αρχικά δημιουργήθηκε ως πλατφόρμα blogging.
Η λύση; Θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένους τύπους αναρτήσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν πρόσθετο, όπως το Post Type Switcher αν έχετε πολλές σελίδες που θέλετε να μετατρέψετε σε προσαρμοσμένους τύπους αναρτήσεων.
5.Βελτιστοποιήστε τις Εικόνες Χρησιμοποιώντας την Έξυπνη Συμπίεση
Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη ανάρτηση για την έξυπνη συμπίεση εικόνας, κατά μέσο όρο το 56% του βάρους μιας σελίδας ενός ιστοτόπου αποτελείται από εικόνες. Έτσι, η βελτιστοποίηση και η συμπίεση των εικόνων σας, θα πρέπει σίγουρα να είναι υψηλά στη λίστα προτεραιότητας. Το Optimus χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό μεθόδων συμπίεσης χωρίς και με απώλειες που μειώνουν τα μεγέθη των αρχείων σας χωρίς να επηρεάζουν την οπτική ποιότητα των εικόνων σας.
Ανάλογα με την εικόνα, είναι δυνατές μειώσεις μέχρι και 70%. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το plugin και να προβάλετε αυτόματα τις εικόνες σας κατά τη μεταφόρτωσή τους στο WordPress.
6.Συμπίεση Gzip
Το Gzip είναι μια άλλη μορφή συμπίεσης που συμπιέζει ιστοσελίδες, CSS και javascript στο επίπεδο διακομιστή πριν την αποστολή τους στο πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε να ελέγξετε αν ο WordPress ιστότοπός σας είναι ήδη συμπιεσμένος χρησιμοποιώντας το Check GZIP Compression.
Η συμπίεση GZIP εξοικονομεί 50% έως 80% εύρος ζώνης και συνεπώς θα αυξήσει σημαντικά την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπου. – Check GZIP Compression
Apache
Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη συμπίεση προσθέτοντας τα ακόλουθα στο αρχείο .htaccess
<IfModule mod_deflate.c> # Compress HTML, CSS, JavaScript, Text, XML and fonts AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/vnd.ms-fontobject AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-opentype AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-otf AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-truetype AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-ttf AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml AddOutputFilterByType DEFLATE font/opentype AddOutputFilterByType DEFLATE font/otf AddOutputFilterByType DEFLATE font/ttf AddOutputFilterByType DEFLATE image/svg+xml AddOutputFilterByType DEFLATE image/x-icon AddOutputFilterByType DEFLATE text/css AddOutputFilterByType DEFLATE text/html AddOutputFilterByType DEFLATE text/javascript AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml # Remove browser bugs (only needed for really old browsers) BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html BrowserMatch ^Mozilla/4\\.0[678] no-gzip BrowserMatch \\bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html Header append Vary User-Agent</IfModule>
Nginx
Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη συμπίεση προσθέτοντας τα ακόλουθα στο αρχείο nginx.conf.
gzip on;gzip_comp_level 2;gzip_http_version 1.0;gzip_proxied any;gzip_min_length 1100;gzip_buffers 16 8k;gzip_types text/plain text/html text/css application/x-javascript text/xml application/xml application/xml+rss text/javascript;gzip_disable “MSIE [1-6].(?!.*SV1)”;gzip_vary on;
7.Μειώστε τον αριθμό των Plug-ins του WordPress
Ένας κοινός λόγος για την επιβράδυνση του WordPress είναι ότι οι περισσότεροι τρέχουν πάρα πολλά plugins, δημιουργώντας πάρα πολλά έξοδα που πρέπει να δειαχειριστεί ο webserver τους. Η διατήρηση ελάχιστου αριθμού εγκατεστημέων plugins είναι πολύ σημαντική. Πριν απλά διαγράψετε τα plugins, υπάρχουν δύο τρόποι για να προσδιορίσετε ποια επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας. Στη συνέχεια, μετά την ανάλυση του αντίκτυπου στους χρόνους φόρτωσης, αναρωτηθείτε αν το plugin είναι κάτι που πραγματικά χρειάζεστε ή ίσως θα μπορούσατε να πετύχετε το ίδιο πράγμα με διαφορετικό τρόπο.
