μετρήσιμα αποτελέσμα α στην προώθηση ιστοσελίδων

Σε αυτό το άρθρο δίνουμε την απάντηση σε ένα ερώτημα που απασχολεί όλους όσουν προσπαθούν να ανεβάσουν την ιστοσελίδα τους στην πρώτη σελίδα του google.

Το ερώτημα είναι: “Πόσο καιρό πρέπει να περιμένω για να έχω μετρήσιμα αποτελέσματα από τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μου;”

Εάν θέλουμε να απαντήσουμε σύντομα, τότε πρέπει να πούμε ότι κυμαίνεται κάπου μεταξύ τριών και δώδεκα εβδομάδων από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί και θα βγει στον αέρα η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας.

Αυτό όμως είναι πολύ γενική απάντηση και στη συνέχεια θα παρουσιάσουμε κάποιες επιπλέον παραμέτρους πάνω στο θέμα.

Είναι δύσκολο μα μετρήσουμε τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας διότι εξαρτάται από το χρόνο που θέλουν οι μηχανές αναζήτησης για να κάνουν καταχώρηση, ταξινόμηση, αξιολόγηση και επανατοποθέτηση του περιεχομένου της ιστοσελίδας μας. Αυτός ο χρόνος σε γενικές γραμμές μας είναι άγνωστος. Μόνο αφού γίνει η επανατοποθέτηση θα δούμε αποτελέσματα στην κατάταξη της ιστοσελίδας μας στο google.

Όταν οι μηχανές αναζήτησης τροποποιήσουν τα αποτελέσματά τους, εάν η αλλαγή είναι μεγάλη, τότε πιθανώς θα υπάρξει μια δοκιμαστική περίοδος στην οποία η ιστοσελίδα μας θα εμφανίζεται είτε ψηλότερα είτε χαμηλότερα από την τελική σωστή της θέση για συγκεκριμένες λέξεις.

Το google θέλει να δει πως βλέπουν οι άνθρωποι τις νέες σελίδες. Άραγε περισσότεροι άνθρωποι κάνουν κλικ στις νέες σελίδες για συγκεκριμένες φράσεις; Μήπως οι περισσότεροι εγκαταλείπουν γρήγορα (βγαίνουν αμέσως μόλις μπουν και επιστρέφουν στη μηχανή αναζήτησης); Μήπως η νέα σελίδα αγνοείται; και εδώ να σημειωθεί ότι αυτοί οι έλεγχοι γίνονται ταυτόχρονα για πολλές διαφορετικές φράσεις αναζήτησης (keyword phrases) αλλά και για πολλές σελίδες.

Ίσως η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας να έκανε μια σελίδα πιο σχετική για μια φράση από την σελίδα που είναι μέχρι σήμερα στα αποτελέσματα του google. Και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει μια περίοδος με δοκιμές και ελέγχους. Όσο μεγαλύτερη είναι η μεταβολή, τόσο πιο περίπλοκη και χρονοβόρα η διαδικασία αυτή θα είναι.

Το συμπέρασμα είναι ότι όταν ο επαγγελματίας της προώθησης ιστοσελίδων λέει στον επιχειρηματία (που έχει την ιστοσελίδα) ότι ο χρόνος είναι από 3 έως 12 εβδομάδες, δεν το λέει λόγω άγνοιας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν στο παρασκήνιο της προώθησης ιστοσελίδων που οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων δεν έχουν ορατότητα και κανέναν έλεγχο.

Ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι οτι το google θέλει το χρόνο του για να ανεβάσει μια ιστοσελίδα στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων, για τους λόγους που αναφέρουμε παραπάνω. Όσο και να προσπαθούμε, αν δεν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα ανέβουμε στην πρώτη σελίδα. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, ούτε μαγικές λύσεις.

Η τελική θέση μιας ιστοσελίδας είναι αυτή που θα αποκτήσει όταν επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες έχει περίπου την ίδια θέση στα αποτελέσματα του google.

Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την προώθηση ιστοσελίδων μπορείτε να ακολουθήσετε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Προώθηση ιστοσελίδων