P3 (Plugin Performance Profiler)
Το P3 είναι ένα δωρεάν WordPress plugin που δημιουργήθηκε από την GoDaddy για να σας βοηθήσει να δείτε ποια πρόσθετα επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας. Με αυτό το plugin μπορείτε να δείτε τα εξής:
- Χρόνο εκτελέσης ανά plugin
- Σύνολο ενεργών plugins και χρόνο φόρτωσης σελίδας
- Επίδραση του plugin στο χρόνο φόρτωσης σελίδας
- Αριθμός ερωτημάτων MySQL (επίπεδο σελίδας)
- Ιστορική σύγκριση σαρώσεων
Σημείωση: Αυτό το plugin δεν είναι τώρα συμβατό με την PHP7.
WP Performance Profiler
Το WP performance profiler είναι ένα premium πρόσθετο χαμηλού κόστους για το WordPress που δημιουργήθηκε από την Interconnect IT ειδικά με σκοπό την μέτρηση της απόδοσης των plug-ins στο WordPress. Αυτό το plugin δεν είναι τόσο γνωστό όσο το P3, αλλά αν ψάχνετε για ένα πιο εξελιγμένο εργαλείο μέτρησης απόδοσης, σας συνιστούμε να του ρίξετε μια ματιά.
Και φυσικά, μόλις ολοκληρώσετε την ανάλυση του ιστότοπού σας, μπορείτε να απεγκαταστήσετε αυτά τα plugins μέτρησης απόδοσης.
8.Βελτιστοποιήστε την Απόδοση της Διαδικτυακής Γραμματοσειράς
Το 57% των ιστοτόπων πλέον χρησιμοποιεί προσαρμοσμένες γραμματοσειρές, το οποίο είναι αύξηση κατά 850% από το 2011. Σημειώσαμε ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο τις γραμματοσειρές που χρειάζεστε, όπως τα WOFF και WOFF2. Υπηρεσίες όπως το Typekit base64 κωδικοποιούν όλες τις μορφές, το οποίο μπορεί να αυξήσει τους χρόνους λήψης και να επιβραδύνει τον ιστότοπό σας.
Στις δοκιμές μας, οι γραμματοσειρές της Google είχαν καλή απόδοση λόγω της χρήσης του CDN τους και εξυπηρετώντας μόνο τις μορφές WOFF. Το Open Sans ήταν το ταχύτερο από τις 10 πιο δημοφιλείς γραμματοσειρές. Εάν μιλάμε για καθαρή ταχύτητα και εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιείτε τις γραμματοσειρές της Google, ο καλύτερος συνδυασμός στο WordPress θα ήταν να χρησιμοποιήσετε το Open Sans και στη συνέχεια μια γραμματοσειρά ασφαλείας για web, όπως η Arial.
Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσουμε τη διαφορά ανάμεσα σε μια γραμματοσειρά Google και μια γραμματοσειρά ασφαλείας στο διαδίκτυο, καθώς είναι μια διαφορά σχεδόν 200ms. Αυτό οφείλεται κυρίως στο χρόνο λήψης της γραμματοσειράς και στο επιπλέον αίτημα HTTP στους διακομιστές της Google.
Μπορείτε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα κωδικοποιώντας σε base64 τις γραμματοσειρές σας σε ένα μόνο αρχείο CSS και αποθηκεύοντάς τες στο localStorage. Η εγγενής κρυφή μνήμη του προγράμματος περιήγησης εκκενώνεται αρκετά συχνά, ειδικά σε κινητές συσκευές. Επομένως, αποθηκεύοντας στο localStorage, το αρχείο αποθηκεύεται συνεχώς. Το Smashing Magazine απέφυγε μια καθυστέρηση 700ms χρησιμοποιώντας το localStorage.
Συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά στο εργαλείο localFont από τον Jaime Caballero. Μπορείτε να μεταφέρετε γρήγορα τις γραμματοσειρές WOFF στο εργαλείο του και θα τις κωδικοποιήσει σε base64 και θα σας δώσει τα CSS και Javascript για να τα τοποθετήσετε στον ιστότοπό σας στο WordPress.
9.Βελτιστοποιήστε τα Εικονίδια του Font Awesome
Όταν πρόκειται για το Font Awesome, έχετε μερικές επιλογές για να τα επιταχύνετε. Εάν το θέμα σας περιλαμβάνει ήδη το στοιχείο Font Awesome, ίσως χρειαστεί να τροποποιήσετε το θέμα σας για να λειτουργήσουν τα παρακάτω.
Επιλογή 1 – Χρησιμοποιήστε Font Awesome CDN που φιλοξενείται από ανοιχτό κώδικα
Μία μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα φιλοξενούμενο Font Awesome CDN. Αυτό το έργο στην πραγματικότητα φιλοξενείται από το KeyCDN και έτσι μπορείτε να επωφεληθείτε από 25+ διακομιστές που είναι ενεργοποιημένοι για HTTP/2 και CORS δωρεάν. Απλά χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κώδικα και τοποθετήστε τον στο αρχείο header.php του WordPress μεταξύ των ετικετών <head>.
https://opensource.keycdn.com/fontawesome/4.6.1/font-awesome.min.css
Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εικονίδια Font Awesome οπουδήποτε στον WordPress ιστότοπό σας με την ετικέτα <i>. Ακολουθεί ένα παράδειγμα με χρήση του CSS Prefix <fa> και το όνομα του εικονιδίου.
<i class=”fa fa-database fa-lg”></i>
Επιλογή 2 – Φιλοξενήστε το Font Awesome Στο Δικό Σας CDN (Συνιστάται)
Η δεύτερη επιλογή σας, την οποία συνιστούμε, είναι να χρησιμοποιήσετε το δικό σας CDN για να το φιλοξενήσετε. Ο κύριος λόγος είναι επειδή θα φορτωθεί από την ίδια σύνδεση με τα άλλα στοιχεία σας, με αποτέλεσμα μια αναζήτηση DNS λιγότερη. Και αν τρέχετε μέσω HTTPS και είστε σε διακομιστή CDN που υποστηρίζεται από HTTP/2, τότε είναι καλύτερο να ενοποιήσετε τα αιτήματά σας σε μία μόνο σύνδεση H2.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το αρχείο Font Awesome είναι φορτωμένο σε σχέση με την αρχική σας CSS διαδρομή. Με αυτήν τη μέθοδο, εφόσον το CSS αρχείο Font Awesome φορτώνεται από το CDN, το ίδιο θα γίνει και με το αρχείο γραμματοσειράς. Ακολουθεί ένα παράδειγμα όπως χρησιμοποιείται στη σελίδα μας.
Ο σύνδεσμος στο αρχείο Font Awesome σας χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση URL του CDN θα πρέπει να μοιάζει με το απόσπασμα <link> που εμφανίζεται παρακάτω.
<link href=”https://cdn.keycdn.com/css/font-awesome-4.4.0.min.css” rel=”stylesheet”>
Και αυτό είναι, τώρα έχετε σούπερ γρήγορη φόρτωση εικονιδίων Font Awesome!
10.Κάντε Lazy Load Εικόνων, Βίντεο και Disqus
Το Lazy Loading είναι μια ιδέα όπου καθυστερείτε τη φόρτωση της μονάδας αντικειμένων στο σημείο όπου είναι απαραίτητο. Στο WordPress, αυτό συνήθως αναφέρεται στην μη φόρτωση του αντικειμένου μέχρι ο χρήστης να κυλίσει προς τα κάτω στη σελίδα ή χρησιμοποιώντας ένα συμβάν μέσω ενός κλικ. Μπορείτε να κάνετε lazy load όλα τα είδη περιεχομένου, από εικόνες μέχρι βίντεο και ακόμη και το σύστημα σχολιασμού Disqus.
Lazy Load Εικόνων
Για να κάνετε lazy load εικόνων, υπάρχει ένα σπουδαίο δωρεάν plugin που ονομάζεται BJ Lazy Load. Αυτό το πρόσθετο αντικαθιστά όλες τις εικόνες, τις μικρογραφίες, τις εικόνες gravatar και τα περιεχόμενα iframes των αναρτήσεών με ένα σύμβολο κράτησης θέσης και φορτώνει το περιεχόμενο καθώς πλησιάζει στο σημείο εισαγωγής στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης όταν ο επισκέπτης μετακινηθεί στη σελίδα. Επίσης λειτουργεί με widgets κειμένου. Εάν χρησιμοποιείτε το plugin WP Rocket caching, έχει κι αυτό την επιλογή να κάνετε lazy load εικόνες.
Lazy Load Βίντεο
Για να κάνετε lazy load τα βίντεό σας υπάρχει ένα δωρεάν plugin που ονομάζεται Lazy Load for Videos. Αντικαθιστά τα ενσωματωμένα βίντεο Youtube και Vimeo με μια εικόνα προεπισκόπησης με τη δυνατότητα κλικ. Αν ο ιστότοπός σας είναι γεμάτος βίντεο, αυτό το plugin και μόνο μπορεί να τον επιταχύνει δραματικά.
Μετά την εγκατάσταση ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας πήγε από τα 3,5 στα 1,5 δευτερόλεπτα και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος. – James (Crowd Convergence)
Lazy Load Disqus
Το Disqus είναι ένα εξαιρετικό σύστημα σχολιασμού και μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτρεπτικό για το spam, καθώς περικόπτει σχεδόν το 99% του. Ωστόσο, το προεπιλεγμένο Disqus plugin δημιουργεί 10 αιτήματα HTTP που μπορούν να επιβραδύνουν δραστικά τον ιστότοπό σας. Ευτυχώς, ο James Joel ανέπτυξε ένα plugin, το Disqus Conditional Load, το οποίο αποσυνδέει όλα αυτά τα αιτήματα HTTP κατά την αρχική φόρτωση. Είναι επίσης τώρα SEO φιλικό, που σημαίνει ότι η Google θα συνεχίσει να ανιχνεύει τα σχόλιά σας. Χρησιμοποιούμε αυτό το plugin μέχρι και στο blog μας!
11.Μείωση και Συγχώνευση CSS και Javascript
Όταν πρόκειται για την ταχύτητα στο WordPress, η μείωση και η συγχώνευση μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.
Μείωση
Η μείωση των πόρων σημαίνει την κατάργηση περιττών χαρακτήρων από τα HTML, Javascript και CSS που δεν χρειάζεται να φορτωθούν, όπως:
- White space Χαρακτήρες
- Xαρακτήρες Νέας γραμμής
- Σχόλια
- Διαχωριστικά μπλοκ
Αυτό επιταχύνει τους χρόνους φόρτωσης καθώς μειώνει το ποσό του κώδικα που πρέπει να ζητηθεί από το διακομιστή.
Συγχώνευση
Η συγχώνευση είναι η διαδικασία συνδυασμού των αρχείων CSS και Javascript σε ένα ενιαίο αρχείο με μοναδικό σκοπό τη μείωση των αιτημάτων HTTP. Μερικές φορές αυτό μπορεί να αυξήσει το χρόνο λήψης του αρχείου σας, αλλά συνήθως υπερτερεί του να έχετε επιπλέον αιτήματα. Ανάλογα με την ιστοσελίδα οι παράλληλες λήψεις μπορεί να είναι γρηγορότερες, οπότε είναι καλό να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας για να δείτε ποιο προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε plugins του WordPress για να μειώσετε και να συγχωνεύσετε τον κώδικα σας. Στο WP Rocket, για παράδειγμα, υπάρχει μια επιλογή κάτω από την βασική καρτέλα.
Τα περισσότερα caching plugins του WordPress έχουν τώρα αυτές τις επιλογές, αλλά υπάρχουν και άλλα δωρεάν ελαφριά plugins που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπως το Better WordPress Minify και το Autoptimize. Επίσης, όταν πρόκειται να τοποθετήσετε CSS και Javascript στο WordPress, είναι πάντα η καλύτερη πρακτική να μετακινήσετε το CSS στην κορυφή και το javascript στο κάτω μέρος.
Σημείωση: Με το HTTP/2 η συγχώνευση δεν είναι πλέον τόσο σημαντική όσο ήταν.
Μειώστε τα Διάφορα Αιτήματα HTTP
Η μείωση του ποσού των αιτημάτων HTTP που κάνει το WordPress είναι πολύ σημαντική. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος gravatar και το πρόσθετο αίτημα για φόρτωση των emoji από το WordPress 4.2
Gravatars
Αν χρησιμοποιείτε το εγγενές σύστημα σχολιασμού του WordPress, δημιουργεί από προεπιλογή ξεχωριστό αίτημα HTTP για κάθε gatatar. Αν έχετε πολλά σχόλια, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τόνους αιτημάτων και περιττές ανακατευθύνσεις όπως φαίνεται στο παρακάτω παράδειγμα.
Έχετε μερικές επιλογές για να το αποφύγετε αυτό.
Επιλογή 1 – Απενεργοποίηση Gravatars Χρηστών
Η πρώτη επιλογή είναι απλά να απενεργοποιήσετε τα gravatars χρηστών και να χρησιμοποιήσετε μόνο τοπικά avatars. Αυτό δεν είναι ιδανικό, αλλά πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα για εσάς;
Για να το κάνετε αυτό, εγκαταστήστε το δωρεάν WordPress plugin WP User Avatar. Στο μενού ρυθμίσεων κάντε κλικ στην επιλογή ” Disable Gravatar and use only local avatars “. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα προεπιλεγμένο avatar.
Επιλογή 2 – Το disqus είναι πιο γρήγορο
Η δεύτερη επιλογή σας είναι να κάνετε laze load το Disqus όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Ναι, αυτό φαίνεται παράξενο επειδή η προσθήκη ενός αρχείου javascript, ενός plugin και μιας εξωτερικής κλήσης κανονικά θα σήμαινε περισσότερο χρόνο φόρτωσης. Αλλά αν το συγκρίνετε με μια ανάρτηση ιστολογίου με 5 ή περισσότερα σχόλια τότε το Disqus είναι πραγματικά ταχύτερο λόγω του μειωμένου αριθμού αιτημάτων HTTP.
Απενεργοποιήστε τα Emojis
Με την κυκλοφορία του WordPress 4.2 ήρθαν οι ενημερώσεις για πρόσθετη υποστήριξη emoji. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι τώρα περιλαμβάνουν ένα πρόσθετο αρχείο javascript wp-emoji-release.min.js? Ver = 4.3.1 στην κεφαλίδα σας. Αυτό δημιουργεί ένα περιττό πρόσθετο αίτημα HTTP, ειδικά αν δεν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε.
Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να απενεργοποιήσετε τα emoji και να απαλλαγείτε από αυτό το πρόσθετο αίτημα HTTP.
Πρώτα στα “Writing Settings” στο WordPress βεβαιωθείτε ότι έχετε καταργήσει την επιλογή “convert emoticons” κάτω από το formatting. Στη συνέχεια ακολουθήστε τα υπόλοιπα βήματα παρακάτω.
Επιλογή 1 – WordPress Plugin
Εγκαταστήστε το δωρεάν πρόσθετο WordPress “Disable Emojis” από τον Ryan Hellyer. Αυτό το plugin απενεργοποιεί τη νέα λειτουργία emoji στο WordPress 4.2.
Επιλογή 2 – Λειτουργία WordPress
Αν δεν θέλετε τα γενικά έξοδα ενός ακόμη plugin, απλά πάρτε τον κώδικα από το plugin του Ryan και αφήστε τον στο κάτω μέρος του αρχείου functions.php.
/** * Disable the emoji’s */function disable_emojis() { remove_action( ‘wp_head’, ‘print_emoji_detection_script’, 7 ); remove_action( ‘admin_print_scripts’, ‘print_emoji_detection_script’ ); remove_action( ‘wp_print_styles’, ‘print_emoji_styles’ ); remove_action( ‘admin_print_styles’, ‘print_emoji_styles’ ); remove_filter( ‘the_content_feed’, ‘wp_staticize_emoji’ ); remove_filter( ‘comment_text_rss’, ‘wp_staticize_emoji’ ); remove_filter( ‘wp_mail’, ‘wp_staticize_emoji_for_email’ ); add_filter( ‘tiny_mce_plugins’, ‘disable_emojis_tinymce’ );}add_action( ‘init’, ‘disable_emojis’ ); /** * Filter function used to remove the tinymce emoji plugin. * * @param array $plugins * @return array Difference betwen the two arrays */function disable_emojis_tinymce( $plugins ) { if ( is_array( $plugins ) ) { return array_diff( $plugins, array( ‘wpemoji’ ) ); } else { return array(); }}
Απενεργοποιήστε τα Scripts στο Επίπεδο της Σελίδας
Κανονικά θέλετε να απαλλαγείτε από τα plugins, αλλά υπάρχει ένα plugin που ονομάζεται Gonzalez που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τη φόρτωση περιττών scripts στο επίπεδο της σελίδας και ολόκληρου του ιστοτόπου. Δεν είναι δωρεάν, αλλά αξίζει τα χρήματα αν προσπαθείτε να αποσπάσετε λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα. Για παράδειγμα, το Contact Form 7 είναι ένα premium plugin για το WordPress, αλλά από προεπιλογή φορτώνει τα scripts του σε κάθε σελίδα. Με αυτό το plugin μπορείτε εύκολα να το απενεργοποιήσετε και να το φορτώσετε μόνο στη σελίδα επικοινωνίας σας. Στη συνέχεια, επαναλάβετε το ίδιο με το πρόσθετο κοινής χρήσης στα κοινωνικά δίκτυα, κλπ. Κατά πάσα πιθανότητα θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τουλάχιστον 5 ή περισσότερα αιτήματα HTTP/scripts χρησιμοποιώντας αυτό το πρόσθετο.
Απενεργοποίηση Ενσωματώσεων
Από το WordPress 4.4, υπάρχει ένα νέο script που φορτώνεται, το wp-embed.min.js το οποίο σας επιτρέπει να ενσωματώσετε πιο εύκολα βίντεο, εικόνες, tweets κλπ. Για παράδειγμα, το WordPress θα μετατρέψει αυτόματα τη διεύθυνση URL σε ενσωματωμένη μορφή YouTube και θα παρέχει μια ζωντανή προεπισκόπηση στον οπτικό επεξεργαστή. Πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν αυτό το χαρακτηριστικό ή ίσως να μην το χρειάζονται. Μπορείτε πάντα να βάλετε συνδέσμους όπως παλιά, αρπάζοντας τον κώδικα ενσωμάτωσης από το YouTube ή το Twitter. Το μεγάλο πρόβλημα με αυτή τη λειτουργία είναι ότι φορτώνει το script σε κάθε σελίδα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να απενεργοποιήσετε αυτό το script.
Επιλογή 1 – WordPress Plugin
Εγκαταστήστε το δωρεάν πρόσθετο WordPress “Disable Embeds” . Αυτό το πρόσθετο κάνει τα εξής:
- Αποτρέπει άλλους από το να ενσωματώσουν στον ιστότοπό σας.
- Σας εμποδίζει να ενσωματώσετε άλλους ιστότοπους που δεν έχουν επισημανθεί σε λευκή λίστα.
- Απενεργοποιεί όλες τις λειτουργίες JavaScript που σχετίζονται με τη λειτουργία.
Επιλογή 2 – Λειτουργία WordPress
Ή μπορείτε να αφήσετε τα παρακάτω στο κάτω μέρος του αρχείου functions.php για να απενεργοποιήσετε τις ενσωματώσεις.
// Remove WP embed scriptfunction speed_stop_loading_wp_embed() {if (!is_admin()) {wp_deregister_script(‘wp-embed’);}}add_action(‘init’, ‘speed_stop_loading_wp_embed’);
Απενεργοποίηση σχολίων
Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε σχόλια με σπείρωμα στο WordPress, το script comment-answer.min.js περιλαμβάνεται σε κάθε ανάρτηση και σελίδα. Μπορεί να υπάρχουν φορές που δεν χρειάζεστε αυτό το script. Ίσως να μην επιτρέπετε τα σχόλια στον ιστότοπό σας ή να χρησιμοποιείτε ένα σύστημα σχολιασμού τρίτων όπως το Disqus. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να φορτώνετε αυτό το script σε κάθε σελίδα.
Για να απενεργοποιήσετε αυτό το script, μπορείτε να αποθέσετε τον παρακάτω κώδικα στο κάτω μέρος του αρχείου functions.php.
// Remove comment-reply.min.js from footerfunction comments_clean_header_hook(){ wp_deregister_script( ‘comment-reply’ ); }add_action(‘init’,’comments_clean_header_hook’);
- Απενεργοποιήστε το HotlinkingΤο Hotlinking αναφέρεται σε κάποιον που συνδέει απευθείας μια από τις εικόνες σας στο δικό του διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό του, πρέπει να φορτώσει την εικόνα από το διακομιστή σας, δεσμεύοντας το εύρος ζώνης σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το hotlinking προσθέτοντας τον ακόλουθο κώδικα στο αρχείο .htaccess και ενημερώνοντάς το με το όνομα του domain σας.
RewriteEngine onRewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\\.)?yourdomain.com [NC]RewriteRule \\.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε προστασία Hotlink στον λογαριασμό σας στο KeyCDN δημιουργώντας μια παραπομπή ζώνης. Αυτό θα εμποδίσει τους χρήστες από το να ενσωματώσουν τα στοιχεία του CDN σας.
Μετά την εφαρμογή του hotlinking, οι εικόνες σε εξωτερικούς ιστότοπους θα εμφανιστούν ως σπασμένες, με σφάλμα 403 στην κεφαλίδα.
Παράδειγμα σπασμένης εικόνας σε εξωτερικό ιστότοπο
14.Απενεργοποιήστε τα Pingbacks και Trackbacks
Τα Pingbacks και τα trackbacks θεωρούνται από μερικούς ως ένα αρχαίο χαρακτηριστικό πλέον και μπορούν να προκαλέσουν καθυστέρηση όταν πρόκειται για την ταχύτητα των σελίδων. Με τα Ahrefs, Google Alerts και άλλα εργαλεία παρακολούθησης που είναι τώρα διαθέσιμα, υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι για να δείτε αν κάποιος έχει βάλει συνδέσμους προς το περιεχόμενό σας.
Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα pingbacks και τα trackbacks κάτω από τις ρυθμίσεις συζήτησης στο WordPress. Σημείωση: αυτό ισχύει μόνο για νέες αναρτήσεις.
Για να απενεργοποιήσετε τα pingbacks σε παλαιότερες αναρτήσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία μαζικής επεξεργασίας μηνυμάτων(bulk edit post) και να αλλάξετε τα pings στο “Do not Allow.”
15.Καθορίστε τις Διαστάσεις Εικόνας
Οι περισσότεροι από εσάς πιθανώς θα έχετε δει την ακόλουθη σύσταση του Google Pagespeed σε ένα σημείο:
Optimization suggestion: “By compressing and adjusting the size of … you can save 5.8 KB (51%).”
Αυτή η σύσταση αναφέρεται στις εικόνες που έχουν κλιμακωθεί από το πρόγραμμα περιήγησης. Για παράδειγμα, ίσως η εικόνα που μεταφορτώνετε να έχει πλάτος 500px, αλλά η στήλη στην οποία έχει τοποθετηθεί να έχει πλάτος μόνο 400px. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η εικόνα σας σε 400px λόγω του CSS, έτσι ώστε να ταιριάζει με το μέγεθος της στήλης. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα σε πολλά θέματα του WordPress, επειδή οι προγραμματιστές τείνουν να κλιμακώνουν τα πράγματα προς τα κάτω σε θέματα που ανταποκρίνονται χρησιμοποιώντας το CSS.
Είναι καλύτερα να ανεβάζετε πάντα εικόνες στο WordPress σε κλίμακα. Αυτό μερικές φορές σημαίνει την περικοπή τους με Photoshop, Paint, ή Gimp προτού τις ανεβάσετε. Αυτό θα εξοικονομήσει πόρους και θα σας κρατήσει συμβατούς με τις οδηγίες του Google Pagespeed. Ή μπορείτε επίσης να φορτώσετε πολλαπλές αναλύσεις των εικόνων σας και να εξυπηρετήσετε τη σωστή ανάλυση για τη σωστή συσκευή.
16.Διορθώστε το admin-ajax.php Slow Problem
Στο WordPress 3.6 εισήχθη το WordPress Heartbeat API, το οποίο επιτρέπει στο WordPress να επικοινωνεί μεταξύ του web-browser και του διακομιστή. Αυτό βελτίωσε τη διαχείριση των συνεδριών, την παρακολούθηση των αναθεωρήσεων και την αυτόματη αποθήκευση.
Το WordPress Heartbeat API χρησιμοποιεί το admin-ajax.php για να εκτελεί κλήσεις AJAX από το πρόγραμμα περιήγησης. Ίσως το έχετε δει όταν εκτελείτε δοκιμές ταχύτητας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει υψηλή χρήση CPU και πολλές κλήσεις PHP. Για παράδειγμα, αν αφήσετε ανοιχτό τον πίνακα ελέγχου, θα συνεχίσει να στέλνει αιτήματα POST σε αυτό το αρχείο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Υπάρχει ένα δωρεάν plugin στο WordPress που ονομάζεται heartbeat control, το οποίο σας επιτρέπει να διαχειριστείτε εύκολα τη συχνότητα του WordPress Heartbeat API.
Σημείωση: Υπάρχουν πολλοί τρίτοι προγραμματιστές που χρησιμοποιούν αυτό το αρχείο. Αν παρατηρήσετε καθυστερήσεις, είναι πιθανό ότι προκαλείται εξ ολοκλήρου από ένα plugin που κόβει το admin-ajax.php. Για να ψάξετε τι φταίει, μπορείτε να εκτελέσετε τον ιστότοπό σας μέσω ενός εργαλείου δοκιμής ταχύτητας, να εντοπίσετε την κλήση admin-ajax.php και να ανοίξετε τα δεδομένα αναρτήσεων.
Στη συνέχεια, συνήθως μπορείτε να καταλάβετε από το όνομα του “action” ποιο πρόσθετο το κάνει αυτό. Σε αυτό το παράδειγμα, ήταν to “get_shares_count” που αποδείχθηκε ότι ήταν ένα κοινωνικό plugin που δεν είχε ενεργοποιημένη την προσωρινή αποθήκευση. Μόλις ενεργοποιήθηκε η προσωρινή αποθήκευση, σταμάτησε το πρόβλημα με το admin-ajax.php.
Ελπίζουμε ότι αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε λίγο περισσότερο πώς να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα με το admin-ajax.php.
17.Βελτιστοποίηση MySQL
Η βελτιστοποίηση της MySQL είναι επίσης πολύ σημαντική. Δυστυχώς, αυτό είναι πολύ συγκεκριμένο στο περιβάλλον και τη ρύθμισή σας, οπότε δεν μπορούμε να παρέχουμε συνιστώμενες διαμορφώσεις. Το αρχείο διαμόρφωσης MySQL/MariaDB βρίσκεται συνήθως στο /etc/my.cnf. Εδώ είναι μερικές ρυθμίσεις που θέλετε να παρακολουθείτε.
Tmp_table_size
Query_cache_type
Query_cache_size
Query_cache_size
Join_buffer_size
Max_heap_table_size
Ένα υψηλά συνιστώμενο εργαλείο είναι το MySQL Tuner. Είναι μόνο για ανάγνωση και δεν θα κάνει αλλαγές διαμόρφωσης. Θα σας δώςει μια γενική εικόνα της απόδοσης του διακομιστή σας και θα σας κάνει κάποιες βασικές συστάσεις σχετικά με τις βελτιώσεις που μπορείτε να κάνετε μετά την ολοκλήρωσή του. Εδώ είναι μερικά άλλα εργαλεία που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε:
Αυτές οι συμβουλές δεν θα επηρεάσουν θετικά μόνο την εμπειρία του χρήστη – επισκέπτη στην ιστοσελίδα σας αλλά θα λειτουργούσουν ευνοικά και όσο αφορά την προώθηση της ιστοσελίδας στην Google. Παρότι το wordpress δεν ενδείκνυται για μια σειρά λόγων ως πλατφόρμα για κατασκευή eshop αν το χρησιμοποιείται ως ηλεκτρονικό κατάστημα η διαδικασία επιτάχυνσης τους έχει διπλή αξία για εσάς.
Ελπίζουμε να βοηθήσαμε με τις συμβουλές μας αυτές ενώ θα χαρούμε να ακούσουμε τυχόν απορίες σας καλώντας μας στο 210 77 13 284 ή επικοινωνόντας μαζί μας στο facebook στο λινκ του προφίλ του υπεύθυνου παραγωγής μας Θανάση Δαβαλά που θα βρείτε στο τέλος του κειμένου.
Για την Dreamweaver.Gr
Θανάσης Δαβαλάς